Гърди си с (червени) рози накичи!

Кратко, ясно и ядно ще кажа: не желая децата ми да гледат в 8.30 по БНТ голите млечни жлези на мутреса, надвесени над виещия Красимир Аврамов от неговия фалшив клип ( фалшив, защото не дава представа за фалшивото му пеене).

Същите жлези, но този път на „миската” Харизанова, демонстрирани точно толкова откровено ( и забранено по правилата на етиката) от Би Ти Ви в 20.30, прекъснаха вечерята на зяпналите ми невръстни дъщери. Как да им обясни човек, че са малки ( общо на седем години), за да вземат самостоятелно решение кога, какво и дали изобщо да показват пред хиляди зрители от себе си, при положение, че имат такива „примери”? Ами ако решат, че „така се прави”?

И ако може водещият на сутрешният блок на „Нова телевизия” да не си показва зърната също – не че с тях ще накърми с еротична сласт някого. Но е някак си неловко да обясниш на невръстния зрител на път за детската градина защо не бива да прави като „чичкото”.

Това са „големите” ни телевизии – за тях няма правила, етика и закони. Те са винаги с едни гърди напред. И са горди да си ги показват. Защото са точно толкова самозабравили се, колкото и онези, на които служат.

33 мнения за “Гърди си с (червени) рози накичи!”

 1. Г-н Инджев, малцина са тези, които имат смелоста да кажат направо и директно културалната и морална деградация На медиите в нашето БГ.

  Изключително ви благодаря за скренноста и истината На вашето перо.

 2. “Защото са точно толкова самозабравили се, колкото и онези, на които служат.”

  Здравейте г-н Инджев, по този случай от няколко седмици ми се върти една идея-инициатива в главата, за която бих искал да Ви пиша. Не мога да намерия адреса на електронната Ви поща. Ако мислите, че ще Ви е интересно да разберете повече ще се радвам да Ви разкажа.

 3. С една дума: простотия до шия! Прекалиха и се оляха, и продължават да играят с търпението ни и да се оливат. Потънали са до шия в екскременти (пардон) и успешно продължават да потъват в тях. Не им завиждам обаче. Излъчват само смрад. Аз лично вече не мога да слушам когато някой почне да говори по нашите радиа и телевизии: имам чувството, че щом си отвори устата някой, оттам почват да текат само нечистотии…

 4. Оставете я д н и я тон, и когато ,и ако можете,доведете децата,за да се порадват на прелестни вълнисти папагалечата,а ние да
  послушаме “Те Деума”със С.Попов или риголетовото “Кортиджани” с Тито Гоби…защото ни “чака изморителен път”…..
  Ако Ви хареса!!!!/не говоря за съпругата Ви/…ще предложа и други с по-удачни освежаващи идеи в “зърнесто” чумно време от бубони….към оцеляване ” с “музикални с душове” и не “сластно”оцеляване……..

 5. Най-после се намери някой да коментира това гнусно явление! Очевидно е, че като няма какво друго да покажат, някои тв-водещи и изпълнители разчитат на физическите си дадености, които обаче не са лична тяхна заслуга, а просто дар от Бога. И така неусетно се втълпява на зрителя, особено на малкия, че е достатъчно да имаш външна даденост, за да си отвориш врати за навсякъде! И резултатът е вече налице – дори 18-годишни момичета си слагат силикон в “млечната жлеза”, само за да са като “примерите”, давани по телевизиите! Наистина, до къде трябва да са стигнали и водещите, и техните шефове, за да позволяват това да се случва?Ама и ние сме си го заслужили, след като не натискаме копчето за спиране, а продължаваме да гледаме, нали?!

 6. Много уместен коментар. Вече какво ли не правят да привличат аудитория. Явно ще трябва и тези канали да ги сложим в adult list и да parental lock и да гледаме само retv 🙂

 7. Г-н Инджев ,намирам за абсолютно естествено и нормално зритеря да се възмущава от буламача сервиран от така наречените телевизионни програми изсмукани от плиткоумни
  идеи на сценаристи с ниски критерии за равнището на публиката.
  Възможно е да се намери обяснение в
  изрази от рода на : “Всеки влак си има пътници” или “Колкото могат толкова показват”, но според мен
  нещата се коренят в липсата на авторитетна, сурова и безпристрастна критика, която здраво да “суровака” пошлото не моралното и грозното.

 8. Напълно сте прав. А за рекламите какво ще кажете? Аз и семейството ми например не сядаме на масата след 20:30 вечер, защото тогава започват да се явяват едни тоалетни, дамски превръзки и други подобни неща. И то точно в това време.

 9. Че показват голотии в 20:30 е едно на ръка, а тези реклами тип водка Флирт, ракия Грозден, Дурекс и т.н. се въртят по цял ден в ефира. Понякога се чудя дали изобщо искам да имам деца, ако трябва да ги отглеждам тук в българската реалност!

 10. Блг за изказаната позиция.
  Ще ви призная, че аз не само не мога да ги гледам, аз даже не мога и да ги слушам. не само защото информацията, която поднасят е ужасно изкривена, но защото и БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК е изкривен, грозен и НЕПРАВИЛЕН. Дразня се много и излизам /другите искат все пак да чуят новините…/ Ето един пример, който не съм в състояние повече да понасям : на МЕНЕ /ми се струва/, ще ХОДИМЕ и т.н.

 11. Освен новините ( и то пак нередовно ) гледам Айдалите и се радвам на талантливите ни деца. И, когато свършат с представянето си и камерите се насочат към журито….отивам да си налея ракийка, докато произнесат “компетентното “си мнение, особено “Мара-отварачката”!!!Ами, прическите на Дони и Фънки, ами тяхното поведение на екрана, както казват “ега ти примера”.Да не говоря за водещите лигльовци! Язък за труда на наистина талантливите момчетата и момичетата от Музик Айдъл

 12. Тъй като чувствителността на господин президента е много интересна при интересни изяви на “футболни” адаши по фамилно име,само депозирах копие от последния апел до мен, на неговия чернокож американски колега,по въпроси на:
  образование,здравеопазване,
  енергията/т.е/”топлото” и пенсионното осигуряване
  което е
  е д и н с т в е н о т о,
  а не “циците”
  като цел на държавник,а не само на мъж….
  Разбира се, не си правя илюзии,че
  рано или късно,всеки ще усети в житейски план истинското и дъгосрочно значение на тези предизвикателства в есента на земния си път…..

 13. Хайде стига с тоя Красимир Аврамов, на когото не му харесва да не го слуша, да не би другите на Евровизия да бяха по-добри. А колкото до циците и зърната децата ще се сблъскат с тях и без да ги дават по телевизията, пък и нали е изобретено дистанционното и книгите. Нали за това е свободата всеки да получава всякаква информация а сам да си отсява какво му върши работа и какво не. Точно такъв коментар не очаквах в този блог.

 14. Имам чувството , че за тези , които “захранват мравките” темата – децата (бъдещето) на България , е избутана в ъгъла на медийното пространство . Чалгата е повсеместна , от битаците ,през пресата та до БНТ . Мисля , че за да се измъкнем от този дяволски кръг , ще е необходима много и постоянна работа в семейната политика на едно бъдещо правителство ,с християн-демократични ценности.

 15. Г-н несъгласен,

  И да не бях член ( на хартия дори съм заместник-председател) на Комисията по етика в електроните медии в България, съм преди всичко баща. И ми “препоръчвате” да не пускам телевизора нито в 8.30 сутринта, нито в 20.30 вечерта, за да не гледат невръстните ми дъщери сцени, които регламентът отдавна е пратил в късните часове на денонощието ( но той се спазва само в цивизилованите държави)? Как точно да си “отсявам” с дистанционното- да скачам и да затворям очите на децата, докато закусват, защото в клипа на Аврамов има откровена еротика ( с показване на части от тялото, които няма да видите по международно утвърдените музикални канали – но по БНТ “няма проблем”)?
  С какво ще се сблъскат децата някога, особено като пораснат, е друг въпрос. Задължение на родителя е да не ги “сблъсква” с неща, които могат да се превърнат в модел за поведение ( а после някой такъв съветник като вас ще каже пък- ами да, родителите им еди какво си…).
  По вашата логика- все някога ще се мре, какво лошо има и в убийството?!
  Колкото до “пеенето” на “човека глас” – това изобщо не е тема на статията, става дума за клипа му- да, той е подвеждащ заради изчистения вариант на пеенето, който обаче никак не докарва на живо, но в случая става дума за визията, за показване на неща, които по закон би трябвало да се демонстрират в съвсем друг часови пояс.

 16. Който споменава прозорливо християн-демократичните ценности,направо е попаднал в самата Десетка!!!

 17. Повтарям за втори и последен път,за да не ви досаждам:
  – образовние;
  – здравеопазване;
  – топло;
  – дотойни пенсиийм;
  По “точкова система”,както съм го казал на г-н Първанов,още през 2003 г.:
  Като щит от партийно-етносни простотий,партийно-кариерни недудачи при заслужили хора в полза на България….и т.н. и т.н
  В есента на живота те няма,да се “свиват” пред деца и внуци,за да ги гледат,как търсят отчаяно късмета в чужбина…
  Т.е. при прецакване по линия на партийни тезиси “недоносчета”,
  “спрямо чорбаджийската класа!!” /след поредния революционен “тримуф”/, ….
  ……ЩЕ ИМАТ ЗАКРИЛА………
  докато склопят очи,но ни и с горчилката на българската фаворизирана негодна,а и гузна и “Бръшлянената лига”,…..поне с по-достойни пенсии….
  Казано бе в предишния коментар!!
  Подсказано бе иа държавния глава!!!Толкоз!!!

 18. Извинете, не искам да обиждам някого, нито да оспорвам моралните устои на обществото. Все пак може би греша, но сутрешните блокове, пък и въобще предаванията на Голямата тройка на ефирните телевизии (всъщност те май са 4)май не са любимото занимание на децата, по-скоро си мисля че биха предпочели някоя анимация по кабелните канали. Предванията за които говорите обикновено се гледат по желание не на децата, а от хора като нас, на възраст доста над детската. Може би родителите следва да гледат нещо което да не пречи толкова на морала на децата,а не да се опитват да цензурират или да призовават към самоцензура. Това беше идеята с дистанционното. Иначе аз лично от доста време не гледам българсите телевизии освен по изключение. Мисля, че научно-популярните канали, колкото и да омръзват с повторенията си, са по-подходящи за прекарване на времето, но това все пак си е въпрос на преценка. Идеята е да не се опитваме да цензурираме защото предполагам много по добре от мен знаете какъв ще бъде резулатата. За съжаление прекаленото количество информация днес е също токлова опсано колкото липсата на такава преди време. Може би трябва да се учим и да свикваме да отделяме зърното от сламата.

 19. Скоро четох за село в Италия, където хората не гледат телевизия от 10 години. От както местно момченце последвало пример от екрана и се обесило. В знак на солидарност съселяните спряли телевизорите за известно време, но така и не ги пуснали повече и до днес.

 20. Иво е мъдър и туй дето го казва е така. Че морала и в телевизията и на улицата е достигнал най- ниското си ниво е също е така. Защо трябва да се забрави пасквила на Красимир Аврамов? Знаете ли колко пари от вашият джоб са профукани в тази екскурзия Евровизия 2009? ?http://rockbul.blogspot.com/2009/05/2009.html
  За “Музикалния идол”?! Сега върви и Американският. Има го качен в YouTube вижте дали има такива селянии и циркаджилъци, като в нашия. Там хората се интересуват дали можеш да пееш, а не как изглеждаш за разлика от нашата криворазбрана цивилизация. Ето линк, как едно американче пее “Led Zepelin” на техният “Music Idol” http://www.americanidol.com/videos/season_8/performances/adam_lambert_whole_lotta_love

 21. ТОЧНО В ДЕСЕТКАТА!Като нямат журналистически интелект гърдите си показват.Какви ли “услуги” са извършили та да не ги наказват?

 22. Още по-лошо е, че простащината се представя като правилното поведение за успех в живота. Загледайте се в “Комиците” или “Мюзик Айдъл”. Един от журито дори си позволи да напсува всички, които не са съгласни с него (ставаше дума редно ли е да участва, против всички закони, 13-годишно дете)

 23. Г-н Инджев, честит празник !
  Според мен 24 май е празник и на читателите.
  Честит празник и на всички в коментара !

  По темата :
  Червената Роза е символ на партията, която познава само карамфилите.

  Розата е “интелигентно” цвете.
  С прекрасен аромат. “Странен” за повечето зрители на бсп.

  Затова за млечните жлези би било подходящ карамфила. Обезпаразитява, мирише силно и е масово разпространен след електората на бнт.

  / няма грешка /


  Опитайте с re:tv. Докато още не са я купили и подобрили.

 24. Как да се съгласи човек с г-н Несъгласния?Тази сутрин съм вкъщи и гледам не новините,а ДЕЦКО по една ефирна телевизия.Там всяка сутрин един котарак се бори с хлебарките в къщата си.Добре че децата ми вече са големи!То нито катаракът прилича на котка, нито хлебарките на насекоми.А действието – през цялото време бой,преследване,капани,ужасии…И на това ли да седнат да закусват децата!Мерси!
  Г-н Инджев, признавам си – рядко харесвам това,което пишете. Но днес Ви поздравявам и Ви благодаря – телевизията носи информацията в домовете ни и това не може да се промени.Но телевизията може и трябва да се промени.Недейте да сте само на хартия член на някаква комисия.Хора като Вас могат и трябва да променят нещата.За да не задават децата ни въпроси, на които не можем да отговорим.

 25. Коментарът е много точен и го подкрепям изцяло, въпреки че децата ми са студенти.
  Поздравявам г-н Инджев за ясно изказаната позиция.
  За розата и карамфила искам да допълня, че името на цветето което е техен символ е аления мак. Ама нещо се позабрави заради аналогиите които наистина прилягат на тази партия с това цвете.
  А по самата тема – Шоуто на Слави Трифонов не е ли време да бъде преместено след 12???

 26. Иво..само с няколко думи.Мисля че отдавна е време да се върнете в телевизията.Мисля че лиспвате повече от колкото допускате,на онази мислеща част от българите,които пускат телевизора не за да видят и все пак очакват да видят нещо различно от случайте които сам описвате.Мисля че липсвате и на онази НеМислеща част от българите,за да им покажете другият, различен стил,мислене,светоусещане по елегантният и красив начин по който го можете.Да,за да ги провокирате,за да ги дразните за да им дадете повод все пак за мисъл.
  Мисля че липсвате и на децата.Именно на децата които Трябва да виждат и неща различни от безкрайните простотии с които ни залива телевизията в позволено и непозволено време.Притежавате усет,стил и изказ недостижим за голяма част от журналистическата гилдия.Да,децата трябва да виждат и Нормалноста.Именно защото само след няколко..5-10-15 години,те ще бъдат България.Такава каквато им я направим и оставим ние.С участието или безучастноста си.

 27. Г-н Инджев, хиляди са хората в България, възмутени от нелепостите в телевизиите. Само ще допълня. Защо правят по БТВ предаване за лошият език на децата, при положение, че лошият език се лееше до скоро в 18.00 ч. точно в БТВ от Комиците, в 20.00 от Иван и Андрей (иначе са с добро предаване Сблъсък) в Мюзик Айдъл. Да не говорим, че там учавства и едно дете на 13 г., което по това време трябва да си е в къщи и да си учи уроците. Нещо повече Дони си позволи в ефир да тегли една майна на всички, които били против участието на детето там.

 28. Аман от псевдо-моралисти! Страшна и гнусна гледка… Две красиви женски гърди! Абе, вие ненормални ли сте? Какво страшно има в тази гледка? Подкопава устоите на морала? Вие като сте сукали от майките си да не сте го правили с погнуса? Това, че не знаете как да възпитавате децата си, не е основание всичко което не съвпада с вашите възгледи да ви е виновно. За някои хора (нормалните такива) гледката на две женски гърди не е стряскаща и гнусна и това не им пречи да са добри и съвестни граждани, а не покварени полу-идиоти за каквито смятате всички противоречащи ви. Сигурно Микеланжело или Едуар Мане имат основна заслуга за упадъка на съвременниците си с гнусните си произведения, изобразяващи (о, ужас !!!) чисто голи тела. Като ви слуша (чете) човек би си помислил, че се размножавате безполово… Защо всичко еротично или свързано със секса трябва да е някакво табу? Какво неестествено има в това? Какво пошло или грозно има в една красива еротика? Защо си мислите, че като представяте това на децата си за нещо грозно и отвратително не им повреждате психиката? Кое ви дава право вашето мнение да е меродавно? С какво сте заслужили превъзходството си господа “моралисти”?

 29. Аман от псевдо-моралисти! Страшна и гнусна гледка… Две красиви женски гърди! Абе, вие ненормални ли сте? Какво страшно има в тази гледка? Подкопава устоите на морала? Вие като сте сукали от майките си да не сте го правили с погнуса? Това, че не знаете как да възпитавате децата си, не е основание всичко което не съвпада с вашите възгледи да ви е виновно. За някои хора (нормалните такива) гледката на две женски гърди не е стряскаща и гнусна и това не им пречи да са добри и съвестни граждани, а не покварени полу-идиоти за каквито смятате всички противоречащи ви. Сигурно Микеланжело или Едуар Мане имат основна заслуга за упадъка на съвременниците си с гнусните си произведения, изобразяващи (о, ужас !!!) чисто голи тела. Като ви слуша (чете) човек би си помислил, че се размножавате безполово… Защо всичко еротично или свързано със секса трябва да е някакво табу? Какво неестествено има в това? Какво пошло или грозно има в една красива еротика? Защо си мислите, че като представяте това на децата си за нещо грозно и отвратително не им повреждате психиката? Кое ви дава право вашето мнение да е меродавно? С какво сте заслужили превъзходството си господа “моралисти”???

 30. a kakwi sa tia chujdi dumi,koito se upotrebiawat NEPREKASNATO?niama da sedna da ucha angliiski za da razbiram sobstvenia si ezik!izwinete,niamam kirilica!

 31. Господин анти-псевдоморалист,

  Отгледайте си любима дъщеря ( или дъщери), закърмете я с чисто голи сцени по тлевизията в ранни зори и ранна вечер, дайте им по този начин пример как да се държат на публично място от ранна тинейджърска възраст, след което си делете парсата със сутеньорите – щом това ви харесва.
  А колкото до Микеланджело и демонстрирането на женско сексуално поведение поведение ( забранено в целия цивилизован свят в опеределени часови пояси в телевизионния ефир по време, когато гледат деца), това сравнение е точно толкова адекватно, колкото сравнението между нож и нож- в един случай от него има полза, а в друг служи да бъде заколен любимият ви човек. И бъдете така добър да не ругаете и наричате с обидни имена онези, които за разлика от вас, схващат тези елементарни разлики.

 32. Г-н анти псевдо и т.н., ако си прочел достатъчно поста ми би трябвало да разбереш, че ЗНАМ как да отгледам и възпитам децата си. И съм го направил. А Вие???? Имате ли въобще деца??? Съмнявам се.

 33. Г-н Михаил, не съм се задълбочил в проникновената Ви мисъл, но Ви благодария, че Вие сте сторили това с моята. Поздравявам Ви с успехите, които сте постигнали и Ви желая крепко здраве. Между другото, защо да преместват Шоуто на Слави след 12 ч.? Не е ли по-добре направо да го забранят? Всъщност защо не забранят и Мюзик Айдъл? Абе защо изобщо не забранят телевизията, след като пускат само подриващи морала предавания. Крайно време е да се вдигнем и на бунт срещу интернет…

  Отстрани погледнато е чудно как хора обявяващи се за антикомунисти, защитават една от основните черти на тоталитарната система – повсеместната цензура. В крайна сметка всеки има свобода на избор. Никой не принуждава никого да гледа каквото и да било. Но да отнемеш правото на всички да гледат това което на теб не ти харесва е крайно неприемливо. Явно тоталитарните години са оставили дълбока и незаличима следа в менталното развитие на много хора. Жалко!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.