Татолитаризъм в действие

Управляващите много обичат да се гордеят със себе си и да упрекват противника в един голям грях: нямал кадри ( Доган направо се скара за това Борисов в свое предизборно изказване).

Около кадрите и кадровата политика на кадруващите наистина се върти голямата политическа интрига, на която те разчитат за привличане на избиратели. Ето как от БСП успяват да покрият широк спектър от гласоподаватели, като предложат на предизборната сергия следните кадри за водачи на листи:

За живковистите- Жени Живкова.
За контрабандистите – Кирил Добрев
За аферистите- Румен Петков
За първановистите- Ивайло Калфин
За финансисите- Пламен Орешарски
За артистите- Стефан Данаилов

С такива водачи на листи водачът на водачите Станишев предлага наистина на широк кръг избиратели да припознаят себе си. Носталгията по „татолитарния рай” е удовлетворена от внучката на властелина на „рая” и от образа на неговия герой „Майор деянов”.

Широките контрабандистки маси ( тук спадат всякакви тарикати на дребно и на едро ) си имат представителство в лицето на Добрев младши, заловен, но освободен след пренос на огромна сума пари на границата със Сърбия.

Контингентът на червените избиратели, за които софрите с „оперативно интересни лица” са нормално занимание, е достойно представен от Румен Петков.

Лобито на президента Г.Първанов сред селячеството и някои градове си има изразителното водачество от страна на интересното лице Ивайло Калфин, бивш (?) съветник на др. Първанов.

Стимулиращо за всеки прагматик с вкус към присламчването към победителите е водачеството на бившия син политик и настоящ червен финансист Пламен Орешарски- да се види, че прескачането от синьото в червеното се заплаща добре.

Какво вещае тази тъй изкусна кадрова политика? Победа, по-беда или просто беда? Изберете сами – особено ако искате други водачи на други листи, но на същите избори.

19 мнения за “Татолитаризъм в действие”

 1. Г-н Инджев,
  От Великолепната шесторка в старопрестолния ни Търновско-Инджовски диалог,преди време,с постоянно повтаряното,както за членство в БКП така и за не-съпричасност към т.н. “служби”,
  с а м о д о б а в я м
  че съм бил преводач на най-високо равнище и спомените ми в най-трогателната им част,бяха за политическия ръст на Т.Живков,
  като държавник-въпреки притеснението му, като неосенен от глупав блясък, баща,така и този за майчините чувства на злочестата му дъщеря като майка,което би било поучително и за децата й,ако едно друго котило…не пречи да ме чуят,а души и България от време оно….
  Страшно много ме впечатлихте,в т.ч. и с калфите в държавността…..

 2. Stanishev e Berov nomer 2, kuklata na Dogan i Simeon… Triabva da glasuvame i da pratim kuklata v istoriata

 3. Това е перфектно попадение. Списъка вероятно може да е по дълъг!

 4. Тоталитаризъм в действие!Възхитително и точно! Ето това е днешното управление, което с безочието си има намерение безкрайно да се възпроизвежда. Питам се дали ще му позволим?

  А преводачът Стоичков в по-горния коментар какво иска да каже? Аз не го разбирам. И макар да изглежда, че написаното е на български език, струва ми се, че преводачът се нуждае да бъде преведен на език, близък до човешкия.

 5. ne se razbira tochno kakvo iska da kaje g-n (ili drugar – ne znam)Stoichkov, no g-n Indjev bravo za smelostta.

 6. Уважаеми господин Инджев, статията Ви, по моето много скромно мнение, е сполучливо попадение около центъра на злобата на деня – предстоящите избори. Това сте Вие, със собственото Ви присъщо мислене,стил, преценка, стръв, едновременно с това – едностранчивост и наивитет (престорен?). Решително не съм съгласен със заглавието – “тоталитарен” и “изборни листи” са не просто несъвместими, а категорично непримирими категории, поради същностната природа на тоталитаризма. Този разлистен батак, който сочите и който може да бъде проследен и в други листи на успешно пласирали се “партии” в миналите избори, не е “тоталитарно” изобретение, вярвам, че ще се съгласите.

 7. Слушайте внимателно:
  1/Г-н Живков беше прозорлив човек,но суетата му не подхранваше излишната апологетика,
  и,хитро добавяше че я оттва не разбирам,”…моам само дъ жънем и копам!!”,а като най-информиран човек във външната политика,че на краставичари краставици няма да продава….
  Това достатъчно ли е за Любака,а притеснението на Тато бе от незавършено висше и от липсата на нучни титли….
  2/Дъщеря му бе прогледнала по-далеч и не й стигна повече хъс,да се срещне,и се уплаши,от среща със съпругата на американски президент…или пък я уплашиха най-напред!!!…..
  3/Ако на doko аз,му се виждам другар,то,напълно и той, ще е прав,в частта за водещия на този блог,тъй като май и до там,ще му стигнат знанията,ако не благоволи,да го уважи и с по-различен бинокъл,за който мнозина други му дават интифа по различни поводи….но нейсе
  Но и в едно друго, сте прави,
  “превод” е нужен,но бъдете и уверени,че не за всички,което не е утшително за някои носещи кръста си,но поучително за мен ….и това е най-жалкото,ако ме разбирате,какво е заварил Станишев, след баща си,за да прибегне,до този усет за “селячеството и малките” градове!
  Ако този блок се следи усърдно,и за Търново и за примера на цар Дарий срещу критиците на А.Македонски,остават само изводите,кои трябва,да се сърдят на себе си,за едва пробиващия лъч на демокрацията….
  За това говори Иво Инджев,но не му трябват словесни мехлеми за смелостта!

 8. Уважаеми господин Бакалов,

  Ако бяхте прочели, разбрали и цитирали правилно заглавието, в което се говори за ТАТОлитаризъм ( думата я има и в текста), съмненията ви щяха да отпаднат. Може би. Вярвам, че ще се съгласите.

 9. Това би било подходяща листа, ако избираме мафиоти, а не депутати (или евродепутати). Явно идеята е 2 в 1. Наглоста няма край…

 10. G-n Indjev,

  idvat izbori!
  Niama li koi da popita koga shte bade namalen boriat na narpdnite predstaviteli ot 240 na 80 ili 50 primerno.

  Za 8 mln naselenie mislia che i 80 sa mnogo.
  Spravka Francia, Germania i mnogo drugi.

 11. Уважаеми господин Инджев,аз не съм цитирал Вашето заглавие – нито правилно, нито неправилно. Тато е символ на тоталитаризма у нас, както знаете. Ако според Вас е символ на хитрец и ментараджия, манипулиращ едизборни листи (нещо като Стани Да Седна), така да бъде. Мислех, че не съм склонен да ви надценвам, но май съм сгрешил. Карай да върви!

 12. Уважаеми господин Бакалов,

  Прочетете сам какво пишете – изрично пишете, че в заглавие съм бил писал точно това, което отричате, че сте писал…

 13. Господин Инджев,

  не им обръщайте внимание на такива като Бакалов. То целта им е да обидят къде грубо, къде тънко. То за такива няма значение какво са казали, важното е накрая да нагрубят.

  Такива бродят навсякъде и въпреки медийния комфорт за идеите, които споделят, ще се наврат в Интернет, за да громят врага.

 14. Господин Инджев,

  не им обръщайте внимание на такива като мен (Бакалов), че може и да ви нагрубят, мамицата им! Я вижте какво ви съветва Савов, например! Да създадеш асоциация между Тато и реденето на изборни си е…, питайте Савов, той ще В каже!

 15. Интересно на каква ДС длъжност се водят такива като др. Бакалов?
  Може би “Форумно ченге” или “Мрежов наблюдател”?
  Указания от Старшия офицер:
  Във форума на сайта “Х” се забелязва раздвижване на враговете! Немедлено се включете и пуснете текстове с номера 3, 7, 11 и 14!
  Заплащането е по увеличената тарифа – за работа с клавиатура и мишка. Внимавайте и с охраната на труда – не се хващайте за *ишката вместо за мишката!

 16. Drugarju BAkalov,
  kato ste tolkova nostalgichen po totalitarizma idete da jiveete v Savetskia Sajuz
  Pri drugaria Putin, barabar s cialata chengedjiiska sgan, koiato upravliava v BG

  S uvajenie

 17. Господин Доко, когато Съветският съюз изчезна, аз бях студент втори курс и няма как да съм носталгично настроен към него. Все пак не аз, а Иво е съветският възпитаник – в нещо да го упреквам за това? Освен в упражнения (на собствения му блог – негова си работа) със съмнителна свежест. Като сте се насъбраили около него , готови да викнете и да го защитавате за щяло и за нещяло, мислите, че му помагате ли? Не виждате ли, че е написал глупост? Какво общо има бай ви Тошо с реденето на предизборни листи? Доколкото съм чел, по негово време листата е била една и за редене по посочения списък и дума не може да става, това е съвършено друг казус. Ами я вижте листите на НДСВ, АТАКА, новата БСП на последните избори, нали това е техният почерк? Можете да погледнете и към агитката на новата десница, че и към Герберите. Да виждате нещо общо? Или и на тях оня селянин Живков им е виновен? Или е по-лесно да обявим всички в страната за служители на ДС, като някой си Б. Петров? Освен Иво Инджев, който още в моята младост си призна и си посипа главата с пепел, друг от пишещите тук по тази статия има ли?

 18. Към Бакалов:

  Ок, предавам се – написал съм “глупост”, по вашите критерии ( при вашите критерии този вид обида е комплимент за мен). Но не съм написал лъжа. Упорито твърдите, че съм написал в заглевие ( дори) ” тоталитаризъм” и трябваше три пъти да ви посочвам разминаването с този факт, за да престанете да настоявате и да се хванете сега за други “аргументи”.
  Не знам дали знаете, обаче младостта не е извинение за глупостта ( защото всъщност вие я демонстрирате)- така че не се крийте зад малкото си години. По-лошата новина за вас е, че глупавият си остава такъв до дълока старост ( да сте жив и здрав). А и незнанието, по принцип, никога и никъде не е оправдание за агресивните всезнайковци, не само в правото…
  А сега престанете да занимавате всички със своята неадекватност – нямате дори елементарна теза, освен да тропате с краченце.

 19. Моля да ме извините,че се намесвам във Вашия спор,но едно изречение ме стресна :”Какво общо има …”.Много общо има г-н Бакалов,толкова общо ,че и Вашите деца и внуци ще го изпитват.Политиката не е партия шах,която приключваме и можем да започнем нова-на`чисто`!Страхувам се от това което се внушава на младите хора – “това е минало”;”такива бяха времената”;”да забравим”.`Тоталитарен` идва от `Тотус`- да не забравяме.Още веднъж,моля да бъда извинен,ако съм засегнал някой лично.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.