Летящи чивии

„Европа е нещо огромно и само политици, които знаят какво да поискат, какво да си вземат от нея могат да го направят, а не тепърва, които да се адаптират и да разбират какво е Европейски съюз, Европейски парламент. Там трябват отворени хора, дори бих казал с комбинативно мислене, с лобистко усещане”.

Казал го е Ахмед Доган. Цитатът е от сайта „Днес+”. Колегите поясняват, че той е отговарял на въпроси ( о, Аллах, нима такова чудо е възможно Той да отговаря на въпроси – да не би да идат избори?!) и на други медии.

Други медии? На които Доган да отговаря? Ха! Че той, ако изобщо отговаря на медии( допуснати да го питат каквото и да било), го прави не на други, а на неговите си, на медиите на Меди ( както ласкаво го наричаха лукановистите в началото на „прехода”). Напоследък тези медии се размножиха като деца на падишаха в харема му, където всяка държанка мечтае да отрови отрочетата на конкуренцията..

Ок, направил е изключение и е продумал. На избори, като на избори. За които е интересно да узнаем какво мисли Той. „ Населението има интерес към изборите”, отчита дълбокомислено Доган в същото компилативно интервю като потупва собственически по вимето активизиралото се дойно „население”.

А на смелия въпрос дали България се развива добре, Той снизходително, но взискателно ни осведомява: „ Развива се, но не покрива моите очаквания още”.

Той очаква отворени хора, които знаят какво да поискат, с комбинативно мислене и лобистко усещане тепърва да се адаптират и да си вземат от „огромното нещо Европа” …познайте какво?! Ами каквото покрива неговите очаквания.

Да припомня: ако имаше летяща чиния, Той би си я купил. Неговите очаквания са наистина величави!

С тази нахакана претенция ( без сянка от колебание за цената- колкото толкова, Меди няма да се пазари) Той ни се сопна в отговор на незададен въпрос за забогатяването Му в битността Му на политик ( в интервю за една от медиите на Меди) .

Понеже си имаме работа с философ ( нали така го ласкаят слугите на кукловодите му), да изфилософстваме: човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му ( ако не го е казал Сенека преди 20 века, философът Доган направо ни го казва днес – и не е ли прав, например за мечтите да си взима от големия ЕС каквото си поиска).

5 мнения за “Летящи чивии”

 1. Раздразни ме “ако гласуваш да Бойко, получаваш Костов”
  Предлагам отговор:
  “Ако гласуваш за Сергей значи си гей, но нещата не сваршват до там… ще те оправи Доган”

  Идея за плакат:
  Наивен гражданин с превръзка на очите, скриваща неговата самоличност и със смъкнати панталони, пуска бюлетина с образа на Сергей дегизиран като Азис. Зад него е Доган в недвусмислена поза.

  Може би проява на лош вкус но “на зла круша зъл прът”

 2. “свършват”, съжалявям но от много писане на латиница така става 🙁

 3. Днес е 24 Май! Нека поне днес щадим думите.Честит Празник на всички,които се чувстват Българи !

 4. Вимето, вимето е важно! Днес никой не е луд да се реди за някакъв прост кокал, да “потупва собственически по вимето”, това е работа! Добро попадение на Иво!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.