Станишев не чете история, пише я

За трети пореден път за относителен кратък период лидерът на БСП Сергей Станишев откровеничи пред ученическа публика за това колко палаво дете е бил. И за четвърти път прави „самопризнания” за неща, с които един политически деец не би трябвало да се гордее: бягал от училище да кара ски ( уж така правели навремето едва ли не всички), бягал от час, а и получавал двойки- включително по любимия си предмет , история, научаваме сега в добавка.

Да не говорим за знаменитото му споделяне с в. „24 часа”, документирано чер(ве)но на бяло, според което и той, самият Станишев, бил давал подкупи на катаджии.

И още нещо, което сме подозирали, но сега се потвърждава от самия него: Станишев би осъдил на драго сърце някой журналист за „жълтения”, но само ако съдебната система работела по-бързо.

Това вече е върхът: самият той произвежда „жълтении”, с цел да разнообрази образа си на галеник на историята ( на партията), но би съдил журналист за „жълтении”- явно иска да има монопол в лъготенето. Защото разкрасяването на собственото му минало, твърде розово в частния му червен рай НРБ, е опит за измама в особено големи размери с особено нечестни средства ( за безкритично поднасяна) информация пред особено уязвима публика, като детската.

Поведението му на ръба на хулиганството, без да е бил родител, го представя в ролята на бащица ( не само на нацията, но и) конкретно на ей тези дечурлига, които толкова държи да очарова с „подвизите” на малкия уж непослушен Сергейчо.

Ако той държеше да ни осведомява за фактите, които имат определящо значение за неговото детство, би трябвало да ни разкаже за това как е раснал и възмъжавал под крилото на армията от офицери и сержантите УБО като разглезена „вип персона” по резиденции и резервати за богопомазаните семейства от червената върхушка, до който т.н. обикновени хора не само не можеха да се припарят , но и не можеха да си го представят като обстановка, лукс и разхищение на средства за „все по-пълно задоволяване нуждите” на трудещите се по върховете на НРБ и техните кланове.

За пръв път видях с очите си отвътре тези крепости на самозабравилите се „народни слуги” в качеството си на преводач, придружавайки арабски гости на НРБ. Един йеменски другар възкликна, когато се настани в резиденцията на „Златни пясъци” ( моя милост, естествено, пребиваваше в някакъв съседен корпус за прислугата) , възкликна: „ Това го няма и в „Хилтън”!

За такива, като Станишеви, един западен журналист веднъж написа, че са разполагали с далеч повече възможности от който и да е милионер на Запад- не заради количеството и качеството на западния лукс, с който се обграждаха. А заради факта, че разполагаха с цяла държава да им слугува. На Запад на държавния чиновник не би му хрумнало да ангажира държавен самолет, за да отиде съпругата му на фризьор или на пазар във Виена- а дори и да направи такова безобразие, биха го смачкали от медиите, опозицията, правораздавателните органи. В НРБ тези злоупотреби на „провоимащите” бяха норма на поведение.

Дали е гузен Станишев ( о, да, той не е виновен, знаем за децата, които не отговарят за бащите си и сме съгласни с това) ? Или просто е нагъл и се опитва лично да пренапише историята, представяйки се като обикновено дете от народа, каквото не беше?

Изберете сами- идат избори.

10 мнения за “Станишев не чете история, пише я”

 1. Не , не е комплимент ,а истина ! Повод-интервюто на г-н Инджев с водещите на Re.Tv . Малко хора са в състояние да кажат за 20 мин. толкова много и смислени неща. Умен , смел , широко скроен Човек – Личност . Желая здраве и успех !!

 2. Гузен???
  станишеВ???
  Той е толкова дебелоок, че ако му стъпиш на окото ще си счупиш крака!
  Наследствено му е заболяването…

 3. Neka допуснем, че всичко написно на страницата http://www.stanishev.bg/Articole/6/about-me.html е истина. Така си вижда човекът живота. Разсъждавайки върху написаното у мен възникват тревожни въпроси. Ще цитирам, makaр, че по-добре би било да използвам SnapShots, защото текста в оргинала може във всеки един момент да се промени.
  Та:
  “Дори любовта на майка ми и на баща ми на времето била незаконна и изпълнена с премеждия.” Вярвам му, но значи ли това, че нещата, които сега са незаконни може един ден да си станат напълно законни – законна корупция, законна проституция, законни наркотици,. . .? Пропускаме да осъдим корумпираните личности, политическите издевателства, наркобароните . . . и след 20 години сина на някой престъпник ще ни разправя колко тежко е живял баща му и ще определя как да живеят децата ни.
  “Трябва да работим упорито не само за да подобрим своя живот и живота на семействата си, но и живота на другите около нас.” – за мен не работи, за Вас незнам.
  “Това е урокът, който отнесох със себе си в Московския университет и в Лондонската школа по икономика.” – Отнесъл – вярно, но какво е донесъл? От Москва е ясно какво. От Лондон какво – освен спомена за “интересни, изпълнени с предизвикатлества и много приятни времена”
  А ето и пълната му трудова биография “След като завърших, се занимавах малко с журналистика. Работата ми харесваше, но винаги съм усещал потребност да служа на родината си и точно затова реших да вляза в политиката и се кандидатирах за Народното събрание. След избирането ми през 2001 г. за мен е голямо призвание и чест да служа на хората. ” На 40+ години да заявиш, че имаш 10 год. трудов стаж не е ли малко странно!?
  Не ми става нищо, освен да кажа – мислете като гласувате млади хора защото, не всеки може да заяви “За никого не е тайна, че може би съм имал повече късмет в живота в сравнение с много други “

 4. По нашия край преди “електриката”,
  който нямаше възможност за “купешка” лампа на газ, я караше на “кеч”,за да чете история за Херодот,Термопилите,Витлеем,
  робството след Баязид,Възраждането
  .. и така до Търново /1877/
  …както и за звездите след 1945г.
  Но за тези “осветявали” небосклона
  от 1989 г…като се започне
  с д-р Ж.Желев….та до днес,
  управленската реколта с – някои изключения – е на “бито сирене”,а и “цвик”по държавността.
  Но,не fully рационален управленски
  елит,започнал от “калта”.и залужил…
  До няколко месеци,на пoредния “урожай”,по същите и др.причини,
  ще е с ъ д е н о начало на познати до болка явления, още от Октавиан Август и неговата псевдо република….
  Затова и Кмета и други до него,
  дори нашият “Октавиан” ще си останат само междинни стъпки,
  като дело на Историята,а не на Царя….който по този въпрос,
  е достатъчно умен,за да остави вятърът,да си свърши работата,без да “тича” залудо пред него…
  Т ъ ж н о?
  Разбира се… и много без охулвания непоправен “чип”!
  Hо така се “спряга” глагола “sic transit g l o r i a m u n d i”
  Никому няма да правя удоволствие с превод-щото не се разбирало
  !!-не лесно продаваема “стока”.
  А, и с позната, отколешна участ до беден и отруден народ, се приближавам стъпка по стъпка към времената на “кеча”,с присъщите битови “удоволствия”,на прехода, които и сега са ми на главата….
  Имам още малко епистоларно “мандахерцване” с колега на г-н Първанов,след поредното му мълчание,поради разбираема заетост,и приключвам, “свивайки знамената за по-благоприятни!…..
  в р е м е н а!когато и без превод ще се разбере,че ДЪРЖАВАТА започва от социалното осигуряване с цялостно въздйствие,а ПРОТОКОЛНИЯ салтанлък е за тщеславните люде!!!
  Избирайте сами-идат избори,и при това наистина исторически!
  Това беше всичко!И до тук!

 5. За бащите и децата :Знаете ли,колко от нас са чували директо отправен израза “класов подбор”?Омерзително е да разсъждаваме по същия начин,но като че ли `те`точно това заслужават.

 6. Системите очертани около този вид много си приличат. Ей на и хора като Хитлер са си пренаписали историята около младоста си, не го казвам, че е единствен, а защото е от най-известните диктатори. Тези неща разбира се се правят в името на PR-a(нов термин с много стари корени). Работата е, че тези хора не пренаписаха само личната си история, ами и историята на държавата си (и тази – докато управляваха).
  За пореден път поглеждам към книгите на Оруел “Животинска ферма” и “1984”. И в двете беше застъпен доста силно и този момент…

 7. Станишев и Първанов са политически трупове!
  Така вонят, че направо са усмърдяли държавата!

 8. Прав сте г-н Атанасов,но докато са ни ошашавали в безумна показна конкуренция помежду си,а и техният кадърен партиен и стопански елит, просто побъркан и объркан,наш дълг е, да стоим спокойни- ако можем -и да “оплождаме” онези идеи,с които в парламентарна република,
  конституционно овластеният държавен глава,е длъжен да върти кормилото на капитанския мостик и НИКОГА повече,да не променя посоката ,като дава път на и на сърцати другарки,защото такава ще е България през 21 век.
  И хвала на тези,на които им е стигнал куража-те си знаят какво им струва с деца в чумно време на политичеснки трупове-да се оттеглят,събирайки сили за предизвикателствата…..

 9. Като гледам нашето Станишев-че и се чудя това заслужена подигравка ли е с измъчения народ, или може би заслужена. Нима наистина всички тези отрудени старци по села и паланки вярват и избират отново и отново на власт шепата другари с “мечи лица” и техните нагли дечица. Тъкмо хората, които са ограбили и осакатили техните животи! Не мога да го проумея това.

 10. Поздравления за господин Инджев!Гледах го в предаването на телевизия Re Tv.Малко са журналистите в България,които могат да коментират истината за комунистическата върхушка без страх!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.