Днес освиркан, утре отсвирен

Освиркаха Станишев в Пловдив.

Направили са го граждани. Последният път, когато това се случи публично, гражданите бяха общински съветници от София. Бяха предизвикани от режисираното среднощно появяване на министър – председателя на централен столичен булевард, на който той демонстрира загриженост за софийския боклук.

. На събитието в столицата, макар и в крайно необичаен късен час, бяха накацали многобройни медии и новината, украсявана от надменната началническа усмивка на премиера, беше доведена до знанието на всяко българско семейство .

Сега в Пловдив освиркването също е филмирано, но липсва медийният ентусиазъм. Някак си не е поръчано. А и Станишев не се хили този път. Напротив, загубил е дар слово. Не ще да отговаря на въпроси. А как само отговаряше при случката с боклука – даже сам ги предизвикваше!

Сега го освиркват, утре го отсвирват. Това ще да е знамението на гражданското неподчинение в Пловдив, което най- после развали непомръкващото самочувствие на др. Станишев. Утре и в други градове.

14 мнения за “Днес освиркан, утре отсвирен”

 1. Не мисля, че особено го интересува. Те са оперирани от чувството за срам…

 2. Иво, Иво, дълго ще стоиш без работа докато пишеш за “любимия” ни премиер такива неща. Той сам каза, че това е нормално, просто си е свикнал още от Москвицата. След като един екземпляр/не казвам човек/ е опериран и му е премахната едната чест, за него е съвсем нормално да го обиждат: Ти го плюеш – той ти отговаря:”Роса от Бога”. Това е.
  Да ни е жив и здрав, пак ще го изберем, много готино ни краде и ни харесва.

 3. В предишния коментар отдадох дължимото на трудовите жени и на Царицата,чиято свекърва,като съпруга на свекъра й се е учила на държавностот баща си Пармски дук!!!
  …пред когото само един корав българин, като Стамболов е държал,в името на най-свещенния български закон,и да държи реч пред баща й и да изпълни конституцинното СИ право,при отязването на пъпната връв на българското царче…Борис
  Има и др. “царици” които съм пазил и срещал….една я отвя вятъра или я отвяха!!!!
  Има и такива,които се изживяват,дори ако дойдат,да посетят наследдство от дядо си и не те “п о з н а я т!!!”….
  За тях …едното просто отсвирване…

 4. Имаме си “медии”, които правят ситна цедка на новините.
  Но се надяваме някой да пусне в Ютуб тези кадри за да ги видим.
  Там поне цензорите не могат да ги спрат!

 5. Освиркан,отсвирен,свирка.Ама моля Ви,за Станишев ли става дума,че нещо за Азис се сетих?

 6. Тук господин Инджев само с няколко изречения ни е `натоварил`с поне две теми.И двете много тежки.Съвсем накратко : до днес си някакъв в йерархията-от утре “катериш”.Ау!Променяш се,нали?!Искам да кажа,че власта не е за всеки.А за Станишев и станишевци-щом са глухи и слепи-`улицата`ще ги просветли.Ако не го разбират си остава за тяхна сметка.Много е важно обаче отрицателното отношение към ком.властници да бъде демонстрирано и навън!С тях-никакъв бизнес;неизбежните контакти-само сухо протоколни и когато слизат от самолета в странство хиляди Български емигранти (или десетки,или пет човека)да ги посрещат подобаващо.

 7. Да продължиш,да игнорираш естонски далновиден кураж след по-намръщени физиономии,/на отиване,отколкото на връшане,от Хабаровск/, след опасна КНДР-ейски, “щраусов” ирански и хитър китайски гамбит,е като да ти е “на гъза” Трети украински фронт на маршал Толбухин,а ти като “принц Кирил” да молиш за разбиране самия Фюрер!!!
  Още Осман паша е казвал на Московеца,…”бе вий луди ли сте с това племе от “азисовци”?…
  Самият Азис,дори фигурираше в нечии планове!!!!за което овреме се сети и Сергей!!!Но до тук беше!
  Сеганото много напомня Г.Парцалев с бележитите му думи,бе вие с наште г….. или държавата,ще оправяте!
  Кой както ще да си мисли,ако не му сече пипето,и му се привижда “монархизъм”,но -Не Доган-,да не е луд,да не си “отмъсти” перфидно за всичко сторено!-не и брата на нашия,по профасия,а един друг “архитект”,постоянно ни кара,да се снещаме за бабичката около кладата на Ян Хус!!!

 8. Понеже и аз в момента съм без работа, също живо се интересувам от срещите на г-н премиера с гражданите. Ако ви е любопитно, ето линк към информацията:

  http://marystaneva.blog.bg/politika/2009/05/22/dostyp-do-informaciia-da-be-da-bsp-i-svobodata-na-slovoto.338291

  А книгата на Иво Инджев в сряда ще си я купя! Хареса ми и интервюто му по RE:TV.

 9. освирквали ме биле . ей само глупости пишете. хората мен ме обичат . аз толкова много съм направил за тях.

 10. Освиркването е прекрасен акт на гражданска позиция. Само че много, много време мина докато се случи. Само Иво и още няколко последни мохикани викаха ли, викаха, без глас останаха да отварят очите на този народ – мърша, но … поспри сърце.
  Избори идват и малко надежди за промяна. После пак ще викат…

 11. Когато нещо не е отразено от медиите то не се е случило….
  Но сме информирани, че британски министър бе полят със зелена боя,
  както и една възможност за коалиция след парламентарните избори .Без значение, че сега тече предизборна кампания за ЕП.

 12. Тъкмо си говорихме за “Жизел” в зала 1 на НДК от снощи и някой сподели, че само Станишев и Масларова са били освиркани от от цялата зала, а разговорът не беше на политическа тематика.
  Дали няма да му дойде в повече и да започне да иска да се осъждат хора за освиркване?

 13. Само да добавя едно уточнение. Станишев беше яко освиркван, за първи път, по време на учителската стачка, когато дойде на посещение в Ямбол. Тогава този клип обходи България, има го и сега по торентите. Неговите хора от охраната записваха всичко с камери, а наглеца се правеше че нищо не се случва, пред хората които го псуваха и навикваха в лицето. Това е Станишев, не му пука или поне се владее добре.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.