Как Шейтана чете Корана

Дори и когато иска да ни каже „ нещо мило” Доган се опитва да ни съобщи за своята историческа значимост, за което очаква да сме му благодарни. За пореден път, сега и в рамките на предизборната кампания, той изтъква своята важност по познатия ни „скромен начин” : „Ако съм искал да сбъркам само веднъж – съзнателно да сбъркам, България щеше да има друга съдба”, казал той пред свои избиратели в Хасково.

В това изречение се съдържат две послания: Доган е непогрешим и контролира „грешките си”, убеден е, че поне несъзнателно не е сгрешил никога. А пък съзнателно- хич! Той, свръхчовекът, греши само ако поиска! Но понеже не иска, никога не бърка. Как ли му казват на това психиатрите? Аз бих поставил диагнозата „ позволена, режисирана от друг мания за величие”.

Основното му послание обаче е в претенцията, че ако си пожелае, може да катурне мира като подучи своите хора да драснат клечката на етническото съжителство. Но понеже е добър, мъдър, миролюбив, отговорен, патриот ( най-вече, пак ни поучава да бъдем патриоти в изказването си в Хасково) и изобщо е един чудесен вожд – не го е направил ( но, ако не слушаме, някой ден…)

Дали изобщо му стига до съзнанието какво говори? Той иска да каже, че като не посяга към кибрита, правейки най – нормалното нещо на света, ни пази от размирици и кръвопролития. За което трябва да му се поклоним и да търпим всичките му безобразия с обръчите от фирми, сараите, корупцията на неговата тайфа, надменния му личен бойкот на парламента ( а иначе в същото изявление се хвали, как ДПС обучили 25 000 млади политици – чуден пример им дава!).

Това е все едно някой специалист от АЕЦ „Козлодуй” да ни шантажира с достъпа си до потенциалната ядрена бомба, какъвто е повереният му реактор и срещу обещанието да не ни взривява ( от него да мине) да си поиска държавата да му слугува! Ако го направи, ще бъде обявен за особено опасен терорист. Но за Доган – може…

Аналогията може да бъде продължена до безкрай – служител с достъп до забранената зона с питейната вода за столицата може да си поиска същото с претенцията, че не ни е отровил. Лекарите – че не са резнали със скалпела малко встрани, или че не са предизвикали някоя пандемия – а биха могли. А военните – че не са ни подгонили по концлагери под дулата на автоматите. Нали си имат автомати, защо да не ги употребят. Ама не са – браво!

Доган си има етнически мир – поверен му е на „отговорно пазене” и той си го пази ( слава на Аллах), защото му осигурява власт, пари и сладък ( среднощен) живот и безнаказаност. Но периодично ни шантажира да не му придиряме много, за да не взриви етническата бомба ( може и да може, знае ли човек ?!).

Както каза наскоро в едно интервю Николай Слатински, бившият съветник по въпросите на националната сигурност на президента Първанов, държавният глава бил убеден във важността на Доган, без който едва ли не никой не можел да управлява ( заради гарантирания му успех на всякакви избори именно чрез употребата на етническия вот- макар и относителна малка част от всички избиратели, контролираните от ДПС гласоподаватели имат непропорционално голямо представителство във властта заради своето единство ).

В тази президентска мотивация няма и грам загриженост за някакви си етнически отношения ( каквито лично той беше готов да пали, когато Партията го беше изпратила като свой емисар в Кърджали преди 15 години да отстоява като виден деец на ОКЗНИ червените позиции като в „Сталинград”, противопоставяйки българи и турци).

Човек обаче се чуди кой е кокошката и кой яйцето? Доган ли крепи Първанов, или обратното? Май става дума за „един ясен симбиоз”, както са изрази през 2007 г. в парламента от трибуната ( по отношение на организираната престъпност) Сергей Дмитриевич Станишев.

Самозабравилият се Доган разиграва етническата карта за втори път от началото на кампанията за тези избори ( след като още при старта й нахакано каза на всички несъгласни с него да си вървят където искат, но той щял да си седи тук – нещо като „голямата екскурзия”, но с обратен знак), но я размахва така, сякаш ни прави услуга : не съм я разиграл, а бих могъл, внимавайте в картинката, ни казва той!

И още нещо смайващо по свето нахалство добавя в Хасково този самодоволен политик: силовите методи в политиката били изчерпали своите възможности. И това го казва, вменявайки другиму собственото си поведение, мандатоносителят на това управление, което не се спря пред нищо в силовото налагане на своите цели въпреки възраженията на опозиция, граждани ( и тук-там медии). И за мажоритарния „елемент” във вота ( изцяло в полза на ДПС – дори Станишев го призна), и за двойно вдигнатата бариера за коалиции с цел да бъдат препънати сините врагове и за какво ли още не.

Ей така шейтана чете Корана! Дали правоверните ще го проумеят все някога?

45 мнения за “Как Шейтана чете Корана”

 1. Докато четях казаното от Доган тази сутрин,си мислех,че е невъзможно да го подминете.И не трябва.Не трябва да го подминава никой нормален гражданин,обитаващ територията България.Защото авторът на тези думи явно не е нормален гражданин,още по-малко -политик,а се замислям дали въобще е нормално човешко същество.Или е обсебен от Шейтана?

 2. Spored men nqma po-tochna charakteristika za nivoto na Balgarskite polititzi i adresa na tqhnata zavisimost ot dominatziqta na hitrostno nishtojestvo kato Ahmed Dogan. Ako chetem vnimatelno Simeon Radev za sabitiqta v Bulgariq sled kraq na Srabsko – Balgarskata voina, spetzialno 1886 g., i sledvayki logikata, che ne samo Britanskata politika ima postoqnni interesi, nqma da e nikak trudno da se vidi chiy e vsashtnost Ahmedcho, koy stoi zad garba mu i zashto e ostanal s vpechatlenieto, che e bezpogreshen… Inache si spomnam 1990 g., kogato nepreimenuvanata treperushka Medi, preblednql, podpisvashe kakvoto mu podnese izvestniq po tezi vremena Mincho Minchev, geroy ot KDS.

 3. С японски критерии за “младенец” в политиката само около 60-70-те,ме е яд:
  Но не,че не мога чак толкова често,а ч е м и с е и с к а!!!.
  Но пък ПОМНЯ за споменато одеве
  “началството”,като син на основателя на БКП с
  уточнението,че г-н Инджев трябва да е чувал за него из бейрутските
  “гъсти гори тилилейски…..”
  Та този “блуден” потомствен комунист,разправяше,как баща му омайвал,самия Андрей Ляпчев,
  предшественик на С.Станишев,колко много се били прменили след левосектатския курс!!!
  А Македонеца със силата от 1918 г./да се върнеш погребал родна стряха в Солун с Франше Депре!!!/,…И… да запазиш България,като се иизправиш тежко тежко,срещу един Кобруг,за да му подскажеш “усукано и без превод”,пътя,р е к ъ л
  на н а ш и я,т..е на основателя на БКП,де!!:
  “…случайно да виждаш тук жълто.. “/шейтанче!/” под очите ми!!!”

 4. Досега никога не съм коментирал Доган.Просто няма за какво.От време на време се появява,”изгърмява” някакви заклинания и … изчезва.Тук няма политика,няма никакво политическо говорене.Доган не е политик.Някой да се сеща за дори най-скромни политически идеи от него? Смятам,че се обръща прекалено внимание на тази доста семла персона.(Що се отнася до заканите-това е несериозно)

 5. Прочетох статията и достигам за кой ли път до извода ,че религията е …. политика (а не обратно) ! Но тъй като политиката е за мислещи , там Доган е успял … да скъса конеца . Все пак интересно е какво би се получило, ако ДПС отпадне от управлението ? Дали днескашния му твърд “електорат” няма да припознае за свои нормалните политически партии ? Дали няма да се възбуди процеса на мислене, в тези държани в безпричинен страх хора ? Отговорите ще дойдат само , ако дойде “Син в лятна нощ” и празничната вечеря е : Печена кокошка с едно Яйце отгоре и гарнитура , ситно накълцана Червена домата . Да ви е сладко !!

 6. Преди известно време един физик от АЕЦ-а дигна пара, че се вършат безобразия… така и не разбрах какво стана, но май от АЕЦ-а обещаха да не ни взривяват… още.

  Пък, така като се замисля, май и за хирурзите съм чувал, че обичат да респектират клиентите си с обяснението, че те приспивали и будели….

  Така че нищо ново. Просто става все по-нагло и по явно изявено. Накратко – болестта се задълбочава и прераства в хронична, и най-вероятно върви към терминален изход.

 7. Докато Доган говори врели-некипели по събрания и пресконференции за заблуда на обществевеното мнение, ДПС и БСП лансират свои хора на важни постове в различните сектори на изпълнителната власт. След чистката в полицията и назначенинята в редица агенции, око са хвърлили и върху паметта на българския народ. За директор на Централния държавен архив тайно (временно) е назначен Румян Ганчев. Той беше уволен от Министерството на културата заради т. нар.проект “Мит Батак”. Тогава дори президентът заяви високо своето наранено патриотично чувство.Сега обаче всички гузно мълчат и забравиха декларирания по-рано патриотизъм. Директорката на ДА”Архиви” е била в един кабинет с Г. Първанов в Института по БКП и тя е назначила на високия пост за награда креатурата на ДПС и БСП Румян Ганчев.Едно са думите, а съвсем друго делата. За българите остава позорът и подигравката не само от Хасково, но и от поредното политическо назначение.

 8. И да добавя един девиз към горенаписаното: Не Българи-юнаци, а Българи-глупаци!

 9. kolko li vreme bi prosyshtestvuval kato politik v edna Evropeiska normalna strana dOGAn

 10. Йов, като типична празна кратуна
  – шикалкавиш, бягаш от темата замействайки я с разсъждения за предците на Инджев..

 11. Четох, четох и малко преди края на писанието реших, че чудото е станало: Инджев има текст без да споменава Гоце в него. Но не би, въжделенията мои останаха нечути.
  Инджев осъзнай се ! За такива като теб има дума : обсебен.

 12. Е и като си заблеяло ме-ме-ме-ме!!!яре смотано,как разбра,че се шикалкави с расъждения за “предците” Инджев или е
  з а м е й с т в а м!!!! и
  точно,един Иво Инджев,да вземе,че да не разбере и да пусне коментара,който бъди сигурен просто шиле,е разбрал откога!!!/1929/ е самото шейтанско чете не Корана!!!
  Не се обаждай повече тук,ако видиш,че водещия,не имало защо да ти го превежда!

 13. „Ако съм искал да сбъркам само веднъж – съзнателно да сбъркам, България щеше да има друга съдба”

  Това изречение е просто “култово”. Тоя човек за бог ли се вживява или какво.

 14. Пич йордански,що не вземеш да си идеш нейде другаде и там непрекъснато недей споменава гоце,кеф ти от сутрин до вечер,кеф ти цяла нощ.Тук се идва по желание и се спори по същество.Ако ти плащат за това,което драскотиш,що не вземеш да копаеш,по е достойно?
  Не,че Иво има нужда от адвокати,ами ти имаш нужда от хапче.
  Ашко

 15. Направи ми впечатление репликата на г-н Р.Иванов,че Доган не е политик.
  Г-н Иванов,струва ми се че дълбоко подценявате собственика на ДПС ЕООД Ахмед Доган.Едва ли има човек в държавата ни,който по добре да е съчетал,вплел,оплел политиката и бизнеса.И без съмнение добре управлявано дружество с повече от добри приходи за лидера и (право)верните Му:)С етнически коз и не особено прикрити намерения,него го имаше и преди Костов ,ще го има и след Бойко.Народният представител без нито един работен ден,недосегаемият,единственият ..Ахмед.
  Дали той е силният или просто за нас е непосилно да го оставим извън клуба на бизнес другарчетата наречен ”Народно събрание” Народно ли?

 16. Мисля, че направихте от мухата слон.
  Нищо толкова ужасно не е казал, истина е, имаше моменти, когато можеше да направи големи бели. Той има достатъчно влияние сред хората си. Не вярвам да има мислещ човек, който да отрече това.
  Да подходим с разбиране, на всеки човек от време на време му се иска да се изфука.
  А нима е лошо, че не е направил белите, които е могъл да направи?

 17. Г-н Инджев,тежко и горчиво е да “слушаш”,гледаш и да не вярваш н очите си за нанесените “поражения”
  и за причините,поради които,
  някои в ЕК,вече, отказват,да ни слушат,а в САЩ и “мило!!!” те пращат по дяволите…когато врещиш, мяукаш или ашкосваш….
  Тъй като сдавам фенера “в склада”,разбиращите сами ще се усетят,колко ми е жал и колко не се отнася за тях!!!
  Като прегледат и те и Вие “Монд”,
  а и продължте,да се “осмелявате с “мил” превод,какво би могло да Ви попречи,като водещ…
  Но виждате,колко милостив,ще трябва да е бил Господ…

 18. Joro, za tazi im vyzmojnost na Galevi i Danevi da se kandidatirat za narodni predstaviteli triabva da “blagodarim” na Goce…

 19. Господин Инджев, съжалявам, че няма да мога да присъствам на представянето на книгата Ви за мълчанието, което е зло. Не всички могат да си позволят да оставят през лятото столицата и да се потят в някаква си провинциална София. Пожелавам успех на форума и Ви моля – сещайте се по-често и за автентичния израз “мълчанието е злато”, за Вас той честичко е крайно, крайно подходящ като мото!

 20. Към Кристиян:

  Е, това е най-любезнто преложение да си затварям устата, което някога съм получавал – поздравявам ви за хитростта и особената смелост да я проявите под прикритие. Направо ставате за правителствен или президентски съветник, те ги умеят тези работи с рафинираната цензура. Сигурно ще ви звъннат да ви предложат работа ( освен ако не се обаждате от работното си място при тях?!).

 21. Както и да погледнем, Доган си е един шмекер, който, изпълнявайки поръчките на ДС, извлече огромна материална изгода. Жалко, че в голямата си част турското малцинство е бедно и неграмотно и се поддава на манипулациите му – неговите и на цялата му шайка.

 22. Явно не САЩ,а България е страната на неограничените възможности.Просто съм потресен от наглостта на хората,допуснали възможността за кандидатиране за депутати на хора,на които мястото им е в затвора.Посочете ми друга такава държава.

 23. Със извинение към господин Инджев,че ползвам неговия блог за отговор.
  Уважаеми г-н Стефанов,напълно съм съгласен с Вас за ролята на Доган в политико-икономическия възел в който,по ориенталски(а,и по комунистически)е уплетена страната ни.Доган е интуитивен човек-където усеща несигурност или чувство за вина,там атакува.Агресивно.Но тук ,струва ми се,вече `преигра`.Вероятно от нерви,които също интуитивно му подсказват,че това не може да продължава без край.Философът е сред книгите си,политикът-сред политиците,бизнесменът-в офиса.Къде е Доган?С открити закани и заплахи политика не се прави.В този смисъл той не е фигура,която да обсъждаме по начина,по който обсъждаме политиците от `светлата`част.А политиката не може да съществува без да е на светло-останалото е нещо друго.Доган е обречен на самота-кой смятате,че ще го подкрепи когато ДПС излезе от власта?Сто хиляди тучеещи се ще извадят брадвите и ще тръгнат да връщат Доган във власта?Доган може и да го вярва-чувството за месианство и нарцисизма вървят заедно.Аз не го вървам.Времето работи против Доган.Другото е работа на прокуратурата.

 24. jordani, jordani,
  Обсебен си ти, моето момче, а не Иво Инджев. И си набий в канчето, че е невъзможно да се говори за Доган, без да се спомене агент Гоце – те са така здраво политически привъзани един към друг, че само немислещ или заблуден (изключвам разбира се преднамереността) човек може да не вижда тази топла връзка. Напълно естествена, впрочем, като се има предвид школата на Държавна Сигурност, която и двамцата са имали възможност да преминат.

 25. Аз също не виждам съществена разлика между Доган и Първанов – продукти на ДС и БКП – всички си приличат като две капки вода.
  Никога нищо съзидателно не са сътворили, но прекрасно умеят да крадат, и да лъжат, и даже да саботират, нямат морал и християнски ценности … Изгубени души. Горко им.

 26. Какво толкова търсите определение на доган. Сетете се какво е определението на “мафия” и му го пришийте спокойно. Пари правени по престъпен начин си имат политическо представителство и малък, но сплотен електорат. “Сплотяването” пак става по мафиотски – със заплахи, силово и т.н. Дългото стоене във властта е много необходимо, мафиотските пари да се изчистят и лека полека да се появяват “сериозни икономически субекти”. Впрочем дългото стоене се гарантира по един много хитър начин – ролята на балансьор. Успехът винаги е гарантиран.

 27. Господин Инджев, ако пак оставите на Регина да работи с таблицата, не забравяйте да й напомните да слага “9” пред всяка група. Онези олигофрени от ЩАЗИ може и да са го пропуснали този урок!

 28. Г-н Инджев, изключително ви уважавам като професионалист.
  И ви моля за съвет.
  Аз съм млад човек, който работи от 14 годишен, започнах художник, поради липсата на интерес в новозабогателите българи към нещо извън “креватната живопис” и “постсоц кич” се преквалифицирах в дизайнер, после в уеб-дизайнер, направих си фирма и преживях прехода на СДС, БСП, ДПС и НДСВ.
  Имам преки наблюдения върху хора от всички партии, които са ми били клиенти.
  Едно нещо ги обединява: НЕ ИСКАТ ДА ПЛАЩАТ.
  ИСКАТ САМО ДА ВЗИМАТ.
  Няма да цитирам имена, защото това не би променило нищо.
  Успешно фалирах фирмата си, и загубих екипа си от професионалисти.
  Моите скромни наблюдения са следните, моля да извините грубия език, който ще последва. В следствие на политическата власт на която и да е групировка (партия) близки хора ограбиха което можаха, раздадоха кредити без покритие, земи, разграбиха държавния бюджет, европомощите и продължават да го правят.
  Инвестираха изключително в имоти, и видове бизнес, в който нужда от умни и професионалисти да няма. Причина? Да не забогатее някой друг освен тях, случайно да не се появи средна класа от професионалисти с пари и да реши да им вземе властта.
  Те знаят, че умен човек с пари лесно може да ги събори. И се грижат това да не се случи.
  Няма значение от коя боя са, едно и също им е в главите. Политическа власт водеща до светкавично забогатяване на гърба на данъкоплатците и милионите глупаци които живеят за да си плащат на енергиините, хранителните и банковите картели.
  Според мен за да сме на този хал е виновен Г-н Костов.
  Той позволи комунистическата марионетка НВ Комарджията и монтерейците да му вземат властта. Но дали и той е чист? Дали неговата добре забравена съпруга не използваше фондацията си за да прибира рекет?
  Други виновни?
  Хилядите продажни журналисти, които за 100 квадрата ново строителство и нова кола на лизинг си затваряха очите и направиха политическия слугинаж бизнес ПР. И продължават да го правят с професионална гордост.
  Продажните души с провинициално мислене, лакоми за Мерцедеси и Бмвта, кръчми и пълни диколтета.
  И ние, защото като последните идиоти останахме в България за да се гаврят с нас децата на номенклатурата, която гърбеше родителите ни.

  За мен и за много българи истината е една.
  Не се припознаваме в нито една политическа партия, поради факта, че нито една от тях не е създадена по естествен път като реакция на Гражданско общество срещу икономическия репресивен апарат (Да тези видни българи от Виена и Чехия, апаратчици май им казваха едно време).
  Всички партии у нас са от зомбита.
  Зомби на мама, на дядо, на вуйчо, на чичо, на леля или на другарите от ДС и номенклатурните лапачи. Всички без изключение.
  Тези които не изглеждат да са влезли във властта по този начин са просто наети говорители.

  Та ето ни нас на прага на избори.
  Млади хора без ясно бъдеще, с достатъчно култура (финансова, политическа), че да ни е ясна играта която ни играят мамините синчета и дъщерички. И с един единствен избор:
  Да се продадем евтино някъде из Европата, защото за умни и работливи място в “системата Булгаристан” няма и няма да има.

  Въпреки това Г-н Инджев молбата ми е да ни консултирате, за кого да гласуваме?
  Бойко Борисов? Яне Янев? Атака?
  (Монтерей, комунистите,генералите от запаса)
  Не бихме дали глас на Палавата Надка която лапа всяка (тук римата е друга, но е позагубих от възбуда) пачка, хотелче до НДК и гаражчета на БКП.
  Не бихме дали глас за Доган Барабан, просто не сме го асоциирали с нищо друго освен с Луканков и приятели.
  Има някакви нови зори, но ни звучат като изгаснали червени звезди.

  Та вие сте на ход.
  И моля не ни казвайте да избираме по-малкото зло, просто защото такова животно няма.

 29. Г-н Петров,

  Разбирам ви , но нямам идеално решение на натрупаните ( ни, ви) проблеми. Сложна работа е гтова гласуването- свързана е с лична преценка. А всички ние сме различни – особено ако не сме от онези, които маршируват и козириват по команда.
  За себе си имам някакъв отговор, но не мога да го “универсализирам” защото съм различен от вас.
  Не че е някакаква утеха, но трябва да се опитваме да се оглеждаме – няма прости и лесни решения на сложните житейски терзания, особено ако човек не е е от най-простичките същества, които много, много не му мислят.

 30. Към Кристиян:

  Взимайте си редовно хапчетата – не бих ви отговорил на брътвежите изобщо, но все пак, нали сте избрали да се криете за нещо “кристиянско”…

 31. Ne namesvayte religiata s Politikata na Dogan toi e liberal i niama nishto obshto s Islama gospodin Ingjev, Toi nee Hasan Nasralla

 32. Към dadi:

  Намесвам каквото сметна за необходимо..а в случая, ако не сте схванали, става дума за перефраза на стандартния в българския език израз за това как дяволът чете евангелието ( в което никой не влага религиозен смисъл).

 33. Към Петров на 13-ия стол! Г-н Петров, намесвам се само за са изясним нещо. Защо смятате, че Иван Костов е виновен, за да му отнемат властта Симеон и монтерейците? Вие гласувахте ли на изборите последните осем години и интересно за кого? Иван Костов винаги е играл по правилата, а Вие може би смятате, че е трябвало да фалшифицира изборите през 2001 година, както обикновено правят комунистите. Но къде беше народът на същите тези избори? Гласува за Величеството. Ще кажете, че много хора бяха разочаровани – едни от девалвацията на спестяванията, други от ниските пенсии, трети от някои крадливи фигури в СДС. Ами Ив. Костов никога не каза, че ще се оправим лесно и бързо, но кой слушаше… Та той беше министър-председател само 4 години. През останалото време все комунистите управляваха. И докато той и екипът му се опитваха да изправят икономиката на крака, ченгетата (монтерейци или каквито и да са) здраво работеха. Първо техните момчета с куфарчетата и офшорнките се гмурнаха в приватизацията. Паралелно с това овладяха всички медии и започнаха да обстрелват правителството и Костов с антипропаганда – продал бил Балкан за 1 лев. Ами за колко да го продаде, когато Балкан беше потънал в дългове и тежеше на бюджета. Същото се отнасяше за много други соц. предприятия които бяха пред фалит и работеха на загуба. Те трябваше спешно да се продадат, за да бъдат оздравени или закрити като безнадеждни. Всички тези икономически действия на правителството бяха свързани със съкращения на работници и служители. Как ли са гласували те през 2001 г. Освен това ВАЦовете бълваха каква ли не мръсотия по Костов, че и по семейството му. И ето много хора се вързваха. Може да има и нещо вярно, но не мисля, че това, сегашното, което става в България има аналог в българската история като кражба, лъжа, разложение. Повярвайте ми – на 47 години съм. Познавам новата и най-новата история на България. Чувствам се толкова омерзена от всичко това, което виждам като поведение около себе си. Единственото островче е вкъщи, но и там като включа телевизора… нямам думи. Е, остават ми книгите и нет-а и този блог.
  Та така. Моето предложение е да дадете втори шанс на сините. В противен случай стягайте багажа за чужбина, защото след още един такъв мандат просто тук няма да има държава.

 34. Уважаеми Г-н Петров, аз, за съжаление, вече не съм толкова млад човек – на 42 г. съм. Изчетох вашето изложение и отговора на Иво Инджев. Съгласна съм абсолютно с неговото мнение, както и с много от вашите възмущения. И понеже аз ще гласувам, за Синята коалиция, искам с още две думи да ви се представя, за да разберете има ли смисъл да се вслушате в това, което ще напиша. Семейна съм, с дъщеря на 8 г. И аз, и мъжът ми работим в наша фирма и се борим ежедневно с оцеляването. В буквалния смисъл на думата. Само че това нито за минута не ме е направило по-лява. На всички избори досега съм гласувала без изключение, защото смятам, че това е единствения начин нещата да тръгнат в някакво нормално, цивилизовано русло. Дори ходих да гласувам с празна бюлетина, когато трябваше да се избира между Първанов и Сидеров, само и само да покажа, че аз искам да гласувам, но просто няма за кого. Да, аз ще гласувам за сините и още по-конкретно – за Иван Костов. Със всичките забележки, които имам към него. Това според мен обаче е най-смисления политик в новата ни история. Самият факт, че всеки втори обвинява за всяко зло в държава ни него, при положение, че минаха 8 години от неговото управление, означава, че той доста е раздрусал системата. Само за пример – някой да се сеща и да търси сметка на Жан Виденов, при това дередже, в което остави България? Възмущавате се от Надежда Михайлова – абсолютно съм съгласна с вас. Ама, като не се кандидатират за политическа работа по-свестни хора? Все пак си мисля, че е по-добре тя да ни представлява в европейския парламент, отколкото Слави Бинев, например. А и хайде да не ги превъзнасяме чак толкова западните политици (я си спомнете паническото връщане на пари от английските парламентаристи) и изобщо западняците. Това, за което им свалям шапка, е, че са успели да изградят в обществата си работеща правораздавателна система. Това за мен е основния проблем на България. Докато няма адекватни наказания за всички виновни – от тези, които убиват хора по пътищата, през корумпираните политици, до тарикатите-магазинери, които не използват касовите си апарати. Един бивш съветник на Костов много добре го каза преди няколко години: “Народът и политиците са като скачени съдове. Не може в основния съд да има клоака, а в преливника да тече амброзия.” Факт. Кофти ни е семката българска.

 35. По принцип сте прав, пък и Доган е деспот, но все пак вие намеквате принадлежноста му към Исляма, а Доган е атеист. Не искам да сте повод за изкривавяне на тази истина. А и добре знаете,че мюсюлманите са малко по-обвързани към Религията си отколкото християните,особено като се има предвид комунизма и атеизма в Източна Европа през изминалия век.

 36. Електората на Доган няма да се замисли и да се промени. Ако се забележи някакво раздвижване в тази посока влизат в действие ександроните на АТАКА, на Расате и т.н. и догановия електорат веднага се “вразумява”. Най-противното е че тези “мекерета” които осигуряват победата на един политически бизнес чрез манипулиране на турскоговорящото население, проглушават с националистически проповеди и развяват портрети на Апостола на свободата – Левски.

 37. Г-н Инджев,

  Струва ми се че в последно време се наблюдават много повече персонални атаки към вас в блога. Това е универсален лакмус за това че сте на прав път и че темите по който пишете са ВАЖНИТЕ. Продължавайте все така – кураж и търпение !

 38. ПРИЧИНИТЕ ДА СМЕ ДО ТУК
  Първо: още през 1984/6г. радиостанциите от Турция започнаха да бълват сигнали, който изостриха отношенията ни с съседните страни. Главните виновници са тези които им предаваха неверни сведения, а един от тях беше Ахмед ДОГАН- главния виновник. Той искаше дори да направи автономна република във Варна и Толбухин и това доведе до приемане на нашия прост ръководител Тодор Живков да смени имената под натиска на СССР, защото вождът им беше шефа на КГБ. А това може да се види от честото превикване на Живков в СССР. Второ: Луканов след 1990г. раздели вече на пърчета Бълтарите, раздели ги на цигани ,турци, каракачани и други. Върна именатаим който бяха преди, и така стана че вместо да върне имената само на тези който бяха сменени през 1988/9г, той върна и на циганите, а те не са Турци. Сега всички от тях са Турци, а те са цигани /роми/, а Турция това чакаше- пускаше да влизат и циганите в страната, и хоп Доган получи подкрепа и от циганите в ДПС. Турция хвърли много пари да се докопа до всичи с българо-турско самосъзнание, така циганите станаха турци и вземаха пари, защото останаха гладни. Каракачаните пък Гърците ги пуснаха в страната си, защото имаше недостиг на работна ръка и това добре им дошло, направи ги Гърци, и по този начин те започнаха да въртят в бизнеса проституцията, дрогата и взеха да продават крадени коли из Европа, и станаха незаконо милионери. Трето: Костов се възползва и през 1997г. като доведе страната ни до хипер инфлация и започна да продава заводите, фабриките и държавната земя за по един лев. Така тези който бяха в ДС се възползваха и изкупиха всичо от морето до планените, а те са Доган, Борисов, Костов и всичи останали от ДС, и тези агенти направих СИК, ВИК ОРИОН, и дуги които се възползваха. Четвърто: докара другия агент от ДС царя, за да доошушка и той се възползва, но българина историята не я знае, защото неговия род не е български. А за да прекрие кражбите си на следващите избори, даде власта на комунистите и така направи Сергей българин, за да довърши това което остана за дообиране. Пето: Сега когато може спокойно да се ходи напред- назад, Борисов иска да се възползва, но само че немогат да се разбират. Много станаха вълцити, а те са Костов, Доган, Станишев и ЦАРЯ, но трябва да се спрят и всичко зависи от една партия, а тя е

 39. Към koss:

  Точно така и ако забелязвате те знаят, че с левичарски тъпизми не могат да ме ядосат и наблягат на оплювките с десни претенции към скромната ми личност ( именно личност, а не като автор – рядко изобщо се захващат да спорят с някакви тези).
  Изглежда централите са разтревожени…Те така разбират “превантивните мерки” срещу някой, когото виждат като евентуален политически противник и си работят по въпроса…

 40. Извинявам се на г-н Инджев,т.к казаното от мен не кореспондира пряко с написаното от него. То е отправено към лицето, подписало се като Трендафил Керелов.Вие г-н Керелов не сте нито българин-юнак, нито глупак, а сте тъпак.Сигурен съм че истинското ви име е друго.Опитватесе да манипулирате по очевиден начин хората,вкарвайки в обръщение и моята скромна персона.Би трябвало да знаете,че на времето министърът излъга че съм уволнен от Министерството на културата. Аз сам го напуснах и този неоспорим факт много лесно може да се провери.Както и лесно може да се провери кой е прекият виновник за скандала с “Мита Батак”. Не бих желал да ми се замесва името в политически интриги за домашно ползване и затова не съм използвал медийното пространство, за да кажа истината. Аз имам толкова общо с ДПС и БСП, колкото вие с ЦРУ, КГБ или МОСАД. И вие четете Корана като шейтана.

 41. то3и ганчев пак ли се докопа до властта подлизурко как не го е срам зялата му фамилия са натегачи дашеря му колко телевизии смени но ни6о не става все на задан план стои тои много 3нае от коя парtия е по точно от тази която е на власт така се става шеф

 42. ганчев сега дали няма да се моли на герп ха ха ха

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.