Между 200 и 3000 протестират

„Около 3 000 души привърженици на ФК “Левски” протестират пред посолството на Полша. Феновете организираха мирното шествие до мисията в защита за бащата и двете му деца от Асеновград, след като мачът между “Левски” и “Миньор” – Перник завърши, предаде “Фокус”.”

„Над 200 души вече час протестират пред посолството на Полша в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС. Над 200 души вече час протестират пред посолството на Полша в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС. „

Това са два цитата от една и съща медийна действителност – коя ви се вижда по правдоподобна, изберете сами.

В помощ на неопитните преброители на масови струпвания само ще кажа, че си има международно известна ( на сериозните медии) журналистическа методика за пресмятане, която позволява да се получи приблизително ясно картина за бройката. Отчита се възможността на единица площ да има по една „човекоединица” ( да се изразя ясно за някои другари) и после се умножава по приблизителните квадратни метри на даденото пространство.

По тази формула пред НДК, на площад „Ал. Батемберг” или пред централната порта на църквата св.св. „Ал. Невски” в столицата ни много трудно биха се побрали въпросните сензационни 3000 души ( нищо, че през годините ентусиасти от всички цветове обявяваха присъствие на десетки хиляди протестиращи там).

Не е ли време някои изумително патриотични агенции, които разбират патриотизма като борба на небългарското срещу българското, да се европеизират? Лесно е, само трябва да пожелаят, или да им позволят.

15 мнения за “Между 200 и 3000 протестират”

 1. Прието е, че четирима души биха се побрали на 1 кв. метър. Съответно 3000 души се събират на площ 0,75 дка.(25х30м)

 2. @реалист: Сигурно тези 4 човека/m2 ще е вярно ако са много натъпкани. При по-разредено събиране е по-вероятно 1 човек/m2 или дори по-малко, т.е. 750 човека на тия 750 m2.

 3. Вероятно,ви е направило впечатление,че в един коментар с лични впечатления,без да добавям последните му откровения около социализ..ъ..ма,г-н Т.Живков,
  едва успяваше,дори с исторически политически ръст за малка България,да ни убеди,че не се притеснява!!от образаванието…
  Лично помня,как ще да се е гордял,като всеки баща с дъщеря си в Мексико и колко ли ще да го е боляло за брат й,на когото в Ескориал,недалеч от гроба на Франко, “лабораторно” наливаха от всякъде,а момчето,просто не е ….и з н а с и л в а л о и….
  Съдбата….!!!
  Когато е въпрос за тъжни “диалози” с Твореца,само от престъпен и извратен ум,валят поройща от кръв и сълзи….
  Преди дни,в един от коментарите “други ни ощастливиха с лабораторни откровения” и тъй като до неделя през ноща,ще е ясно накъде върви “обоклучена” България -дори и “футболно”-, много бих искал,чрез Иво Инджев,да кажа на бившите ми съпартийци,че докато не само Станишев се учи от Симеон,но и цялата тази исторически провалила се върхущка,не наведе глава – ако,въобще може – за да влезе в храма,измоли прошка и избърше сълзите на децата ни “вълчите времена”….ще продължат и “с кмет-премиер,а и без него,като се адаптира заглавие и от госта Е.Евтушенко!!!когото помня от Хавана….

 4. Втората цифра може и да е по-вярна, ако за пресмятането се използва методиката на Софийския градски транспорт. В нея се твърди, че на 1кв.м. могат да застанат 8 човека и на тази база стават разплащанията с превозвачите, определя се броя на возилата . . . Така, че методиката е нещо много гъвкаво. Зависи какво искаш да докажеш. 😉

 5. Импотентността на българските медии,г-н Инджев, е ясна е очевадна. Те с всичко друго се занимават,асвен с най-същественото. Така е и с политиците.
  Ето,например, основното за трагичното състояние на нещата в нашата държава-ковчег е МИЗЕРИЯТА!
  Никой обаче не говори за нея.
  А откъде идва тя? Не,разбира се,от липсата на пари. А от арогантното и страшно разхищение на народните пари – никой в БГ не контролира разходите в министерства,агенции и т.н.Елитът продължава да си живее живота,о,как само той си живее…
  А обикновените хора оскотяват заради мизерните и невижданите никъде другаде пенсии и заплати. Никъде няма в света народ ,така разделен поради липсата на солидарност. СОЛИДАРНОСТ!
  Ето,коя е основната причина за рейса-убиец от Ямбол? Бедните пенсионери събрали по два лева и така успели да ангажират само този раздрънкан рейс-убиец. Ами защо не видите какви рейсове се движат в София – ето,рейс 85 – ужас…Ами трамваите,а в провинцията да не говорим…Сянката на мизерията е дала отпечатък върху целия ни живот,във всяка една област.
  И “бомбите” гърмят и ще продължават да гърмят…
  Обаче викой не говори,нито политици,нито журналисти, нито… за Мизерията,за оскотяването…
  Важното е м БГ за има шоу,да има софри,да има веселие. За сметка на народа. Който обаче вълчи,търпи и…оскотява…

 6. Извинявайте за грешките,допуснати машинално,но вече наистина много ми идва…Ето, току-що по една от телевизиите жена,очевидка на трагедията в Ямбол,каза,че като видяла как лети автобусът към нея, си помислила,че Турция ни…напада…Е,Господи!И ние сме били в Европа, и ние чакаме на изборите да победи демокрацията…Коя всъщност демокрация?

 7. Към NG

  Тъкмо взех да се чудя, дали има някаква полза от репликата ми ( защото това е по-скоро реплика, отколкото претенция за нещо друго) за методиката при броенете на хора при масови струпвания и ме развеселихте с примера за градския транспорт. За което ви благодаря…

 8. Представям си как ще се броят изборните бюлетини и с какви резултати ще ни изненадат. Отчайващо е – страна член на ЕС да моли за евронаблюдатели, а дали и това ще помогне, след като днес четем, че един глас се оценява на 50 лева и голямото купуване на гласове вече се вихри с пълна сила. Малко се отклонявам от репликата Ви, но у мен тя породи и такива размисли.

 9. Офф добре! Г-н Инджев, много Ви харесвам и по цял ден с нетърпение чакам следващата Ви статия в блога, но сега да се занимавате с бройката, при условие, че сигурно не сте били вчера на протеста е нещо много субективно. Между 14:00 и 15:30 (докато аз, обикновен гражданин, бях там) наистина имаше не повече от 200-250 човека. Нали сега разбирате, че БГ Нес, Фокус и там другите са написали все нещо в този промеждутък от час и половина. Иначе им се губи смисълът да са информационни агенции. Ройтерс и Блумберг също не чакат едно нещо да приключи за да дават информация за него. Така и е станало вчера. Едните са писали по-рано, а другите след идването на футболните фенове са допълнили или коригирали или са съобщили за първи път новината. Просто не мисля, че трябва да се заяждаме точно със случаят от вчера, защото аз бях там. И не Ви видях!

  Поздрави
  Даниел

 10. До тук беше,каквото било за Тато,
  защото са 30 години,и просто не искам да ви губя времето със з а п о м н е н и т е……. с л е д 1989 г.-т.е,повече от половин век,тъй като всички ни мятоха-които го позволиха!!-между Плас Пигал и пер ла Шез,докато накрая ни спасят “прогресивинте френски сили”….
  Тъй като идва кметът – жив и зрав да е – има пет основни точки,за да се следи в кратки срокове за промяна,ако позволи въобще да ни удави партийно-партизанския навик-инерцията,която е истинското
  зло на България….
  И тогава ли пак,ринги,ринги рае???
  Докато не се убедим,че всеки е истинският началник на своето място и от своята камбанария,
  проклятията ще ни застигат и ще си угасват невинни души и душици…
  Да се издигнат в култ уменията и П И П Е Т О
  за отговорност!!!!

 11. “Не е ли време някои изумително патриотични агенции, които разбират патриотизма като борба на не-българското срещу българското, да се европеизират? Лесно е, само трябва да пожелаят, или да им позволят.”
  Еее, господин Инджев- успеят ли да се “европеизират” просто няма начин от Брюксел да не ни кажат: “Ашколсун” ! : )

 12. Не зная колко човека са били на протеста, но според Европейските стандарти той не се е състоял ако медиите не са го отразили.Ако не бяха камерите, фотоапаратите и пишещите журналисти и 100000 да се бяха събрали все едно не са се събрали.Мисълта ми е за липсата на нравственост, за морал и етика, никой от така наречените журналисти не пише че се осъществи тормоз въху две деца скрит под благовидния европейски, цивилизован предлог на влязло в сила съдебно решение.Ами по тази логика със съдебно решение са умъртвени семейство Розенберг, Сако и Ванцети в САЩ.Умъртвени са и Вапцаров и дори Левски.Колко удобно не е виновно съдебното решение, а начина му на изпълнение.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.