Формалност с дъх на формалин

В деня на трагедията, когато край Ямбол загинаха 17 души, пометени от автобус, още един висш ( но дали достатъчно, че около него да се върти „елита”, явил се празника ?) служител на закона не е намерил сили и основание да отмени публичното празнуване на рождения си ден. Това е Веселин Пенгезов, новоизбраният шеф на Софийския апелативен съд, който е ангажирал за личната почерпка държавната резиденция „Лозенец” в едноименния столичен квартал – ни повече, ни по-малко.

Това потвърди пред автора на тези редове един от присъствалите, според когото тържеството е продължило поне два часа.

Самият министър на вътрешните работи Михаил Миков призна пред Нова телевизия, че е „наминал да поздрави рожденика”. Пред сайта Frognews.bg говорителят на пресцентъра на МВР Соня Янкулова е казала, че това не било достатъчно за оставка…

В нормалните демократични държави при трагедии от национален мащаб, като ямболската, държавни глави прекратяват на мига официални посещения, премиери яхват самолетите светкавично за обратен път към родината, ако са в чужбина. Министър Миков, който не отиде в Ямбол при пострадалите (сред които и полицай) , наминал обаче да поздрави един ( оспорван от самите си колеги) правосъден шеф за рождения му ден на пищно тържество в държавна резиденция. Луксозно, удобно и…цинично.

Самият празнуващ не е сметнал за необходимо да се откаже от светското удоволствие, на което са се изсипали десетки важни персони, особено от средите на правосъдната система. Оправдането и на двамата, на Миков и на Пенгезов, вероятно е във формалния факт, че траурът технически не беше влезнал в сила ( нищо , че ужасяващата случка вече беше преразказана и показана от всички възможни медии ).

Формалност, от която намирисва на формалин.

12 мнения за “Формалност с дъх на формалин”

 1. Миков наминал да го пздрави , Пенгезов малко попразнувал , пиршеството не било много голямо … Напомня ми оня виц ,в който един попитал – Жена ти да не е бременна ? Да, ама малко – отговорил другия.
  Та както е казала Соня Янкулова , повод за раждане – няма !

 2. Quo vadis Domini???
  А къде отиваме ние??
  ИЗБОРИ!

 3. Одеве Тодор Колев каза много точно след разговора на Миков и Цветанов с Ризова:
  “Нашите полицаи са милиционери!”

 4. Не зная,как е при други народи,но Българският има особено отношение към смърта.Има респект,има уважение към мъртвия.Не може да не сте забелязали,как когато се спомене за смърт,независимо дали човекът е познат или не,всички замълчават.В знак на почит.Аз не познавам хора като визирания.Гордея се с това.

 5. А днес в предаването на Цветанка Ризова се обади Христо Стоичков и с присъщия си селски манталитет обясни развълнувано че не трябвало да се правят трагедии от въпросния рожден ден на онова ченге,защото видите ли,рождения ден бил с благотворителна цел.Циничен нещастник.Повръща ми се просто от тези.

 6. tezi sbirki sa kato sbirki na mafiata, ha ne si otishyl ha sa te zacherknali… triabva da biem edin shut na cialata politicheska mafia v BG, neshtata ne sa samo do
  mishleto Mikov, triabva da progonim vylcite

 7. нима не знаете, че за комунистите човекът,отделната личност нищо не означават. без да им мигне окото жертват хората за безумни античовешки /там е работата/ каузи, та един рожден ден ли няма да отпразнуват върху неизстинали трупове?!Какъв морал, какво състрадание у тия изроди – такива категории са несъвместими с анти хуманната им природа.

 8. Дали ще е трагедията в Ямбол, или драмата в Асеновград, то аршина е един.

  Ясно! държава няма(мърлявщина отвсякъде), но затова пък такова погребение ще спретне(национален траур в чест на )…до следващото такова.
  За првия случай.

  А за втория…след репортажа, демонстрация на пошлост, да бяха пуснали филма “Крамер срешу Крамер”.
  Ей тъй за контрапункт.

 9. “В същото врече членовете на Висшия съдебен съвет и други представители на държавния и бизнес “елит”, които са присъствали на партито, пазят плътно мълчание по темата.
  “-информация от mediapool!Потресен съм-едри бизнесмени! на
  частно! парти! на висш! съдия Веселин Пенгезов -Как ли ще седи криво като трябва право да ги съди въпросния съдия същите тези потенциални негови клиенти???Горкия той!Или горките ние,по-точно!

 10. Всеки ден, ама наистина всеки ден отново и отново отсякъде валят неистово потвърждения на факта, че България се управлява, на което и да е ниво, от дебелокожи говеда, нагли мошеници, цинични лъжци и изобщо от най-долна сган, която в нормално общество няма да бъде допускана и до най-елементарни постове. Страхувам се обаче, че под тази управляваща живота ни сган стои подобна, но притихнала сган от послушни мошеници, обслужващ персонал, и едва след тях са нормалните хора.

 11. Цинизмът е само малката вина на управляващите. Хич и не съм си и помислял, че в това управление има дори един с достойнство. И както винаги последвалите коментари, хвърлиха вина върху лошото техническо състояние на техниката, в случая автобуса. Видите ли, министъра не предполагал, че прегледа бил фиктивен?! Алооуу, идиоте, и децата знаят колко “технически” са техническите прегледи в БГ. Но да не се отклонявам от темата… Най-жалък от всички беше “първо поколение с обувки” – обичаният от мало и голямо президент, г-н Първанов. С такъв патос, с толкова смешен гняв тоя размаха пръст пред самозабравилите се медии, че видите ли, нищо ненормално не е станало, ами вие раздухвате само скандали… и след като хубаво се накара (от националния ефир) ни пуснаха добричкият чичко Станишевич, присъствал на другарска среща (разбирай с народа), но обграден от страховити гардове, безцеремонно отблъскващи “нахалните” журналисти, които търсеха мнението на бащицата именно по същата тема… Мога да кажа само едно – гласувайте, за който искате, но гласувайте!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.