Ако имаш две визи, дай едната на ближния ( руснак)

Като знам колко обичат да ни освобождават и след това да си плащаме векове, не е чудно , че малко се притесних, когато погледът ми попадна на новината, че руснаци ще ни спасяват.

Както се казваше в един скеч на Георги Мамалев: омръзна ми да ни освобождават руснаците- няма , няма и току прецапат Дунава и хайдее, освобождават ни…Абе няма ли да отидат да освободят малко Швейцария…

Олеле майко, казах си, пак ли! Но бързо вникнах и ликуващо се поправих: е, най-после!

Оказва се, че руснаци ще спасяват туристическия ни сезон. От началото на годината българското консулство в Москва е увеличило издаването на визи за руски туристи с 26 процента. Всяка трета виза на чужденец, издавана от българското МвНР , е за руски гражданин. А руските собственици на имоти не само получават веднага 3 годишни визи, но и на същата светкавична виза се радват и техните гости, поканени от тях.

Бих се пошегувал с адаптация на някой от чешките вицове за съветските екскурзианти и техните танкове, но този път няма шега: дружбата наистина можела да бъде като слънцето и въздуха ( според любимия израз на Тодор Живков).

От нас слънцето, от тях глътка въздух за туристическия бранш в България.

5 мнения за “Ако имаш две визи, дай едната на ближния ( руснак)”

  1. Опита показва, че руснЯците си купуват само еднопосочни билети и после си губят руските паспорти и като няма как, “временно” се сдобиват с български. А нищо по постоянно няма от временните работи 😉

  2. Сега поне ще си плащат. Както се казва, приятелството си е приятелство, но сиренето вече е с пари. Само дано не дойдат повече отколкото са ни необходими. Че като смятам три по три по брой на собственици и тяхните гости, току виж не останали места за обслужващия персонал. Пък дано не само пият, а оставят по някой долар и за други неща.

  3. Друго също заслужава коментар: че рейтингът на консулството се е вдигнал от 24 място през миналата година на 3! Аз поне помня репортажите на руската НТВ за хаоса, който цареше през лятото на 2008г.:)

  4. Почивам всяко лято в Балчик, а и обикалям с интерес северното ни черноморие и забелязвам всеки път нови и нови новоизлюпени руски хотели с чисто руски имена. Руската публика наоколо си има собствени къщи и резиденции, защото изкупуват наред. Колкото и многобройни гости да им идват, те се чувстват като у дома си. Чувала съм за проблеми на англичани, които са били излъгани още при покупката с фалшиви нотариални актове или чиито имоти биват разграбвани, след като са били ремонтирани и обзаведени перфектно но за руснаци – никога, сякаш за тях България е райска правова държава. Как ли го постигат?

  5. Руснякът трябва да бъде гонен и бит.
    Иначе след 3-4 години ще поискат автономия и ще си поканят освободители.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.