Дунав мъст

Ето това вече наистина е новина: Станишев ще посети „Дунав мост”! Онзи, така и незапочнатият при Видин ( където щял да посети и един пенсионерски клуб). Дали да не се вдигна и да видя как ще стане това чудо?

Бих доразвил чудесната предизборна инициатива с няколко допълнителни предложения, вдъхновени от това посещение. Например:

-Станишев да мине по моста. Може и на мотор. А ако си носи сценичните релси, да опита и с трамвай- зер те трамваите са характерни за региона, класиран в проучване за бедността по региони в ЕС за най-изостаналия анклав в страните от съюза. Защото трамваите ( виртуалните) са характерни за местния урбанистично-идеологически пейзаж, колкото и самият мост.

– Да сложи заграждения от българската страна на моста срещу кризата, която може и да е непризната от неговото правителство, но за разлика от моста си съществува и глобалистично ръмжи от чужбина ( защото иначе няма никакви, ама абсолютно никакви причини да вирее в България).

-При преминаването по моста да бъдат поканени представители на сестринските православни църкви и на римския папа, за да се убедят лично в основанията той да бъде канонизиран като новият Христос, които върви по водата.

-След като посети ( несъществуващия мост) да посети и също толкова осъществената магистрала „Тракия”- да се повози по нея на спортния автомобил, на фона на който се снима в агитационно телевизионно клипче.

– Медиите да не казват, че моста го няма. Не да го цензурират, просто да не казват – какво толкова…

-Синята коалиция да покаже, че е национално отговорна и да си даде назаем моста, в случай, че се окажат верни слуховете за неговата липса.

– Синият мост спешно да бъде пребоядисан в червено.

-Доган да помогне с микроскопа, който Станишев му подари за рождения ден, за да бъде открит липсващият мост.

– За финал Станишев да се качи на летящата чиния на Доган, да помаха за сбогом на нацията и отлети в опозиция ( или в затвора, ако се осъществят заканите на Яне Янев с целия им хъс в духа на „Дунав мъст”)

19 мнения за “Дунав мъст”

 1. Искрено се забавлявах от иронията, с която поднасяте поредния предизборен бълвоч, сготвен от управляващите. Всичко сте казали, освен едно – Станишев като премине по моста, с мотор или с руска каручка, да вземе и да си остане там, в средата на Дунав-а. Може и от другата страна, важното е да не се връща.

 2. Искам да припомня,как този мост беше обещан от един бивш М-р председател,че ще бъде завършен още при неговия мандат.Този М-р председател отдавна `отлетя`-да не би и идеята за моста да е отлетяла с него? Сега се сещам и за един мост по времето на Стамболииски,който военните два дни след изборите си … прибират.Мостове …

 3. … а след всичко, написано тук, червените другари ще посинеят от яд. Надявам се да им се случи и на още 2 дати – 07.06.2009 и 05.07.2009.

  Поздрави за чудесната сатира.

 4. Да, сутринта като прочетох новината се смях толкова много, че сега няма да хода на фитнес.
  Предполагам, че Станишката утре ще посети АЕЦ Белене, недостроената магистрала Тракия и всички онези чудеса, които се случват от 20 години.

 5. Гнусни инсинуации и манипулации.
  Другарят Станишев освен матор може да ръчка и трамвай. Трамвай “Желание”, нали изпълнява желания.
  За сега само на другарят Меликов, утре и на други млади другари.

 6. Този Станишев, може да дръзне и да открие непостроения мост, както направи това с автомагистрала “Тракия”,( по-точно, една малка отсечка, построена при предишния мандат, а издействана при по-предишния), та, без дори да е маркирана, подобаващо за магистрала, още първия ден са станали 7 ПТП.

 7. Г-н Инджев,
  усмихнахте ме. Трябва да има и такъв поглед върху абсурдните амбиции на Станишев и приятели да се задържат някак в настоящето и бъдещето на България. Аз си мисля, че скоро ще разберат простата истина, че са от от едно минало, което за съжаление ние позволихме да се случи.

 8. Чудя се на Елена Йончева…какво намира в него?

 9. А защо да не отиде при сомалийските пирати. Току що разбрах, че Елена Йончева се е върнала от там. Прекарала е много добре,даже отлично. Дори се е срещнала и с президента им /изглежда само малко е слънчасала, което личи от отговорите й на последните въпроси в интервюто с нея /.
  Пък и на изпроводяк може да му дадат някаква безвъзмездна помощ под формата на агитационни предизборни материали / да се поучи от Яни Янев / или рибни и други консерви с по-голяма трайност за всеки евентуален случай.

 10. Лапсус калами. Името в последния ред на коментара ми /в скобите/ моля да се чете ЯНЕ ЯНЕВ, а не ЯНИ ЯНЕВ. Моите извинения към последния.

 11. А какво стана със Стоян Ганев нали и той щеше да прави нещо около изборите? Май усети настроенията народни … най после…

 12. Колко много смях:))
  Станишев и Първанов ни върнаха във времето на хубавите вицове:)))
  Само дано няма “Белене”, че лошо:((
  От НАС зависи!

 13. Н е в с и ч к и….
  За оцеляване /и до дирижираното деполитизиране,като моето/ и др.бяхме в БКП-но без участие в т.н. служби…,а с БСП,вече ни се
  повдигаше още при фала с Луканов да оглави,СДС,както сега,
  когато Бонев, не бил сполучил,да
  оглави РЗС!!!,без да броя мимикрии за 20 години…до ден днешен!!!
  С по-малко от 60 думи не може,да се каже,и ще ги повтарям,когато Генералът се качи на коня!!!

 14. G-n Indjev, kam predlojeniqta Vi, vdahnoveni ot spirashtoto daha poseshtenie na Dunav most-2, bih li mogal da dobavq oshte edno – navsqkade, kadeto visokiqt drugar otide, po “obektite na draznovenieto”, po etera da zvuchat tzitati ot knigata mu “Zashto sam sotzialist”. Pone za dartite komunqgi ot pensionerskiq klub vav Vidin te shte zvuchat kato musika na Shuman.

 15. Готино! И… много оптимистично! Че като се сетя какви фалшификации ни готвят за изборите… ми прилошава. Г-н Инджев, прекрасен каламбур!

 16. За съжаление не виждам нищо смешно в статията. Дори обратно – толкова е тъжно това, което допуснахме да стане.
  Дано много хора четат написаното от вас, за да има някаква надежда.
  Благодаря Ви!

 17. Извинете ме, ама не мога да се сдържам и ще питам – само мен ли ме е залива тъпотата или има и други, които не разбират какво казва г-н Стамен Стоичков?
  Koloto се кефя на статиите, токлова и на коментарите. А сега се чувствам зле. Някой да ми обясни какви са тия 60 думи. 🙂
  Btw, пред нашия блок има една огромна поляна(няма да кажа къде е)150 – 200дка. И при този недоимък на терени – никой, нищо не строи на нея. Познайте защо – защото по градоустройствен план и според отчетите трябва да има построено и предадено с акт 16 училище. Според документацията – само паркет нямало.
  Сега като му сложат паркета и е готово за откриване.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.