Нов(а) зор(а)

Названието на една политическа сила би трябвало да говори нещо на хората, ако е предназначено за тях ( а не е някакво нарцистично самовглеждане на „авторите” ). В самата дума „партия” вече се съдържа някакво послание. Както и в думата „движение” – спекулативно, или не, но поне на дефинитивно ниво обещава нещо.

Нищо такова обаче не може да се разгадае в мистичното нещо, което се самоназовава „Нова зора” и уж от свое име громи в националния ефир и във вестникарските карета нарочените за основни злодеи Иван Костов и Бойко Борисов.

Какво ли би могло да е това „Нова зора”? Слабително срещу хората от партията, които искат „силна България”? Или спирачка за други граждани, които декларират , че са за европейско развитие? Клуб, ложа, лига, асоциация, съюз, сдружение?

Не казват. Говорят чрез черната си кампания денонощно от екрана и от страниците на печата срещу другите, но за себе си не казват нищо. За такива богати субекти, които могат да платят стотиците хиляди за такава масирана негативна медийна плювателница, тази извънредна скромност е някак неприсъща.

Налага се да се досещаме какво е това „Нова зора” чрез догадки от областта на етимологията, защото имаме право да допуснем при такава тайнственост, че има нещо закодирано в избора на названието.

Да започнем от „нова”. Какво означава това – че на старата нещо й куца, така ли? Досегашната зора от 8 години свързваме с едни субекти, които се въртят във властта непрекъснато, ставаме и лягаме с тях. И сега съюзниците на червените от „Нова зора”, които отиват заедно с тях на избори ни обещават, че зората ни няма да е същата? Хм, звучи почти предателски към големия червен брат.

Ами „зора”? Това пък какво значи- че досега сме живели в нощ при пътеводната звезда на др. Станишев, кацнала върху мандата на Доган и осветявана в жълто от Сакскобургготски? Затова ли се налага да се съмне вече? Прекалено е дръзко, за да е вярно дори и за такива смелчаци, които от засада псуват политическия противник по всички медии без да се покажат поне малко, че да ги видим що за юнаци са ( ако изключим мастития им предводител др. Минчев, който храбро, но подозрително еднолично дрънка врели-некипели по разни телевизии).

Имам предположение: според мен не става дума за никаква „Нова зора”. Просто работят за утвърждаването на обичайния през всичките тези години управленски мрак. С което на практика ни подготвят за „нов зор”.

10 мнения за “Нов(а) зор(а)”

 1. Не знам има ли час и повече,откакто се е “зазорила …една!!! откъм Македнония”!!!,та ти иде да легнеш
  болен като Миле Попюрданов,сал и сал… да не те огряват пътеводни звезди…..докато ни шибат,и без
  да се каем….че отгоре на това и сами сме им дали вазелин!!!!

 2. Довърши ме и съобщението,че Е.Кирилов и Н.Младенов ощастливили Скопие,а Е.Кошлуов на свой ред -полския посланик,да не би да ни се възхитят излишно и на свой ред да ощастливят и нас….Слез изборите искам Иво Инджев и “кръгла маса” на блока му,докато,не изперкат преизборно всички “държавници!!!”

 3. Нова зора е Атака.
  Атака е ДПС.
  Каквото и да става печели Доган.
  За съжаление…

 4. С което на практика ни подготвят за „нов зор”.

  ВРЕМЕ Е ТОЗИ ПЪТ ТЕ ДА СЕ ПООЗОРЯТ!

 5. След “Дунав мъст” сега Нов(а) зор(а)

  🙂

  Г-н Инджев, за един ден искрено ме развеселихте два пъти. Сърдечно благодаря!

  🙂

 6. Към г-н Инджев Замислих се над написаното за Нова Зора но нещо не ми пасва това че те видите ли хем громят Костов и Борисов хем са такива защитници на правдата и законноста и в същото време са съюзници на БСП за изборите!В същото време имат завидно финансиране на кампанията си за която г-на Минчев каза че струвала малко над 100 000 лв.Аз мисля че един човек трябва да е пълен идиот за да се върже на подобна басня!Също така се замислих и върху името Нова Зора и за каква зора може да се има предвид.Стигнах до извода че може би става въпрос за връщането на страната към ония “благодатни” времена когато олигархичната комунистическа върхушка дерибействаше и си играеше с живота на хиляди невинни Българи дебелеейки като гъби върху тор!Тор произлязла от гробовете на други хиляди Българи избити без съд и присъда!Гнусно ми става от такива лицемери г-н Инджев и точно на тези хора честните и здравомислещи хора в тази държава трябва да дадат отпор! Време е!!!

 7. Доколкото познавам тази митология, тук се е търсило асоциация с Аврора – богинята на утринната зора, а от там и едноименния крайцер на брега на реката Нева. Намекът е ясен – те ще дадат знак за новата комунистичска революция.

 8. предлагам да се създаде партия или сдружениа или нещо такова наречено: “Нов глас” навеждащо на асоцияцията със старата песен…. и нейната медйна изява да бъде: “гласувш за Станишев – получаваш Доган” да са ни честити….

 9. Направих си труда да ги попитам, чрез форма на собственият им сайт. Кои са, какви са, съдържание на програмата им, идеи, политика, лица… Сещайте се какъв бе отговорът – никакъв ;)) Поразрових се малко и разбрах, че лидерът им е някакъв бивш разузнавач, Минчев, и че са в коалиция, познайте с кой – партията-майка. Нищо ново под слънцето. И за малките деца е ясно кой и с какви пари финансира подмолната им кампания. Не защитавам нито Костов, нито Борисов, но този страх, който лъха от клиповете им, не говори за нищо добро – ако левицата яхне отново властта, наистина ще е най-правилно да емигрираме. Повече няма да я пуснат, никога.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.