Опълченците на Дондуков: от урва на урва, от ЕК на ЕК

Когато твърдя, че за сегашната власт абсолютен приоритет беше овладяването на пропагандната машина имах предвид точно това което се случва в момента: избирателите са обект на изключително брутална по своята масирана кампания за масово мамене от страна на БСП. Именно на БСП, защото нейните партньори или се борят за оцеляване, като НДСВ, или просто нямат нужда да си правят труда да убеждават убедените, какъвто е случаят с ДПС.

Целият ресурс на дълго градената мрежа от лъжи в средствата за дезинформация е задействан до краен предел. От медии , като Ройтерс, които имат световен престиж, оценяват предизборното намаляване на заплатите на управниците и тяхната администрация като откровен предизборен популизъм, но от официозните медийни трибуни най-сериозно обясняват, че ставало дума за загриженост на властта да свие разходите. И то при положение, че експертите регистрират 22 на сто увеличение на общите разходи за сметка на бюджета, при 5 процента намаляване на приходите и при страховито изчезване на чуждите инвестиции, клонящи вече едва ли не към нула. На този фон властта изведнъж реши да спести от заплати някъде към 2 на сто от БВП и да представи това като саможертва под добродушния поглед на добре нахранените медийни пазачи на електоралното статукво.

На всички тези факти, които са му известни, но не се чуват като основание за разговор, за да ги коментира, лидерът на БСП Сергей Станишев с немигащ взор се втренчи в зрителя от екрана на най-гледаната българска телевизия и с явно дълго репетиран поглед на леко усмихната кобра го зарина с ласкателства и предупреждения, граничещи със заплаха, че следващото управление трябва да бъде поверено на хората, които знаят какво е състоянието на държавата- кой друг, ако не той ( като се похвали, колко силен министър-председател е станал напоследък).

. Настанил се удобно, очевидно доволен от комфорта и от себе си, Станишев разигра истински театър на съпричастност с проблемите на ХОРАТА. Ако някой си направи труда да преброи, колко често той спомена ХОРАТА в студиото на Би Ти Ви в сутрешния блок в предаването на 5 юни, вероятно ще открие, че тази дума доминираше в безпроблемното му послание.

Дори и най-плахият опит да бъде попитан да се произнесе за очевидни лъжи, като твърденията на неговите пропагандатори за някакво намаляване на пенсиите при „ господин Костов” ( за което сините вече обявиха, че ще съдят клеветниците ), Станишев пак се скри зад „хората”. За него било важно какво му казват хората- онези, с които се среща той ( познайте с кои хора му организират срещи). Не стана ясно, дали хората му казват, че лъжата за намаляване на пенсиите при „господин Костов” е истина, но това явно няма значение.

И така- без край. Хората виждали, хората разбирали, хората сега строяли кораби ( а при „господин Костов- не”) и то въпреки кризата ( опааа, нали уж нямаше да ни сполети, ама кой да го върне към тази най-тлъста предизборна лъжа с поне половин годишна давност)…

А в същото време станишевите хора в социологическите агенции мерят с розовия си аршин голям успех на червените на евроизборите – вярно, или не, важно е да мобилизират хората, които обичат да се присламчват към по-силния. Пък ако сбъркат, ще кажат на хората: ами това е вашият вот, вие сте тези , които решават.И ние сме хора!

И тази нападателна отбрана е само разгряване в рамките на изборите за европарламент, които тепърва ще отекват при истинския щурм „от урва на урва, от ЕК на ЕК”!

21 мнения за “Опълченците на Дондуков: от урва на урва, от ЕК на ЕК”

 1. Поздрави…пак!
  Знаеш ли, че ББ (не е Бриджит Бардо) имал 2 члена!? И всеки един бил по-голям от другия!

 2. Mr.I n d z h e v,I d e l a t e d with my congratulations,because coming from a night watch,needed to hear the entire speech “A new beginning” from in Cairo 54.57 min. as was sent (before a fly to Europe?)from the Senior Adviser David.A..
  The procedure on Thursday,4-th 2009,AT 9.52 AM took time probably only fro other 14 rare languages…
  Therefore *o u r*-
  first of all your success
  – being enriched,
  would return to Paris!

 3. Не мога да проверя или твърдя, дали информацията в Медиапул е коректна, но вярвам, че написаното в двете статии “Министрите си режат заплатите с 15% и спестяват 150 хил. лв.” и “Боклучената криза на Станишев обявена за незаконна
  (1.4 млн. лв. държавни пари раздадени без реална нужда)” отговаря поне в груби черти на истината.
  Та, ако се сравнят двете цифри: 150 000 лв. приход от намалени министерски заплати и 1.4 милиона лв. прахосани средства от хазната, т.е. директно от джоба на всеки един данъкоплатец, то и за повтарящ първи клас ученик е кристално ясно за какво става дума. Гьобелс пасти да яде в сравнение с червените демагози съветско производство!
  Само се чудя и не ми го побира главата, как е възможно да има още хора, които така балъшки да се връзват на толкова плоски номера.

 4. Удивен съм от масираното пропагандиране на отчаяност, дори враждебност към Европейски съюз от родните медии, като за тази цел се ползват сглобки от случайни интервюта на граждани от страни като Германия, Великобритания, Швеция. Вече няма новинарска емисия, в която да не ни показват сърдити старчета, безхаберни младежи и лелки в предпенсионна възраст, които (по подобие на нашите), видите ли, не намират смисъл да гласуват за Европарламент, не виждат полза от евро членство, европейският съюз ги бил ощетил (дори “ограбил”)… Точен подбор на нужните изказвания в точното време. А знаете ли, че в Европа и страните членки на Евро-съюза корупцията и злоупотребата с европейски и държавни средства била голяма. Особено в случая, разкрит от Британските медии – висш чиновник похарчил 80 лири за кучешки бисквитки… Нашият премиер също има куче (показаха ни го – пикаеше на алея, по която се разхождаха деца). Мисля си, че наистина щяхме да го канонизираме, ако той или подвластното му правителство бяха свили само 80 евро, а не 800 милиона.
  Всички подобни тези се подхващат с удоволствие от водещи на сутрешни блокове и се предъвкват непрекъснато от разни драскачи на партиини хранилки, като се чака моментът, в който лъжата, повторена 100 пъти да стане истина. И каква е целта? Да разубедим убедените, че Европа не е рай? Че Евросъюзът е импотентна институция, която разсипва горките хора, ощетява трудещите се и нехайно разпилява средства, за което после се сърди на малки държавци и им спира средствата, за да си купуват чиновниците бисквити? Или може би трябва да затвърдим убеждението на убедените от поколения наред, че не Европа, а Русия ни трябва! Да сте виждали кадри с недоволстващ руски гражданин, или разкритие за корупция? Да сте чули за фалирал руски завод? За безработица?
  Питам се, какво ли още ще видим и изчетем до изборите за Народно събрание след месец…

 5. Надявам се, вярвам, че от ден на ден мислещите и неподдаващи се на такава отвратителна манипулация/необходима ми беше много воля за да изслушам лъжите на Станишев/хора, ще стават все повече и повече.
  С уважение към Вашия принос за обективност!

 6. Денят изтича,утрешният е размисъл,а термините “кръгова”,”нападателна” и всяка друга-тепърва възможна- отбрана до юлските нощи,ще предизвикват умопомрачителни изобретателства,с които пикнята на нещастния пес,ще изглежда като “росица”….

 7. Само като си помисля, че в неделя, при избори 2 в 1, кошмарният кабинет можеше да е история, както всички западни анализатори съветваха България, а и щяха да бъдат спестени 40 млн. лева, които с години ще бъдат “избвани” от икономиите, вследствие орязването на министерските заплати на предстоящия кабинет. Нямаше вече да се подавт грозните и бездуховни лица на настоящите министри, ( с изключение на един, когото държат в партизанска нелегалност, откакто написа: “Збогом Мария”, за да не стане още някой гаф с този мастит партиен функционер Стефан Данаилов, който и без това нок-аутира родната култура, но пък и хората нехаят.), затова се нагледахме на мафиоти-министри на МВР, за да не забравяме колко полицейска държава трябва да бъдем.
  “Синият” екран на националната ни телевизия, междувременно, биде пребоядисан изцяло в кърваво-червено, сякаш си попаднал погрешно в клуб на БСП, за да ти промиват мозъка, а новините им с успех могат да излъчват направо от съответната дата по живково време, без да си правят труда да съставят нови такива,( не да се ограничават само в “ретро”-соц. рубрика.) Но, ще има още да почакаме…Дотогава ще се информираме от алтернативните източници в интернет, които днес пишат истинската ни съвременна история!

 8. Здравейте, г-н Инджев!
  Отново – почитания! Спомням си, преди повече от месец, ви бях писала, че покрай “другарите” – Гьобелс “пасти да яде”(100 години лъжа и демагогия, гарнирани с издевателства и убийства, хич не са малък опит). И (карам по спомени) че ще има да се чудим и дивим на какво още са способни.
  Много ми е тъжно, та чак страшно, да призная, че надминават дори и най-смелите ми “очаквания” за безпардонност, наглост, цинизъм (можете да продължите изреждането практически с всички думи в езика ни, с които назоваваме/ заместваме турската дума гьосуратлък)
  Нервите ми не издържаха, когато преди 2 дни майка ми се свърза с мен по телефона (на офисния звъни само ако има нужда от медицинска помощ), уплашена, но и гневна, че и звънели да я питат за кого ще гласува. Естествено, че ги е пратила в девета глуха, но бе разярена и възмутена, че са опитали да я сплашат. Току-що някъде в нета прочетох, че Станишев щял бил да има “телефонно обръщение”. Майко мила, това пък какво ли издевателство ще да е над всички, чието ЕГН е пенсионерско? Имам предложение: към БТК ли, към Позитано ли, към някой колцентър ли: що не вземат да звъннат на такива като нас – вашите почитатели и читатели, пък да запишат отговорите ни. Убедена съм, че даже цветистият Стоичков би ни завидил на изреченото:))) Аз лично, гарантирам, че ще спазя етиката и ще ги псувам в учтива форма, на поне 3 пъти Вие, и пак ще ги втресе

 9. Gospodi, do kade ni dokaraha dushevno nejnite cherveni babichki i dqdovtzi i zagrijenite za ikonomikata na Balgariq otgovorni bisnesmeni – da komentirame titan na dalbokiq sotzialen analiz kato izsledovatelq na kopchetata na ruskata armiq Seryojka Dmitrievich!!!
  Unikalen sluchay na predavatel bez nikakva sposobnost da priema, nito kartina, nito zvuk! Dali samata mu lichnost ne e priznak za “posleden stadiy v razvitieto na zagnivashtiq…” (pochti po Lenin).

 10. Г-н Инджев, добре, че има като Вас, та можем да прочетем нещо истинско!
  Надявам се, че все повече хора ще осъзнават, че трябва да сменим това правителство и управляваща коалиция с читави – Синята коалиция и ГЕРБ-ерите.
  Харесва ми да чета Вашите писания, но не умея да се изказвам…

 11. Благодаря I l i e v a!
  Когато като оня гурелив пес,”пикаеш” кръв 20 години,цветистото ти иде отръки,и се свиваш и прегърбваш като Клавдийй…
  И той и Талейран така са оцелели сред луди….
  Ако желаете и г-н Инджев се съгласи,ще подготвя и цветиста “песнопойка”
  Тъкмо се чудех,с какво да Ви зарадвам ,щото те са си знаменити!…но за Вас/?/и майка Ви/сегурно/ подхожда отговора на Екатерина Велика,когато чела “цветистите” ноти на Петър Първи до шведите …
  Не Ви припомням казаците до Султана,но за претенциите им Катето рекло…..
  “Такъв ако си имах и аз щях да им го натреса…..аста лос кохонес и тодо!!!!”

 12. Не е нужно да ги псуваме, така или иначе това всеки го прави вечер пред телевизора с шопската и ракията.

  НУЖНО Е ДА ГЛАСУВАМЕ!

 13. Наистина др.Станишев очаква народния отговор!Нека всички здравомислещи Българи го удостоим с подобаващ такъв!В края на краищата на всеки според “заслугите”!Историята показва че управляващите винаги са получавали цялата народна “любов” която заслужават.Да им я дадем с лихвите въпреки че може и да не им се хареса но такъв е живота- Глас Народен-Глас Божи!!!

 14. Втриса ме като зърна мазните комунистическите муцуни да се хилят от екрана и да лъжат най-цинично как ги е грижа за здравеопазването, образованието и т.н.(а сме все по-болни и по-неграмотни, при това безнадеждно). Втриса ме като помисля какви още “мечти” може да сбъдне Станишев. Но се чудя дали наистина някой вярва, някой “връзва” на тази пропаганда. Не може да бъде такова нещо, просто не може, не мисля, че някой ще повярва на тези така откровени лъжи. Толкова са нагли, че ако не ми беше жал за семейството ми и детето ми до степен, че да ми се плаче (щото още живеем тук), щях да се забавлявам с похватите на PR-а им. Мен лично ме мотивираха да гласувам, мотивираха и много хора около мен (от години негласуващи) – но не БСП и сие ще получат гласовете ни (кога ли е било, та сега да стане, но да си кажа аз и да не ми звънят да питат).

 15. Не мога да си обясня, защо още не съм прочел никъде отговора на г-н Станишев, защо не се яви никъде като мажоритарен кандидат – постъпка достойна за лидер. Може и да съм пропуснал, но ако не е зададен този въпрос , крайно време е да му бъде зададен пряко в ефир. Защото само тогава ще проличи с какво е подплатено преекспонираното му самочувствие, граничещо с наглост. Но изглежда дори и през ум не му е минало,защото едно е да искаш, друго ” да ти стиска “. Това ми напомня призива на политкомисарите към войниците преди атака по време на войната : ” Напред другари комунисти ! Едни от вас ще паднат в боя като герои, други ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ, и ще разказваме за подвига ви !”

 16. Bravo g-n Indjev,

  Prosto i izcherpatelno, za da razberat horata. Ako iskat, i ako mogat. Za sajalenie sam dosta pesimistichno nastroen, no ako niama takiva kato Vas, hepten shte ia vtasame…

  S uvajenie

 17. В заглавието и текста има допусната фактологическа грешка.
  Имайки предвид някои особи, които често се въртят по паважа на Дондуков, като Станишев, Етем, Карадимов, Манолова, Меликов, Йотова…
  текста трябва да гласи
  “Опълченците на Дондуков: от Курва на Курва, от ЕК на ЕК”

 18. Добрата новина е, че цялата тази червена предизборна “пропаганда” все повече заприличва на истерия. Повечето от вас, тя може и да плаши, но мен ме радва. Такава истерия е явен признак на ужасяващият страх, който тресе “другарите” и “балансьора”, че нещата никак не вървят добре. Радват ме и засилващите позиции на реалната опозиция. Дано не съм прекален оптимист, но нещата май се развиват добре. Допускам, че изборната активност за парламентарните избори ще е по-висока от тази за Европейския парламент, и то във вреда на всеощеуправляващите. Знам, че много хора като doko са разочаровани от последните 20 години и имат основание да са песимисти, а други (гледащи отвън България) отдавна са изгубили вяра в народа си, но… надявам се да гледат по-ведро след месец и няколко дни 🙂

 19. Istinata e 4e izborita 6te re6avam dali “da me kluvne smiq” ili “da me ebe magare”??

 20. Още преди година изявлението на Испанският министър председател Сапатеро( обущаря)за отказване от редовните заплати на цялото Испанско правителство? Станишев какво направи? От нещо да се е отказал комунист? Абе народе мой, кога ще захвърлите комунизма на боклклука, кога?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.