Новини от старото бъдеще

Понеже идват нови избори е нормално да се запитаме какво ново ще има в тях? За традиционната десница, която по нов, невиждан дори и тук брутален начин бе атакувана от старите си врагове с цел дори да не я допуснат до изборите, слушаме непрекъснато: не предлагат нищо ново, ще върнат старото и дори си позволяват да имат същия лидер в лицето на Костов.

Да погледнем тогава „новините” , свързани с „най – старата” партия. Беглият прочит на списъка новия парламентарен елит, който тя предлага, показва колко важно качество се оказва да си бил прогонен ( дори от своите) , или крайно непопулярен, като Масларова управленец. Това ти гарантира място в следващия парламент след предвидимото дружно гласуване на червените избиратели, от които се очаква да бъдат радостни от така направената селекция.

Сред „знаковите” фигури на червения управленски провал са „почти” подсъдимата Корнелия Нинова, уволнените от Станишев министри Румен Овчаров, Румен Петков, Радослав Гайдарски. Греят със собствен „принос” за общественото отрицание на тяхната дейност също вътрешният министър Михаил Миков (сигурен рекордьор по непопулярност сред десетките хиляди служители на ведомството за последните 20 години) . Елитен и незаменим е явно и силно послъгващият за липсата на криза, както за и наличието на ( несъществуващо) руско предупреждение за газовата криза министър Петър Димитров.

За цвят и бойно настроение, след кратко прекъсване, в парламента ще можем да се насладим отново и на агресията на Илия Баташки, прочул се с побойническите си наклонности срещу други народни избраници в близкото минало. А за другарите и другарките, забягнали към „Атака”, се предлага праобразът на Волен Сидеров от ОКЗНИ , националистът Милко Багдасаров. Може би това е и малък столетен реверанс и към др. Георги Първанов, който използва същата националистическа организация за трамплин в кариерата си.

Въобще, сегашното управление, което е на път да почине кротко от естествената смърт на дълголетието, се преселва колективно в един по-добър свят- в бъдещия парламент. И нарича това „презареждане”, макар да е очевидно, че е прераждане на доказани грешници, които търсят индулгенция след послушните си богомолци…пардон, избиратели..

„Презареждането” може да се нарече и „самоизваждане” по принципа на барон Мюнхаузен, който се издърпал сам за косата от блатото, с цел самонастаняване в друго блато с пресни шарани. Но къде ти такава откровеност у хора, за които властта е кауза и никак не е пердута, дори!

Истината е, че на тези избори има новини. Но те са едни дребни, почти незабележими на фона на великите дела на гордите с факта, че си изкараха безметежно цял управленски мандат. Новина е, че ОССЕ реши да изпрати наблюдатели на изборите в България ( не на последно място заради скандала с опитите синята коалиция да бъде препъната „служебно” още преди те да се състоят).

Новинка, една такава мъничка, трудно забележима за послушните медии, е признатата вече официално икономическа рецесия- същата, която уж нямаше да се случва. Няма да я видите предвидена в партийната предизборна програма на БСП. Но тя е тук. И понеже няма как да бъде отречена, беше похвалена от др. Станишев за това, че ни е навестила по-късно, отколкото други държави.

Обаче питам – ами ако се позабави също след другите и откаже да си ходи? Ще си ходят ли после заедно с нея виновниците за отказа тя да бъде предвидена и контрирана навреме, или ще пищят, че са опозиция и управляващите трябва да си поемат отговорността за последиците?

Питам, защото при този сценарии ще се потвърди, че десните оставят на левите икономика във възход, но при трансформацията в обратна посока получават наследство като онова, от което БКП избяга през 1989 г.!

9 мнения за “Новини от старото бъдеще”

 1. И докато ние в този блог,се чудим откъде ,бе джанъм, повече купи,за премии,…статиите като златен дъжд,вальят ли валят и така цяла неделя…както би казал Боне Крайненеца….време само за оран!!!
  Не са малко 20 години,но и днес,когато “синята дружина” обсебена от самоубийствена отмъстителност,отново впряга Белчо и Сивушко,за да износи “седмаче” или пометне,като ..изгори юрагана!!!
  само трябва да сесъжалява за ненаучени уроци по държавност,
  които навремето,оцелелите от затвори и участъци,бяха приложени тъкмо в годините на невръстен цар,за да запазят главното-30 години власт наа БКП и селския хитрец и комунист,и които като не приети членове на БКП,отново,не могат да накривят капата…
  И не случайно, пред Кеворкян и мъртвят!!! Бог да го прости,а и живото проклятие??? на България,
  драпаха да му станат съветници!!!
  Отговорите се съдържат в житиета на Талейран и Октавиан,пълни с хумор, а на Негово Величество,
  просто биха гласяли горе-долу така:

  …..”Много,много интересно!!!!…

  Ако не съм точен за блога на Иво Инджев,да ме коригират и допълнят
  от републиканския щаб на НДСВ!!!
  Защото на тези избори ще има новини!!!

 2. Типично по социалистически – ти го плюеш – то за роса го мисли! Тази е причината всички стари муцуни да са вътре в парламента пак! Пък може и друга да има – да поназнайват нещо дето не трябва да знаят и така да се държат? Приказката за двата гарвана и очите. Презареждане … на джобовете си сигурно…

 3. Още преди да БСП да спечелят предишните избори бях сигурен че двамата Руменовци са хората, които са най-високопоставените там. И бях сигурен, че сега пак ще са водачи на листи и т.н. Както казва Б.Б. :”той се омазал, целия и тръгнал да….”. Бих искал да коментирам и другата основна позиция в статията по следния начин:”Историята на България не Познава Период, в Който Комунистическо Правителство да не е Довеждало Страната до Фалит”. Сега ще се опитат малко преди фалита да прехвърлят отговорността – да видим какво ще стане…

 4. След един генерал на кон,появата на Петър Е.Митев,със смислен анализ,преди проф.А.Пантев,всеки поотделно,подсазва,че:
  ……………………….
  до шефа си,един п о л к о в н и к
  ше е способен да п р е м я т а едновременно пет топки,от които две са винаги във въздуха
  ……………………….

  И това, все още не е,”най-добрата новина!!” за синия отбор,където личният интерес не е опрял до народния,а полковникът е човек на чистия разум,и родолюбието му вторично състояние с висок прицел,за да затрогне сърцето на България.
  Истински добрата новина е,че генералът му се радва,колкото и да го правят на фокусник с продупчена шапка,защото вече е наказан за добродетелите си,а ще бъде възнагаден и за пороците си…

 5. По повод “презареждането” си спомних за скандала със символичния бутон, който беше подарен от Хилъри Клинтън на Сергей Лавров. От едната страна на бутона пишеше “reset”, а от другата трябваше да пише “перезагрузка”, но (случайно или нарочно) пишеше “перегрузка”. Май и ние смъртно се претоварихме от тяхното “презареждане”.

 6. Фанете гласувайте за Костов, че ми писна от простотии. Аман от многознайковци и дървени философи.

 7. Какво проклятие наистина — да се върне “старото” на Костов.

 8. Гласувайте за тези чиято “компетентност” не сме изпитали на гърба си през последните 20 години! Гласувайте повече, че тежестта на платените гласове да намалее! Гласувайте ако щете и за копрометирано-корумпираното екс-СДС само и само да не дадете дори теоритичен шанс да се повтори Тройната коалиция без значение на третия играч при основното участие на БСП и ДПС.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.