Лява ръка, десен вот

След като беше освиркан във Варна от футболни фенове ( което дружно беше скрито от масовата публика от средствата за масово оскотяване), др. Станишев е провел дружеска среща с журналисти в морската ни столица. На футболистите подарил топка (докато го освиркват) На журналистите ( това не е като футболната публика, тя е подбрана, проверена и предупредена, едва ли е могла да шукне) …логично, подарил е книга. Не просто книга, а книгата си.

Това, разбира се, е признак на особена скромност. Моя нескромност наскоро издаде книга и си позволи да я подписва с автографи и посвещения, но само на хора, които пожелаха това. А пък авторът на „Защото сме социалисти” явно смята, че е голямо благоволение да подариш собствено си писание на хора, които не са те молили за това. За него това е” подарък”. За несъгласните, ако е имало такива, си е натрапничество и пореден опит за нескопосана пропаганда.

Да обобщим, преди да се върнем към следващата спирка на Станишевото нахалство, което обикаля в момента България с предизборна цел: на футболистите- топка, на журналистите – книга.

Какво ли би подарил на дейците по паралелното събиране на боклуци от „Националния кризисен щаб” в София? Нещо от себе си, някой изискан боклук?

Добре. Добрич е следващата му спирка ( не че има спирачки в произвеждането на абсурди). Пред тамошната публика е определил кой е десен, кой му е противник и кой му е особено противен като крайно десен.

В опит да сплаши левите, на които уж е защитник, той нападнал „българската реваншистка, все по-крайна десница”. И за простосърдечните баби и дядовци доизписал веждите на врага, като за целта извадил очите на косвено защитени от него субекти в политиката.

Станишев постигнал този ефект като пояснил, че въпросната българска и все по-реваншистка десница се олицетворявала от Синята коалиция и ГЕРБ. По този начин този мислител е постигнал немислимото: гръмнал е срещу лошо маскираните си съюзници, мобилизирани да дърпат и разпиляват гласове, за да не се консолидират в общ електорален блок истинските противници на неговата партия.

Що за „реваншистка” сила е например ГЕРБ, която е родена по –късно в политиката дори и от новородения Станишев? За какво да си връща ГЕРБ, при положение, че още не е тръгнала и с нищо не е доказала, че може да „ходи” на своя куц центристки крак, самообявен, но с нищо недоказан като десен? А дали ГЕРБ е дясна, че и крайно такава, само може да се гадае преди съответното управленско изпитание. Е, ако човек е коалиционен „гадач”, като г-н Сакскобургготски, може и да знае нещо по въпроса.

Ако ГЕРБ изпада по презумпция от този „анализ” поради невръстната си политическа възраст, какво да кажем за Синята коалиция ? Тя ли е „все по-крайната десница”?

Ако сините запълват тази ниша, значи водещите ги по брой гласове на евроизборите атакисти получават косвеното признание на Станишев, че нито са крайни, нито са десни, нито са някаква заплаха за червените.

Изоставящите от тях, но не по-малко шумни радетелите на реда, законността и справедливостта на Яни Янев, също попадат в категорията на нещо друго, но не и на „все по-крайната десница”. Щом др. Станишев не ги припознава за такива…

Така с устата на Станишев говори предизборно все по-крайната леващина в пропагандата. Тя опитва да разбърка гласуването на принципа „лява ръка, десен вот”.

8 мнения за “Лява ръка, десен вот”

 1. Ами той горкия има да се поучи във Варна. Там има един писач носител на разни лит.награди дето пълни библиотеките на околията със свои произведения на общинска сметка. Другаря Панко Анчев. Интересно как журналистите са посрешнали подаръка? Или те като варненци са свикнали на тия пинизи. Айде със здраве нали му е за последно…

 2. Нещата изглеждат неразрешими в БГ. Интелекта и останалите в държавата млади хора искат Европейска ориентация, но в неделя се забавляват и не гласуват.( Нали сме народ от баровци… всички сме над нещата, що пък да гласуваме?)Бойко Борисов ще дойде на власт точно с толкова гласове с колкото да не може да направи далаверата със Синята коалиция. Ще е принуден да си пие пиенето с комунягите, иначе нема правителство. Те(комунягите) ще му измислят всякакви хватки за да се закопае сам и в без това неопитната му и неинтелигентна глава. Това да го оставим. Лошото е, че Българина ще достигне дъното при неговото управление. И това ще стане. От тук на татък има три варианта. 1. Всенароден протест оглавен от някои десни сили и преждевременно сваляне на правителството. 2. Всенароден протест и връщане на бял кон на плазмодия Станишев.3. Колкото по- бързо напуснеш държавата България, толкова по- дълго време ще живееш нормално. Поздрав !

 3. Интересно е да се научи какво точно дмитриевич нарича реваншизъм. Доколкото аз схващам, неговото желание е при евентуалн загуба на изборите (дай Боже!) да осигури недосегаемост за себе си и правителството, за чиито действия пак той е отговорен. Независимо какво са ги надробили не бива да им се търси отговорност защото това, видите ли, е реваншизъм.
  Разбира се, че за всяко доказано прегрешение или престъпление трябва да се търси съдебна отговорност и съм убеден, че един ден, рано или късно, такава ще се потърси не само на дмитриевич и придворните му, но и на всички, виновни за 65 години (без 4) стремително падане в пропастта на националната катастрофа. И тези, на коите ще се търси отговорност би следвало да са щастливи, че ще бъдат съдени според действащите закони, както е присъщо на цивилизованите общества. А не от подобие на техния “народен съд”.
  И още нещо е интересно за мен. Поведението на дмитриевич напомня много на приказката “гузен негонен бяга”.
  Но какво ги интерсува избирателите, на които се жалва рокерът с 4-годишен трудов стаж, дали на него ще му се търси отговорност или не. Или иска да убеди някого, че ще започне поголовно гонене на всички “леви”? И затова: “гласувайте за мен, аз съм този, който ще ви опази от башибозушкото клане, което Синята коалиция ви е подготвила”. Има ли наистина такива идиоти, които да му се връзват на тоя още?

 4. Много често взеха да го освиркват, а уж нещата били след добро управление. Втори рунд идва PR-и стягайте се, малко от малко изваждайте “доволните” хора, че да докопат някой и друг процент повече. Иначе по телевизията ще лъсва нелицеприятната за Станишев и компания истина…

 5. Искам да виждам Иво Инджев на екран!Дръжте Станишевци на власт и не се оплаквайте от сервилна журналистика!Друга НЕ МОЖЕ да вирее!

 6. RE:TV работят за ГЕРБ и за това там ще видите Явор Дачков и Тома Биков, но няма да видите Иво Инджев…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.