Инструменти…менти…менти

Доган е направил пълни самопризнания. „Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата. Искам да сте много наясно с този въпрос”.

Това е цитат от достоверния за всяко намигване на Доган в. „Труд” за казаното на 18 юни от него на предизборно събрание в села Кочан, община Сатовча.

Отделен е въпросът, защо точно в такива места падат задръжките на Доган да си каже истината – може би гузната му съвест го ръководи в райони, които за българските турци са легендарни със съпротивата срещу насилията на комунистическия режим.

Самохвалството на „инструмента” Доган е абсолютно повторение, макар и с други думи, на прословутото му перчене с „обръчите от фирми”, с които се бил обградил. Но не прилича на случайност ( което поначало е изключено поради самият рецидивизъм на нахалната изява).

Той иска неговите селски слушатели да са „много наясно”, че командори не просто държавата, а нейната корупционна схема при разпределението на „порциите”.

Какво е това – някаква лудост като разновидност на хипертрофиралото самочувствие на безнаказан политически рекетьор на цяла една държава?

Да оставим за момент невъзможната задача за поставяне на диагноза и да се върнем към действителността. Коя е тя, според водещите новини на още по-водещите медии?

В тях на челно място присъства дръзкото решение на българските правоохранителни органи, които са дръзнали да арестуват един голям, почти регионален нарушител на законите ( как мислите, дали стъпката е била съгласувана на най-високо място?). Но той не се казва Доган, макар на базата на неговите поредни самопризнания той да е пръв кандидат за ареста.

Нищо подобно, храбрите органи са арестували бившия премиер на Косово Агим Чеку, национален герой на Косово, създател на косовските въоръжени сили по западен образец, обявен обаче от бюрото на „Интерпол” в Белград за международно издирване заради претенции на сръбската държава към него.

Явно на българските органи всичко им е ясно в заплетения казус на противопоставянето между сърби и албанци на територията на бивша Югославия. Смело, сърцато и без колебание органите тук са взели страна в най-малко двустранния ( но извън местната юрисдикция) спор за фигура от ранга на Чеку.

А по ясния казус за това кой е „инструментът” на корупцията във властта в София, който раздава „порциите” (така се говори в свинефермата, или поне в концлагера, нали?!), базиран на самопризнанията на гордия с дейността си властови инструмент, няма кой да реагира.

Дали пък да не сезираме бюрото на „Интерпол” в София?

15 мнения за “Инструменти…менти…менти”

 1. Определено на този запис Доган-Сава е пиян. Фъфли точно като Батето.

 2. Доган може и трябва да бъде махнат от властта – много е лесно!
  Само трябва да отидем да гласуваме.
  Ако не отидем кой ще ни е виновен??

 3. tova e skandalno… kraino vreme e na Ahmed Dogan da se potyrsi otgovornost… tova e podigravka s Bylgarskia narod

 4. Странно, в по-голямата си част сме убедени, че А. Доган действително е този инструмент и когато той го признае публично изпадаме в истерия. Логиката показва, че сме съгласни да е така докато не ни се каже истината. В крайна сметка корупцията толерирана от управляващите ли е проблема или признаването на факта? Станишев по-приятен ли ни е като не декларира приноса си публично? И Костов нищо не призна, а имам някакъв спомен за сериозни съмнения по негово време, че и министри падаха. До момента само Доган признава и той ни е най-черен. Нали искаме политиците да казват истината. Май само Доган до момента го е направил, дали заради хипертрофирало самочувствие или нещо друго резултата е на лице. Е, сега вестоносеца ли да убием или какво?

 5. Гледах сутринта в “Нова телевизия” въпросната реч на Доган. Потресаващо наистина. Но още по-потресаващи бяха мненията на обаждащите се по телефона, както и мнението на “горе стоящия” г-н Господинов. По тази логика трябва ли когато един извършител на убийство си признае,
  че е убиец ние да плеснем с ръце и да го поздравим за самопризнанието или трябва да си получи осъдителната присъда и да отиде там където му е мястото? Това, че Доган има наглостта в прав текст да заяви нещо, което за всички ни е известно не говори ЗА ЧЕСТНОСТ, а за това че е един абсолютно самозабравил се, уверен в собствената си недосегаемост и в това че държи в ръцете си всички лостове на държавата самозванец. А най-лошото е, че същите тези, които страдат от действията на Доган и подобните нему /т.е. всички ние живеещи на територията България/ вместо да се възмутим го аплодираме за “ЧЕСТНОСТТА МУ”. Какво овчедушие!

 6. И аз съм на мнение,че е пиян.Или е прекарал лек инсулт.

 7. Може би Господинов е прав. Какви са мотивите на разни фирми и организации да подпомагат предизборните компании на партиите. От симпатии? За намаляне на данъците?. Всички очакват далаверата, когато “нашите” дойдат на власт.
  Явно не сме втасали за гражданско общество, което безпристрастно да търси отговорност за действията на всички партии. До появата му, от партийните камбанарийки ще се води безсмисления спор кое е по-морално:
  цинизма на Доган или лицермерието на останалите.

 8. Господинов,
  политик не се става, за да се казва истината. Политик не се става и за да лъжеш. Политиката е сложно нещо. В коментираният случай обаче, иде дума за безнаказана наглост, за която (въпреки, че на всеки е известна), в нормална държава, или ти “вземат шапката”, или “си вземаш шапката”. В нормална държава, но не и в това, което наричаме Родина.

 9. Прослушах внимателно записа с Доган , прегледах и отзивите в много от агенциите . Търсех потвърждение на нещо, което в този запис ми изглежда категорично – този е “УПОТРЕБИЛ”. Само на мен ли ми се струва , че Доган е много пиян? Специфичната му фонетика в последните години става все по-специфична , налагат се субтитри . Но днес тоя светеше отвътре като хелоуински фенер , на български – тиквен . Ако и сега не ни светне пред очите , ще похабим още много лопати в копаене до следващото дъно… Да ходеше на работа , отдавна щеше да се е дискредитирал като безнадежден случай. Все пак не чакам да го хване цироза , отивам да гласувам…И СТИГА С ТАЯ ИСТИНА, той невинаги знае докъде му е наративът , но знае , че ще бъде отразен навсякъде.

 10. Да, боли! Боли когато някой ти каже истината в очите и ти я навира в носа на всичкото отгоре. Доган ви казва истината, а на вас не ви оттърва. Защо? Бил арогантен, самозабравил се, башибозук, незнам си какво? А да ви лъже ли и да разпределя баницата под масата без да ви го казва? Това ли искате? За да не ви буди от дълбокият сън и засяга нежните ви души?
  Къде бяхте до сега? За кого гласувахте 2001 и след това? За кого ще гласувате утре? За бат’Бойко? И после? Кой ми с… в гащите? Доган? Гоце? Или оня напърчен вече олюгофрен Станишев?. Прави е Доган! Той е единстеният от четворицата (Гоце, Доган, Станишев, Кобурготски) който говори за нещата такива каквито са. А на вас не ви харесва. Oxx.. Come on. Докато умните негласуващи или гласуващи като ветропоказатели на всеки избори българи се надсмиват над безмозъчните но гласуващи българи от турски произход или с мюсюлманска вяра, Доган ще ви шокира с откровението си. Няма сила която да обясни на ДРУГАРИТЕ ми сънародници кое е право и кое е криво. Затова всезнайковците говорещи български да запушват уши, затварят очи и поемат дълбоко въздух че идват нови смърдящи четири години.
  Аз ще гласувам за сините, но какво от това? Няма да променя нещо. Великите сини кандидати за следващото народно събрание правят агитации и събрания в София и големите провинциални градове кадето им е силата, но напълно забравили за малките градове и села. Сините избиратели ще си останем колкото бяхме на изборите преди две-три седмици. Няма ги нашите кандидати за народни представители в Сатовча, няма ги където и да било в дълбоката провинция. Фъркат си кой с Мерцедес, кой с по нисък клас возило от град на град и имитират предизборна кампания с шаблонни перефразирани лафове от времето на ВРЕЛИЯТ ни социализъм. Дачков е прав във много неща по отношение на Синята коалиция, но при него всичко е на лична основа или поне не успява да покаже че не е.
  Искам жива синята идея и искам да видя и чуя знаещи и можещи мъже и жени ot Синята коалиция да казват на хората какво и как ще направят за да бъде държавата, а от там и народа по-добре. Не ми се слушат шаблони от комсомолските ми години и още по лошо, от годините след тях.
  Иначе, че Доган е за вързване, няма две мнения в това. Но не за това, че казва нещата такива каквито са, а за това, че го казва с чувството и поведението на недосегаем. Не трябва да има и не може да има недосегаеми.
  Това поне беше част от синята идея, ако някой все още си спомня за нея.

 11. От откровенните изказвания на Доган , според които , той е власта и той разпределя парите и той е реалната сила в държавата си правя извода , че така наречен министър-председател Станишев , всъщност е една – лукова глава . До сега , 4 години ни е управлявал – луковата глава Станишев , и понеже една лукова глава няма как да управлява една държава / била тя и нашата / , то явно само сме си мислели , че ни управлява лидера на БСП . Не , в грешка сме всички . Предполагам даже , че някои от червените другари / тези с двете гънки на мозъка / даже са и в шок . Какво излиза ? Гласуваш за БСП – получаваш Лукова глава и Доган .

 12. Тодоре,коя е “синята идея” бе братле,дай я поне ти,за каква идея става въпрос,защо все още никой не я декларира,срамно ли е ,нескромно ли е,ето остава малко време,изборите чукат на вратата,а никой не се решава да я обяви тази синя идея.двйсет години гласуваме за едни и същи наши лидери,добре нека са сини,ама каква е ползата,като резултата е нулев,или близък до нулата. Г-н Инджев,къде отиде бившия Председател на БНБанка,Тодор Вълчев,след като комунистите загубиха изборите през 1997г. хайде,кото знае,да каже.

 13. Ей сега разбрах, че другаря Вълчев бил развъртял едни 2 милиарда лева… 🙂
  Ама в крайна сметка никой не остава на сухо. Каква сме и ние пародия на държава…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.