Гавра с трупа на не родното събрание

Ако това събрание, под номер 40, което официално се самозакрива днес на 25 юни, беше народно, трябваше да даде някои доказателства.

Представителите в него трябваше да бъдат народни. Народът обаче не ги припознава за свои. Доган уточни, че са си негови – от тях не зависи нищо, откровено ни осветли той за тази публична истина на самия финал на събранието. По-лошото е, че не става дума единствено за собствените му слуги ( които би трябвало да са народни такива).

Всички останали в събранието, което трябваше да е народно, също зависят от него за самото съществуване на този законодателен инструмент, от който, по думите му, нищо не зависи. Защото Инструментът, това е Той: носи мандата, носител е на властта и никой не бива да се съмнява в това, както изрично сам подчертава.

Така че това събрание не е родно. То е родено в тежък грях със секцио в секциите, където някакви си избиратели си мислят, че са акуширали на демократичния родилен процес на въпросното не родно събрание.Бяха излъгани.

Впрочем в това отношение сме си свикнали. И републиката ни се казваше „народна”, а беше собственост на „човека от народа”, както величаеха Живков. Точно като във вица за учудения пияница, който видял надпис „жени”, а се оказало, че става дума за клозет ( същият, чрез който родната ни специфика беше изобразена на едно пано в центъра на Европа, а някои тук лицемерно се разгневиха от този факт).

Чудя се дали не трябва да прекръстим събранието на „национално”. А още по-реалистично, на „националистическо”. Защото наглостта на Инструмента прави точно това, пали националистическите страсти и никакъв националистически изблик вече не може да се смята за изключен след подстрекателствата на Доган, когото иначе 20 години ни лансират като „спасител” на етническия мир.

И бяха толкова настоятелни, упорити, предани и настъпателни в създаването на този лъжлив образ, че Той вече си е повярвал и дори е напуснал контрола на своите кукловоди. Като герой от класиката във филмите на ужаса, в които изкуствено създаденото чудовище заживява свой живот и посяга на родителя си. Или пък , още по-точно, като кучето на Булгаков от сатирата му „Кучешко сърце”, на което професорът присажда човешко сърце, а то се превръща в…. болшевик и погва своя създател.

Булгаков решава този художествен проблем, като връща на операционната маса болшевика. Професорът отново го превръща в куче. А ние какво да правим с нашия реален проблем? Може би най-напред трябва да установим кой държи скалпела, превърнал Доган в болшевишка заплаха за всички, включително за глутницата, с която се е обкръжил и на която вече публично заявява, че нищо не зависи от нея. За по-убедително сочи себе си пред публиката, боде с пръст в гърдите си, ако случайно някой е толкова малоумен, че още не е разбрал величието му – налудничаво кълчене, което напомня за палячовци като Хитлер и Мусолини, които разплакаха милиони човешки същества.

Ако президентът и премиерът, които са обвързани с Доган, и този път се направят, че нищо особено не се е случило, ще потвърдят претенцията на Инструмента да си прави каквото си иска в държавата.

Все пак все някога от някого трябва да се потърси някаква отговорност за голямата измама, благодарение на която вместо народно, събранието ни не е родно, нито народно.Тежка му пръст!

22 мнения за “Гавра с трупа на не родното събрание”

 1. Скалпелът срещу Доган е вотът, категоричният вот за хора, които в програмите си ясно изказват принципите си. Доган не е никакъв политик, той е олицетворение на безпринципието в българската политика. Докато наистина Станишев, Първанов и задкулисните архитекти на тройни коалиции не бъдат наказани – защото г-н Инджев, те няма да се накажат сами, изказванията и поведението на Доган минават покрай ушите им сякаш са глухи – дотогава няма как да има европейска България.

 2. И като заваляха около и след пладне на 25/06/09……………………..
  …по-големи разлики
  … между Герб ….
  … и БСП……
  та цяла наделя!!!!Айде бакалъм!

 3. Ние можем да забравим, но не и да простим. Дори компромис да направим, кого да съжалим !

 4. Усетили се и зелените….белким дойдат и други!!!

 5. bi bilo nedopustimo ako tova koeto kaza dogan ostane premylchano ot prezident, premier i predsedatelia na narodnoto sybranie… lichno az kato bylgarin se chuvstvam unijen

 6. Изказването на Доган е потресаващо, докога ще търпим този самозабравил се циник!!! Ние сме си виновни.

 7. …Не ви ли се струва, че популярният образ на Народното събрание и неговите депутати, систематично се задава от така наречената от социолозите периферия? Хората, които не са решили за кого ще гласуват, не искат или просто им е все едно за кого ще похабят гласа си. Тези хора са мнозинството от гражданите на България. Това са наследниците на доволната рая или комунистическия и еквивалент. Тези хора си имат медии. Повечето от медиите. Почти всички медии. Оттам всеки ден ни се показват обидни за теорията на Дарвин антропологични видове. Има ли разумен начин тези хора да еволюират за 10-на дни?

 8. БСП, НДСВ и ДПС трябва да се забранят защото лъжат като дръти цигани-катунари.БСП лъже че е лява,ДПС лъже че не е етническа,а НДСВ не може и да лъже като хората.

 9. Кукловодите на Доган от бившата (?) ДС ще трябва да го сръчкат да не поднася на раята подробности от кухнята, само и само да й се представи колко е велик. Взе съвсем да се самозабравя и да си вярве, че той командва и ще вземе да накара повече хора да гласуват срещу така изгодното статукво “всички са маскари”.

 10. Лично аз не се изненадвам на това изказване,то просто доказва истинското състояние на действителноста във българската политика.Няма защо да се сърдим,че този ючбунарски башибозук,демонстрира такава нагла увереност!Във случая той е прав във тези свои словоизлиания.Виновни са всички които са и сме позволили нещата да стигнат до там!Апатията която е обзела българина позволява на хора като Доган,да бъдат толкова категорични.Така е,и така ще продължава,докато народа предпочита да бере гъби,вместо да гласува!Тук идва и вината на другите политици,че вместо да обяснят на българите,че гъбите могат да се окажат отровни,и че за тяхно добро е по добре да идат да гласуват,се боричкат увлечени от собствените си интереси!Доган просто е попаднал на златната си мина,във точното време,и във точния момент!Въпроса е до кога българина ще допуска това да продължава,и ще ходи за отровни гъби в гората,а Доган ще бере плодовете на глупоста.

 11. Интересно е всъщност и друго. Щом въпросната реч на Инструмента (г-н Инджев, епитета е много на място) е записана на 18.06. На събитието е имало журналисти,събранието не е проведено при закрити врата, защо ние скромните люде, работещи чинно за Инструментариума, научаваме седмица по-късно?!?

 12. Доган е хитър. Дали наистина се е самозабравил, или всичко е много точно премерено?

 13. Според, както изглежда не се очаква новото събрание да се различава от старото……

 14. Добре коментира автора,добре го допълват читателите,но никой не посочва центъра на десятката. Все заобикалки и недомлъвки,а после се сърдим,че Народното събрание не е народно и депутатите не са народни. Ами така ще си продължаваме,ако крием истината зад гърба си. Уж ,всичко ясно,а народа живее в мрак и блато,абе кочина…

 15. След бейската “подправка” от последния момент замириса на прегоряло,а ако и ТАМ са съхранени случайно – или не – родолюбиви съотечественици за правилната България – извън “ловната” стратегия и тактиката на БКП в изпълнигелната власт,
  ……н е с л е д в а……..
  да се изключва като невъзможно и решаващото участие на народа пред очите на света!!!.
  Но ако бъдат оставени да удължат агонията до зимата,когато Източна Европа:
  – или – ще удари дъното,
  – или – ще осъмнем на 6 юли сутринта с предпоставки за поддръжка от ключово значение за Кмета и Синята коалиция чрез ново правителство!!!
  От един ден зависят следващите четири години!!!

 16. Прав е проф.Константинов!
  Моментът е критичен и ако гласуват 4/четири/ милиона България може да бъде разлчна!

 17. АКО И СЕГА ,СЛЕД ИЗКАЗВАНЕТО НА ДОГАН НЕ СЕ ЗАМИСЛИМЕ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ -ЗАЩОТО ТЕ СА БЪЛГАРИЯ,НЕ ЗНАМ КОГА И КАКВО БИ НИ НАКАРАЛО ДА ГЛАСУВАМЕ!ЕДИНСТВЕНО С НАШИЯТ ГЛАС МОЖЕМ ДА МУ ПОКАЖЕМ ПОСОКАТА,В КОЯТО ДА ПОЕМЕ И ТЯ Е -ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА!!!

 18. Да, Доган е циник. Един балкански хитрец, което значи и циник включително. Тези подбоцквания в гърдите обаче, г-н Инджев, опасявам се, че нямат общо с палячовщините на Хитлер. Ние сме сензитивни към такъв вид “палячовщини” (дето разплакват) и не бихме ги търпели. Тези подбоцквания са израз на дълбокото самочувствие на Доган, с което той практикува балканските си хитринки. А те, балканските хитринки, са ни свойски. И той знае, че сме чувствителни към темата религия, затова ни вменява ролята на ксенофоби и ние го наричаме “фес”; знае че сме чувствителни към темата диктатура и ни прави да го наричаме “чудовище”, “диктатор”, “Той”, “носителят на властта”. А той е просто един балкански хитрец, който си прави бизнеса под тези прикрития. Обаче умен хитрец. Без тези роли щеше да лъсне за избирателите си. Когато спре да ни пука кой е фес и кой не е, когато започнем да се възмущаваме от хитрините на Хитър Петър, вместо да се смеем до зачервяване и разсополивяне, че и да ги предаваме на поколенията като някакъв вид ценност, тогава парламентът ни ще е друг. Може би народен.

 19. повече от думите на доган ме възмутиха думите на станишев,който фактически най-официално го подкрепя-нали са си колеги ‘лидери’ и той горкия иска да се нареди като фактор от когото нещо зависи.

 20. Aбе ,приятели,толкова ли е трудно да разберете,че Доган е само изпълнител,предмет,пионка…. Всичко му се диктува от комунистите,те са му господари,те го ръководят,те разиграват тази турска и антитурска офанзива. Доган е бивш служител-агент на ДС и неговите хора също. У нас има смисъл и може нещо да се направи,само ако комунистите бъдат победени и разобличени,другото са игри в детската градина. Не се ли обединят българските антикомунисти, нищо не може да се очаквА. Гадовете са поставили свои хора навсякъде,нищо няма пропуснато.Те са единственатая ,реална политическа (бандитска) сила,другите са само пионки. Навремето чрез подводниците в СДС “заземиха”,шунтираха антикомунистическите настроения в народа,поставиха във власта техни маши,не допуснаха на възлови постове нито един истински антикомунист,включително мръсника Татрчевмза другите се сещайте. Няма ли най-после да се говорят реални и наложителни неща.

 21. Добре де,МАРИ,кой от политиците е проявил категорично намерение да се бори срещу Доган и неговите провокации. И само заради тези ли думи,амо Доган 20 години играе според ветропоказатела на комунистите,но ние точно зардаи едно изречение се надигаме за борба срещу него. Неговите минали операции бяха многократно по-мръснишки,но дори СДС ,при пълно мнозонство нищо не направи за разобличението на Доган,като служител на ДС и БКП-БСП. Излиза че ,ако не бяха тези думи на Доган,никой нямаше да се обявява срешу него. Сиреч,той е предизвикателят и само с едно изречение.Страхотен мотив!? Та,кой ще се бори срещу Доган,я го посочете,че нещо не се се забелязва.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.