Предизборен фрас

„Доган пак е зарязал лукса, политическата шумотевица и интригите в столицата, за да потъне в прахоляка на дълбоката провинция. Там, откъдето се пълни неговата урна. От град на град, от махала на махала, от къща на къща, от сутрин до вечер кръстосва пътищата на България…Става в 9, ляга си в 5”.

„Ако не са яките момчета от охраната му, избирателите ще го понесат или ще го разкъсат от желание поне да го пипнат. Бабички се кланят да му целуват ръце, старци го прегръщат и току му залепват устни по челото. Невръстни деца скандират името му. Майки подлагат главичките на бебетата си само да ги погали”.

„Където стъпи Доган, преди него са овършали депутатите му. Нови улици, канализации, ток, вода, детски градини, нови джамии, училища, лекарства, безплатни сюнети”.

Това са цитати от статия на Валерия Велева в „Труд”, публикувана ден след терористичния акт на Ахмед Доган срещу българската демокрация. Защото на 25 юни избухна политическата бомба със закъснител ( от една седмица) във връзка със самохвалната претенция на този самозабравил се политик, че разпределя ресурса на държавата и че депутатите са само негови пионки.

На много места по света за тази агресия срещу системата, върху която се гради обществото и държавата, виновникът би бил „линчуван” поне от медиите. А някъде дори и буквално – вероятно с него биха постъпили като с паметника пред НДК, който предстои да бъде оголен и боядисан в оранжево, биха го оваляли в катран и пера, за да консумира славата си на граблива птица.

Не и в България, както виждате. Безподобният репортаж с елементи на припадничав възторг в оценките на автора за величието на Доган, който се самообяви за инструмент за разпределяне на „порциите” в нашата държава, е еманация на ставащото в българската политика, българската публичност и в медиите като част от целия този фарс.

Какъв ти фарс- това си предизборен фрас с мокър парцал през лицето на самата идея за демокрация.

На въпроса, който мнозина си задават във връзка с прикриването на Доган от медиите цяла седмица, преди да се появи доказателството за какви ни има вкупом, отговорът е във факта, че има и по-тежки случаи. Освиркването на премиера Станишев от футболни фенове във Варна така и не видя бял свят в т.н. големи медии, въпреки присъствието на многобройни телевизионни камери, изпратени на варненския стадион да запишат предполагаемата любов на футболното население към държавния вожд.

Ако и това не е било доказателство за мнозина ( защото колцина са научили изобщо за случката с освиркването?) статията в „Труд” , ако може така да се нарече „статия” необузданият възторг в рекламния материал на Велева, е точно това: шумен, демонстративен предизборен фрас върху физиономията на България, която по документи се води демокрация.

37 мнения за “Предизборен фрас”

 1. Съгласявайки се изцяло с горенаписанота, искам да добавя и това: с арогантното си изявление Ахмед Доган освен че фрасна в лицето непрокопсалата ни демокрация и всъщност с това се опитва да я нокаутира, но същевременно и най-шумно се изхрачи и се изплю първо в лицето на Премиера Дмитрич, а после и в лицето на Президента Гоце Първанов. Защото той де факто им рече, че те не са нищо в държавата, са само фигуранти, а в него е цялата власт!

  И забележете какво всъщност направи след това печалната двойка Гоце-Дмитрич. И двамата отказаха изявления и коментар! Което де факто означава: след като государят им Доган се изплю обилно първо в лицето на единия, а после в лицето на другия, и двамата взеха, че се облизаха с език и промълвиха “Я, каква прекрасна и чиста росица се изсипа отнякъде връз лицето ми?!” По-голямо унижение едва ли може да има, ала ето, че и двамата нямат капчица достойнство, и явно дотам са закърнели чувствата им, че екскременти да фърли в лицето им нашия наглец Доган, те пак ще се оближат и ще рекат най-вероятно: “Леле, какъв сладък шоколад падна отнякъде връз лицето ми?! Ммммм, превъзходно сладко, по-сладък шоколад не съм ял досега!”

  А щом като лицата на българската държава са дотам унижени от тоя злодей Доган, и се правят на ударени, а нищо чудно и наистина да не усещат унижението, представете си тогава колко повече сме унизени ние, понеже те все пак са лица, символизиращи нашата унизена и превърната в мафиотско феодално владение на Доган държавица. Срам, срам, че явно и някои сред нас, избирателите, не усещат, че Доган колкото се изплю върху лицата на Гоце и Дмитрич, също толкова се изплю и върху нашите, на гражданите, лица. Щото тя, нашата държава, не е бащиния на Гоце и Дмитрич, а наша, българска, на гражданите, държава. Който се гаври с държавата и с властта ни, той се гаври и с нас, гражданите на държавата ни.

  Узурпаторът и осквернителят на нашата държава и нация, нашият унизител и презрител Доган се разгащи дотам, че най-безцеремонно ни обля в гнусна мерзост и мръсотия: и ний ли ще речем, че няма нищо, че гадостите му са я чиста росица, а превъзходен шоколадец?!

 2. (Забележка: Моля за извинение че ми се наложи, за да изразя своята реакция и позиция, на места да изпадна в един не съвсем приятен за четене словесен натурализъм, но какво да се прави, възмутен съм до дъното на душата си и не намирам друг начин да изразя чувствата, които бушуват в недрата ми.)

 3. Бомбата беше, интересно от кого и защо, хвърлена точно навреме. Храна за медиите – реклама на Доган. Разводняване на предизборните диспути и отклоняване от важните в момента теми за дискусии. И докато започнаха да замерват с яйца диспутиращите, нова новина. Майкъл Джексън почина. Бог да го прости, но със смъртта си ангажира праймтайма на новините по всички телевизии.
  Идват два почивни дни. От понеделник се очакват вече предизборни фраскания с тежката артилерия. Ако положението не беше толкова фатално, щеше да бъде съвременно продължение на ” Бай Ганьо прави избори “.
  Жалкото е, че изборът трябва да го направим ние, но понеже ни научиха да се страхуваме и отвращаваме от собствения си избор, ще оставим отново да се самоизберат тези, които отдавна “се жертват ” за да ни управляват.

 4. Сега се замислих, че никога не съм чувал да бъде освиркван Доган. Ама наистина никога. Сергей Станишев е бил освиркван, Бойко Борисов е бил замерян с яйца, Първанов, предполагам, ако не като президент, то като беше лидер на БСП също, но Доган… мисля си, че подобно освиркване би извадило Ахмед Доган от кожата и би го разкрил какъв всъщност е той. Досега никога не е демонстрирал да бъде изнервен или да губи контрол над ситуацията, но единствено народната “любов” и то директно в очите (примерно на пресконференция или митинг) е в състояние да го покаже такъв, какъвто си мечтаем да го видим на яве.

 5. Съзнателно или не Ахмед Д.Доган,
  силно разклати бутгилката със застяла вода и до утаяването на мътилката,едва се откроява целта:да бъдат съхранени,
  евентуално и дългсрочно използвани,парниковите и антиевропейски преимущества на ДПС,които разбуниха:
  – и управляващата и опозиционна върхушка на БКП ;
  – в т.ч. и нейния академичен потенциал;
  – на дългосрочно отгледани националисти в академични тоги;
  – и включване в крак на позабравени синдикални лидери…
  – докато се пукат изънредните балони от малки партии….;
  – мобилизирани за объркване и побъркване със “сто гайди”….!!!
  На проф.Димитров,на Т.Дончева,Близнащки,Я.Стоилов,
  К.Тренчев бнезависимо от това какво,/ и ако им е заръчано….!!!/само бих препоърчал да бъдат българи и да си подадат ръце като деца на Аспарухова България,защото ..Отечеството е в опасност!!!!…
  И защото независнимо,от това,че рано или късно,ще дойде Горския…е по-добре,Генералът,да не бъде изчерпван предварително,
  тъй като за опозиция,не трябва да се мисли…
  Тогава се включват по-неуместни сценарии,изгодни за източните умения на Сокола,а се актавира и поговорката :”Временното е трайно!”
  На това залага той и още отпреди години,месеци или седмици!!!

 6. Изумена от необуздания телешки възторг на В.Велева, си спомних как ехидно подтичваше тя след Иван Костов преди време с въпроса: “Не ви ли е срам?” Не мога да пропусна да сравня тези показателни нейни действия и да си направя сама съответните изводи за българската журналистика. С извинение към качествените нейни представители, които предплатено бяха или изгонени, или пребити поради будна съвест.

 7. За арогантността на самозабравилата се маша на комунистическата власт, чиято цел е да събира гласовете на турското население в България май няма какво да кажа. Всъщност има, но то е казано и от автора на статията и от коментарите на читателите.
  Не мога обаче да подмина без коментар реакциите на мои познати и колеги… Повечето от репликите, дадени в отговор на казанато от пашата на XXI век в България могат да се синтезират в следното:
  “Ами, да! То това е ясно!” и
  “Да, ама поне е честен и откровен…”
  И какво очакваме да се случи в държава, в която поради “честността” и “откровенноста” на мафиотите и дерибеите всичко вече е толкова ясно, че е безмислено да се стремим към нещо ново и неясно? Съжалявам (и се извинявам), но плюя на всеки, приел изказванията на Доган като поредната новинарска сензациика, откровенност, честност и едва ли не узаконяване на беззаконното мародерстване над нормалния и разсъдлив гражданин на България! Гади ми се от всеки бирен патриот, милеещ за родината си, но приел се за отделна единица, гледаща на събитията, изказванията и случващото се в “политическия” живот от висините на надживелия дребнавото филосов, на който всичко (разбира се) му е напълно ясно (естествено) от както свят светува. Не ме плаши Доган, нито изказванията му на селски тарикат, самозабравил се от властта, дадена му от комунистите. Не ме плаши и наглото просташко държане на самите комунисти – те са това, което са и са били винаги – утайката на обществото, сменило каскета с костюм (но не и манталитета). За мен най-страшното е поведението на 50-те процента “философски” настроени българи, знаещи и разбиращи, които поради излишък от информираност отново НЯМА да има за кого да гласуват, като по този начин ще обезмислят вотът на тези, които отдавна са направили своя избор.

 8. Търся смели хора за да заведем дело за дискриминация срещу Ахмед Доган.И преди бях писал, че с
  своите действия, които той сам описва доста вярно в своите изказвания , се нарушава член 1 ал.3 от Конситуцията на Република България.Моля, Г-н Инджев ако ако намери това мое предложение за уместно да намери формата да се организираме ние гражданите, защото със своята гражданска позиция той ни събира в своя блог.

 9. Ima otdeleno obshirno mqsto v “Stroiteli na savremenna Balgariq” ot Simeon Radev za nachina, po koyto Rusiq darji v zavisimost Balgariq, vapreki che blagodarenie na Batenberg i patriotichnite balgari okolo nego e postignato izvestno razhlabvane na ruskata primka. Klasicheskite metodi na rusko vazdeystvie sa “turskata opasnost” (poradi ostanali sled robstvoto mnogo turtzi u nas) i srabskata i gratzka opasnost (poradi Makedoniq). Turskata karta, spored men, Rusiq razigrava i dnes, bazirayki se na “Vazroditelniq protzes”. Tova, sachetano s analiz na sabitiqta, na koito sam svidetel, me kara da mislq, che agentat na KDS Medi Doganov v perioda 1984 – 1989 g. e igral dvoyna igra, stavayki agent i na Rusiq (moje bi na KGB) – togava SSSR e bil protiv “Vazroditelniq protzes”, edva li ot lyubov kam turtzite v Balgariq. Spored men Rusiq e zainteresovana da ima jizneno tursko maltzinstvo u nas, za da razigrava traditzionnata turska karta za sazdavane na naprejenie u nas, na fona na koeto da si igrae igrata tuk. Eto zashto az mislq, che vaprosniqt e chovek na Rusiq tuk, doprinasqsht za tazi kauza, (nay-prosto: ako beshe na Turtziq, shtqha li nashite komunisti tolkova da mu se majat?). Dogan e vechniqt “Balansyor” v parlamenta, prekroqvash s krayno maglqvi motivi parlamentarnite mnozinstva vav vsichki formatzii na Narodnoto sabranie ot 1991 g. nasam, i e nesamnen blagodetel za nashite turtzi, kato vsichko v tazi mu deynost e obvito v secretnost. Toy e i nay-masivniq kupuvach na glasove i nikoy ne smee da go posochi s prast. Kato tzqlo, darjaneto mu napomnq onzi anekdot za samodovolstvoto na zaeka, zashtoto zad garba mu bil lava. Povedenieto mu, plus tova, pokazva, che kato pazitel na “etnicheskiq mir” kato che li toy e chovek na USA. Izobshto, kukuviche qytze, sneseno v chujdo gnezdo. Ako se podredi, obache, tzqloto mu ofitzialno i neofitzialno izvestno bitie v edna logicheska shema, neshtata dobre se vrazvat v tochkata “nashe chenge, raboteshto za Golemia brat, chak mafiotizirano!”.
  Po-generalniqt izvod, koito mi se struva, che trabva da napravim, e, che bez palna dekolonizatziq nqma kak da stanem demokratziq, oshte po malko realni chlenove na ES.

 10. Какво направи роболепния слуга на Доган днес нашия мил др. премиер след реакциите на опозиция и някои все още свободни медии и автори:

  “Станишев подчерта, че това, което Ахмед Доган е казал – че не депутатите вземат решения кой проект да бъде подкрепен, или не, е факт и това се осъществява от държавните институции.”

  Дефакто повторени твърдения, които не остават и сянка на съмнение какво предстои в следващите 4 години на турско-комунистическо управление. Изобщо ситуацията много ми напомня на “Време Разделно” и набезите на кърджалиите през османското робство, но естествено чрез съвременните методи на геноцид.

  След като и мажоритарния кандидат на БСП заслужилия другар Р. Петков беше подкрепен от ДПС имаме отново налице думите на Доган приложени в действиеясно подсказвайки на малцинството от опозицията какво наистина е имал впредвид с твърдението че цялата власт е в него.

 11. Аз не мога да проумея защо ние, неспециалисти хора, се занимаваме с нещото ‘доган’. Проблема явно е сериозен и трябва да вземат отношение експерти – психиатри, криминолози, прокурори, конституционалисти,. . .
  До А.Грънчаров – Дмитрич е взел отношение. Казал бил, че нещото ‘доган’ е прав (http://www.gradski.bg/show.php?storyid=744932).
  А що се отнася до това, че не бил освиркван – той митка в такива, забравени от вси управленци в междуизборните периоди, краища на България, където хората са толкова добри, че само едно “Добър ден” да им кажеш ще ти се радват.

 12. btw – гледах няколко пъти клипа и си мисля, че речта на доган не беше предназначена към селяните. Беше си насочена към коалиционните му партньори. Явно напомняне си беше – “Ей, алоо. Внимавайте, да бе се обърквате, че нещо много предизборни глупости взехте да говорите.”

 13. Другарката Валерия и тя горката пя партизански песни в парламента ,когато нейните другари чакаха да падне ноща, за да се измъкнат от Народното събрание.И не след дълго бе върнат мандата на любимата и партия от Георги и Николай.Помните ли? Щото аз помня…

 14. Това, че Доган и ДПС не са чисти и обслужват чужди за България интереси е ясно на всички отдавна. Ясно е, че най вероятно обслужват интересите на комунягите, своите създатели. Ясно е че по време на прехода нещата се усложниха много в политически план и Доган и водената от негошайка започнаха двойна, че дори и тройна игра! Напоследък обаче се очертава една очевидна неяснота. Има всички признаци, че самозабравилият се паша, лидер, султан или и аз не знам като какъв сечувства всъщност е изпуснат от контрол! И никой от гузните му създатели не смее да си признае този факт. Случаят със убийството на секретаря му Емин, както и налудните му изказвания за “летящата чиния”, както и последниата му ораторсака предизборна изява може би показват, че и ДПС и дори самият му вожд не могат да се контролират сами! Та помислете малко, те са в абсолютна криза! Липса на каквато и да е цел или идея! Просто съществуват заради самото съществуване и единствено да се занимават с грубо плячкосване подстрекавано от корумпираните му лидери! Ситуацията е доведена дотам, че те самите не са наясно какво правят и дори не са в състояние сами да се освободят от властта си подарена им най вече от тъпанарщината и егоизма на Българския избирател.
  Така или иначе последната реч е добре дощла, защото тя е лакмусовия тест за българското общество! Ако сега и това не може да мобилизира Българския избирател да се надигне масово 80-90%, та и повече да гласуват, за да изчистят управлението на страната от комунягите и доганягите, то за съжаление теста показва неизлечимо заболяване на нацията с много лоша прогноза! Граждани на България, опомнете се! Забравете дребните неща! Гласувайте масово! България загива! Отива си!

 15. Drugarju Dogan,

  stiga s teia murafeti ot DS.

  Znaem che si mnogo kadaren i velik, ama ai him sikinde veche…

 16. От една страна Дмитриевич сподели днес, че словоблудието на Сокола е предизборно говорене. В държавата България НЯМА как един човек да разпределя пари от еврофондове, за това си имало агенции и надзор от ЕК.
  От друга страна Седефчов не искал да коментира, да коментирали политиците, сиреч Президента е над тези неща. А от трета страна, видите ли, Р.Овч. внушава на бетонените глави, че само БСП е алтернативата на ДОГАНИЗАЦИЯТА в БГ политиката.
  А междувременно, извън всякакъв коментар (поне за мен) остава издигането на Запалката за мажоритарен кандидат от ДПС незнамсикъде.
  Явно в Родината ни, Инструментариума ни е взел за невежа маса (разбирай сган), на която, каквато и информация да поднасяш те ще гледат умно.
  Айде да се събудим а?

 17. Ето го и този от Англия,наш съотечетсвеник. На комунистите служи Доган,бе човеку-Божи,той е тяхан рожба и е отговорен пред тях,никакви протурски интереси не може да се осъществят,освен ако държавата съвсем прогние. ДПС трябва да се разгкежда само като част от БСП(комунисти).

 18. Да гласуваме -ще гласуваме !..Едни-за Герб,че ББ бил пич и се скарал бил със Станишев(а че е с Първанов и са двете страни на една монета-не се отчита.Казаха му парола”Куйович”и той млъкна);други-за СК,щото навремето избавила България от комунистите(които сами си спретнаха преврата,а после си разчистиха “сините редици”от неудобните истински сини);трети-за РЗС;четвърти-за Атака…От всичко това става ясно,че НА БЪЛГАРИНА НИЩО НЕ МУ Е ЯСНО !Голямата политика се води по достатъчно високи места,за да може средния(или по-скоро-бедния)по статус човек да проумее за кого всъщност и за какво да гласува!Информацията за световните процеси(и в частност-около страната ни)се губи още в ефир,а и да достигне до медиите ни,поднасят ни я изопачена!Българинът(подчертавам)само се чуди защо и как турцизацията на страната ни се вихри с пълна сила;защо децата ни тенденциозно се наркоманизират;защо здравеопазването ни е сякаш създадено не да лекува,а да мори;защо е разбито селското стопанство и внасяме скъпи плодове и зеленчуци;и много още защо….Отговорът се крие,явно не само у нашите управляващи,а някъде далече и нависоко…Едва ли Доган щеше да е толкова безпардонен,ако зависише само от нашите партии..Въпросът,на който държавниците ни дължат отговор,е :НА КОГО БЕШЕ НЕОБХОДИМО СЪСИПВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА НИ(икономически,физически,етнически и морално)??…Ако получим отговор на този въпрс,ще знаем със сигурност за кои да гласуваме !! А,лично аз,ще гласувам като БЪЛГАРКА ! ЗА НАЦИОНАЛИСТИТЕ!!

 19. Г-н Инджев,сега видях,че и Вие сте застъпник на “синята идея” и както друг коментатор допълва “чистата,синя идея”. Аз ,на свой ред ще допълня “святата,синя идея”. Но коя е тази идея,никой не я формулира. Ако Вие и останалите Ваши читатели и съидейници ,сте антикомунисти по убеждание,не е нужно да търскте никакви цветове и посоки за изразяване на убежденията си. Навремето се определяхме като антикомунисти,да агитационните ни материали бяха с преобладаващ син цвят,но един цвят не прави никаква политическа,или идеологическа доктрина и действия. Лично съм говорил с Вас,в СДС,чел съм безброй Ваши материали,където действително застъпвате антикомунистически позиции,сега обаче и Вие говорите за цветове,какво стана с антикомунизма,да не би да сте го забравили(не само Вие) ,или смятате,че комунизма е изхвърлен от борда. Аз изразявам нескромното си убеждение,че антикомунистите у нас не са си свършили работата,тези,които ни обещаха декомунизиране ,абсолютно нищо не направиха,какво става аджеба,нещо не са ми ясни тези неща.Ако можете,лично Вие,или който и да е,да даде дефиниция на тази “синя идея”. Хората не знаят какво да мислят и какво да говорят,синьо,синьо,пак синьо,синкаво,тъмноисиньо,турскосиньо,ако щете,ама никъде антикомунизъм,има нещо,има нещо неясно,мъгливо….

 20. Ето и едно потвърждение на тезата ми. Миналата седмица ми звъни един по-възрастен комшия,иска да ме види,отвам вечерта у тях,сядаме на по ракийка и веднага ме пита,какво става,нещо не ми е ясно,за кого да гласуваме,ние сме много хора в нашето семейство,и всичките винаги сме гласували за СДС.Казвам,да,правилно,така трябва, Бай Слави. (Лежал е “само” седем години в комунстическите затвори и лагери,а брат е убит от комунистите).Добре,казва бай Слави,но преди няколко дена накарах внучката си,да ми прочете предизборната програма на нашите хора,”Синята коалиция” и още два пъти я накарах да ми я прочете,но не забелязах нищо за политиката ,нищо за борабта срещу комунистите,дори нямаше нито една дума за комунизма и антикомунизма. Как ще оправят България тези хора,след като не се готвят,дори и намерение нямат да разобличат комунистите и да отворят архивите им,все още тайните ги крият тези мерзавци,аз и такива като мен много добре знаем какво правиха,ама друго си е да се изнесат документите ,на светло. Какво да ти кажа Бай Слави, и аз се чудя какво да мисля и за кого да гласувам,но изглежда,че няма да гласувам,няма за кого,няма антикомунистическа организация и антикомунистически лидери… Да,така е,казва бай Слави,навремето като спечели СДС,през 1997г. с такова мнозинство спечели, гласувхме за лидери,които твърдо защитатваха нашите идеи срещу комунизма,а нищо не направиха. Сега какво става,още по-лошо,въобще не говорят за антикомунизъм и пак искат за тях да гласуваме,нещо не се връзва…И аз не мога да вържа нещата. И досега не мога,най-вероятно няма да гласувам,защото съм се зарекъл,докато съм жив,да гласувам само за антикомунисти и хич не ме интересуват другите,появи ли се антикомунист,има гласа ми,няма ли такъв,седя си дома и си пия бирата.Да,и ние така ще направим,язък за надеждите,пак ни излъгаха.
  Е,кажете сега,да отида ли при комшията и как да го убедя,за кого да гласува. И той и аз сме решили още през 1990г. вонаги да гласуваме срещу комунистите,който знае,нека да каже вижда ли такива в някоя партия,аз не…

 21. Хора,моля ви -гласувайте!Не оставяйте нито баби,нито дядовци на мира,докато не гласуват!да не се оставим в лапите на Доган.Ще ни накарат да се забулим с фереджета и фесове,ще въведат убийства с камъни и ще им работим за без пари.Хора,осъзнайте се!Тук при нас на един турчин му работят 30 човека и от три месеца не им е плащал.Подхвърля им от време на време по 100 лева и хората гладуват.
  Осъзнайте се,те ни мразят и в червата.За тях сме просто безверници и долни гяури.Не се обричайте на бавно и мъчително съществуване,моля ви!Престанете с ината и гласувайте!

 22. Абе Танчето,като ще ходиш да гласуваш “като българка”,кой те знае,дали си българка,циганка,туркиня,каракачанка,влинка,татарка,арменка” какви са тези словоблудтсвания,ще гласувам като бълхгарка,тъпотия,ами изборите на са по етнически и национален признак, а по политически,за всички български гражадани. бре ,че наивни приказки. добре,ъи ще гласуваш като българка,а аз като съм циганин,като какъв ще гласувам???????

 23. “Сега се замислих, че никога не съм чувал да бъде освиркван Доган.
  Уважаеми Даниел, как да бъде освиркан Меди, когато ходи на места, където никога, ама наистина никога няма да бъде освиркан. Защо не отиде, например в Стара Загора, и да чака да му целуват ръце и крака…

 24. Медиите мълчаха,защото и те са пионки в ръцете на КЪРЛЕЖА доган.Бареков даже вдигна юмрук,в подкрепа на пресметнатия ход на КЪРЛЕЖА доган.

 25. До Петкан :Не смятах да отговарям на подобни лични нападки,но ме провокира най-вече изказването ти,че изборите не били по етнически,а по политически признак…Не,Петкане,този път са ПО ЕТНИЧЕСКИ !Ти и твоят съсед може да не гласувате(докато чакате антикомуниста),но времето на червени,сини,жълти и лилави идеи отдавна отмина!Идеологиите бяха размити в бизнес-интересите на олигарсите!Световният бизнес отдавна не се съобразява с идеологии!И докато ние тука се чудим и спорим дали сините са сини,а зелените-зелени,повсеместното настъпление на мюсюлманството-ИСЛЯМСКИ ДЖИХАД,вече е факт !! Дори Европа вече се усети!А България се явява като един от подстъпите към Европа на тази ислямизация!И ако ти отричаш този факт и продължаваш да твърдиш,че трябва да гласуваме за партии само по полит.признак(или че не трябва да се гласува),то тогава не се и съмнявам,че си циганин(както сам твърдиш)!!А аз наистина съм българка и за мен България е важна!Родена съм в ХРИСТИЯНСКА държава и искам и внуците ми да се раждат в такава!!А не да слушам новини на турски от нац.ТВ,да задължават народа ни да има два нац.езика-български и турски;да гледам строежи на джамии,а християнските църкви да се рушат;да се внасят в български(подчертавам)училища ориенталски(да не кажа-неандерталски)порядки;и т.н.и т.н….Ето,срещу това ще гласувам!!! Щом турците гласуват по етнически признак(ДПС),а циганите-за Евророма,КОЯ СЪМ АЗ,ЧЕ ДА ОСПОРВАМ ИЗБОРА ИМ !!! Просто – АЗ СЪЩО ЩЕ ГЛАСУВАМ ПО ЕТНИЧЕСКИ !! ЗА БЪЛГАРИЯ ! ЗА БЪЛГАРИТЕ !

 26. Едва ли умен политик и философ като Ахмед Доган би казал нещо без да мисли за последствията.Тези истини,за които всички говорят той ги казва отвреме-навреме и ние всички се учудваме като ,че ли е паднала някаква бомба.Та нали всички го знаем,защо се учудваме тогава.Но явно неговата цел сега е да даде послание на тези политически сили ,които си правят сметки ,че могат без него.Той много ясно заявява,какъв е в държавата.Но интересно какви са инструментите ,с които държи всички в подчинение?!

 27. Сред 27 коментари това на Танчето в частта:”Дори Европа вече се усети!”е като в Десетката!!!
  Мечтата на Доган е не 500 хил.,а един милион привърженици на ДПС,като конгломерат от мюсюлмани,цигани,и др.етноси,а величайшата глупост на гяурина-християнин,че неговият “елит”,като го начешеш по мъдете със салтанати….е втасал да гледа,но да не вижда,как с “минети” ебават мамката на царщината му завещана от Аспаарух, Крум и Симеон,както го казва онзи бабаит и “велик” историк….едва сега разбира се!!!
  За пръв път ли казвам,че нашето десетилетно “комсомолско” сиромахилство,не пасва на инкубатора от “вчерашни” богаташи без мерките и теглиликите на живота….и в това се проваля БКП…нещо повече,самата й днешна върхущка от злоба,отмъстителност и завист по-скоро,ще удави свои родолюбци,чрез бюджета на народа,/помни Р.Овчаров!/но няма да укрепи българщината…сякаш в Анкара,само чакат,да зарежат господарските си навици при отглеждане на своя елит и гледат как да угодят на тъпите гяури….
  Да, Европа се усети,Америка след Линкълн и Развелт си създаде Барак Обама,но за жълтите са работили столетия,а ние върху евразийския масив в непосилно хилядолетно съперничество с втория Рим,само гледаме как да й ебем мамата на тази държава,
  защото немаме ташаци да кажем на вси страни:До тук бехте!!!!

 28. Ами докато говорим за “етнически” въпроси дотогава ще го има и Доган.Когато и ние като американците станем наистина демокрация -тогава турците няма да гласуват за Доган,а ще гласуват наравно за всички други партии.Както негрите в Америка.Докато се говори за това турско робство дотогава турците ще се чувстват “заплашени” и дотогава ще гласуват за ДПС.Това е истината,господа.Трудно ще ги стигнем американците !…….

 29. Tанче,съвсем не са лични нападките ми към Вас и подобни. Мисълта ми е,че израза,гласуване като “българка” и “гласуване за България” не са реални стойности. Встрани от десетката. Десетката е гласуване срещу комунистите,ама нер с цветове ицветя,а с АНТИКОМУНИЗЪМ !!!! Нали винаги сме гласували за СДС,аз съм ял дървото на комунстите много яко,затваряли са ме ,били са ме по няколко милиционери,съвсем не по криминални причини. Радвах се ,когато започнха да се създават антикомунистическите организации,бях член на Клуба за гл.и пр-во,после на СДС,летяхме като обезумели от радост и надежда и докъде стигнахме, отново комунистите да ни яздят. Защо ли,ами защото страната не беше декомунизирана,защото комунистите не бяха пипнати с пръст,защото архивите им са непкътнати,защото откраднатите пари на народа и дъжавата са все още в тяхни ръце,защото не беше изправен пред КАМЕРИТЕ и МИКРОФОНИТЕ НИТО ЕДИН КОМУНИСТ да дава отговори на безбройните въпроси за техните престъпления. За изправяне пред съда,да не говорим. И кога да очакваме да победят сили,които ще разобличат комунистите,когато небето падне на земята ли?
  Повечето от лидерите на СДС се оказаха подлоги на комунистическите играчи. Не отвориха нито един архив на бандитите. За убийството на Георги Марков не си мръднаха пръста. Добре,че се анмери един-единствен журналист,свалям му шапка, Христо Христов ,та се пребори частично с идиототе и публиква цяла книга за случая. А нашите хора стояха с години във властта и си траеха. Петър Стоянов излезе циник от първа класа,занесе чак в Лондон,препис от “съдебнта” присъда срещу Г. Марков и я предаде на вдовицата му. Все едно някой да покаже оръжието,или снимка на екзекуцията на някой човек от комунистическите главорези на близките му. Ами да беше подарил и малко от отровата ,с която бе отровен писателя,да я предаде на семейството на убития. Друго,разиграването на картата на ДПС и турцизацията и ислямизацията са вещо ръководени игри на комунистите ,работата не е до Доган и неговите хора. Навремето,когато ДПС ту подкрепяше СДС,ту работеше срещу него ,никой от нашите хора не извади досието на неговите лидери,а всичките бяха агенти на СДС. Един от оперативните работници на Доган ,Иван Михайлов Карамучев няколко пъти в пресата даде изявления,че Доган е агент на ДС,а нашите хора се правиха на глухи,вместо да бха извадили всичко за него. Той е човека,който свали Филип Димитров през 1992г. А после,пак с него,а сега,ама ти си турчин,ти си мюсулманин,лош си,не си за България. Като руските болшвеики на 22.юни 41г. О,ама нацистите ни нападнаха,много са лоши, ще ги победим. А кога комунистите разбраха,че нацистите са лоши,рано сутринта на 22-ри ли? Те са си били такива и на 21-ви,и на 20-ти и цели две години,когато бяха в съюз с тях. Така и “нашите” хора.о-о-о, ДПС са лоши,добре, така е,а кога го разбрахте това? Я отворете вестник Демокрация от онези години и вижте какво беше отношението към ДПС. А те са си същите ,и на първите и на следващитре избори. ДПС е създаден от комунистите,значи,те,комуноидиотите са първопричината,а не самия Доган. Това искам да кажа. Трето защо не кажете ,коя е тази синя идея,това антикомунистическа идея ли е ,или нещо по-различно,по-странично. Когато прз 1997г. СДС спечели, помните ли за какви идеи гласувахме? Нали виждате и какво пише колегата Мел,всички го знаем кой е Доган,а сега се очудваме на него.Ами той си беше същия мръсник и през 1990г.Никаква разлика,също като нацистите,през 1933г. Доган ще си бъде същия и на следващите избори,Вие какво мислите,ще се промени ли ,ще стане антикомунист ли? А бил затворник,политически,антикомунист,бре,бре.
  Хайде сега,кажете какво означава “синята идея” и каква е платформата й,доктрината й,има време,ще убедя доста хора да гласуват за нея,”синята коалиция”,ама нали трябва да знаят за какво гласуват. Защото после,пак ще се говори,ама Доган е видновен а комунистите не,те са тихи,скромни,честни… ,нямата ама никава връзка с Доган,даже не го познават добре. Не Танче,той техен човек.

 30. До Петкан:Това,за което говориш – че БСП е главния виновник,а Доган е тяхна рожба,е обществена тайна !Първата идея,която ме подведе,беше “синята”,а последната – “монархическата”!Сложих ги в кавички,защото и двете си го заслужиха!Съгласна съм с това,което си написал този път,но от тук нататък мисловните ни процеси,така да се каже,се разделят.Докато на теб “болното ти място”е БСП – СК,то на мен е Атака!Дори РЗС и Атака!Защото смятам,че и те са производни на БСП(+ДПС),но в друг смисъл.Прав си,че комунистите умишлено вкараха като играч Доган,но по този начин сформираха и едно (макар и крехко)обединение на българите ПО ЕТНИЧЕСКИ ПРИЗНАК.Ако целта им е била да разпарчедосат страната ни,да ни претопят като етнос,да ни разпродадат,да ни унищожат и морално,е,почти го постигнаха…Тогава в задачата се пита : КАКВО СЕ ОЧАКВА ОТ БЪЛГАРИТЕ ? Да си траем,дори с цената на ислямизиране,наркоманизиране,медицинско и данъчно умъртвяване и принудителна емиграция…или да се обединим(като БЪЛГАРИ)в партия,която може да ни помогне да се преборим срещу всичко това.И тъй като смятам,че силите на родолюбивите ни партии едва ли ще са достатъчни за подобно начинание,то интереса ми към РЗС става оправдан.Мисля,че ако наистина зад действията на Янев стои ДАНС(което одобрявам в добрия смисъл),а подкрепата му от МОСАД не е само фасадна,то това би могло да подсили достатъчно борбата срещу комунистите(които отдавна не са такива,а са олигарси)и турските управници!Не знам някоя държава в Европа да се управлява от чужденци !Това е,което дразни основната част от населението ни,а не дали Костов е син,а ББ гради ли джамии…

 31. Танче,отново комсомолски плам Ви е обзел,щяла сте да гласувате за България,ама не казвате за каква България,за тази,сегашната,комунистическата ли,или за някоя по-различна,пояснете се. Ами то,и комуно-идиотите, все казват,че гласуват за България( и винаги тръбят,че са големи националисти,както и Вие),но знаят по-добре от Вас,за каква България,да, тази,която е съсипана и окрадена от техните главатари.И още много други партии казват,че техните избиратели ще гласуват за България.И какво се получава,и червени ,и сини,и тъмносини и оранжеви,и зелени ,все гласуват за България и прехода (и промяна) и все България си е същата, непреходна-посткомунистическа. Не е ли по-добър вариант да гласуваме за хора,които могат да променят комунистическа България,да си стане ,просто България.Засега,не се очератва нито една сила,която се е ориентирала към истинско декомунизиране на държавата. Какво да правим,ние антикомунистите кажте ни,за кого да гласуваме,след като имаме едно,единствено верую- “Борба срещу комунистическите главорези”. Възрастта и убежденията ни,не позволяват да гласуваме за други организации,които в по-малка ,или по-голяма степен са толерантни към комунизма и комунистите в България. Добре,Вие и такива като Вас,сте решили убедително да гласувате за “Синята идея” и това е лично ваше право,въпреки че досега ,упорито не желаете да дефинирате същността на тази “синя идея”.Зашо сте толкова скромни. Аз смятам,че ако я разкриете,би се увеличил броя на гласуващите за “Синята коалиция”.Но при тази потайност как мислите да се увеличт избирателите й. И друго,кога се очаква да се обнародава каква ” синята идея”,след изборите ли??? Аз смятам,че е по-добър вариант,това да стане преди тях,Вие как мислите?

 32. До Петкан:За пореден път казвам,даже ще се цитирам от по-горен мой пост -“…времето на червени,сини,жълти и лилави идеи отдавна отмина!Идеологиите бяха размити в бизнес-интересите на олигарсите!Световният бизнес отдавна не се съобразява с идеологии!…” При това положение,има няколко въпроса,на които,всеки здравомислещ човек,трябва да си зададе:1.КОЙ ИМА ИНТЕРЕС БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ РАЗСИПАНА ПО НЯКОЛКО НАПРАВЛЕНИЯ ? 2.ЗАЩО ТОЧНО БЪЛГАРИЯ ? 3.ИМА ЛИ ТОВА НЕЩО ОБЩО С ЧЛЕНСТВОТО НИ В НАТО И ЕС ? 4.КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ТУРЦИЯ ДА НЕ Е В ЕС ?….И още много други въпроси,на които нашите управляващи едва ли ще отговорят…Аз,лично,не се вълнувам от никаква “синя” идея !Вълнувам се по-скоро от възможните ОТГОВОРИ на тези и други въпроси,защото виждам,че НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ тотално е прецакана,а населението е подложено не само на геноцид,а и е изправено пред опасността от етническа война !! За себе си съм наясно от къде води началото си сегашната ситуация – от последните манипулирани избори!Но…тази ситуация си има още по-далечно начало…И за да не изпадаме в политически разбори(тъй като и аз съм лаик в това отношение),самоще добавя личното си мнение:В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ БЪЛГАРИЯ НЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛИЗА ОТ ЕС!Колкото до Турция – положението е патово,защото ако тя влезе в ЕС,може да изиграе ролята на троянски кон и да застраши християнските ценности;от друга страна,ако влезе – подписването на взаимните договори за ненападение,може(поне донякъде)да гарантира на страната ни спокойствие на южната ни граница.Но пък така риска от ислямизирането на населението ни ще бъде узаконено!…Единственият начин(според мен)е с помощта на сили от ЕС да успеем да изтласкаме олигархичните(не комунистически,че такива няма)проруско-турски мераци от територията си.Да изберем родолюбиво правителство,да ремонтираме скапаната си конституция,да премахнем някои от нововъведините закони,и т. н….Трябва обезателно да се въведе задължителна военна служба и да се наблегне на съвременно обучение и въоръжаване!Да се разформирова МВР и да се изгради нова структура от некомпроматирани служители и от млади хора.Да се създаде по-силна горска полиция и зоополиция!….И т.н…и т.н….Но преди всичко – далече от путинова Русия !!!

 33. И преди,и сега няма вестник,който да не се контролира от държавата.държава за друго нямаме,но да се държат медии и преса за ревера,тук е силата.манипулация на обществено мнение,налагане на стереотипи,на съмнителни личности,с това се занимават тези проститутки на властта.Журналистиката е свободна професия,но само понякога и само на запад.По нашите ширини или служиш на партийната машина,или оставаш без работа/справка-автора/.Та и този дръндарски циганин беше канонизиран за спасител на етническия мир от същата продажна преса.парите не миришат,другари от,труд,но пък човек за едната чест живее.

 34. купуваш медиите, гониш непригодните журналисти по блоговете, които 1во че са “малоумници”, ами и 2ро им се пускат ДАНС, МВР, и други специални средства.. работата отива на доооста зле, господа!!

 35. не е ли редно, 1 журналист от една национално заинтересована медиа, да покани Доган да обясни на гражданите, какво е имал предвид?? той може и да е прекалено зает, да дойде, но ще се намерят гости и рейтинг за едно такова предаване?? или не е позволено?! ?!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.