Говорителите на думокрацията мълчат шумно

Да кажеш, че сметка на политиците ще поискат самите избиратели на изборите и че това е най-точната преценка за тях, звучи демократично. Освен ако е извадено от контекста.

Г.Първанов, заразен от самопоощряващата оценка за себе си като избран от едно малцинство ( но законно мнозинство в рамките на гласувалите бройки български граждани), на практика оневини Доган. Държавният глава, който би трябвало да бъде над „нещата” , се опита да се измъкне от неудобството да заеме позиция по скандалния случай със самопризнанията на Доган за хелиоцентричността на българската политика ( в смисъл, че „слънцето”, около което се върти всичко и всички , е самият Той, Доган).

Да отсъдиш по такъв повод, че „избирателите ще съдят” виновника, означава да потупаш окуражително по гърба Доган, който държи контрола над своите избиратели на едно място, малко по-ниско от гърба. Имам предвид лумбалните прешлени, които се увреждат от прекалено натоварване, например при непрекъснати поклони.

Наследникът на Г.Първанов на партийния пост С.Станишев е круша, която не пада по-далеч от дървото – но никак не прилича на боксова такава. Ученикът на Първанов всъщност надмина своя учител в тълкуването на стратегемата и парадигмата Доган – според Станишев било нормално за един политик да говори такива неща (каквито избълва срещу самата същност на демокрацията коалиционният му крепител на партньорството).

Като се помни, че по мнението на Сатаниш…пардон, Станишев, българските граждани са ненормални, ако се интересуват от досиета, „нормалността” си идва на нормалното неморално място в градацията на ценностите, прокламирани чрез шумното мълчание на немите говорители на българската думокрация.

14 мнения за “Говорителите на думокрацията мълчат шумно”

 1. а като се замислим, че всички те са наследници на този който викаше да дойдат танковете…. е вместо танковете докараха доган а той докара царя. Те наравиха повече поразия от всичките танкове дето не дойдоха, а какво ли щеше да е сега ако бяха дошли… не се наемам да гадая…

 2. Тези двамата Ваши “любими” персонажи вече нямат полезен ход – така са омазани , че , дали нещо правят-не правят , казват-не казват , все става крайно неловко.Не от вчера ги тресе , но тази седмица е голям карък за БСП. Откриването на кампанията в Банкя почва с верижна катастрофа на колоната , клипът се оказва,че въздейства анти-БСП , катастрофа сполетява премиерския кортеж за откриване на детска градина в провинцията ,Р5 в Плевен е подкрепен от Доган , а Р.Овч. в София е анти-Доган…и анти-Станишев , президентът докато свари да се дистанцира от мажоритарния вот , трябва да се дръпне и от Доган , зад гърба им – ГЕРБ , отпред-юлския доклад и късите срокове за спрените пари…Съдебни дела срещу вестник “Дума” , заплахи за искове и срещу авторите на клипа – от заснети и показани гербери , кампания с катастрофи и освирквания,- и в самия край на кампанията ПАРТНЬОРЪТ В ОСТАВКА говори като пияница в селската кръчма. И после замитане няма , защото вонята се е понесла.

 3. Първанов също е с увредени прешлени от поклоните, сторвани дълги години на Доган. Първанов е само смешно-тъжен позьор, а властта, реалната власт е у неговия господар Доган. Изглежда Доган е имал по-голям чин в ДС навремето, поради което йерархията още се спазва.

  Щом търпим, преизпълнени с унижение, Първанов за държавен глава, ще търпим, няма как, и Доган за властелин: те са двете лица на една и съща монета. Едното без другото не може.

  Ако успеем да изритаме на тия избори кръстника Доган, после иде ред на Гоце. Няма как да бъде убит октопода на комунистическата мафия, който задушава демокрацията ни, ако след като падне от власт, Доган не бъде натикан в затвора. Това ще бъде пробният камък за това колко струват новите управници, по-специално Бойко Борисов.

  За Костов съм сигурен, че ако зависи от него, ще направи нужното Доган да си получи заслуженото. Единственият политик, от който засега го е страх Доган, е тъкмо Иван Костов. Да видим доколко Б.Борисов ще удържи на обещанията си. Но то си е за негова сметка де. Примерът на унизения Симеон, целуващ ръка на Доган, трябва да е винаги пред него…

 4. България никога няма да се отърве от комуно-бандитско-ориенталско-мафиотския си образ ако Доган след изборите не бъде натикан в затвора за кражбите и вредите, които нанесе на страната и нацията ви тия 20 години преход. България няма да стане нормална европейска страна ако Доган и неговите покровители продължат да държат властта у нас. България е осъдена да мутира в средноазиатска деспотия под контрола на имперско-путинска Русия ако сега не успеем да изкопчим завинаги властта от продажни руски мекерета като Доган, Гоце, Симеон и Дмитрич.

  От нас, избирателите, на тия съдбовни избори зависи всичко. По един фатален начин зависи тъкмо бъдещето, съдбата ни. Длъжни сме да изпълним предназначението си и да отрежем пипалата на октопода. Иначе ще продължим да си патим и да затъваме в унижения.

 5. Г-н Инджев,не бихте ли могъл,малко по-задълбочено да анализирате този феномен ДС-БКП-ДПС-БСП и всичко произлизащо от тези абревиатури

 6. Родината ми е корумбашясала от комунясване.
  Държавата на “масовките”. “Най-бедната, най-корумпираната(корумбашасалата)и най-опасната в ЕС”

 7. не знам къде държи доган турците, но се надявам на 5 да му дадем да ни държи на “едно място малко под корема”

 8. Не се чудете. България е сред страните, в които комунизмът победи. Какво означава това ли? Грозното, тъпото, бездарното, наглото и безогледното премаза всичко и всички останали.

 9. И ….отговора на отговорът не закъсня !!
  С “Отново подкрепа на честността”,
  един от големите защитници на “думокрацията”, Я.Дачков ,поставя на мястото Им , тези ,които се опитаха да не бъдат съгласни с неговите твърдения . А именно ,Иво Инджев и Едвин Сугарев . Коментарите по темата са различни , но на мен ми хареса един от тях :

  27.06.2009 г. 12:53 ч.
  $$$$$$$$$
  Това е една талантливо написана Демонизация, на една от положителните личности на новата ни история . Елементарно оневиняване , на соственната си персона и подмяна на истината. Забележете – “българите заживяха все по-добре”. Обобщението разбирайте, като ” българите – като мене, заживяха все по-добре “. В общ смисъл позицията e , че за 45 год. комунистическа диктатура в България е виновен само и единственно – Тодор Живков , а за неуспеха на демокрацията – Иван Костов. За многобройните предателства (между които се е сгушил и авторът) етикетирани като “смяна на гледната точка” ,не е желателно и не се говори.
  Омаловажаването на мненията , на стойностни хора(Инджев , Сугарев и т.н.) и сравнението на Иво с Гоце , прави написаното от автора абсолютно субективно, целенасочено и полезно само за него.

 10. Иво, моля те коментирай : ”
  Това, което нашата партия, начело с лидера ни Ахмед Доган, е направила за избирателите ни за осем години, други не са го напрвавили за 1300.

  Затова който не харесва ДПС, да духа супата”, казал в Ясеновец Даут Осман …

 11. Спомняте ли си служебния премиер Ренета Инджова? През времето докато беше на власт жената видя добре манталитета на народа, механизмите на властта, кой кой е, безбройните тъпи ченгета сврели се като кърлежи на всички нива на администрацията и напущайки заяви, че България е обречена на КОМУНИЗЪМ. Скоро след това замина за САЩ и никога повече не се върна.

 12. Каквото и да стане имат си и двете основни спрягани партии в случая твърд електорат фанатизирани поклонници които и да ги тъпчат до безкрай те ще вярват, че това ще се промени.

 13. И няма да се върне и не трябва да се връща в комунистическата кочина България.
  Г-н Грънчаров,думите Ви са правилни,уместни,но НЕРЕАЛНИ. Комунистическото протеже Доган никой за 20 години не го пипна,не му зададе нито един сериозне въпрос,а Вие след изборите се надявате да го вкара някой в затвора. Моля,моля,кой е този,който ще го вкара??????, я се пояснете и по какъв параграф. Всички са немощни и демагози,с изключение на комунистическата партия,тя е само силната и най-демагогската.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.