Станишев лъже, но пък и маже

В опит да спаси нещо от логиката на връзката си с Доган, неспасяемо взривена ( логиката, не връзката) от самия лидер на ДПС, партийният ръководител С.Станишев изрече поредна лъжа. Той обясни на публиката чрез медиите, присъствайки на откриване на обект на черноморието, че ДПС е бил партньор на БСП в управлението „по волята на избирателите”.

Както е добре известно, това твърдение няма нищо общо с истината. Никъде в програма на БСП и ДПС преди предишните парламентарни избори не е обещавано на измамения по-късно електорат, че двете формации ще управляват заедно. А изборният резултат не задължаваше Станишев да се събере непременно с Доган в правителството.

Този факт бе припомнен от депутатката от БСП Татяна Дончева. Веднага след хвърлената от Доган политическа бомба с разпространяването на изявлението му за това, че той олицетворява властта, а депутатите са безгласни букви, тя наблегна на обстоятелството, че обвързването на БСП с ДПС е станало още преди изборите и че нищо не е налагало то да бъде проектирано в изпълнителната власт.

Повече от очевидно е, че създателите на ДПС не искат да си го признаят, но използват своята креатура като паралелен инструмент за подялбата на властта и опечената от нея баница, която според автентичното самохвалство на Доган лично той разпределя.

Станишев прави сега и жалък опит за намек, че и „той се е борил” срещу арогантността на коалиционния си партньор. Имал бил спорове с него, научаваме за пръв път от самия него.

Това много напомня на вица за Манго, който искал да става партиец и казал на партийния секретар, че и той бил давал леб на партизаните. На въпроса какво му казвали те, Манго отвърнал, че му казвали „данке шойн”. „Ау ,Манго, ама ти са давал хляб на гермаците , бе”, ужасил се партсекретарят. „Не, бе те беха от гедерето”, бързо се извъртял кандидатпартиецът.

Та и Станишев сега се опитва да вземе леко завоя насред бурята, която се вихри в собствения му партиен тил, където Доган извърши башибузушки набег срещу легитимността на основополагащите принципи на демокрацията за разделението на властите и лично срещу премиера, който би трябвало да е човекът, натоварен по конституция с най-много правомощия да разпределя „порциите” в държавата, но е изобличен като марионетка на Доган от самия Доган.

Попаднал в унизителното положение да не може дори да се защити срещу това посегателство, Станишев не смее да шукне . Това е най-яркото доказателство, че Доган се хвали с основание и е достатъчно уверен, че държи здраво конците му.
Съответно Станишев страхливо и вероломно се крие зад гърба на избирателите, които въвлича със задна дата като фактор за сделките му с Доган.

Когато фактите говорят, а „факторите” ( като избирателите) се оставят да бъдат разигравани, шушумигите си траят. И си плетат следващите интриги като гнездо, в което Сокола пак ще си снесе яйцата за отглеждане от „приемното семейство” на червеношийките.

15 мнения за “Станишев лъже, но пък и маже”

 1. Много точно! Хленченето на Станишев доказва, че Доган реално еднолично е комадвал в тройната коалиция.Въпросът е, кой командва Доган?

 2. Там е работата, че и Сокола и червеношийките са от едно котило. Всичко останало е цирк.

 3. Цялата им политическа игра изглежда много грозно в очите на всеки един нормален българин, особено след изказването на Доган относно – кой дърпал конците. Аз съм студент и ще гласувам, дано приказките за рекорден вот не се окажат само мит, защото още 4 години с бсп и дпс – не благодаря…

 4. G-n Indjev, pozvolqvam si da izrazq lichno mnenie, che tova e edna ot nay-hubavite Vi publikatzii v Bloga, vapreki che gi haresvam vsichkite. Da ne Vi kazvam, che za vitza za Mango shtqh da padna ot stola ot smqh, ne tolkova za bezspornoto mu ostroumie, a zadeto e izklyuchitelno podhodqshto vmaknat.
  Iska mi se Vashata sveja satira da e edno dobro znamenie za predstoqshtite izbori!

 5. Браво на всички честни и съвестни българи!Радвам се ,че още има такива като вас.Чак ми се плаче.
  Не искаме комуняги и турци.Стига с тия дупедавци!Искаме нови и честни хора,които малко по малко да започнат да кормуват кораба наречен -България.
  Който е оставен вече толкова години без кормчия и се люшка на вълните.Не стига това -ами и едни мургави пирати викат-на абордаж.Но няма да им се дадем!България си е българска!

 6. П.П.Моля ви хора българи-ГЛАУВАЙТЕ!
  ГЛАСУВАЙТЕ!
  ГЛАСУВЙТЕ!
  ГЛАСУВЙТЕ!
  ГЛАСУВАЙТЕ!
  ГЛАСУВАЙТЕ!
  ГЛАСУВАЙТЕ!
  ГЛАСУВАЙТЕ!

 7. Браво Иво!
  вече просто не се издържа с тоя Станишев! нямам думи от него и кликата му, виж в blog.bg гнусния му разговор с още един урод на европейската политическа сцена – Берлускони…
  присъединявам се към Ника – ГЛАСУВАЙТЕ, ГЛАСУВАЙТЕ, ГЛАСУВАЙТЕ!
  вижте този линк
  http://boristodorov56.blog.bg/politika/2009/06/24/stanishev-kato-svodnik.353234

 8. (За инструментите и механизмите на манипулацията)

  С откровеното си изказване за механизмите и инструментите на властта, г-н Доган, освен като сръчен балкански политик, ни се представи и като вещ медиен манипулатор.
  От високата трибуна в с.Кочан, той пред очите ни се опита да “прелее” и всъщност, да похаби значителен брой опозиционни гласове, пренасочвайки ги към фалшивата алтернатива на властта, ешелонирана от бившите тайни служби в първосигналния, носталгичен, възродителски вот.

  В горещите предизборни дни, малко хора ще се замислят, че не е разумно да “атакуваме” злото, водени от инстинктите си и ще заложат на един антиДоган, т. е. на вожд с припокриващи се качества, недосегаем за критика и презиращ демократичните процедури.
  И изборите на 5-ти юли ще протекат по сценария вечната задкулисна коалиция:

  С уморени “всезнайковци”, които да повтарят, че “всички са маскари”.
  С морално (и материално) “извисени” “граждани”, които да се гмуркат безгрижно в морето.
  С търсачи на “точния човек”, тръгнали рано за гъби…
  Останалите ще гласуват или под строй, или овладени от цветна обсесия, или с аутистична отчужденост, “мислейки”: Да, нещо дълго се проточи този преход… всъщност, някой сигурно дърпа конците на дежурния партиен “Мойсей”…пък и какво толкоз й е лошото на “пустинята”?…

  P.S.
  Скъпи “бедуини”,
  Да излезем от сценария на манипулаторите!
  Да гласуваме за Синята коалиция!

 9. Според мен Станишев миналия ден каза една голяма истина. Не само коалицията между БСП и ДПС е по волята на избирателите ами цялата тройна коалиция е по тяхна воля (тяхна, защото тогава нямах право да гласувам). Защо мисля така? Ами много просто – държава, в която трябва да се направи коалиция между две партии (при нас е тройна…) е държава, в която народа не знае какво правителство иска.

  Така че, от тази гледна точка Станишев е изключително прав. Един вид той каза „Каквато сте си я надробили, такава ще си я сърбате”. И съм изключително съгласен с него. Ядосвам се на политиците, че постоянно мотаят народа (не всички… повечето), но повече се ядосвам на самия народ – все пак ние сме тези, които ги избираме!

  Българина иска промените да дадат резултат днес и за това не оцени направеното от Костов през периода 1997 – 2001 и благодарение на медиите той си навлече неоснования гняв на всички. И не само това, ами все едно е основал (народа, не Костов) един щит пред себе си, и всяко изказване на политиците се смята за лъжа. По този начин не може да се оцени добрия политик от манипулаторите и така се стига до партии като Атака, които вече имат стабилно присъствие в Парламента. От друга страна са тези, които всяка вечер са на салатка и ракийка и обсъждат политиката плюейки по този или онзи политик, а попиташ ли ги дали са гласували отговорът в повечето случаи е все един и същ „Не.. за кого да гласувам… те всички са маскари”. Така че, при положение че българите сме такива, Станишев е изключително прав.

  Подкрепям Б.Павлов от по – горното мнение, той ми е взел думите от устата. Наистина, при положение, че имаме няколко свестни политици и една партия, която направи стъпка напред в обединяването на десните, не виждам защо още толкова българи се чудят за кого да гласуват. Не говоря така само защото симпатизирам на Синята Коалиция, а защото когато имаш решението пред себе си и не се възползваш, после никой не може да ти е виновен!

  Да гласуваме със съвест, не е току – така казано. Ние сме тези, които казваме кои ще са участниците в играта, само че ако не познаваме нейните правила и не се интересуваме ни най – малко как се играе тя, какви играчи ще изберем?

  Влезте във Facebook, има направена една група за българите в чужбина, които се борят за отваряне на допълнителни секции там където живеят, за да могат да гласуват. ( http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=212803200303&ref=ts ). Ето, хората в чужбина се борим със зъби и нокти да ни отворят секции където да гласуваме, защото ни е жал да гледаме как България затъва, защото други наши сънародници ходят за риба и гъби и мислят за себе си, а не за децата си.. не за бъдещето на България. И България сега нямаше да е така, ако народа през 2001 беше разбрал, че мерките взети в политиката не дават резултат в същия мандад, но Костов поне беше поел по правия път. Резултатите може да са наяве дори след 10-12 години (както ставав сега – благодарение на валутния борд, България минава леко покрай кризата.. Какво щеше да бъде сега ако го нямаше борда или лева беше фиксиран към долара??)

  Ако сега не гласуваме, България няма да бъде като западните страни нито догодина, нито след 2 или след 5. Ако сега гласуваме, България няма да се бъде като западните страни нито догодина, нито след 2 или след 5. Но ако сега гласуваме със съвест и за точните хора, България прези тези години ще поеме по правилния път и този път ще даде резултати.. добри резултати.

  Дали на 5-ти юли ще гласуваме или не, няма да видим построена къщата с градина и цветя за която сме мечтали. Ако гласуваме на 5-ти юли, ще поставим първата тухла на тази къща. Къща в която ще живеят нашите деца..

  Поздрави!

 10. Дибре ,Ника,но за кого да гласувеме,дайте ги тези честните и достойните,посочете ги,защо се дърпате,дайте бповече информация. И правите грешка,казвайки ,че не искате “комунисти и турци”. Мнозинството от българските турци съвсем не са комунисти,но миндиректно им служат,ползвайки посредничеството на ДПС. сасмото ДПС не е проблем,нито етническия състав на партията,проблема е ,че лидерите му са хора на комунистите,от първия ден ,та досега. Изобщо не бъркайте комунизма с нито един етнос в България,дори с българския. Комунизма е много по-силен фактор от етноси и религии,повярвайте ми. Когато се преборим с комунистите,тогава ще може да се преборим и с дргите негативи в страната. Затова е нужна антикомунистическа опозиция и никакви цветове ,посоки,центрове,движения и др. Нужна е обединена АНТИКОМУНИСТИЧЕСКА ОПОЗИЦИЯ. Който не е съгласен,моля да ме обори.Сегашните избори са планирани с цел,да се продължи още в бъдещето агонията на народа,използвана много успешно от комунистическите злодеи,гадовете,както ги нарече в последните си думи незабравимия Георги Марков. Умря човека ,умря за нас,а ние тъпеем и се готвим да глсуваме за цвят,който никой не го дешифрира. А повече от сигурно е ,че Втори Г. Марков няма да имаме. Дори и неговите “приятели” се отнасят напълно цинично към паметта му. И много е вероятно,отгоре,да ни гледа и се чуди на простотията ни. И никога няма да си прости,че се е захванал да пише и ни учи… Язък,язък за всичко ,което направи за нас,ние сме недостоен народ за такива достойни хора.

 11. Г-н Инджев, ако ми посочите някоя
  политическа партия, която да е спечелила избори в България и да не е лъгала предизборно и впоследствие електората да не е бил измамен ще Ви бъда много благодарен.

 12. Ivanov: I ako nqma takawa, towa oprawdawa li naglite lyvi na Stanishev………….

  Kakwa e celta na wyprosa wi ? Da izleze nehsto ot sorta “Wsichki sa maskari”, sled koeto cherveniqt elektorat da trygne kym urnite, a drugite za…. gybi !?

 13. Д. Иванов, за ей такива като теб казвам, че трябва да излезете от България и да отидете и да живеете в чужбина. Да видите, че там няма корупция, политиците не са корумпирани, ще работите, там няма безработица, а на това отгоре ще ви плащат по над 1000 евро заплата. Защо не се опитате?!

  Няма политик без грешка, и не всичко което обещават може да се направи. Важното е да оценим дали е поел по правилния път и дали методите, които използва са ефективни.

  Докато търсите перфектния политик такава ще бъде България. Ако вземете малко да мислите може и да се оправим след има няма 10 – 15 години…

 14. Dano samo Stanishev ne se izkara represiran homoseksualist i da vzeme da tursi podkrepa za vrashtaneto si na vlast po pederastka linia.

 15. Както е тръгнало,скоро Доган ще сложи един фес на Станишев.Дано да е само на него.И дано да е само фес….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.