Станишев между Сръбска Крайна и Българска Украйна

Че Станишев не знае, къде се намира Сръбска Краина не е толкова голяма беда. Че и Бареков не знае, поради което не го коригира в своето студио, също не е новина.
Бареков със сигурност знае какво е сръбска скара и българска кръчма.

И Хилари Клинтън направи гаф в предизборнатна си кампания, свързан с Босна. Но не от незнание, а от желание да драматизира посещението си там.
Тази „артистична” хипербола, според която тя си спомняла как била посрещната с куршуми, но беше изобличена от медии с факти, че е била посрещана мирно от дечица, беше началото на края на нейното предизборно фиаско. Струваше й президентския пост.

Сега внимание: коя е тук ключовата думичка? Босна, сръбска, скара или медии?

Правилно. Ключовата дума навсякъде в демократичния свят, когато става дума за контрол над управниците, е именно „медии”. Познайте още нещо, дали у нас има такъв контрол? И този път познахте. Няма.

Ето затова го има Станишев такъв, какъвто ни го сервират – голям специалист по международна политика, започнал кариерата си именно като такъв функционер в БСП и озовал се на върха на държавата за цели 4 години. Бил човекът в Хърватия, но не знае. И до ден днешен си мисли, че е бил в Босна. Събщава ни го дори като доказателство за своите тези за етническия мир (на който в Югославия клечката беше драсната от другаря Милошевич, обичан епистоларно от другаря Първанов, ментора на Станишев)..

Отгоре на всичко в момента няма по-голям подпалвач на етническия мир от неговия колега по всичкознание и всичкокомандване в държавата Доган, когото той, премиерът и партиен лидер Станишев, открито и многократно вече защити като пожарникар, който гаси димящите останки на къщата седмица след пожара. На това му се казва „тури му пепел”!

За да станат в това отношение нещата още по-контрастни Станишев междувременно похвали лидера на „Атака” Сидеров, че станал по-умерен, с което наклони баланса на вината за подстрекателствата между двата полюса в свързаната система ДПС-„Атака” още повече в полза на фитилите, които пуска Доган.

Спомените, които Станишев сподели за пребиваването си в Сръбска Крайна в Хърватия, която взима за Босна, се отнасят за краткото време, когато се е изявявал като журналист. С тази компетентност, можем да си представим какви ги е свършил като нещо много повече- като човека с най-много власт в държавата.

Ако един журналист, при това тесен специалист ( но също такъв социалист) не е разбрал в коя държава е бил и години наред разправя лакърдии с погрешен адрес, представяте ли в каква държава сме живели под неговото ръководство?

Май също в друга, в неговата си. В неговата си държава Станишев няма да понесе негативите на Хилари Клинтън за гафа с Босна. За него в Америка я разпънаха на кръст именно медиите.

Тук нищо подобно не се очертава.Огромната част от избирателите му няма да разберат за изреченатна от него глупост ( нещо като онзи негов лаф за „един ясен симбиоз”, останал в спомените за неговата неадекватност сред шепа пишещи и четящи като вас и мен ).

Медиите скриха как го освиркват насред цял стадион посред бял ден в голям град като Варна, та за някаква си Босна, сбъркана с Хърватия ли няма да си премълчат? Тук определено не е Америка…

Тук си е страната на ограничените възможности за научаване на истината, камо ли за нейното възтържествуване.

10 мнения за “Станишев между Сръбска Крайна и Българска Украйна”

 1. И мен ме убеждават, дори и български интелигенти, че Станишев бил интелигентен. За мен обаче неговата интелигентност е малко небългарска. Тази интелигентност е добра, когато си избира дипломна или докторска работа – доколкото знаем тя е за ролята на униформата в съветската армия, тази интелигентност е добра при дебати с Бойко Борисов – когато само разтягаше локуми, тази интелигентност е добра, когато в изблик на отчаяние пуска клипове с Балкан, когато, както разбираме от независимия депутат Минчо Христов, само от заменките през последните 4 години сме загубили 8 милиарда…Това че не знае балканска история и география, на този фон е обяснимо….

  Все пак като начало да прочете Захари Стоянов и Иван Хаджийски, бих го посъветвал, докато си почива през следващия мандат. Най-малко.

 2. Поздрави Иво!
  Не ми се губи време за Станишев, аме е и срам, че живея в държава с такъв премиер! Добре, че е съветски гражданин – алко удовлетворение за българите :-))
  Извинявам ти се, че отново ще изкажа мнението си за БГ-индивидите от “твоята гилдия”. Мнозинството от тях са страхливи, продажни, ниЗки подлизурковци. Бареков е типичен пример! Доста от тях са и обикновени неграмотници и безкултурковци!
  Пак ти се извинявам. Заради любовта ти към професията.

 3. Не е “алко” от алкохол(ха-ха-ха), а “малко”. “Удовлетворението” ми е дошло повечко!

 4. Г-н Инджев,
  Поздрави от Франция!
  Статията е точно в десетката! Навява ми обаче малко тъга. Или по-скоро тъгата е у мен самия. Наистина не съм чул Станишев някога, някъде, да е казал нещо нормално. Слепец да ни води държавата е тъжно, той не знае, че е сляп духовно, а и не знае и какво прави. Бареков е едно от лицата на лансираните български медии. Тъжно. Чета в момента “Видрица” на поп Минчо Кънчев. Много поучителна книга. През какво е преминал българският народ и какво доминира в нарадопсихологията ни. Добре, че помня поколението на баща ми и майка ми, а и познавам, много нормални наши съвременници. Винаги в България е имало достойни хора, особеното е, че рядко ги забелязваме. А те обикновено са до нас. Идва ми на ум дядо Добри, отец Иван от Нови хан… Добре, че има кой да пише и за тях, да се види добър пример, нормален човешки живот, в служба на ближния. Защото, иначе, животът няма смисъл. В момента има известен подем, събуждане, особено на младите зад граница, за гласуване, за усилие да се промени нещо в България, не ви лаская, това е и благодарение на блога ви. И аз чакам по-добри дни за страната ни, но преди десетина години един свещеник от София ми каза “Мелниците на Господ мелят бавно”. Това е духовен закон, трябва време, много усилия в положителна насока. Успех.

 5. I’m very sorry about this,what is happening in my country…
  That whay i lieve in US.
  Whit nostalgy…

 6. Г-н Кирилов,ама Вие правите голямо “откритие”-има известен подем,събуждане… Ами това ли са нормалните резултати ,20 години след падането на комунистическата диктатура??? мисля,че не са много сериозни тези резултати. А кога ще настъпи времето за антикомунистически действия,след още 20 години ли ?
  Казвате,че има усилие,да се проемни нещо в България. А какво да се промени,защо не казвате,каква е тази потайност,не ми е ясно,така ли ще събаряме комунистите от власт,с недомлъвки и секретност.

 7. Nestinara, подкрпям те напълно. Оспбено в менението ти за гилдията.

 8. До Петкан
  Не разбрах добре, какво искате да ми кажете, но ще се опитам да се поясня от уважение към този блог и форум на единомишленици. Отново казвам тъжно е, като отидеш да гласуваш и видиш автобусите с гласоподаватели на ДПС пред избирателната секция в Париж, под зоркото око на тартора им. Прекалено много време бяха оставени на власт от народа ни и сега берем горчиви плодове, защото организацията им е страхотна. От друга страна много, много похвално е, че има млади хора, които изразяват гражданска позиция доста ефикасно. Т.е. не се оплакват, полагат усилия статуквото да се промени, нормалните хора да гласуват, но тези усилия съпоставени с тези на “другите”, чиято машина работи на много високи обороти е недостатъчна. Не съм расист, не че “другите” не са нормални, но така или иначе, са заблудени, манипулирани, купени, наплашени, уви, не ги съдя, това сме позволили да стане като народ. За мен, вината е в народа ни като цяло, като не изключвам и себе си, понеже съм част от него. За съжаление имам право на един глас. Ще го дам където трябва. Надявам се и трябва да вярвам че истината, моралът, почтеността ще победят. Между другото, когато напускаше парламента с вече гласуван вот на недоверие, Филип Димитров, в една много достойна реч, каза докъде ще доведат България /ако си спомняте това бяха пак ДПС, БСП/БКП и останалите агенти от ДС, инфилтрирани, къде ли не/, и че ще трябва да понесат отговорността си за това. Сегашните управляващи не знаят, че носят тази отговорност. Но пак ще се повторя това е духовен закон. Отговорността се носи и рано или късно ще им се потърси. Времето обаче от първия син митинг на Цариградско шосе и шествията през зимата на 1996-97 г. отминаха. Удавиха ги в апатия, за това сме, обаче, виновни и ние, защото ни трябва и малко мъдрост. Не може да се слуша чалга, да се гледа Азис, Биг Брадър, тъпи сериали, и да искаме да имаме висок граждански дух и позиция за да променим всички заедно нещо към по-добро. Сметките са много прости, близо един милион и половина нормални гласоподаватели са зад граница, без особена възможност да гласуват, с 30% от българите се избира парламент, президент, а в същото време ДПС и комунистите гласуват на 100 %. Сега се появиха и нови схеми за манипулиране на гласове. Партиите отдясно /или по-точно една коалиция от тях/, трябва да решат този проблем. Те трябва да знаят как. Надявам се! Поздрави!
  Петкан, вместо да се критикуваме, по-добре да направим нещо положително, всеки според силите си. Ето вижте как е във футбола, побеждават тези, които имат воля и дух за победа, по-голям от този на съперника си. Разбира се, спортсменството и рефера са също важни.

 9. Цитат от деня: Прошка за БСП, за ченгетата, за социалистите и комунистите! Невинни са! Невинни за източените милиарди до 1989 г. Невинни за глада през 1990-1991 г. Невинни за зърнената криза, за краха на банковата система, за 3 000 % инфлация през 1996-1997 г. Невинни за закъснялото приемане в НАТО и ЕС. Невинни за 1 млн. икономически емигранти. Невинни за жертвите на уличната и на организираната престъпност. Невинни за срива на здравеопазването и на образованието. Невинни за кадровия и моралния крах на МВР. Невинни за неосъществените реформи, трансформации и модернизации на Българската армия. Невинни за газовата криза, за ускореното затваряне на ядрените реактори, за пълната путинизация на енергийния сектор. Невинни за закъснялото и частично отваряне на досиетата на Държавна сигурност. Невинни за откраднатото бъдеще и за осъденото настояще на днешното и на утрешното поколение българи. Невинни. Виновните сме ние.”

 10. Г-н Кирилов,много неправилно започвате отговора си. На какво основание упреквате народа,че е “…оставил много време на власт турците”. Не народа,а комунистическите бандити и тяхната най-свирепа формация ДС. Как може да говорите така,нали правите разлика между народ и агентура на копоите от ДС. И СДС ,също спомогна да увеличи силата си това гнездо на агенти от ДС-лидерите на ДПС. Не бива да поставяте погрешни диагнози,така много хора се заблуждават и упрекват съвсем невинни …

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.