Европа най-после нареди Сталин и СССР до Хитлер

Парламентарната асамблея (ПА) на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) прие резолюция, с която се слага знак на равенство между ролите на нацистка Германия и на Съветския съюз за избухването на Втората световна война, съобщи Асошиейтед прес.
.

Приетата днес на заседанието във Вилнюс резолюция призовава страните членки да обявят 23 август за ден за почитане на паметта на жертвите на сталинизма и нацизма. На тази дата през 1939 г. двете тоталитарни тогава държави подписаха пакт за ненападение, с което си поделиха Европа, посочва агенцията.

Резолюцията на ОССЕ бе приета въпреки острите възражения на Русия. Москва обвини западните държави, че се опитват да фалшифицират историята и омаловажават жертвите, направени от Съветския съюз за разгрома на нацистите.
Резолюцията може да усложни усилията на Русия и Запада да отбележат заедно на 1 септември 70-годишнината от началото на Втората световна война, посочва АП.

Най-после малко справедливост – това е първият по рода си международен акт, който поставя истината пред целесъобразността в международните отношения в изговарянето на истината за най-драматичния сблъсък в човешката история.

Очаквайте писъци от страна на разклатената от „справедлив гняв” българска пета колона- същата, която е млъкнала раболепно през онази 1939-та след пакта „Молотов-Рибентроп”, когато Сталин нарежда в страната и в чужбина ( като България) да плъзнат емисари и да сменят антифашистката реторика с обяснение за близостта на съветския и германския (национал)социализъм в двете работнически държави.

Тази европейска инициатива връща вярата, че не всички държави са маскари и че Европа дава пример за това, как може да надмогне собствения си егоизъм в името на една справедлива кауза, макар да няма интерес да се кара със своя суровинен придатък и необятен пазар Русия.

И защо не? Европейски съседи, воювали през вековете на ръба на взаимното унищожение намериха сили да изградят доверие и дори приятелство в наши дни. Защо да не могат да кажат истината в очите на Русия, която смята себе си за недосегаема за съда на историята и има претенциите да бъде наследник на СССР в имперския смисъл на думата. Щом е така, ще трябва да понесе и негативите на съветското „величие”.

И още нещо: не е тайна, че „големите” държави в Европа правят този жест на солидарност под натиска на малките – на онези, които са опитали съветския ботуш. Това е демокрация в действие във взаимодействието между цели държави. Пример е за това, че светът върви в правилна посока, щом е възможно „големите” да правят подобни принципни жестове под влиянието на „малките” без за това да има никаква изгода, дори напротив – слагат си „руски” таралеж в гащите, което никога не е било здравословно.

Познайте коя от бившите почти съветски републики прави изключение като активен участник в инспирирането и подготовката н документа! Същата, която не участва например във форумите на източно и централно европейски държави за търсене на изход от прекалено голямата зависимост от руския внос на суровини. Същата, която беше много горда с факта, че няма нужда от съветски войски, за да бъде най-верния съветски сателит.

Добре, че поне формално сме в Европа…

39 мнения за “Европа най-после нареди Сталин и СССР до Хитлер”

 1. Иво, такова достойно деяние следва да може да се чете, коментира и разпространява в оригинал от мястото на производителя. Изпрати моля на горния електронен адрес връзка към мястото от където да си го дръпна в оригинал. Това е твърде хубава новина и бих искал да прочета документа. Ако решиш можеш да не публикуваш тази ми молба – аз лично предпочитам да не бъде публикувана но решението ще бъде твоето.

 2. Nai-posle,dojivqh tazi istori4eska pravda.Ne 4e tova 6te promeni jivota mi,no pone 6te se 4uvstvam po uiutno v kojata si.Interesno,ima li druga durjava v Evropa,v koqto da upravlqva sin na 1 ot kom.partiqta s mnogo golemi pozicii v neq.Vse edno v Germaniq 10-15 godini sled voinata ministur-predsedatel da e Himler,Gioring,Giobels,vse mlad6i estestveno.No…tuka,v na6ata rodina mojeI zabelejete na6ite vojdove s kakvi familii-Karlovi4,Dmitrievi4,vse na6i hora.Eh,Stambolov,Stambolov,kude si ti,kude sme nie!?E,tova e,derzaite i na 5-i da gi izmetem.

 3. Към lozanmb:

  Оригиналът е посочен в текста, агенция “Асошиейтед прес”.Това им работата на световните агенции, да оповестяват световни новини.

 4. Направих си малък експеримент: разпратих новината на доста мои познати с “левичарски” уклони, веднага, след като видях че е публикувана в някакъв сайт.
  “О, музо, възпей оня гибелен гняв на Ахила”… Потресаващо е, колко първосигнално могат да реагират някои хора. Дали пък причината не е в това, “Защото са социалисти”?

 5. Благодаря за добрата новина още веднъж. Не бях ровил напоследък из страниците на ОССЕ. И като иде реч за такива хубави новини предпочитам да съм наясно със съдържанието на документа предвид на това, че често ми се случва да си хортувам с “идейно убедени, партийно изградени и с висока специална подготовка” кадри :-)) С тази делкарация спокойно можем да криминализираме всички онези, които са “работили за България” в едни 45 години посветени на световното господство на трудещите се под вещото ръководство на КПСС (която пък се самопровъзгласяваше за водач на съветския и не само пролетариат и имаше за следоовник едно нещо дето се съкращаваше като БКП а днес е по-известно като БСП)

 6. Както винаги,точна статия!Който не е чел,да прочете книгите на Виктор Суворов, там всичко е ясно!Някои от статиите ми напомнят “Задочните репортажи”на Георги Марков!Просто нямам думи г-н Инджев,страшно сте талантлив!

 7. Една “прозрачна”представителка на социолозите се дави неистово с пяна на уста,колко ще му е трудно на Б.Б.,да с и с ъ с т а в и …евентуалния пре..ан кабинет,ако им “мине номера!!!”
  Разбира се,че решимостта на Генерала-тогава-да се следва изнасилен вариант юни-юли,а сега,да се отхвърля априори хипотезата,че не става автуст-септемвври,е не по-малко значим аргумент.
  Ще “лъснат”,колкото и да е безсмислено,както винаги!!!
  Но си е и чиста ирония на Съдбата,когато от тъпоумие се канят да “чукат пръч”!
  Световните агенции,защо ни дават знак с невероятни вести!!!

 8. Поздравявам г-н Соломон Паси.
  България не е активна, но поне е имала скоро Председател на ОССЕ.

  Поздравявам г-н Владимр Богданович Резун / Виктор Суворов /. В книгата си Аквариум Виктор Суворов разказва за равенството мужду вождовете.

  Поздравявам българите-човеци.
  Време е да научим още за техните престъпления.

  На българските другари пожелавам да живеят много дълго.
  Това е най-добрия начин да си получат заслуженото.

  Благодаря ви г-н Инджев !

 9. daaa taka e pak kazwam dokato biwshite komunisti ne bydat natikani po zatworite kudeto im e miastoto za edno 20-30 godini uprawia w BG niama da ima razberete….

 10. Към a l e k s:
  Всъщност в това се състои целия проблем и трябва да се започне както във Великобритания със забрана за участие в политическия и обществен живот на изповядващите фащистки и коминистически доктрини…до естественото им отмиране….

 11. Налага се малка формална корекция. Договорът от 23-ти август 1939г.,подисан в Москва от Председателя на НКИД-народен комиссариат иностраннъйх дел. (Мин-во на външ. работи),Вячеслав Михайлович Молотов и Райхминистъра на външните работи на Германия, Йоаким фон Рибентроп не се казва “Пакт Рибентроп-Молотов”, а “Договор о ненападении между Германией и Советским Союзом”. Има и секретни калузи към него. Вторият договор между СССР и Германия е подписан на 28-ми септември ,същата година,също в Москва,също от двамата министри. Той се казва “Договор о дружбе и границъй”. Също има секретни клаузи. При подписването на първия договор ,присъстват Сталин и Нач. Ген-щаб на РККА,маршал Шапошников. Който желае,да влезе в сайта http://www.thesovietstory.com,за да види Латвийския филм за престъпленията на съветските бандити-болшевики,аз си го поръчах и получих,страхотен е.
  Г-н Вергинов,какви са тези “левичарски уклони”,да не би да искате да кажете за комунистически убеждения,моля бъдете точен.

 12. Засга,нещата в България показват,че нашата страна НЕ МОЖЕ да се излекува от комунизма и комунистическата сган. НЯМА ЛЕКАРИ,които да направят това. Ние си мислехме през 1997г.,че идеите ни ще се реализират от доверените лица,а те взеха,че спасиха комунистите поне от резил,за други, по-сериозни неща да не говорим. И като гледам сега,че много искат да дадат гласовете си пак за някои от същите хора,става ми много болно,ама всеки си има глава на раменете,както казва един от коментиращите. Изборите ще донесат разочарование у всички истински антикомунисти,независимо,дали са гласували ,или не,и за кого. Нищо няма да се промени у нас,комунистическата мъурша ще остане непипната ,дори с пауново перо,няма кой да гсе приближи до тях.

 13. Най-после Европа видя ,че не трябва да има двойни стандарти в отношението към подпалвачите на Втората световна война. А всички, които са чели Виктор Суворов, си дават сметка, за специалните “заслуги ” на СССР в това отношение. Гледали ли сте филма “Катин”? Потресаващи бяха кадрите, когато съветски и германски офицери седяха рамодо рамо в окупирана Полша. Това да сме го учили по история?А самия филм го гледах в малкото кино ” Влайкова”. Добре поне ,че успях да разбера за прожекцията. Иначе БНТ от повторения на “На всеки километър” и др. подобни не може да намери време да излъчи този филм.
  Още веднъж :чувствам морално удовлетворение от този акт.

 14. Новината е страхотна, а така също знакова! Идва в много съдбовен за нас момент. изборите, които според мен са фатални за България! Дано ни даде надежда и сили да се преборим с тотралитаризма! Защото комунизма и нацизма са двете страни на един и същи медал! На времето нашият дървен философ Желю Желев написа цяла една книга “Фащизмът” с работно заглавие “Тоталитарната държава”, в която се оптваще да докаже това това което се казва в сегащната Европейска резолюция. Каза го но не особено убедително от чисто научна гледна точка. Просто описателно емпирично изреждане на историческите събития. Не даде обаче дефиниция на това, що е тоталитаризъм. Чуйте сега една моя дефиниция в марксически стил: “Тоталитаризъм е диктатура на осъзнатата, организираната и войнстваща в борбата си за оцеляване посредственост.”
  Като имате предвид тази дефиниция, по-лесно ще проумеете защо у нас комунягите (най ярките осъзнати и организирани представители на посредствеността) не само ни подложиха на този изнурителен “мирен преход”, не само сега застращават да провалят дори и формалното ни членство в ЕС, но и нанасят изключителен позор на тсраната ни, единствената посткомунистическа страна, която се държи по начин такъв, че с право да се съмняват хората дали наистина е пост или все още си е най-настояща комунистическа страна.
  Дано тази резолюция идваща точно навреме ни помогне да се вдигнем на изборите за да отвеем наглите комуняги и други сателитни некадърници, организираната посредственост, която за кратко наричаме бюрокрация!
  На тези избори данонай-после успеем да изберем кадърни и сърцати хора за управлението, които най-после да сменят корумпираните бюрократи на тройната коалиция!

 15. Oтново до petkan:
  Да, това имах предвид, до колкото комунизмът е убеждение… Защото според мен комунизмът е състояние на духа, начин на живот, реабилитиращ некадърния, за сметка на можещия, приравняващ статуса на летаргичния и откровенно тъпия индивид до този, на дейния, мислещ човек, готов да развива идеите си, със собствени сили и увереността на можещия. Именно спекулациите с идеите за “равенство, братство, единство” са оръжието за масово поразяване на това, което някои наричат идеология на комунизма. Относно вторият ви коментар… Ако цялото човечеството споделяше страховете ви от разочарование, то прогресът би спрял… Целта ни на изборите в неделя е да разбием червената хегемония. Не можем да прогнозираме от сега разочарованията, които бихме изпитали в последствие… По тази логика нито един футболен отбор не би излязъ на терена, защото се страхува да си вкара автогол или да получи такъв от противниковия отбор…

 16. petkanе, Петканеее , спри да мърмориш бре чиляк ! Разбрахме всички ,че си антикомунист и , че … всички останали са маскари ,и не знаеш за кого да гласуваш.Ами ако знаеш нещо по добро , поеми нещата в ръцете си !(нямаш много време -42 часа ), ако не ,спри да плачеш , като вдовица за …! Престани да сееш песимизъм и да обвиняваш с недомлъвки точно тези ,които не са ти виновни за нищо.Хай със здраве и не гласувай(гласувай) за когото искаш .Пък не се поболявай все пак , ако някой реши да гласува за Синята ,идея , коалиция или , каквото и да е там анти БСПДПС.
  Още нещо ,важното в анализа на автора е ,че Европа най-после нареди Сталин и СССР до Хитлер , а не …,как точно се казват договорите от 1939 год.Разбра ли? Още веднаж ще го повторя -Сталин =Хитлер, ни по малко , ни повече , а за имена и дати – си има “wikipedia”.

 17. Ne vijdam tuk komunistat istorik s gord ogledalen obraz Georgi Ivanov, da go pitam kakvo kazva istoriqta za obshtoto mejdu toplotata na ruskata darjava kam bratqta slavqni i Katinskata gora.

 18. Иво, моля за електронен адрес на който да ти изпратя резолюцията. Преведох я на Български. Нека да бъде четена от повече хора ще им помогне по ясно да видят що става у дома ни и около него.

 19. Новината е чудесна, макар и закъсняла с повече от 64 години. Европа най сетне събра кураж и каза А, но сега е ред да каже и Б. Пълна забрана на човеконенавистната комунистическа идеология, както това е сторено с националсоциализма, само тогава ще възтържествува истината и правдата на стария континет и ще бъде заличена последната голяма рана от втората световна война.

 20. Чудесната новина поднесена от Иво е още по кефска. Дано в Европата се сетят и за други неща. Аз общувам непрекъснато с хора от различни европейски държави и всички са вдигнали ръце от турски и арабски емигранти. Исляма не ще да се адаптира към Европейската цивилизация и това си е. Мисля, че президента Саркози започна да дава някаква насока на проблема. Време е да се вземе някакво решение! Ще бъде полезно и за България.

 21. Уважаеми Г-н Киров,когато те държат гладен една седмица,когато те бият 7 комунистически копои,когато ,като се свестиш и разбереш,че си напълнил гащите по двата канала,когато не можеш да мръднеш нито ръка ,нито крак,когато устата ти е пълна със полузасъхнала кръв,когато виждаш с едното око,когато искаш да кажеш нещо,а се получава само фъфлене,когато главата ти се върти ,че мислиш,че тавана е под краката ти,тогава ще разбереш моята мъка и страдания. Аз всекидневно жадувах да се появят антикомунисти в България,за да могат да смразят тази продажна комунистическа сган. Тогава ще разбереш много неща,засега явно не си разбрал почти нищо. И когато черпиш комшиите си,че твоите довереници са спечелили изборите,убеждаваш всички,че е настъпил края на комунистическата мизерия….и когато видиш,че комунистите се разхождат напълно необезпокоявани,вдигнали глава като жирафи,започваш да се съмняваш в основателността на своя глас. Аз,за разлика от комунистическите жертви не призовавам никого да мълчи,не упреквам никого,че мърмори,не наричам никого чиляк,не определям никого на маскара,не казвам на никого,че плаче,не говоря с недомлъвки,не обвинявам никого,не упреквам никого за кого е избрал да гласува,това не е манталитет на антикомуниста,това е болшевишки похват,е,аз не съм от тях. Само смирено смея да твърдя,че засега няма никой,който се обявява срещу комунистите и техните побратими от ДПС. Просто,моля някой,който даде убедителни думи,че съществуват кандидати,които са антикомунисти,нищо друго.Не разубеждавам никого,който би гласувал за “Синята коалиция”,и аз бих гласувал за нея,но не знам защо,а те не казват,че се борят срещу болшевиките.Да,с основание се радвате ,че Европа взе тази позиция,но гледахте ли филма,който бе представен пред Европейския парламент,по този повод,през пролетта. Аз го притежавам,опитайте се да си го поръчате ,ето и сайта http://www.thesovietstory.com Но,когато се говори за история,задължително трябва да се ползва съответната терминология,документи,факти,дати,названия и пр. Да,важно е да се поднасят правилни тези,но обективната истина е по-добра подкрепа,от импровизацията.Комунистическата пропаганда формира болшевишки манталитет и у много антикомунисти. Наивността също е сериозно застъпена в нашия манталитет. Малко нескромност,аз разбрах,че Сталин и Хитлер са “близнаци”,дълги години,преди падането на комунистическата дикатура,много преди Съвета на Европа да го разбере. Моят приятел Илия Минев ,лежа 30 години в комунистически затвори,а умря в пълна мизерия. А тези,за които можа да гласува,предвидливо си бяха напълнили джобовте и авоарите с долари. Има малка разлика,нали. герги Марков си даде живота за нас,мислещите,а СДС не отбеляза нито 80г-та от рождението му,нито 30г-та от зловещото му убийство. И са антикомунисти,така ли,добре,утер гласувам за “Синята коалиция”,която не е съвсем антикомунистическа.Но,явно няма по-добра…

 22. Георги,дай бе братле ,дай да ти изпратя някой ,за да ти монтира кирилица,не ни тормози бе,човек,свестен си,разумен си,антикомунист си,съидейници сме,но направи нещо,моля те.Ще се убедиш,че е много лесно и ще съжеляваш,че не си го направил по-рано.

 23. Това е страхотна новина. Съжалявам, че баща ми не доживя този момент,но беше сигурен, че един ден това ще се случи. Честно каззано, аз не хранех никаква надежда, но ето, случи се. И когато днес прочетох статията, първата ми мисъл беше за баща ми. той имаше изключителната способност да разграничава жертвите, били те германци или руснаци, или българи от истинските виновници. Той казваше, че Сталин е хвърлял “мужиците си” в сраженията “като плява (слама) в огън”. Така че хора, да бъдем бдителни.

 24. petkane , бъди сигурен , че в Синята коалиция има достатъчно хора които мислят като теб , но също така и че в една страна , като БГ , където руските подлоги са “под път и над път” , масово осъждане на комунистическата диктатура е просто невъзможно . Факт с който , за съжаление трябва да живеем . Да изберем все пак ,най-добрата възможност за утрешния ден . Аз лично виждам в Синята коалиция най-сигурния джигател за това(на този етап). А ,за да осъществят желанията ни ,им трябва нашата подкрепа. За да получим ,трябва да дадем. Няма да влизам в подробности , но аз и моето семейство познаваме добре това ,което пишеш за себе си . Все пак мисли позитивно и не очаквай повече от възможното. Mоето семейство до трето коляно , ще гласува с Nr.19

 25. Наистина добра новина. Бих желал и да чуя коментар от историка Гоце СедефчоФ, но едва ли ще си направи труда, просто ще продължи да мрази запада тайно. Ще си коментират, пак тайно, с таваришите в кремъл, като се видят следващия път.
  Само незнам, кое от двете злини Йосиф Висарионович или Адолф Шикългрубер е по-голямото. Повече клоня към тавариша Сталин. Другия поне не е издавал заповеди да се стреля в гръб на атакуващите фронта свои, нито е обричал на глад милиони, пак свои.

  ———————–
  Дано поне в рамките на живота ми, сега съм на 30, успеем да се отскубнем от задушаващата меча прегръдка.

 26. Браво, г-н Инджев! Крайно време беше да се разбере, че комунягите не са цвете за мирисане. Остава само учителите, промиващи мозъците на учениците относно великите “приноси” на комунизма да бъдат отстранени от работа, и така историята да се учи неутрално. 🙂

 27. БРАВО! Радвам се, че такива неща стават реалност! Крайно време беше да се каже, че между Сталин и Хитлер няма разлика! Нещо повече-очаквам в най-скоро бъдеще да се огласи, че Хитлер е като беден роднина в сравнение със Сталин. Който е чел Виктор Суворов е наясно за какво става въпрос. Жалко, че след такава сериозна промивка има хора, които като го четат не вярват, а продължават да мислят, че това го е измислил световния империализъм. Всички тези неща се знаят от хора, които са се интересували и могат да разсъждават с главите си. А днешните събития огласяват процеса за масовия зрител, което е прекрасно!

 28. Напомням, че преди сключването на пакта за ненападение между СССР и Германия е сключено Мюнхенското споразумение от 1938г. за разчленяването на Чехословакия. Договор подписан на 29 септември в Мюнхен от министър председателите на Великобритания Чембърлейн, на Франция Даладие, лидерите на нацистка Германия Адолф Хитлер и на фашистка Италия Бенито Мусолини. Документ е бил сключен при поддръжката на САЩ. Този договор дал възможност на Германия първо да окупира Судетската област на Чехословакия, а през март 1939г. напълно да превземе цяла Чехия. На територията на Словакия била създадена марионетна фашистка държава. До Мюнхенския договор СССР предлагал на правителството на Чехословакия военна помощ. Конференцията и спогодбата от Мюнхен дават увереност на Германия да иска още територии, което прокарва пътя по-късно за избухването на Втората световна война. Сталин наистина е бил изверг. Едва ли някой е избил повече руснаци от този грузинец, но не е бил глупак, да остави СССР да воюва с Германия, затова е и Пакта за ненападение. Основната идея на ВСВ е била да се сблъска нацистка Германия със СССР. За това и Хитлер е бил финансиран от САЩ и Великобритания. Нищо не е черно и бяло, по скоро е сиво. Единствените победители във ВСВ са САЩ, които след войната, когато всички други са в колапс, се превръщат във велика сила.

 29. Уважаеми Г-н Киров,а как да няма съветско-руски подлоги,когато на СДС ,за повече от 4 ( ЧЕТИРИ) години,не му стигна време,да обяви обявената от Съветския Съюз война срещу Царство България ,на 5.9.44г. за недопустим,безпричинен акт на агресия срещу нашата страна и нашия народ. Съветската окупаци е първопричината ,за българския деспотичен,комунистически режим. Съветската окупация докара кръвожадните болшвешки мекерета на власт ,вече 65 години. Съветската окупация е първопричината за избиването на десетки хиляди наши съотечественици. Съветскта окупация доведе до разрушаване на българскта идентичност,българската душевност,българските бтрадиции,българскот развитие,въобще. И никой не се намери за тези години,да поиска обяснение от Руските власти,никой не поиска извинение,никой ,законодателно не обяви тази окупация за античовешка и антибългарска. ЗАКОНОДАТЕЛНО. При това,Българо-Съветските отношения към тази дта бяха на ниво посланици-Иван Стаменов и Александър Лавришчев .Никой от СДС не постави въпроса,нито в медиите,нито пред Руските власти:”…Ей,другари руснаци,няма ли скоро да ни върнете нашите архиви,които ги отраднахте от нашите държавни хранилища,когато ни окупирахте???”.Не,нямаха време.Стигна се до тамтези архиви да бъдат поискани от най-големия комунистически мръсник в новата история на страната,Гиньо Ганев,мръсни,пар екселанс. А нашите антикомунисти си мълчат ,вече 20години. Имахме двама президенти, представители на СДС,нито един от тях не обели и дума пред руските дипломатически представители у нас. България е единствената страна в Света,която грижливо пази най-големите паметници,тези на армията-окупатор ,непокътнати. Паметници на българската простотия. Защо ли поляците не вдигат паментници на Вермахта и РККА,сигурно са по-сбъркани от нас ли,и не знаят кое е освобождение? Говорят някои за децата си,ами отворете който и да е учебник по история и вижте какво пише за Съветската окупация на страната,причнините съвсем не са назовани. Изчислете колко пъти е прожектиран възхвалявашия предателството,тероризма и диверсиятя филм ,”На всеки километър”.Остава само на всеки ученик да раздадат ДВД-та ,с копия от него.Казвате,че масово осъждане на комунистическата диктатура е невъзможно,как да не е възможно,нали Европа я осъди,това е подсещане,подкана за другите страни,а какво правят нашите комуно-олигофрени,я прочетете тяхната преса,пък и Руската. Гадове мръсни.Да Ви припомням ли какво направиха с българтската икономика,нали знаете какво е руското “присъствие” у нас. Е,как ще се спасим от тази напаст,със синя идея ли и дясно простарнство??? Боже мили,за какво говорите,я се стегнете…

 30. Е, доживяхме! Точно 64 години след края на войната. Сега, ако излезе резолюция, че няма особена разлика между избиването на хора в концлагери и избиването им чрез “бомбардиране на недиферинцирани цели” а.к.а. заличаване на градове, ще повярвам, че човечеството се развива към по-добро.

 31. А да сте чул някой президент,крал,цар и пр.да обяви,че се преустановява производтсото на оръжие,разпускат се армиите,прекратяват се всякакви военни маневри и учения,а полицията ще ходи въоръжена ,само с паунови пера? Та,как ще се развива това човечество според Вас? А началото на войната е предизвикано преди всичко от великия,непобедимия,неделимия и т.н. Съветски Съюз,който го няма и никога няма да го има. Кой е предвиждал това,едно време?

 32. БРИЛЯНТНА СТАТИЯ.
  А Петкан да чете други блогове…

 33. Лицето Иво Инджев е чифут,изрод,дегенерат,национален предател и българофоб.Същият е агент
  на Държавна сигурност,а в настоящият момент говорител на световното космополитно еврейство.Еврейската демокрация,която лансира паразита Иво Инджев е символ на разруха,престъпност,наркомания,хомосексуализъм
  и превръщането на личността в неличност.Времето на Сатаната свършва,светът ще се разправи с
  паразитите наречени за благозвучност евреи.Паразитният капитализъм ще бъде заменен от социално справедливо общество-национален социализъм.
  НАШЕТО ДЕЛО Е ПРАВО И НИЕ ЩЕ ПОБЕДИМ ЮДЕО-МАСОНИТЕ.БИЙТЕ ЧИФУТИТЕ!!!СПАСЯВАЙТЕ БЪЛГАРИЯ!!!
  БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!

 34. Не към Ото Скорцени, а към прокуратурата:

  Ако в България има нещо като закон и органи, който следят за неговото спазване, призовавам ги да реагират на такива абсолютно ясни казуси на нарушаване на основния закон на републиката, който поставя извън закона пропагандата на омраза по расов и верски признак.
  Готов съм да сътруднича на всяка държавна институция, която би подвела под отговорност екземпляри като този, който е написал горното.
  Призивът към насилие по етнически признак ( антисемитски в случая) попада под ударите на закона. Ако има кой да го прилага.
  Ако един блог може да се смята за медия, смятайте, че съм сезирал като медия прокуратурата.
  Ще ми бъде интересно, дали ще има реакция.
  Ще смятам мълчанието на прокуратурата за съучастническо.

 35. Petkane , стягам се !
  Не се отпускай и ти!
  На 1000-та половината, е …500 !!

 36. Г-н Скорцени,това че Вие имате различни убеждения от тези на Г-н Инджев,съвсем не е предпоставка да го обиждате и ругате,плюс това,да му поставяте неправилни диагнози,граничещи с лудост. Ако можете,опитайте се,да го оборите,всеки може да сгреши и се заблуди,но Вие не се държите възпитано. Забелязва се с невъоръжено око,че демонстрирания от Вас “нацизъм”, е почти на същото ниво като болшевизма,разликата е минимална. А ,ако не знаете,капитализмът е просто названието на човешкия начин на живот,също ,както водата е име на комбинация от водород и кослород. Може да има чиста,мътна,планинска,варовита,морска, и пр. вода,но си е вода. Така е и със начина на живот. Лош,или добър,но все си е капитализъм,тези,които се опитаха да измислят друг начин,всичките загубиха,претърпяха пълно фиаско.

 37. До Г-н Серафим. Мисля,че думите Ви,не са на точния адрес,аз приветствам статията и не споря с нейните достойнства,къде забелязахте нещо подобно??? Второ,от позицията на какъв,ми препоръчвате в заповедна форма,да чета други блогове. Аз се познавам с Г-н Инджев и уважавам неговите усилия,които полагаше когато заемаше съответните длъжности.Плюс това,пише културно,а не профански,както повечето журналисти. И трето,нали може лесно да се сетите,кои заповядваха,да,браво,веднга познахте,комунистическите мръсници. За разлика от Вас,аз не мога да си позволя такива арогантни думи,дори да не съм съгласен по никой въпрос с Вас. По-добър вариант е, да се освободите от комунистическия манталитет,ще останете много по-доволен и по-свободен.Повярвайте ми,но това е само една приятелска препоръка,съгласен сте,нали.

 38. Ото Скорцени е един некадърник. Нито е успял да отвлече генерал Айзенхауер, нито да залови Йосип Броз Тито. Това му е било наредено от Хитлер и не е успял да го направи. Чета поста на този малоумник и се чудя каква точно е идеята му да сравнява Иво с Ото. Явно това е някаква диагноза и на човека не трябва да му се обръща внимание. Не си губете времето да му отговаряте. Луд, просто луд !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.