Коалицията за Русия си пробива път с “бой, е… и руска музика”

Известният хашлашки лаф за това „как се оправят нещата” – с „бой, е…и сръбска музика”, беше претворен творчески в дела от управляващите под формата на предизборна кампания.

Боят, ако не броим един разбит клуб на Синята коалиция в Габрово и един застрелян привърженик на ГЕРБ в Шумен ( за което вината ще се изяснява тепърва в рамките на 21 век от нашето правосъдие), беше повече „виртуален”. Става дума все пак за „модерни” леви! А нали и медиите са в ръцете им, пари не им липсват, плащат си боя срещу опозиционния враг. Наемници винаги се намират срещу подходящо възнаграждение.

Така в публичното пространство се развихри агресията на силните срещу слабите, на властта срещу претендентите за нея, на управляващите срещу опозицията. Чудна картинка на абсурдната логика, която предвижда по-скоро обратното – настъпващите „малки” да водят нещо като безогледна битка, за да се докопат до заветната власт. Но у нас е така, тя „ с кръв се дава”, кънти в главите на другарите.

Кампанията ще се запомни с абсурда властта ( в лицето на БСП) да поръчва охулващи клипове за разпространяване по интернет и в електронните медии под партизанското прикритие на измислена партия, в който като „страшилище” за избирателите беше „изваян” образът на Иван Костов, политик, комуто иначе се подиграват за слабата народна любов, мерена чрез рейтингите от социолозите.

А когато нелегалният подбудител беше разкрит от RE:TV в лицето на премиерския съветник Азер Меликов същата тази власт направи характерното за нея: пренебрегна факта, все едно, че не е истина. Нали средствата за (дез)информация са си нейни, защо да си признава, след като никоя от т.н. големи няма да разрови.

Доказателство за това медийно угодничество е също това, че гафовете на Станишев бяха удобно „пренебрегнати”. Ако предизборната кандидатпрезидентска кампания на Хилари Клинтън беше съсипана от американските журналисти заради неверните й твърдения за опасностите, на които се била натъкнала в Босна, то гафът на Станишев, който е бил в Хърватия, но не е разбрал в коя държава се намира, мислейки че е в Босна ( какво съвпадение!) си остана добре похлупен. Изпуснал се, но има кой да бърше. Все едно, че нищо не се е случило.

За продължението на израза за „боя…” не се наемам да коментирам. Оставям на въображението на читателите. Но за музиката трябва да се каже специално, че другарите този път бяха абсолютно откровени- такива, каквито станаха на финала с компроматната битка, когато престанаха да се крият и удостовериха авторството си за разпространяваните от тях оплюващи антиреклами срещу врага със собствения си червен печат.

Сръбската музика беше заменена с руска. В Пловдив червените подгряха с Йосиф Кобзон, а в София се нажежиха с група „Любе”, любимата на Путин. Да се чуди човек дали в своята откровеност няма да си признаят, че всъщност са „Коалиция за Русия”, а не “Коалиция за България”, както се наричат по документи.

25 мнения за “Коалицията за Русия си пробива път с “бой, е… и руска музика””

 1. .
  Не е чудна склонността на БСП към руската казионна музика.
  .
  Защото БСП не е БСП!
  .
  Не може да е Българска организацията представляваща сърцето на руско-съветската колониална администрация у нас.
  .
  Нито социалистическа–и социализмът и комунизмът са наивни (опасно наивни) западно-европейски интелектуални течения от XIX век.
  .
  Нито пък партия–организация която не е възникнала като обществен феномен в страната, а е донесена и поставена на власт на щиковете на Червената Армия.
  .
  Ама как хубаво пее Йосиф Давидович Кобзон, а?
  .
  “Работа у нас такая, забота у нас простая…”
  .

 2. Povedenieto na mediite pri tova, koeto cheta, “…един разбит клуб на Синята коалиция в Габрово и един застрелян привърженик на ГЕРБ в Шумен…”, mnogo napomnq za povedenieto na Kaymakamina na Prespa pri bezchinstvata na Hayredin Aga i Kyuchuk Kadri v “Prespanskite kambani” na Dimitar Talev. Vpechatlenieto ne se razvedrqva dori ot chisto balgarskoto ime na premierskiq savetnik, Azer Malikov, ocheviden visok dan v elektronnata “samootbrana bez orujiem”.

 3. 24 часа преди върховно историческо изпитание за България,не ми е до до анализи с възторжен “онанизам” за всичко това което бе,отдавна, и видяно, и ни чака!
  Но беше и ясно казано,поради което повече няма и как да бъде повод, за вживяване след непонятните или всъшност много понятни с п и р а ч к и, при..”поредния пробив на бой!!!”,но ще си останат основание за откровени,но нерадостни размисли!!!!наред с тези за “Коалиция за Русия!

 4. Не знам защо Кобзон не се яви на Евровизия? Да се пробва човекът.А може да пробва и в MTV.Там не са чували такива частушки.

 5. На фона на днешните величави откровения в “Труд” от г-н И.Калфин,С.Паси и Н.Михайлова
  колко е добра дипломацията като невидима,как й е дошло времето за настъпление в т.ч. и срещу “вечния” враг ДС,само се чудя, като какво ще им е поредното “презареждане” по разните точки в т.ч. за принципност и честност,
  към държавата България и уважение към самата служба като такава …или външните министри И.Башев,П.Младенов,/най-вече/.. Виктор Вълков,не е разбирал от исторически или др.”удобен” консенсус по отношение на един исторически символ като Н.В. Царя,у когото се отъркват,когато и както им отърва….
  Заради една чест, или тъкмо, заради тази служба,
  която не е въпрос на “издигане на вълната”,а се иска и дупе в невероятни времена….най-добре да се снжите, докато е време,макар и никому повече,да не са му нужни поредните ви метаморфози ….
  Или може би професионалистите без ченгесарско минало,бивши членове на БКП,не са милеели за България?
  Глям грях имате, това да знаете,когато аз мога да ви го кажа само пред другите в гроба,
  благодарение на бога на ИВО ИНДЖЕВ!!!

 6. Mnogo napecheno stava za kupuvachite na glasove v Blagoevgradsko!!!
  Радио Фокус – Пирин:
  Благоевград. Над 1 800 полицаи ще са пряко ангажирани с охраната на изборните секции и недопускане на нарушения на обществения ред през утрешния ден на територията на област Благоевград. Това каза в ефира на радио „Фокус” – Пирин директорът на Областна дирекция на полицията в Благоевград комисар Константин Титянов. Той допълни, че във връзка с негативното явление „купуване на гласове” и с цел максималното му ограничаване, изключително много патрули ще има на територията на област Благоевград, които ще проверяват сигнали за купуването на гражданския вот. Също така ще участват и служители на „Гранична полиция”. „Извършителите на това престъпление ще бъдат задържани и ще им бъдат повдигани обвинения”, категоричен бе комисар Титянов. Също така той добави, че над 50 оперативни патрула ще следят за недопускане на тази порочна практика. По думите му, организацията, която е създала за изборите Областна дирекция на МВР Благоевград, е перфектна.
  Ili, kakto kazva pesenta, “Ne moje pile da frakne, kamo li chelqk da mine…”
  Samo nqkoy da kaje, che 5000 politzai na stadiona ne mogat da se opravqt s 300 ekzaltirani zapalqnkovtzi, ta kakvo ostana za tezi 1800 dremlivo obikalqshti goreshtite ulitzi – shte si ima rabota lichno s g-n Titqnov!

 7. Посещение американского президента завтра,когда вся и могучая Россия,
  даеть примерь что поняли летом г-н Медведев и г-н Б. Обама,когда две звезды и одно моськовское небо,должно показать,что сказал “Фьйненшъл Таймс” и чего дольжны,понять больгары
  осенью,эсли все так и так,еще не понял больгарский т.н. элить…..!!!

 8. До ХХХ, ако говорите за социализъм и комунизъм във философски смисъл,да,това са теории,изключително лъжливи и нереализуеми,плюс това,изключително слаборазпространени.И в никакъв случай,сред интелектуалците. Особено прз 20век,когато се създаде първата държава,под флага на комунизма,ъпгрейдван в болшвизъм.Болшвеишката диктатура,наречена съвсем неоснователно “пролетарска(работническа)” веднага бе усетена от западните философи,общесвеници,полиици и пр. И вместо да бъде унищожена веднага,в зародиш,тя бе оставена да цъфти седем десетилетия,отнясяща в гроба над 100 млн. човека.За останалото сте абсалютно прав.
  Георги,дайте да измислим нещо,с общи усилия и да ползвате и Вие кирилицата,ще останете много доволен. Но ако държите на всяка цена да не желаете българската писменост(азбука),това е Ваше право и моята молба не я считайте за валидна. Скоро завършвам изучаването на арменски език и ще ползвам арменскат азбука,при писането на български език,ще е много интересно.

 9. И цитата Ви на руски не е правилен,пише се “самоотбрана без оружия”,изисква се родителен падеж.

 10. D i o s m i o,c u a n t a r a b i a y c u a n t a t r i s t e z a c u a n d o l o s c o m u n i s t a s en e l O c c i d e n t e c o n f u n d e n la n a t u r a l e z a d e s u s a d h e r e n t e s i d e o l o g i c o s en p a i s e s p o b r e s… …..Y!!! …..q u e p a s a r a l u e g o?
  /Колко гняв и каква тъга,Боже мой,когато комунистите на Запад бъркат природата на своите идеологически привърженици в бедни страни…И какво ще стане по-късно?/

 11. До г-н G.Georgiev Моля Ви пишете на кирилица,измъчвам се с писмото Ви,като стигна до коментар с латиница,го прескачам!Вземете си една клавиатура с кирилица!Ще кажете-това си е мой проблем,че Ви прескачам писанията!Може и да сте прав!

 12. Благодаря сърдечно на г-н Petkan за поправката, преносимия ми компютър е с Dutch подредба на клавиатурата, той ми е даден от фирмата тук, кирилизиран е, но трябва да се изчислява всеки клавиш поотделно, и БГ фонетик не върви (това го написах за 20 мин.).

 13. България (нещастната държава)- към Petkan и XXX
  Болшевищката диктатура е наречена пролетарска (работническа) защото е използвала либералните и хуманни идеи
  на капиталистите утописти породени от състраданието към безмилостно експлоатираната работническа класа и довели до комунистическия идеализъм за свобода, братство и равенство. И тъй като работническата класа по онова време е била мнозинството от населението ето и генезиса на думата болшевишка. Но тя си е диктатура и по съшество тоталитарна такава, която е организирала усилията на мнозинството от работниците (без да ги обиждам) но все пак посредствени хора, с редки и малки изключения, за своя подкрепа. Разбира се това е състоянието на работническата класа от края на 19 и началото на 20 век. В днещно време с развитиети на тенологиите и информатиката днешната “работническа класа нито е толкова многобройна (болщинство), нито е посредствена. Напротив, стои в челните редици на интелигенцията! така че една днешна тоталитарна диктатура би трябвало да си търси другаде подкрепата и на практика изглежда все по-малко възможна в повечето краища на света.
  За съжаление в България, страната на абсурдите, нещата не стоят така и всички много добре го знаем. На практика съвременният ни тоталитаризум у нас се крепи на чиновническата бюрокрация и корупция. Вся власть бюрократом! В това се състои проклятието ни, което е следствие на невъобразимото ни изоставане (най вече интелектуално) от останалите европейски страни. И тъй като масата на чиновниците бюрократи е недостатъчна за стабилната поддръжка на тоталитарната власт се търси подкрепа от вън. Ето добре виждате че си имаме коалиция за Русия (Путинова естествено)-БСП и приятели. Имаме си много другти коалиции за себе си -Лидер, РЗС, и още ред други пигмейски партии, нареденим в стройна рседица на опащката за кокъла, пърдон властта! И между тях една по-особена и по-нагла, която освен за себе си е и коалиция за Турция?- ДПС. Само истинска коалицияза България липсва!
  Все се надяваме това да е Синята коалиция с ГЕРБ! Хайде до утре! Утрото е по-мъдро от вечерта. И умната!

 14. petkan, kakvo znachi “prz” i “armenskat” ?

  armenskat e moje bi armenskata tv skat, a prz samo ti si znaesh

 15. ако не отговориш си гоце. напиши здравей за да ти повярвам

 16. това не е по темата и не искам да прозвучи като реклама на сайт, но ми се видя интересно и успя да ме на накара да се усмихна. Все пак, в онлайн пространството, тази така наречена “Коалиция за България” със нейното шефче не успяха да опазят собственият си шефски уеб сайт. Ето линка:
  http://mechka.com/politika/haknaha-stanishev-bg/
  разбира се, това е вече поправено, но следите остават..

 17. Do GB, похвално е,че имате познания в областта на социализма и комунизма,но допускате съществени грешки. Първо,съществуват две философски школи-иделистическа и материалистическа. Второ,материалистите стигат до задъдена улица,защото техните теории не се сбъдват в живота. Трето, ненужното разделение,бих казал ,дисекция на обществото на класи е определно погрешно. Това довежда до много заблуди,до ненужни жеретви дори. Четвърто,при утопичния социализъм и комунистическото учение,не се обръща внимание на човешкия индивид,съответно,индивидуализма.Който е основен двигател в прогреса на цивилизацията. Пето,болшевизма идва не от посочения от Вас факт,а от руските комунисти,които се отделят от истинските социалдемократи,а себе си наричат “болшевики”, другите,меншевики. До тук приключва политическата,философската,идеологическата и пр. същност на тази партия. Започва чисто терористична вълна,ярост,безумие у тези същества. Натам,нещата ги знаете. Комунистите-болшевики се опитват,при това много успешно да оприличават комунизма само със Сталин,с цел да се оневи самия комунизъм. Но т.нар. “Сталинизъм” е детска приказка в сравнение с “Ленинизма”-до 1922г. Дори,ако Лев Троцки беше взел властта,а не Сталин,комунизма в Съюза щеше да бъде още по-идиотски,бедна е човешката фантазия,какво би могло да се случи тогава.Казвате ,че раб. класа е безмилостно експлоатирана…Ако се считате за нормален човек,а не за комунист,никога не използвайте тази фраза,говори много лошо,това е комунист. демагогия. Друго,говорите за комунистическия идеализъм за свобода,братство и равенство. Тези три думи не са рожба на комунистическото учение,второ същинския комунизъм,който експлоатира тези думи е много далеч от реалната им стойност и практиката ,въобще. Комунистите се избиват като мухи,помежду си(Г. Димитров прати неговия побратим Трайчо Костов на бесилото),а какво остава за различните от тях.А че работноческата класа,стои в челните редици на интелигенцията,това е отново ненужна демагогия. Нормалните хора не определят границите нито на интелигенцията,нито на работническата класа,нито на селската класа,всички са равнопоставени в разнообразието на обществото.Втората част от коментара Ви,е абс. правилна с изключение на фразата “коалиция за Турция”. Такъв филм няма,това са провокационни,комунистически действия. Турция е отделна страна от България,и ДПС не е турска партия,плюс това едва ли ДПС изпълнява указания от други държави. Това лесно се научава.И Турция съвсем не е толкова примитивна държава,като българската,да, има си своите негативи,но такава простащина ,на държавно ниво,която се лее от българските отговорни лица и фактори,там не е позната.

 18. LE MONDE 04.07.2009 – 15H30

  EN BULGARIE, NOUVELLE EUROPE ET VIEUX DEMONS
  Dans les rues de Sofia, la tendance en matière automobile évolue. Les nouveaux riches remplacent peu à peu leurs 4 × 4 noirs, à la lourde symbolique mafieuse, par d’aussi gros modèles, mais de couleur claire. Le piéton bulgare fournit une explication plausible : “Ils montrent qu’ils ont blanchi leur argent sale.”
  De fait, la Bulgarie aimerait offrir une image, si ce n’est immaculée, du moins plus avenante à l’Union européenne (UE), qui l’a accueillie en 2007. La population rêve d’en finir avec la transition post-communiste, années de plomb marquées par la corruption et les assassinats. Lors de la campagne des élections législatives, qui doivent se tenir dimanche 5 juillet, tous les partis ont promis, levant un poing vengeur, de traquer ceux qui pillent les caisses de l’Etat ou détournent les fonds européens.
  C’est notamment le cheval de bataille des Citoyens pour un développement européen de la Bulgarie (GERB), parti de droite qui part favori des élections. Les socialistes actuellement au pouvoir promettent également de combattre le fléau.
  Mais, faute de majorité absolue, l’actuel premier ministre, Sergueï Stanichev, ou le chef de file de l’opposition, le maire de Sofia, Boïko Borissov, devront nouer des alliances pour gouverner. Dans ces tractations, les grands idéaux démocratiques se délitent traditionnellement en marchandages où priment les intérêts partisans, voire l’affairisme.
  Le pays ne semble donc pas en avoir fini avec les mauvaises habitudes. Lors des récentes élections européennes, des malotrus ont été surpris en train d’acheter des voix devant les bureaux de vote. Plusieurs hommes d’affaires ont été remis en liberté par la justice ou ont vu leur procès suspendu : ils se sont portés candidats aux élections législatives, obtenant ainsi l’immunité. S’ils devaient être élus, ils échapperaient à tout jugement. Le président de la République, Georgui Parvanov, a appelé les électeurs à bouder ces douteux personnages. “Si vous permettez à des personnes qui ont lourdement péché d’entrer au Parlement, cela entachera un peu plus l’image de la Bulgarie et affectera profondément notre idée de la démocratie”, a prévenu le chef de l’Etat. Il n’est pas certain que sa supplique soit entendue.
  Les arrestations de corrupteurs et de corrompus se sont multipliées ces derniers mois. Elles sont autant de signes de bonne volonté envers l’Union européenne (UE) qui a gelé une partie des subsides versés, faute de transparence sur leur emploi. Les optimistes y voient la fin de l’impunité. Les pessimistes concluent que la gangrène gagne encore.

  ADRESSES FICTIVES

  Un autre indicateur laisse mal augurer de la rénovation politique : l’omniprésence des anciens cadres communistes. Ainsi 142 candidats aux législatives sont d’ex-membres des services secrets, a révélé la commission spéciale chargée de dépouiller les archives de l’ancien régime. Le plus connu est Ahmed Dogan, chef du parti de la minorité turque, une formation qui est de pratiquement tous les gouvernements depuis vingt ans. Les ex-agents de la police politique sont également légion. Les apparatchiks se sont reclassés au sein du Parti socialiste, mais ont également essaimé dans les autres formations. Ils se sont reconvertis dans la politique ou dans les affaires, quand ce n’est pas dans les deux, par souci d’efficacité.
  L’homme de la rue ne peut que constater cette promiscuité. “Le communisme est comme un pétrolier qui aurait coulé mais qui continuerait à larguer sa cargaison polluante”, estime Stefan Dimitrov Stoyanov, fils cadet de Radoj Ralin, un des plus grands poètes bulgares, mort en 2004. Traducteur de Molière, amateur de jazz, Ralin a payé cher sa dissidence. Le fils ne peut que constater que ses persécuteurs sont toujours aux affaires, tout en parlant d’ériger une statue à l’illustre disparu.
  A ses côtés, sa femme, Tania Stoyanova, raconte comment son immeuble abrite, au vu et au su de tous, des adresses fictives de faux électeurs. Le dégoût monte contre la classe politique. Les ultranationalistes prospèrent, élections après élections, sur ce terreau putride comme pullulent dans Sofia les croix gammées peintes sur les murs. Par une sombre ironie, Dimitar Stoyanov, le neveu de Stefan Stoyanov et donc le petit-fils de l’humaniste Radoj Ralin, est devenu le leader d’Ataka, le parti d’extrême droite, anti-Rom, anti-Turc et antieuropéen.

  Benoît Hopquin – Sofia Envoyé spécial

 19. Здравейте г-н Petkan,
  Благодаря ви за поясненията за двете философски щколи. Аз лично, като инженер по професия с доста дълъг и разнообразен стаж, както и в науката, така и в нейното практическо приложение, отдавна съм привърженик на идеалистическата школа! Да, да не се учудвайте, ние инженерите сме най-професионалните идеалисти, даже това от нас се изисква и от международните стандарти, като ISO 9001 например. В смисъл, че ние сме творци, които за да сътворят, каквото и да е трябва първо да имат идея (слово) за това творение и да я поставят на чертеж, седем пъти да в проверят и евентуално поправят преди да се уверят (видят), че направеното е добро.
  Благодаря и ви за историческите подробности около Болшевишката революция. Руското никога не ме епривличало особено много и макар да ни я набиваха едно време в училише с чук в главата, много неша и подробности или съм забравил или никога не съм знаел. нямам претенции затова и приемам критики в тази насока. Искам само да ви поясня, че коментарите ми обикновено са метафори и не бива да се разбират буквално, макар и понякога с ужас виждам, че и аз трудно се разбирам. Какво да се прави пиша на “прима виста”, едновременно с мисълта си и понеже използвам фонетичен кийборд често правя печатни грещки, като бъркам Ш и Щ или Ъ и У. Не можем обаче да коригираме или редактираме коментарите си. И това също нагледно показва какво се случва когато материалното – печатането/говоренето, изпреварва идеалното – мисълта!
  Колкото до тукащния ми коментар, той би трябвало да се чете във връзка с един мой коментар от вчера под статията за Евродекларацията поставяща знак за равенство между Хитлеризма и Сталинизма. За да ви улесня обаче ще кажа тука, че идеята се върти около една моя дефиниция за тоталитаризма, която написах там: Тоталитаризмът е диктатура на осъзнатата, организираната и войнстваща в борбата си за оцеляване посредственост.
  Бих могъл да развия тезата и в обвивката на Френската революция или дори описвайки някаква хипотетична страна Утопия, което в крайна сметка е метафора, нали.
  Не мисля обаче, че има нужда да излизаме от границите на Българоабсурдистан, страната на изключителното разнообразие и неограничени възможности за политическите “Мичуринци”!
  Колкото за коалиция за Турция, написах я с въпросителен знак накрая, ако прочетете внимателно. Можеби по-дфобре беше да я бях поставил в кавички. По-точно би било да кажа, коалиция за себе си сърфираща на гребена на вълната на великотурския щовинизъм. Иначе и аз от сериала, покъртил по думите на бТВ цял свят – “Перла” виждам, че Турция е прекрасна страна! (Е ходил съм в Истанбул поне три пъти). Едно време и у нас се появи един сериен филм, който така правдиво описваше живота ни в соцрая (през погледа на “Мария-Антоанета”). “Завръщане от Рим” се казваше сериалът, но кой знае защо не се хареса на хората!
  Поздрави, ваш Робинзон Крузо.

 20. Аман от всевъзможни специалисти по руски език и руските въпроси.
  Аман от интелекти формирани от дълбокото познаване на всичко руско и сакън, родителният падеж да не е правилен.
  Cтраната ни e член на Европейския съюз, всеки говори как трябвало да вървим кам възприемане на европейските системи на държавно управление, ценности и бит, защото видите ли, били сме в Европа от както свят светува и незнам си какво.
  А аз не виждам как това ще стане с тези едностранни, дълбоки и всестранни руски познания.
  Някой да знае английски, френск, немски, испански, италиански, до степента в която владее руски език? Някой в дълбочина да е запознат с ценностите na тези западно-европейски култури, така както повечето хора работещи на културният фронт у нас са запознати в дълбочина с руската култура а мнозина са дипломирани в руски университети?
  Отговора който сам си давам е: “Съмнявам се!”. И ще ви кажа защо.
  Защото имам пример пред очите си. Синът ми прави PhD в Chicago University, пише дисертациа най-общо казано в “Сравнителна литература”, с интереси и задълбочени знания в антропология, социология, философия, политическите науки. Владее свободно английски, италиански и френски и ако анализира и изказва мнение за събитие или явление, анализа му е на базата на широк спектър от знания формирани от западно-европейските мислители, бащи на западноевропейската култура към който казваме, че желаем да се приобщим.
  Как България ще се приобщим към Европа, при съществуващата огромна пропаст между европейската култура и ценностна система и русофилизираният българин, на всички културни нива?
  Питам и кoмай, отговор не искам.

 21. Към Узунов:
  Постовените от Вас,въпроси са иинтересни,задъбочени
  и своеобразна адаптация към съвременните изисквания на столетието,видни и от дневния ред на диалога в Москва,какъвто се
  очертава тези дни,като решаващ предизвикателство в т.ч.и за България.
  Излишно е да подчертавам,че общо два варианта,бяйа опитани,както е излишно,да гадая и защо бяха спиран последователно….
  Няма вече смисъл!

 22. To the attention of Mr. Todor Uzunov
  Dear Mr. Uzunov, please note the following sentence:
  The Totalitarism is a Dictatorship of the self known, organized, and fighting for its survival Mediocracy.
  I hope you are happy now.
  Sincerely yours!
  GB

 23. Значи, 70 години трябваха за да се разбере, че Двете тоталитарни империи на XX век са от един дол дренки.Доста удобно няма живи свидетели на тези събития.И това ако не е манипулация на Историята здраве му кажи.Как може да поставиш знак за равенство, между един убиец който е затрил окло 6 милиона евреи и друг който е затрил ни повече ни по малко от 50 милиона човешки животи, а разбитите съдби на живите, а осакатените души да не говорим.Не зная но пак ми мирише на двоен стандарт и лъжи в интерпретирането на историята.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.