Голям бойко(т)

„Голям Бой(ко)” е подмазваческото заглавие на един от официозите на досегашната власт, в. „Стандарт”, който се опитва да скочи от дерайлиралия трамвай на Станишев, за да се прехвърли буквално в нощта на изборната победа на ГЕРБ на пожарната на новия началник. Само че фактът, че Бойко е „голям”, не е новина. Новина е друго :

ГОЛЯМ БОЙ(КОТ)

Големият бойкот срещу преялите с власт тепърва ще се отразява по веригата на обслужващия персонал на триглавата ламя. Да си спомним на изпроводяк някои от основните лъжи, които тя с огнен плам избълва с надежда да изплаши юнаците, пожелали да се преборят с нея.

Приключвал бил един успешен мандат, не престана на повтаря Станишев, включително след доказателства за разгрома му в нощта след изборите, който превърна формалната процедура по завършване на мандата в самоцел. Излиза, че глупавите избиратели не са разбрали успеха му.

Без мен няма да се оправят, също така многократно и също в нощта след изборите повтаряше Доган. Оказа се , че може. И още как!

Трябва да има на всяка цена коалиция между първия, втория и третия, обади буквално в навечерието на изборите се от удобното си президентско прикритие за нищонеправене Г.Първанов. Върховна глупост на върховния ни главнокомандващ, както се видя!

Гласуваш за Бойко Борисов, получаваш Иван Костов, твърдеше цялата пропаганда, начело с уж много толерантния Станишев. Както се вижда, няма нищо подобно- дори и сините да получат роля в управлението, тя ще бъде на светлинни години от внушението за тяхната водеща роля, с което се опитваха да плашат избирателите.

Мажоритарният елемент на изборите щял да даде възможност на гражданите да гласуват за личности- лично развиваше бумеранговата си теза Г.Първанов, а след него и наследникът му в партията. Пръв се усети убиецът на лисици – като една лисица се извъртя, но няма как да се измъкне от капана, който сам си заложи и се изложи. Ако има по-голям провал за БСП на тези избори, това е точно този мажоритарния бумеранг, който запратиха срещу врага, но ги удари право в петолъчката на челото.

Изброяването на лъжите и глупостите може да продължи още. Към стандартния израз за „грешките на растежа и растежа на грешките” трябва да се направи малка корекция: нямаха грешка в растежа на ламтежа. До пълно оглупяване от преяждане.

Ако има някакво „смекчаващо” вината им на лъжци и глупци обстоятелство, това е ролята на ласкателите и гадателите, с които се бяха обградили. Сега със сигурност някои от тях ще искат оставки на същите, на които така мазно прислужваха. А оставките на прислугата, която игра твърде съществена роля, ще се намери ли кой да поиска?

Придворни медии и социолози вече изобразяват почти радостна почуда каква голяма работа, като „Голям бой(ко)”, била избухнала. Нищо чудно дори точно най-върлите подмазвачи, които помпаха лъжата за големите успехи на правителството, което направило страната най-устойчивата държава в света срещу световната криза, да започнат сега в техния си стил да заплюват победените. В ритането на падналите те са доказани специалисти!

Само че опитът от последните 20 години показва, за т.н. съпътстващите властта наемници няма наказание.Кудкудякането им обикновено продължава в тон с новия петел. Тук „за кокошка има прошка” . Те със сигурност знаят, че и „без петел ще съмне”, но какво да се прави – много им се ще да продължат да снасят яйца. Така че кудкудякането ще продължи.

33 мнения за “Голям бойко(т)”

 1. Метафората в последния параграф ме подсети за една песен на Каналето – “Шат на патката главата”.

  Ламята вече загуби една от главите си. Другата има силен махмурлук, а третата гледа начумерено под гъстите си анадолски вежди…

  Както винаги – в България нищо още не се знае. А като разберем – ще е късно за китка, пък и либето вече може да не ни е толкова на сърце…

 2. Благодаря ви г-н Инджев !
  Благодаря ви за всичко, което направихте за мотивиране на повече българи да гласуват.

  Благодаря на всичките ви читатели !

  Честито !

 3. Брилянтно г-н Инджев. Браво.
  Мисля, че тук е подходящ един израз, които важи за любовта, но може да важи и за нашите медии – “не плюй там където си лизал”. Съмнявам се обаче, че повечето ще разберат за какво иде реч. А за истинските медии и журналисти това не важи, защото пред тях въобще не стои тази дилема в кавичките, по отношение на властимащите.

 4. Господин Инджев,
  Искам да сме 6.07.09 и да чета водещите заглавия в медиите:
  “Отиде си най-корумпираното правителство в Европа!”;
  “Успех за десните партии в България”;
  “Свиква се извънреден пленум на БСП”:))
  “Дръж се земльо, шоп те гази”:)

  Ето какво е писал един колега преди време в друга статия. Сега аз го поздравявам както и всички живяли с тази надежда последните дни. Само да видиме кога ще е пленума….

 5. Прислугата не подава оставка. Смяна на господаря и всичко продължава по-старому, защото прислугата е най-устойчивата гилдия, поради своята същност.
  Ще ми се да има независима прислуга, която да прислужва само народонаселението – да има усет за нюанса. Няма само бяло или черно. То и бялото и черното имат хиляди нюанси.
  Вие, г-н Инджев да сте чували за такава прислуга?

 6. Народът показа, че привидно лесно е да бъде лъган перманентно.Но народът вече са и младата част от нацията-а те са информирани, и не търпят носталгичното, глупаво примирение и заблуда на родените през 40-те и 50-те години.
  Не мога да проумея, как социалистите, които и на времето, а и сега имат реални възможности да пътуват до цивилизованите държави са слепи , глухи и невъзприемащи реалния им свят – организиран, хигиеничен, законосъобраязващ се, нормален за всеки, който работи и спазва правилата.
  Вербално изразяват съгласие с това, но дълбоко ерозиралите им души налагат практиката на лъжата, демагогията, алчността и неспособността да мислят не само за своите лични наследници, ги прави съвременни демони – изповядващи фалшиви постулати и изкуствено наложени притчи. Същите се опитват да превърнат твореца в роб, съвестния – в глупак, работливия- в изгладнял страхливец.
  Липсата на морал е тяхно оръжие, но и нещастие, защото самата Природа не търпи изкуствени каузи. Те ще понесат своята вина , въпреки къмтържеството на истинатаи в дългия път

 7. Мисля, че това, което казва Гларус, е от решаваща важност и несъобразяването с него беше една от причините СДС да изпусне нещата от контрол при управлението 1997 – 2001.

 8. Народът показа, че само привидно е лесно е да бъде лъган перманентно.Но народът вече са и младата част от нацията – а те са информирани, и не търпят глупавото примирение и заблуда на родените през 40-те и 50-те години.
  Не мога да проумея, как “социалистите”, които и на времето, а и сега имат реални възможности да пътуват до цивилизованите държави са слепи , глухи и невъзприемащи реалния им свят – организиран, хигиеничен, законосъобраязващ се, нормален за всеки, който работи и спазва правилата.
  Вербално изразяват мнимо уважение към този ред,често използват епитета “европейски”, но дълбоко ерозиралите им души налагат практиката на лъжата, алчността и демагогията. Неспособността им да мислят не само за своите лични наследници,а и за националната кауза, ги прави съвременни демони – изповядващи фалшиви постулати и изкуствено наложени притчи. Същите се опитват да превърнат твореца в роб, съвестния – в глупак, работливия- в изгладнял страхливец.
  Липсата на морал е тяхно оръжие, но и нещастие, защото самата Природа не търпи изкуствени и несъобразени с нея правила. Те ще понесат своето наказание , въпреки,че към тържеството на истината пътя е дълъг.

 9. а какво да кажем за тези, за които гласувахме?! преди 4 години събраха 515 000 гласа от общо 3 милиона и 600 хиляди гласували, а сега зорлем малко над половината при два пъти по-голяма активност.

  сигурно няма да видим оставки на лидери нито в дясно, ни в ляво.

 10. Да не се лъжем много много. Тези дни кукловодите и гоце още не са се окопитили от този нокдаун. До седмица две контролирайки 90% по мое мнение от медиите ще започне офанзивата.

 11. Наглото държание на управляващите и особено в предизборната кампания, като реклама, интервюта и най-вече като управленчески актове много напомня същото държане на почти същите непосредствено след 9.IX.1944 г.Липсават само кошмарните джипки и убийствата със сопи.Това показва липса на интелект за посрещане реалностите на демокрацията и ако щете 21 век.
  Поздравявам демократично настроения български народ с изборната победа!
  Господин Инджев, не само от някаква медия лигаво ще се приплъзнат към ГЕРБ и още много знайни и не толкова знайни, жадни за охолство обекти и субекти.НО!Но, ако са внимавали в картинката, трябва, да са видяли, че Бойко Борисов е отвратен от ширищата се корупция, кражба и слугинаж. Мисля,че много бързо ще бъдат охладени и най-жарките целувки и прегръдки изпратени изпратени за генерала , защото те ще са опасни за политическото здраве на ПП ГЕРБ, а той го знае.

 12. Народът отново призова месия – нов, този път пожерникар. Дано не ми се нахвърлят ентусиазираните за промяна хора. Аз също искам по-добри дни за мен и семейството ми. Но си спомням как скачаха и призоваваха пред НС Костов през зимата на 97г. после как целуваха ръцете на Царя и му повярваха че ще ни оправи за 800 дни, сега гледаме в очите Бойко и треперим от вълнение и радост. Реалистка съм, може би защого съм историк и познавам този прословут български ентусиазъм, който с едно “НАПРЕЕЕЕЕД” поведе народ и през 1876г. и през 1912-1913г. и през 1989г. и какво постигнахме … разочерование и погубени надежди. Успех на г-н Борисов, и да си отваря очите на кого да се доверява… А Вие г-н Инджиев останете все така обективен, Вие сте нашия коректив за политическата конюктура.

 13. Нека да честитим на победителите и да си пожелаем, дано днешните триумфатори никога не тълкуват успеха си с остарелия език на балканските междупартийни свади. Защото постижението на ГЕРБ, пренесено в полето на междупартийните боричкания губи значението си; тъкуването му с опростената терминология на спортния коментар го лишава от дълбочина, пропускайки съдбоносния му смисъл.
  Господ, (или съдбата), отново и отново повтаря пред нас простата притча за довереното богатство, което трябва да му върнем умножено, защото комуто много е дадено ще му се придаде, а който има малко – ще му се отнеме и онова, с което разполага…
  Вече ни е време да разберем за какво имане става дума.

 14. ИВО БИ ЛИ ПОДКРЕПИЛ ТАЗИ ИНИЦИАТИВА? Драсни един ред, моля те.

  “КЛУБ ПЕТИ ЮЛИ” – дискусионен клуб за граждански инициативи се обръща към всички български граждани извън мафията, които желаят България да стане модерна европейска държава, с безкомпромисно гражданско общество, с призив да се самоорганизират.
  ИК предлага създаване на федерация от клубове, които да поставят пред Народното събрание и пред други държавни органи и институции важни проблеми, да оказва давление за тяхното разглеждане и решаване, като ги степенуват по важност, като не позволяват бездействието да бъде оправдавано с формални доводи.
  Обръщаме се към всички които споделят тази идея, да инициират създаване на такъв клуб в своя град, квартал или регион и да изпратят съобщение за това чрез http://www.gid.bg
  Или на interin@mail.bg .
  Организационната структура на бъдещата федерация, ще бъдат решени също чрез равнопоставена дискусия. Нашето виждане е, че не е необходимо да бъде изграждана иерархическа структура, тъй като “Клуб 5 юли” не е политическа партия а доброволно сдружение на равноправни съмишленици, без разлика на религия, етнос и политически убеждения. Обединената мафия БСП-ДПС, по наши виждания не се състои от партии а от кланове – те нямат идеология а само престъпни интереси. България има нужда и от лява, и от центристка или либерална партия, но те не са такива.
  България, поради изгражданият дълги години мафиотски и корупционен модел и световната икономическа криза е изправена пред сериозни изпитания. Затова
  дискусиите по важни неотложни проблеми започваме веднага.
  ДИСКУСИЯ 1 : Народното събрание да приеме веднага нов избирателен закон, чрез който да гарантира демократичното волеизявление на българските граждани и отреже решително всички възможности на мафията да купува гласове, да манипулира и фалшифицира народния вот, както и за намеса на Турция във вътрешните работи на България. За целта предлагаме да се приеме нов избирателен закон, които:
  1. Да отмени правото на лица с двойно гражданство извън ЕС, да гласуват за българския парламент. Тези хора нито плащат данъци, нито имат каквито и да било задължения към страната, а повечето от тях дори не знаят български.
  2. Да въведе задължително гласуване за всички живеещи в страната граждани, тъй като това е единствения начин, който може да обезсмисли търговията с гласове и възможността Мафията да пазарува избори и си осигурява чрез манипулации мнозинства в парламента.
  3. Да промени наказателният кодекс, като ожесточи наказанията за купуване на гласове и премахне възможностите за измъкване на престъпниците с условни присъди, при уличаване в покупки на гласове. Най-малкото наказание поради огромната му обществена опасност, да е от 3 – 5 години ефективна присъда, без право на обжалване и намаляване на присъдата.
  4. Да премахне имунитета на депутатите по наказателни дела и да го ограничи само до такъв свързан с парламентарната им дейност.
  5. Да премахне всички възможности за манипулиране на вота, като прегрупирване в интерес на мажоритарни кандидати и пр. Гласовете на временно пребиваващите в друго селище да се отчитат по постоянен адрес.
  6. Осъжданите за криминални престъпления да нямат право да се кандидатират за депутати, независимо от помилването им от “човеколюбиви”президенти и вицепрезиденти.
  7. Да премахне възможността за подмяна на вота на избирателите, чрез преструктуриране на парламента. Всеки несъгласен с дейността на парламентарната си група да го напуска и бъде подменен от друг от същата политическа сила.
  8. Да се прецезира териториалното разпределение на избирателните райони така, че във всички да има равен брой избиратели. Т.е мажоритарните кандидати ако има такива да имат еднаква тежест.
  9. Държавата да влезе в ролята си във всяко селище на страната и да пресича решително всеки опит на мафията за дискриминация и манипулация на населението на етническа основа.
  Очакваме Вашите мнения и предложения, както по организацията така и по дискусията в свободен текст чрез: http://www.gid.bg или на interin@mail.bg
  5 юли 2009 Инициативен комитет

 15. КАЦАНЕТО НА СОКОЛЧЕТО

  Нека никой не си мисли, че доган ще си отиде толкова лесно.Това, че в сегашния случай той не може да бъде “балансьор” и да си разиграва коня и нас не значи кой знае колко.Много трябва да се внимава от тук на сетне.Той винаги печели когато българите не се разберат.Надяваме се, че ба’т Бойко е наясно с това и други неща.Най-хубавато е, че се видя какво става при 60% избирателна активност.А какво би станало при 65-70%, ограничаване до премахване на възможност за гласуване на хора които реално вече не са български граждани,откачане на финансовите шлангове от държавата към ДПС?
  Тогава Доган няма да има 600 000 гласа и да се хвали, че се развива.Няма да има защото те не са реални.Ще има към 300 000 а и по-малко и нещата ще се нормализират.ДПС ще бъде в парламента но с нормално представителство на гласове и няма да имаме парадокса – малцинството да управлява мнозинството.
  Доган си заминава но това няма да стане нито толкова лесно нито толкова бързо колкото ни се иска.Това е последната му голяма победа.Мисля, че в бъдеще можем да минем и без неговите анализи.

 16. Г-н Инджев , благодарности за всичко ! Мисля , че утре ще бъде по добре от вчера.
  Като казах – вчера , да от вчера започнаха не само “острите” завои на “независимите” медии , а и самопризнания на различни нива :
  “Пресата в Русия коментира КРАЯ на руско-българската дружба (ОБЗОР)”
  …. „Относно отношенията между България и Русия трябва да се отбележи, че сега те ще охладнеят”, отбелязва историкът-българист Александър Сафонов. „Оттеглящият се премиер е завършил Московския държавен университет и отлично говори руски. А и като цяло българската левица е много по-благоразположена към Русия, отколкото десните.”
  Остава един голям Въпрос – ЗАЩО ?
  отговор….руският троянски кон е в опозиция.

 17. Това е с анонимен за мен автор получено по ICQ от приятел:

  Моля, ОПРОВЕРГАЙТЕ МЕ!!! Понеже обичам да смятам: 88 238 турски гласа / 127 секции средно прави по 694 гласа във всяка една секция. 12 часа / от 7 – 19 ч/ * 60 мин.прави 720 приемни минути във всяка секция. Съотношението е приблизително 1 към едно, което означава, че всеки един от тези 88 238 т.н. ”гласоподаватели” е гласувал за 1 минута?!? Това в действителност и на практика е напълно НЕВЪЗМОЖНО, тъй като само 2-3 мин. секционистите ми търсеха името, изчаках още 2-3 мин.да излязат предните гласували, отне ми още 1-2 мин.да задраскам избора си и още 1-2 мин.да пусна бюлетината и да се подпиша. Тоест, аз тук гласувах за около 8-10 мин., а в Турция на всяка ЕДНА! минута е подаван ЕДИН глас – това е пълен АБСУРД!

 18. Примера,който дадхте за обществото,
  изглеждаше и смел, честен и поучителен,казано от дипломат.
  Вече потвърдих съвършенно ясно благодарносттта си и Ви желая всичко хубаво.

 19. Забрана за гласуване на българи с двойно гражданство!
  И ДПС ще бъде около 4% – колкото и трябва да бъде!

 20. Г-н Инджев,
  Отдавна ви чета судоволствие. Имах честта преди 20 г да участвам дискусии на Политика и морал
  Българино!
  Само преди две седмици ти хленчеше, че няма за кого да гласуваш.. Сега надигна глава. Намери си за кого да гласуваш?- Добре.
  -Защо обаче, по инерция, продължаваш да съскаш срещу Костов? Защото морала и висотата на другите, удрят комплекса ти за малоценност ли?
  -Какво лошо има в това да видиш, че в България се зараждат наченките на истински политически морал? Е, за сега, само Иван Костов е носител на такъв тип морал – “да се говори каквото се мисли и да се върши това което се говори”.
  -Защо това дразни толкова много ушите ти..??
  Нормалното е да се приветства всяко положително развитие в оцапания политически живот в България. Някога СДС беше заслонът, в който номенклатурата се скри от гнева на народа. Като му изпопадаха керемидките Бисеров, Бакърджиев, Софиянски, Юруков, Радонов.. и лъсна отсъствието на политически морал и у хора като Ж.Желев, Бонев, П.Стоянов, СДС/после ОДС/ си получиха оценката на избирателите и заминаха в опозиция / а керемидките – завинаги/.
  Те говореха неща, които не мислеха и извършиха дела обратни на думите си.
  После,някой докара Царя, със същата цел – да заслони тайната власт на номенклатурата и да си напълни “негово величество” джобовете.
  Народът не се усети и гласува за него. “Царя” говореше неща, които не мислеше и извърши неща обратни на говоренето му. Получи си го по най-унизителния начин. Заслужено бе изхвърлен от политиката и историята на България. Завинаги!!!
  Така стана и с „Тройната коалиция”. БСП и НДСВ и ДПС крояха тайни замисли, говореха едно а извършиха друго. И си получиха заслуженото.БСП отиде в реанимация за дълго, ДПС отива в инфекциозното, а НДСВ го изпратихме мълчаливо.
  Кошлуков беше наказан за същата липса на политически морал. Останалите зад борда на тези избори – също, защото на българина му стана ясно, кой е истински и кой е менте.
  Яне Янев получи кредит от избирателите, защото няма по какво да се види дали това което говори е това, което мисли и дали това което казва, че ще прави е това, което е говорил.
  Страхотно мъдър е българския избирател!
  Сега идва във властта Бойко Борисов. И неговият ГЕРБ получи кредит на доверие. Критерият, по който ще бъде оценяван от избирателите е пак този: – дали се говори каквото се мисли и дали се върши това което се говорило от тази партия.
  Ако се размине с този минимум за наличие на политически морал, политическата кариера на Борисов ще е много кратка, а ГЕРБ ще има съдбата на политическите ментета до тук.
  Защото на тези избори, освен всичко друго, българския народ показа, че е платил с лихвите цената на мирния преход и от тук нататък всеки политик и политика ще получава това което заслужава. Включително и развалени яйца и нещо по-твърдо по главите си. Страхът от брадвите го няма. Тоест, няма го и страхът от палките и хватките на полицията и мутрите. Сега сме на чисто -пито платено.
  Голямата победа за българската демокрация е , че най-после бе дефиниран образът на моралната и неморалната политика и физиономията на моралния политик и на политическия мошеник.
  За неудоволствие на мнозина, Иван Костов е политикът с нов морал. Възрастта му няма значение.
  Колкото и да се дразнят някои, той е огледалото в което се и ще се оглежда всеки, който от тук нататък помисли да прави политика.
  Процентите на партията му сега нямат никакво значение.
  Колкото повече действуващите политици и държавни мъже се отдалечават от стандарта Костов, толкова по-бързо ще изхвърчат от политическата сцена. И толкова повече ще расте подкрепата и процентите на водената от Костов или за придържаща се към зададения от Костов стандарт за политически морал, политическа формация.
  Това е нещото, което вбесява и плаши ментетата.
  Страхът от появата на морал в политиката!
  А , че носителят на такъв морал се казва Иван Костов, е само подробност.
  Можеше да се нарича Станишев или Сакскобурготски, или Доган, но не би…
  Би могъл да се нарича и Бойко Борисов.
  Аз истински си пожелавам това.

 21. Простете за сбърканото начало. Чукнах някъде и това, първото,замина без завършено обръщение.Но се разбира, че искам да споделя горните мисли с вас, нали? Познаваме се от АСО.

 22. Към Л.Пандев
  1. Много ме зарадва Вашия анализ ..в б л о г к а т о т о з и..
  на И.Инджев и в частта що е то приемственост в държавността и морал в политиката!
  2. С много по-остри думи бе казано и в открито писмо до поредните премиер и президент и преди очакваната изява на Т.Дончева…
  3. Естествено и преди оставката на С.Сакскобурготски

 23. Браво за публикациите ви г-н Инджев,
  Ето че нещата се нареждат, макар, че в живота винаги има полусенки. Слава Богу, отиват си сергей, доган, симеон, а и номера с Лидер не мина. Следващите дни ще са много показателни. А и не само те. Очаква се да имате много работа, това е нормално, трябва да отстояваме позициите си, работата си, всеки ден. И нито крачка назад. Ех, понякога може една, ние все пак сме хора. Това, което стана е много, много радостно. И пак да ни излъжат, българският народ показа ЛИЦЕ.

 24. Вероятно и поради разсеяност и поради умора,забравих да благодаря ни всички,до тук и за учтивото,културното и незаядливо отношение интелигентни колеги,към едно лично участие и с точно име в знак на уважение и към таланта на един български журналист.
  Дълго време беше,той беше и е малкият и по-чист нладенец зи живителна вода в сухи времена…..
  Позволявам си да ви припомня,че професионално,не е повод за гордост или радост,но бях принуден,да го правя по начин,
  който е прието да не се счита за основатено удовлетворение,сред колеги професионалисти,
  ———————————–
  н о о ч а к в а м и в е д р и п р о м е н и,
  ———————————–
  които ще се отразят в сферата на медийните изяви и като пръв сред бъдещите равни,при тях Иво Инджев ще заеме заслужено полагащото му се място в тази четвърта най-важна власт!
  Моля и него и вас,да ми простите,че наруших правила,които изграждат известното понятие,
  известно с др.думи за като офицерска чест!!!
  От тази нощ започнаха т.н. “Сто дни” за които “се разбрахме с Иво Инджев”, а при о п р е д е л е н и обстоятелства – няма как – да не се стигне и /въпреки връзраст/!!!,както добре го казва
  Любен Пандев,до съдбовни, предизвикателства…
  Достатъчно е да следите блога на журналиста Иво Инджев!!!
  А между другото съм млад сержант!

 25. Трябва да си изключително безочлив за да кажеш, че ти е успешен мандата, а хората не са го разбрали.Мого приляга на Столетницата тази поговорка това си баба знае това си бае!Който е подценил интелигентността на българския народ добро не е видял.За мен всеки, който иска да се занимава с политика, трябва да знае, че ако се съюзява с Доган, най много един мандат изкарва и после се маргинализира.

 26. Най-силното оръжие и съюзник на комунистите винаги е бил и е страха. Дори пияния Доган снощи на пресконфернцията плашеше откровенно с “етническата карта” разчитайки на този страх. Страха, който е остатък от хилядите избити без съд и присъда през 1944 достойни българи сред които са моя дядо, както и дядото на г-н Бойко Борисов. Аз съм далеч от България, но се възхищавам на смелостта на Г-н Инджев и на други свободомислещи българи, които чрез блогове, интернет, фейсбук буквално разбиха този страх през последните години. Признавам си, че съм се страхувал за живота на Иван Костов заради дързостта му да подпука мафията, заради което беше демонизиран от ДС и подопечните и медии. Благодаря Иво за куража и съм сигурен, че с перото си винаги ще бъдеш срещу всяко посегателство срещу свободата. Свободата заради която бе обесен Левски и убит Стамболов.

 27. Г-н Филип-Клуб “5ти Юли”, имам няколко забележки, ако позволите към предлаганите за дискусия точки за нов избирателен закон, но мисля, че те могат да се решат само на ниво Конституционни промени:
  Вместо:
  1.Да отмени правото на лица с двойно гражданство извън ЕС, да гласуват за българския парламент. Тези хора нито плащат данъци, нито имат каквито и да било задължения към страната, а повечето от тях дори не знаят български.
  Предлагам следното:
  1.Да се отмени правото за двойно гражданство на българските граждани (каякто е например в Германия) Да се обяви Българският език като задължителен за заетите в административния, публичния (включително сферата на обслужването-магазини, ресторанти и т.н.) и обществения сектор и като следствие да се наложи, като задължително условие полагането на писмен и устен изпит по Български език за придобиване на Българско гражданство от чужденци. Последните трябва да се откажат от другото си гражданство, като условие да придобият Българско.
  Вместо:
  9.Държавата да влезе в ролята си във всяко селище на страната и да пресича решително всеки опит на мафията за дискриминация и манипулация на населението на етническа основа.
  Предлагам следното:
  9. Държаватб да мобилизира институциите си в пълния им капацитет, за да усигури и защити сигурността и конституционните права на всички свои граждани без оглед на етнически произход, социален статус и религиозна принадлежност.
  Нямам забележки към останалите точки.
  Поздрави.

 28. едно не мога да разбера-ако някой ЗНАЕ по въпроса,нека драсне няколко реда:
  1.Законна партия ли е ДПС?Ако е-не пишете-всичко е ясно
  2.Ако е незаконна,как стана така,че взе властта и разграби и турцизира България?
  3.Защо след всичко случило се на изборите,пак се ‘услушвате’ и никой не се осмелява да попита за легитимността на тази партия и какво правим с нея?Да питам ли още?какво изпуснах,дами и господа?

 29. Ама,какво говорите бе, добри хора, на този форум се препоръчваше да се гласува за “Синята коалиция”,а сега се радвате,че демокрацията победи,в лицето на ГЕРБ,но така,индиректно излиза,че нашата,синята коалиция не е за демокрация,или в най-добрия случай,тя е за демокрация,но гласоподавателите не са го разбрали.И са гласували за всяка друга партия,а не за СДС и сините. Да,гласували са,ама много хилаво. Болшевизма е влязъл дълбоко в душите на много хора и спасение няма. И запомнете,комунистите няма да бъдат пипнати,няма кой да се доближи до тях,няма кой да ги разобличи. Всякакви вадения от кризата,ще бъдат ялови,или конюнктурни. Лидерите на ГЕРБ съвсем не са антикомунисти,по-скоро играчи,отворете антикомунистическите вестници и направете справка,може и другата преса.Те са от комуноидното котило. Човек,охранявал най-големия диктатор в историята на България,да го считате за антикомунист. Ами германците да бяха избрали за канцлер ,началниците на охраната на нацистките лидери,да ,ама не,не ги избраха,но ние сме по-хуманни,ама аз все си мисля,че сме олигофрени.

 30. Г-н Petkan, явно сте млад и има още много да учите и да ви чука живота, за да проумеете нещата. Първо най- голяма грешка е да се слага знак на равенство между комунисти и “комуняги”. Комунистите са много малка част утопични идеалисти, които най-вече от добро сърце желаят добродетели, като свобода равенство и брадство да се възцарят и бъдат достъпни за всички хора на земята. Те подобно на вас са крайно заблудени относно реалните възможности заложени от самото творение и нещо повече, виждайки това се изпълват с омраза кам смото творение и идеалното му начало. Те винаги са били малка и незначителна част предимно от интелигенцията, а в наши дни ми се струва, че почти няма такива. Само името им се ползва и при това в модерния демократичен свят крайностите са осъзнати и отречени, та се ползват други имена, като социалисти социалдемократи и т.н. По-важно е да дефинираме понятието комуняги, срещу които всъщност е борбата. Това господине е онази част от корумпираните бюрократи (осъзнати некадърници) които са се организирали в организма на комунистическата партия по същият начин, както бацилите доганяги са направили това в ДПС. Последният случай е още по-краен и абсурден затова, че в случая коумпираните бюрократ са сами са си създали организъм, партия в която да се осъществяват!
  Това уточнение, като първо. Второ, корумпираната организирана посредственост явно е готова да се присламчи и зарази с вируса си всяка една партия и “ваксината” е само реалното ниво на декмокрация в съответната партия. Така че прав сте да изказвате опасения за здравословното състояние на всяка една партия, особено когато тази партия е на власт и така именно обект на нй голямо предпочитание за агресия от страна на организираната посредственост.
  СДС не беше пощадено от злокобния вирус на два пъти именно, когато беше на власт и тос с внушително мнозинство.
  И накрая трябва този път да признаем грандиозния успех на всички български избиратели, не само тези гласували за ГЕРБ, но и на гласувалите за синята коалиция, защото по-важното беше не само да се постигне стабилно дясно управление, но и да се отстранят от властта безнадеждно болните от бацила на корумпираната бюрокрация БСП/ДПС.
  Не сажалавайте за гласа си , ако сте гласували за Синята коалиция, напротив гордейте се с този си глас, защото честно и почтено сте изпълнили гражданския си дълг към България и защото така сте част от вече надигащото се гражданско общество у нас. Защото след всичкият абсурд, който се изсипа на главите ни най-после се пробуди гражданската ни съвест и отговорност независимо да ли съзнаваме или не, че това се случва!
  Пак ви повтарям господине, не подменяите целите със чувства и средств. Радвайте се на постигнатото, то е максимално възможното за момента! Какво по-хубаво от това. Бъдете щастлив, когато има за какво!

 31. Прекрасно е у нас да има един интелигентен, обективен, знаещ и мислещ анализатор като Иво Инджев. Не знам колко хора са се замисляли за ислямизацията на една голяма територия от страната ни и колко много са мразени там българите – впрочем видя се добре в репортажа от Рибново, където един министър 5 минути слуша благодарности към Аллаха и кой знае, може и някоя клетва. Но съм впечатлен повече от чудесната статия за високоуважания и интелигентен г-н Станишев, който както всеки комунист е безотечественик и всъщност – само един раболепен слуга на Русия.

 32. GB,този път ме разсмяхте ,все си мислех,че имате някакви заложби към историята и политиката…. Констатирах,че сте далеч от тези категории. Комунисти,комуняги,болшевики,комунисти-утописти и всякаква измет са едни и същи думи ,означаващи изключително примитивни индивиди-това са абсолютно необразовани същества,приели насилието наглостта,лъжата и пр. като свой начин на поведение. Наивно е да Ви обяснявам това,дори ,жалко и обидно.Да говорите за някакви принципи за братство,равенство и пр. у комунистите,това е равнисилно да твърдите,че лъвовете в Африка са вегетарианци. А да ме определяте като млад,това е повече от цинизъм,явно не сте чел много мои постове във форума. “Най-екзотичната ” Ви мисъл,която няма да я забравя никога,че приписвате на комунистите притежаването на добри сърца. Ха,ха,ха-точно тези “добри сърца” вкараха под земята над 100 милиона човека. Точно тези сърца ,заедно с нацистите,окупираха половин Европа,а се готвеха цялата да я окупират,а после и Света. Точно тези сърца окупираха след края на войната Източна Европа,за половин век,а тръбяха ,че са освободили Европа от фашизма. Съветският Съюз изобщо не е освобождавал Европа от фашизма,защото Европа не е била фашистка,а е окупирана от Германия,която е била нацистка държава.Продължавате,комунизма е имал “идеално” начало,чакайте ,ама Вие сериозно ли говорите,комунизъм и идеали,Боже мили…А следващата Ви мисъл е за рекордите на Гинес,но с минусов знак,да включвате комунистите в редиците на интелигенцията,браво ГБ,браво,в центъра на десятката,ама от обратната страна.Докъде доживяхме,на стари години,да чуя такива убийствено невеерни неща,обидни за всичките жертви на комунизма. И сега,трябва да си мился,че моите биячи са били част от интелигенцията,с добри сърца и вярвали в равеснтвото. Е,Солженицин,Солженицин,как Господ не те срешна с такива “специалисти”,за да напишеш още един “АРхипелаг Гулаг”. Драги ГБ,да не сте комунист,ако сте такъв,ще Ви помоля да не обръщате внимание на моите писания,много Ви моля,от съсвем друга мая сме замесени. Като говорите,че сред комунистите имало малка част корумпирани,не се ли превивате от смях,ами то,всяка бандитска организация е корумпирана,диктаторска,мръснишка. Или според Вас излиза,че лидерите на комуноидиотите са корумпирани,че редиците им сияят от честност и скромност. НИЩО ПОДОБНО !!! Всички по своему са гадове,пълни гадове и физически и морални убийци,всички до един. СДС се оказа,създадена от ДС и центъра на комунистическата мафия. Антикомунист не беше допуснат до управлението,както на СДС,така и на държавно-правителствено ниво. Тезси мръсници ни ИЗЛЪГАХА,нищо повече,излъгаха ни ,та ни превърнаха. И Костов ни се разкрива като антимонархост,аз съм с монархически убеждения,както над 90% от българските антикомунисти,дори имам случай, когато ,член на БКП гласува на едните избори за монархическа организация,бше много възрастен,но никой не можеше да го убеди да не се възхищава от Н. В. Цар Борис-Трети. Но кой е очаквал,че точно Цар Симеон,ще е един от най-недостойните хора в българската политика. Проклинам се,че гласувах за такова мекере като Костов. Ще се мине още време,когато всички антикомунисти се убедят,че той е поставен човек на комуноидиотите,вкл.президентите,избрани от СДС-Желев и Стояно-познавах ги и двамата. И двамата ни излъгаха,нас вярващите в тяхната кауза.А те се оказаха без кауза-маши и нищо повече. Сега е налице,друга люлка,тази на Бойко Борисов. Така е,мили наивници,вярвайте на един играч,вярвайте му колкото си искате,един ден ще се псувате. Нищо няма да се промени в България,докато комунистите не бъдат разобличени категорично. Герб няма да ги пипне,защото те му дадоха възможност да се развие,той им е задължен,те му знаят игрите,контактите и пр. Да живее българската наивност и глупост !!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.