Социалисти, социолози и социопати излъгаха и се оказаха излъгани

Изборите за 41-во Народно събрание предполагат някои изводи.

Младият ни премиер не е вече просто стар такъв, но и пенсиониран – възможно и като партиен лидер, ако има остатъци от логика в средите на БСП след този разгром.

Избирателната активност компенсира досегашната гражданска пасивност като капак на гърне, което е било похлупено да ври на огън, за който се намери пожарникар в лицето на Бойко Борисов.

Триковете на властта срещу политическия противник й се върнаха на принципа „който герб копае другиму, сам пада в него” по формулата „ вола рие, на герба му пада”.

Не знам за „глупаците” журналисти, както ги нарече премиерът, но „циркаджиите” и „ненормалните” ( каквито му се привидяха гражданите на отсрещния политически бряг), се ядосаха и показаха, че това отношение към тях е наказуемо – едно добро начало като пример за поведение за новата власт.

Манипулациите в чужбина – до такава степен, че външният министър Калфин публично лъже за открити ( в угода на коалиционния партньор ДПС) в „няколко града” в Турция избирателни секции ( а те са в цели 12 града), се връщат на лъжците тъпкано.

Манипулациите вътре в страната, при които коалиционният другар Доган мобилизира с антидемократични средства непретенциозните си избиратели, доведоха до реанимацията застъпника му БСП. Не само малките камъчета обръщат каруцата. Големите воденични камъни могат да удавят такъв властови балон, като една надута тройна коалиция, просъществувала досега като лаком консуматор на държавни „порции” с Доган на шията.

Мажоритарният вот наля мандати в полза на победителя ГЕРБ и го направи безспорен. Замислен беше (също като 8 процентната бариера) срещу опозицията, но се обърна срещу своите идеолози, начело с президента Г.Първанов. Той се опита да се дистанцира от бащинството на отритнатата днес рожба, но със спонсорството на тази глупост заби мажоритарен решаващия пирон в ковчега на БСП. Ударът на чука отекна като камбанен звън за оповестяване на колективната глупост на Партията, която се перчи със 100 годишна „мъдрост” .

И като цяло, в отговор на всички, близки до истерията опити да се внушава предопределеност на безизходицата ( щом няма как да бъде обещана победа на властта), изненадващо ясният резултат от изборите позволява следното обобщение:

СОЦИАЛИСТИ, СОЦИОЛОЗИ И СОЦИОПАТИ ЗАГУБИХА ИЗБОРИТЕ.

23 мнения за “Социалисти, социолози и социопати излъгаха и се оказаха излъгани”

 1. Почитания, г-н Инджев, за кой ли път!
  Бих казала, победи разумът и/ или инстинктът за съхранение на българите!
  Значи – има надежда, вкл. и за бъдещо гражданско общество.
  Извън платените и купени медии, социолози, и “все остальная сволоч” (ако така се пише!!!, завършващи на -ози!
  Този път ще си легна спокойна и с усмивка. За децата ни има надежда, дори и тук – мъничка, крехка, но, синя!
  от автентично десен “циркаджия”

 2. Оппа, Доган почна да плаши вече…Честито на България! Тепърва предстои да видим кои са Радоновците и Юруковците внедрени в ГЕРБ и кога ще бъдат задействани.

 3. Отива си Станишев, има да жалим за смислите… Вижте с каква авангардна синтактическа конструкция лидерът на ДПС атакува престижната титла Граматик на годината: Лидерът на ДПС: Властта е друг инструментариум на съобразяване, а не въпрос на обич или симпатия.

  Боговете се смълчаха, а Вие?

 4. Ето,това се казва правдив анализ на изборите,подкрепям Ви напълно Г-н Инджев, но думите Ви трябваше да се знаят много-много преди днешния,ден. Скръб,пълна скръб,изгоряхме за сетен път. Моля Ви,ако имате време, прегледайте някои мои постинги и намерете несъответсвие с Вашаиа анализ от последната Ви статия. Аз не намирам.

 5. ДОГАН: Който не е с мене, е срещу мене – Евангелският цитат, намекнат от Доган на пресконференцията.

  “Който не е с мене, е срещу мене”, казва Христос, като предупреждение, че всеки, който не е с Него, ще се разкайва дълбоко.

  Г-н Инджев, моля, попитайте Доган, като го видите, КОГО ЗАПЛАШВА ТОЙ – ПОБЕДИЛАТА ПАРТИЯ, ЛИЧНО БОРИСОВ ИЛИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД?

  ДОГАН БОГЪТ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА ЛИ Е, ЧЕ “БЕЗ НЕГО НИЩО НЕ МОЖЕМЕ ДА НАПРАВИМЕ”?

  Попитаха го дали има предвид “Който вади нож другимо, от нож умира”, той обаче отговори “евангелски цитат, не библейски” – като натъртва на “евангелски”, директно препраща към нещо, казано от Христос, не от друг. И изобщо си ни заплашва в прав текст.

  “Който не е с мене, е срещу мене” – най-тежката *заплаха* към хората, отправена в Библията.

 6. Соколи,сополи – също!
  Ки-ки-ки!
  Дай Боже!

 7. Да,всеки човек греши.Безгрешен няма на този свят.И понякога грешката или казаната ,изпуснатата дума може да се окаже фатална.И сам да се закопаеш.И умните грешат.Този път царят на логическите анализи Доган направи първият фатален ход в партийният си живот.Една негова дума помогна и сплоти народа и го извади пред урните ,за да гласуват поне половината от тях срещу Доган.Да,Доган безспорно е чел и Библиятя и Евангелито ,но би трябвало да е чел и Корана.А там се казва :
  “….Не се възгордявай !”
  /Това непрекъснато се повтаря/.
  “….Защото ,не забравяй и бъди винаги благодарен за това ,което съм ти дал аз /ГОСПОД/.Възгордееш ли се -можеш да загубиш всичко за един миг.”
  Доган се възгордя прекалено много -до наглост.Но алчността за власт винаги води до грешни ходове.
  Да ,той наистина спечели много гласове,много повече от преди.Защото анти-кампанията помогна и на него и на Бойко Борисов.Но отсега нататък неговите избиратели ще прозрат много неща и вече нищо няма да е същото.

 8. Хитрата сврака – с двата крака…
  Който гроб копае…
  И други подобни пословици и поговорки, подходящи за случая.
  Най-смешното е, че БСП плати огромни суми за антикампания (нарушиха и авторски права на РЕ:ТВ даже!) и социолози, които много се объркаха за мажоритарния избор.
  Дано всичко тръгне на оправяне вече – крайно време е!!

 9. Иво, поздравявам те! И ти, с твоите статии, имаш дан в победата на ГЕРБ, ще рече обновлението.

  А ето едно място, където е ясно, че в прогнозите съм бил до лъжливите агенции и социолозите:

  http://rigas.forumotion.com/forum-f4/topic-t206-270.htm#41280

 10. Заради Вас самия,Вашето д е л о,
  като блог,в – мнозина – който се изравнихме ,донякъде като отритнати от Съдбата и отмъстителната утопия,щеше да е по-справедливо поне в нея,да бяхте показали,какво е казано и писано,не само преди,но и на 1 юли 2009 г. и какво би било вероятно,да се случи,след въторжената реалност днес,като безспорен факт.
  Моето открито писмо беше и до премиера и до “архитекта”.

 11. Защо изчезват мнения от блога?Цензура ли има?

 12. Към Митко Кушев:

  Кои точно?
  Припомням( макар да не знам какво изчезва): в един личен блог няма понятие като цензура…Много моля това да бъде разбрано.
  Цензура има в медиите, които имат задължения по силата на своя публичен статут. Тук никой не е “докаран” насила…
  А и няма медия, която публикува всичко по желание на читателите си – някой пожелал да напсува вестника и редакцията е длъжна да го излее на страниците си, за да не я обвинят в цензура, така ли ?
  Тук се води разговор по желание, а не по задължение. Ако едната страна не желае да разговаря, няма сила, която да я принуди си общува . Щом това право да НЕ разговаря с някого, който му се натрапва и с когото не желае да си губи времето, го имате вие, защо това да не важи и за другата страна?
  Когато се възмущавах от ограничения в раОтата ми в телевизията, ми казваха ” направи си своя медия и си говори там, каквото искаш”.
  Направих си.
  Опитайте и вие, ако смятате, че имате какво да кажете. Не е невъзможно.

 13. Грешката е моя при боравенето с техниката.Нищо не е изчезнало.Извинете ме ако Ви е прозвучало като обвинение.

 14. Шамара е оглушителен, на това се казва “хитрата сврака с двата крака”.
  Но тук искам да попитам що за социолози са тези, чиито прогнози се разминават с 10-15 % и кой будала им плаща на такива некадърници?

 15. Към Митко Кушев:

  Няма проблем, просто ми дадохте повод да припомня някои неща за общуването…

 16. На първо място поздравления за българския народ, който вчера гласува и доказа, че не е мърша, макар и стадо неузряло за мажоритарен вот. БРАВО! Избирателя бИ мощен шут на статуквото и наглостта на 20 годишните кукловоди, месии и крадци. Става дума за червени и сини и жълти.

  След всяко завъртане на изборната ролетка пластовете се наместват и става все по-трудно с приказки да печелиш гласове. А при тази изборна активност и много пари отидоха навятъра за пазаруване на гласове.

  Играта е проста – хората искат, тези които са избрани, да работят за страната и по този начин за общото благо. Не за себе си. И винаги ще наказва тези, които го мамят.

  Очакваме резултати от новите управляващи. Дано имат воля за стабилно многопартийно мнозинство в парламента. Иначе отново ще има шутове.

  БЪЛГАРИТЕ СЕ СЪБУДИХА И ВЕЧЕ ИМ ХАРЕСВА ДА ГЛАСУВАТ!

 17. Коментара Ви г-н Инджев, по мое мнение е обективен. За най-голямо съжаление обаче не виждам в лицето на г-н Бойко Борисов, човека, лидера, който е от полза за страната в момента. Нищо ново, никаква промяна, статуквото се запазва.

 18. Сгласен съм с Офелия Георгиева,че казаното е обекивно
  Моя коментар също бе обективен и часттта остра критика срещу президент и премиер и надежда,Генерала за се опре на политическия,административен и експертен капацитет на сините.
  Ако има и друго,което не е било харесано и удобно сега!!!,е въпрос на време,както сега на 1 юли 2009 г.така и на ноември 2002-фавруари 2003 г,нищо повече!

 19. Избори като избори. Нов цар, нов месия. От трън та на глог. Все това му идва на Българина до главата.До сега зле, сега още по-зле.
  Особено “обнадеждаващ” е бъдещият финансов министър. Пък като прочетох как го анонсират с това, че жена му е работила за Алън Грийнспан, косата ми настръхна! Абе хора, знаете ли кой е “Мистър финансова криза ” на света? Грийнспан, разбира се.
  Затягайте коланите, Световната банка иде, дръжте си здраво гащите, че ще останете и без тях.

 20. Червените шамани загробиха огромни суми на партията и спонсорите й.
  Защото не можаха да преценят какво ще се случи на изборите.

  Ако бяха минали по пътя на червеното трамвайче на бсп щяха да знаят какво мислят хората.

  Никога, Никога тази отсечка не е била толкова мръсна.

  Хората хвърлят всякакви боклуци по пътя на трамвая.

  Това е физически вот, направен седмици преди изборния ден.
  Малка разходка с цена 1.00 лев щеше да бъде от полза за поръчителите.

  Вижте как е изглеждал пътя на трамвая преди :
  http://www.clip4e.com/play_sergei_stanishev_kara_tramvai.htm

  Отидете и вижте как изглежда трасето сега.

  Хвърлените пари за скъпи ремонти на Паметници на партизани и СССР войски не помогнаха.
  За кметските избори – бройте боклуците , другари .

 21. Морето,от какво се събудиха Българите от един сън,та заспаха с друг,по-различен,ама само формално,прав е Джелиан,не знамкак точно се4 спелва ника му,но е много прав…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.