Първанов скърби за непрежалимите си съзаклятници във властта

Две денонощия и половина му трябваха на държавния ни глава, за да сглоби следното заключение:

„Аз твърдя, че победата на ГЕРБ е внушителна, солидна. Тя не може да бъде подценявана”.

Това се казва откритие! Щом той твърди, няма как, ще се съгласим. Нищо, че същото твърдят самите победени още в първите часове на своя разгром. Важното е, че на третия ден след очевидния за целия свят факт, Г.Първанов твърди вече също, че фактът е очевиден.

Да не дава Господ този главнокомандващ да трябва да решава съдбата на страната в ситуация, когато от него зависи да забележи достатъчно бързо, че враг е превзел кабинета му, или че има бедствие с мащабите на национална трагедия, на което трябва да се реагира в името на националната сигурност.

Всъщност май точно това му се случи- бедствие за него е изпращането на ДПС в опозиция и на БСП в миманса с три пъти по-малко мандати в Парламента от своя основен съперник. Разклати се свещената му червена избирателна основа под краката. Ето защо даваше „заето” толкова време, преди да ни съобщи, че водата е мокра. А дали знае, че освен за пиене, става и за давене, което не е за подценяване?

Уж с половин уста дава да се разбере, че смята загубата на БСП за нейна вина, но в същото време говори за негативната избирателна кампания като за също такова безадресно бедствие. Не била хубава тази работа с негативната кампания. А кой я водеше, не беше ли точно БСП в епицентъра на „бедствието” с размахването на предизборни брадви, бариери и клипове с антиреклама?

Плещенето на баналности издайнически показва, че напористият да дава неадекватни съвети за съставяне на коалиции президент просто няма какво да каже. И затова ни залива с умотворения като това, че „мнозинството на ГЕРБ е предпоставка, но не е гаранция за стабилност”. Сякаш някой изобщо може да даде гаранции за нещо в политиката и особено в страна като България, в която Г.Първанов е харесван от масовия вкус политик – ако се вярва на едни социолози, които тотално се провалиха с прогнозите си за тези избори в най-важната им част за мащаба на очакваната победа на ГЕРБ.

Обратното обаче просто не е възможно, няма как точно Г.Първанов да направи друго. Ако беше честен и самокритичен трябваше да каже, че си признава провала в оценката на ситуацията, по която се изказа толкова глупаво само ден преди изборите. А също и трябваше да признае, че неговата БСП не просто е допуснала грешки, но се провали с гръм и трясък.

Вместо това ни призовава да оценим приноса й и да не отричаме положителното. Странна претенция – че те гласоподавателите отричат да виждат нещо положително и го показаха категорично. Защо солидарните с тях победители на изборите да подменят вота им и да започнат да хвалят предшествениците си в противовес на всичко, което говориха само допреди по-малко от седмица?

Толкова за съдържанието на кухата му фразеология. Колкото до формата, тя също е показателна. Охранителите на медийния му комфорт осигуриха трибуна за поредния безцветен президентски монолог като „среща с медиите”. По света на такива срещи им казват „пресконференции”. На тях се задават автентични въпроси от автентични представители на автентични медии ( а не от такива, които по различни начини са в джоба на онзи, който ги свиква).

Неговите медийни цербери много внимават медиите да не си въобразят, че след като БСП и ДПС отпадат от антуража му във властта, сега вече ще имат правото да задават неудобни въпроси за разсейките на тази власт на самия държавен връх.

Какво ще означават тези разсейки за българския управленски организъм, от който се очаква да функционира като единно държавно тяло още 2 години ( преди изтичането на този президентски мандат), предстои да видим.

Г.Първанов се радваше досега на щадящото отношение откъм съседите от същото идеологическо семейство на отсрещната страна на булевард „Дондуков”. Каквито и битки да е имало между лобитата във властта заради разпределянето на „порциите” в държавата, а имаше такива, разменяните шамари си останаха част от семейната крамола. Което обяснява и безнаказаността за големите далавери, в които бяха навързани.

Е, ако трябва да цитираме „мъдростта” на президента за мнозинството на ГЕРБ, можем също да кажем, че новата ситуация е „предпоставка, но не е гаранция за стабилно” контриране на опитите Г.Първанов да закриля „бащински” червените и синовно да търси закрилата на „Червения площад”.

14 мнения за “Първанов скърби за непрежалимите си съзаклятници във властта”

 1. г-н Инджев, не може да се очаква гоцето да каже нещо друго. Той е статуквото, майката и бащата на отвратителната тройна коалиция, която опря ножа до гърлата ни.
  Впрочем, той върна ли трофея, който ни накара за кой ли път да се срамуваме от ловните му подвизи? И аз лично исках да го направи! Ех, да имаше как да го отпратим незабавно с тишина при неговите!!!

 2. pyrvanov triabva da predizvika predsrochni prezidentski izbori, samo taka moje da ostane v istoriata s neshto dobro… niama nishto losho v tova sled kato ne stavash za opredelena rabota da napusnesh… vmesto president obedinitel imame si prezindent vreditel

 3. Многократно бяхте морално подкрепен в дните на горестни изпитания,чиято болка сам си знаете,но от този текст моралното превъзходство в неравен двубой,наред с всичко останало,до мястото на бившия мавзолей,бе именно главната причина за тази подкрепа…
  Явно,нечии нерви не са издържали,
  дори с “ущипването” на г-ца Т.Дончева…
  Но тепърва в очакваната крамола ще станем свидетели на щадящи – и не до толкова – шамари,между лобита,на самия връх.
  Освен английския печет – преди дни – сега и германският, подсказват,че някои,само са се снишили и привидно преглътнали в ярост и “класова” злоба,което не е повод за ненавременен възторг…
  Ако Б.Борисов от кмет ,политик и премиер,бързо се справи с особени предизвикателства по пътя изминат от Стамболов,до държавник,ще успее,ако се справи с уроците на Историята,които подсказват активиране на истоическото право,пред което идеологическите семейства и ченгесарското им “котило”,което въсщност управялва….просто не преде
  Макар че като “печени”,то пречистват “революцията” ту осквернават “реставрацията” под удобна съюзническа и натовска матрица до “промиване” на негатива и проявяване на филма!!!

 4. Импийчмънт! при следващия му гаф … Всъщност Гоце е вече безполезен и няма място в президентството.
  Но – да видим.

 5. Струва ми се, че и президента още не е разбрал кой му е работодател. Уволнихме Станишев и той пак не разбра, че ако не може да каже нещо смислено е по-добре да си трае и да не се навира между шамарите.
  BTW, защо още не си е подал имотната декларация?

 6. Г-н Първанов знаеше ли за ремонта на Паметника на чужди войски в Лозенец, София, с нашите пари ?

  Г-н Първанов знаеше ли, че Вицепрезидента си мълчи за настанените от Канцеларията 1000 души на ул. Искър 6 в София ?

  Колко такива явочни квартири е създала Канцеларията за Избори в Република България ?

  Оставете човека.
  Не го нападайте така.
  Не е храбро да нападате паднал човек.

 7. Господин Инджев, пак се оказахте прав! Желая ви нови творчески успехи!

 8. Защо гоце така ревностно настоява отново за трипартийна коалиция,задавали ли сте си тоя въпрос някога.Мен няма да ме чуят ама ако вие развиете въпроса ще ви послушат.Питали ли сте се откъде дойдоха тия толкова много пари при янето и защо.Тука можете да разберете с кого е и против кого янето http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=2918&Itemid=9

 9. Дъра-бъра, дъра бъра – каза Президента.
  То какво друго може да каже?
  Това, че са загубили изборите – всички видяха.
  Антикампанията (на НЕГОВАТА бсп!) с брадвите – всички видяха.
  “Любе” на изпроводяк – всички видяха.
  Но на мен най-много ми хареса номера, който САМИ си скроиха с т.нар. МАЖОРИТАРЕН избор…
  Подкрепен от т.нар. Президент!
  Хак да им е!! Каквото сам си направиш…
  Но аз на бат’ Бойко особено не вярвам.
  Дано всичко да е за добро!

 10. Да,определено комуниста Първанов скърби,в тази констатация сте напълно прав,но преди да стигнем до Президента,не е ли редно,да разкрием нашите чувства за загубата,никой ли на този форум не скърби за загубата на СДС,аз скърбя например, и съвсем нямам душа да анализирам скръбта на други,които са със “сребърен” медал при изборите,а ние сме извън медалите,абе смешна работа. В следващата си статия,авторът най-вероятно ще анализира скръбта на руските комунисти за второто място на българските комунисти,при последните избори. Винаги в комунистическата кочина България, се намират различни похвати в първосигналната им нервна система. На личните болки,да се отговаря с радост за победите на другите. Няма го нито Славейковците,нито Ботев,нито Алеко Константинов,нито Захари Стоянов…, само такива достойни личности като тях,могат да дадат най-точен анализ на ставащото в съвременна ,посткомунистическа България.Такава искренист в поздравленията на”сините” ,към победителите,прилича на подлизурство,дори нещо ,по-силно…

 11. Мое мнение е, че след страшния бой ,който получиха сините и предположението за унищожаването им от закони интриги и предателства това което постигнаха си е огромен успех.Така,че Петкан с черните очила с които гледаш ни изброените велики българи нито никой няма да ти помогне да видиш истината.

 12. Не смятам, че БСП се провали – просто политическото любовно дуо БСП – ДПС ни подхвърли поредният изфабрикуван месия. във времена на икономическа и ценностна криза Батман Борисв и Робин Цветанов са панаирджийските кукли на конци в ръцете на Жокера от Дръндар.

 13. Ей,ГД.БГ,хайде опровергай коментара на Г-н Игов,и той ли е с черни очила? А да твърдите,че партия ,калсирала се на пето място,по-зле от АТАКА, е голяма победа,какво бихте казали,ако беше на второ място,дето са комунистите. А как да съм оптимист,след като в комунистическата кочина Република България,досега не е показан пред камерите нито един комунистически убиец,крадец -лъжец.Цели 20 години,и не говоря да бъде следствен,не говоря да бъде съден и осъден,а показан и помолен !!! да опбясни на българското общество какво са правили с другите мизерници. И да се радвам,че никой не извади нито едно архивно дело,за престъпленията на комунистическите бандити. Разиграват театър пред простотията,този бил агент на ДС,ама онзи,ама президента,а на кого може да бъде агент,освен на ДС,един комунист. Но никой не показва онези архиви,които говорят за акциите на бандитите,дори хич не е важно кои точно са били реализаторите на техните гадории. И сега,пак всичко ще си остане по места.Точно великите Българи са поставили точната диагназа на България и българския народ и досега никой не ги е опрвергал. Тяхното верую,тяхната кауза ,техните идеали,техните цели и пр. всичко е претърпяло неуспех,пълно фиаско. Точно те са огледалото на истината.Айде да опровергаем Ботев,хайде,задружно, с общи сили,да докажем,че нашия народ съвсем не е пиян,а трезвен,до капата,имате думата. България ,преди всичко е една абсолютно НЕСЕРИОЗНА СТРАНА. После,всичко останало. А несериозността не предолага добри успехи в живота на хората,само за неговите палачи,е засега,те са на сянка,недостижими.

 14. petkan, не знам за какъв Г-н Игов говориш? А за престъпленята през комунизма достатъчно е написано, но трябва да четеш повече история. А по инициатива на бълтарските евродепутати от ДСБ и ОДС европарламента приравни престъпленията на фашизма, комунизма и тоталитаризма. Вече има и определен ден след 1 месец, в който Европа ще почита паметта на жертвите. На виновниците ще бъде потърсена наказателна отговорност.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.