Insult за България

Разваленият телефон е най-работещото нещо в държавата ни. Явно такъв е и случаят със слуховете за инсулта на Доган.

Дали пък мълвата не е отражение на „пожеланията”, които му отправят доста хора – напоследък и в лагера на коалиционните му партньори. Те вече не крият, че съжаляват за интимната връзка на червения партиен елит с властелина на порциите. Трябваха им толкова години, за да се съгласят с определението на Иван Костов за Доган като „проклятието за България”!

Като знам как в БСП се преобърнаха и по други важни въпроси, като членството в ЕС и НАТО, направо не ми се мисли какво може да му се случи на Доган ако го погне столетница и от първа приятелка му стане враг. Не демонизиране ( от което той се оплаква днес в „Труд”), доганизиране ще се получи.

Повредата в разваления телефон обаче може и да е предизвикана от недоразумение. Представям си следната ситуация:

Високопоставен дипломат иска среща с президента Г.Първанов и изразява възмущение от всичко, което Доган наговори и направи срещу основите на демокрация в България. Преводачът чинно довежда до знанието на държавния глава мнението на една съюзническа държавата. Обаче посланикът употребява и една дума, която е позната на Г.Първанов. Нали ни е отличник по бойната и политическата подготовка за благородното социалистическо състезание по рейтинги и разбира от всичко, подскача още преди края на превода: „Така ли, инсулт”?

И слухът тръгва. Откъде на знае завалията, че insult на английски означава на български „обида”. А в комбинация с Доган е „обида за България”.

10 мнения за “Insult за България”

 1. Доган може да си спи спокойно. На столетницата не й стиска изобщо, а и няма желание да се вдене между шамарите. Най-малко повода ще бъде Доган. Ще пошумят за пред хората и толкова. Мисля си даже, че въобще не искаха властта. Гледаха да се отъват от задалото се кризисно торнадо и по възможност максимално бързо да се снишат по примера на едни други другари. Вероятно парите отдавна отлежават в банки извън ЕС. Сега втория ешалон в БСП-то надига глава и се кахъри за евентуални следващи избори дали ще минат бариерата. Нищо друго не ги е грижа.

 2. Уважаеми господин Инджев!
  Като проследите “географски” усмивки за “едно друго
  съревнование” след бегъл взор:
  – как в Анкара и кой са близо до Барозу,турския,българския,
  грузинския -вероятно-и др. премиери като жонгльори в евразийския масив,може да се окаже,че и Генералскта “благосклонност” срешу премиера,преди полета,е била повече
  – “t e s t” за една друга благоскронност бликаща отвъд океана и позната от времето на Плана Маршал,в стил
  “C а s h /за ЕС!/a n d c a r r y!”
  Когато премине “революционната” еуфория,в очакване,я на “брюмер” “термидор”,”Консулство” и т.н., точно Времето ще заработи не за “столетни” врагове и неприятели,по отношение на
  г л а г о л и т е
  “доганизирам” и “демонизирам”,
  и те ще подлежат само на неправилно спрежение…..
  На Генерала бе казано каквото трябва във Вашия блог – всичко друго би било излишно!

 3. Един успешен “Набуко” до 2014 г. устройва с любезно калесване и на непредвидими /в поведенито си досегашжни/ доставчици едновременно и други основни потенциални транзитни и крайни потребители в евроатлантическото пространство,за жалост обслужвани -до скоро-и от късогледа “българска трянска кранта”!

 4. Г-н Инджев, време е да насочите погледа си към новите (бъдещи) управляващи.

  И БСП, и ДПС вече не са актуални.

 5. Още една стрела,далеч от центъра на терена. Страхотно откритие от моя бивш любимец,Г-н Костов,оприлчава един-единствен човек,пардон ,комунист ,за “проклятието на България”. Браво Иване, браво Костов,но не си изчерпателен… Елементарната логика ни води упорито до елементарни въпроси: 1.Кога Костов разбра,че Ахмед Доган е проклятие на страната ни??? 2.Как го разбра? 3.Самостоятелно ,или с помощ?. 4. Какви са мотивите ,които са го довели до този извод??? Не,нито някой пита,нито някой отговаря. Излиза,че друго проклятие засега не е открито за България,борехме се,скачахме ,начело с Костов срещу комунистите,властвахме,съюзявахме се от време на време с ДПС,но никой,абсолютно никой не можа да открие тази прокоба. И Костов ,съвсем не казва,кой създаде това проклятие. Нескромното ми усещане е,че комунистите го съдадоха,много-много отдавна ,преди диагнозата на Костов. Но той никога не е нарекъл първопричината на това проклятие, за проклятие. Не,нищо подобно,”критикува” комунчетата,кани им се ,канеше им се и…не ги пипна с пръст. А горкият Доган си е един и същ,още,когато излезе на небосклона. Още през 1989г. ,ни казва един наш човек от Клуба,че Румен Воденичаров и Доган са агенти на комунистите,ние скочихме като ужилени,абе ти провокатор ли си,какви ги говориш,как не те е срам??? Е,сега е ясно на всеки ,какъв е Воденичаров и брат му,а за Доган да не говорим,подозирам,че и неговия диагностик е от същата черга. Може ли един човек да е министър-председател на страната толкова години и да не разбрал,какъв е един от балансьорите в българската политика.Архивите на всички ведомства са му били под ръка,АБСОЛЮТНО НИКОЙ не е могъл и не е ималправо да откаже на Мин-председателя тяхното показване. Подполковник Иван Михайлов Карамучев се опита да каже в СДС,че е бил един от оперативните работници на Доган,но беше изхвърлен от бдителните “СДС-ари”. Тогава отиде във в-к “Труд” и написа няколко статии по този повод. ПО ВРЕМЕТО,когато СДС и Г-н Костов бяха на власт,и в Народното събрание имахме пълно мнозинство. И никаква реакция от Г-н Костов,на молбата на офицера от ПГУ(първо главно управление) на ДС към МВР. И сега,след сума си години,диагнозата е поставена ,Доган е проклятие!!! Браво,открихме мръсник НОМЕР 1 на българския народ!!!!!!! Е,няма вече кой да потвърди от първа ръка това, о.з.подп.Карамучев се помина преди пет години,лека му пръст. Сега да очакваме ли следващото проклятие,но в никакъв случай няма да е комунистическата сган. А горните факти,дали не се знаят и от уважавания автор на блога,предполагам,че ДА !!!

 6. Към Реалист:

  Не са актуални ли? След 8 години упраленски разгул ( на смени и в екип) и много повече години заедно и поединично срещу реформирането и модернизирането на България? Значи “пито-платено”? Адски удобно.
  Колкото до новите управляващи -нека да станат

 7. Към Реалист:

  Не са актуални ли? След 8 години упраленски разгул ( на смени и в екип) и много повече години заедно и поединично срещу реформирането и модернизирането на България? Значи “пито-платено”? Адски удобно.
  Колкото до новите управляващи -нека да станат поне такива, да се “запознаем” ( актуалният виц в момента гласи “Бойко Борисов се запознава с депутати се” ).
  Познатият ни Борисов пък отдавна е обект на коментарите ми.
  Не очаквам да сте запознат в подробности с тях, освен в случаите, когато твърдите, че в тях липсва нещо, което си е там.
  Впрочем, не че се равнявам по тях,но “храбрите” ни медии близо 9 години си имаха за главна боксова круша “политическите трупове” от ръководството на държавата в периода 1997 -2000 г. И на тях сигурно ще им много удобно да продължат в същия дух, защото е твърде съмнително, че ще откажат да се подмазват но новия победител, а да се упражняват по навик върху същите “политически трупове”. Тази некрофилия в българското медийно пространтво е доказан факт. Ще видим сега , когато насреща си имат силов играч, като Борисов, как ще се извъртят.
  А за мен не берете грижа – някакъв си блог…Ако на някой му се вижда “не актуален”, може просто да вземе мерки да не си губи времето с него. Толкова е лесно!

 8. До Реалист,не сте прав ,колега,съвсем не сте прав,точно това е основната сила в България-комунистите и техните подлоги от ДПС.Те са монолит. Доган без комунистите е като каубой без кон,особено в пустинята. Може да се даде пример и за някой герой от книгата на Сервантес. Така че,направлението на словесната борба на Г-н Инджев е правилна,това е приколятието за българите-комунистиеския бандитизъм и всичките му помагачи от всички партии и организации. Г-н Инджев,отново призовавате четящ Ви коментатор да напусне блога. Не е редно,всички,които Ви четем и изразяваме съгласие ,или несъгласие с Ваши коментари,преди всичко Ви уважаваме,което е по-важно от една дума,една фраза,една теза. Уважението е нещо по-трайно и по-силно,то е фундамент за обща борба,то е индикация за доверие, а доверието е симптом за единосмислие. Натам е още по-ясно. Нали знаете,че всеки може да се улее с чаша вино-и сервитьора и клиента,затова има салфетки. Вие си пишете спокойно,както го правите,ние ще си четем и воденицата на публицистиката ще се върти. Който не Ви разбира и уважава,той нито ще Ви подкрепя,нито ще Ви критикува…

 9. След днешното заседание на 41-то народно събрание у мен се затвърди убеждението че,циркът е същия,програмата също ,само артистите са други.

 10. Ахиле,братко,точно това прогнозирах и го потвърждаваш,дано да не сме познали,но ако и други пишещи и четящи изразят мнение като твоето,нещата са ясни…нищо ново,под слънцето на мира и бандитокомунизма.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.