Вчерашната власт заплашително вие на умряло

По формален признак призоваващите ( ме) да оставим настрана победените на изборите БСП и ДПС са прави. Много път съм писал за жалката българска картинка да бъдат ритани падналите, за ваденето на нож на умрялото куче.

Умряло ли е обаче кучето, или само е ранено и като си ближе раните с особена злоба се готви за реванш? Помните ли как беше обявено за погребано след управлението на Жан Виденов, но се оказа, че само е било бременно с Първанов и Станишев и се е оттеглило в бърлогата си, за да ги роди?

Рецидивистите трябва да са под наблюдение. Това не е отмъстителност, а част от мерките за превенция на рецидивизма. И е от полза за обществото.

Такъв е и случаят с БСП и ДПС. За тях сега е най-удобно да издигнат лозунга „дръжте новите управляващи, не се занимавайте с нас”.От устатата на един от най-близките и агресивно защитаващи червената клика във властта Антон Кутев вече многократно прозвуча такава теза. В различни телевизионни предавания, в които е чест гост, той акцентира непрекъснато, че БСП вече не били актуални. Буквално за една нощ престанали да бъдат. Колко познато и удобно!

Щеше да бъде не просто добре, но направо облекчаващо за пишещия, да обърне страницата и повече да не обръща внимание на тези „невинни агънца” . Но щеше също да бъде проява на друг вид рецидивизъм – на отказа от прочит на историята поради мързел, непоследователност или глупост.

А историята е поучителна. Поне за онези, които имат готовност да си направят изводите. Ако БСП и нейната креатура ДПС успяваха през годините отново и отново да яхат държавата и народеца, това се дължи именно на услужливо сработващата теза да бъдели оставени на мира и да не сме ровили „костите”. Парламентарният им патриарх Пантев, от висотата на предоставената му трибуна на открие 41 – то народно събрание като най-възрастен в него, призова отново именно към това : „ стига сме се замеряли с костите на дедите си”!

Значи така: само допреди часове размахваха брадви и заплашваха, че други щели да го правят, ако бъдат допуснати до властта, но сега изведнъж се изживяват като символи на миролюбието. Ако това беше искрен порив на катарзиса, да повярва човек. Но повтарящата се червена арогантност при всеки техен възход след поредното падение е отрезвяващо доказателство за необходимостта бълбукането в червеното блато да бъде следено внимателно.

Да припомня още един факт в това отношение. В самия край на 1989 г. и в началото на 1990 г. БКП на практика отказа да се реформира ( както останалите подобни в бившия соцлагер в автентично европейската му част), а мимикриращо се преименува за благозвучие в БСП. Партийният орган, нагло прекръстен на „Дума” ( покойният революционер Ботев нямаше как да се защити от това посегателство на контрареволюцията на борците срещу истинската демокрация). В органа лансираха като свое мото жалостивото обръщение : „мили хора…”. Ако трябваше да се вярва на всичко което изписаха тогава, можеше да се очаква, че „милите хора” едва ли не ги чакат масови разстрели без съд и присъда, а за оцелелите по чудо се готвят концлагари.

А какво се случи? Спечелиха изборите. България стана единствената страна от разпадналия се съветски заден двор в Европа, в която другарите и другарките за броени месеци препраха комунизма и чрез избори го поднесоха пред смаяния свят като демократичен социализъм. Чисто нов. Легитимен.

Последиците ги сърбаме и до днес. Вижте само класациите за жизнения стандарт и какво ли още не за страните от ЕС. Трудно ще намерите някоя, в която да не сме на дъното, освен ако не става дума за класиране по корумпираност, инфаркти и инфарктно състояние на съдебната система.

Фактите обаче не пречат на функционера Михайл Миков без да мигне да заяви в „Панорама” по държавната телевизия пред Бойко Василев, който също не мигна, че БСП ни била вкарала в ЕС.

Така ли ? А годините закъснение за това „вкарване”, както и „вкарването” с показатели, които ни правят еталон за всичко негативно в ЕС, на кого се дължат? Ами „изкараните” от икономиката ни милиони евро от европейските фондове като наказателна мярка, вкарани вече веднъж след вкарването ни в общността, на кого се дължат? И щеше ли изобщо да припари България до безвизов режим и членство, ако пеещите партизански песни депутати от БСП не бяха изкарани под граждански натиск от НС ( и под дъжд от трасиращи куршуми над главите на невъоръжени демонстранти на 11 януари 1997 г. -там бях, видях и помня)?

Така че пленумът на БСП, макар да прилича на патологоанатомично занимание, което никак не е приятно, е част от дисекцията, която трябва да бъде наблюдавана. Гнусливите да не гледат!

14 мнения за “Вчерашната власт заплашително вие на умряло”

 1. Докато напиша това което исках да кажа по повод предишна статия на автора на блога, вече други статии и теми са актуални. Аз все пак ше пусна това което сам написал под настоящата статия, нищо, че темата е различна.
  Бат’Бойко никога не е имал намерение да прави коалиция със Сините-СДС и ДСБ. Не говоря за останалите червени, пембени и какви ли не партии.
  Кой и защо лансира Бойко Борисив в политиката и от майор го направи по съкратената процедура генерал, всеки знае. Това бяха тези които докараха царя – Мултигруп, БСП, ДС и петата руска колона. Целта, голямата цел винаги е била да се съсипе съществуващата и възпрепятства възникването и създаването на каквато и да било самостоятелна, със про-западна ориентация дясна политическа сила в България. Оказа се, че освен инкубатори за бройлери, горните генни инженери имат и оранжерии, откъдето цъфна шареният ГЕРБ-ер. Задачата в дългосрочен план винаги е била и е, дясното пространство да бъде обсебено и каквито и да било десни партии, мижави или не, да бъдат подменени с мутанти на БСП. Притежаващите и управляващи България методично постигат целите си с креатури като бат’Бойко, Волен, Яне. Не се наложи бат’Бо да бъде употребeн в изборите за президент, защото всичко беше хвърлено “на фронта за победата” така, че Гоце (тогава не знаехме за чекисткият му псевдоним) да спечели, а ако недай се Боже Беронов се окажеше там кадето не трябва, щеше да е предисзвикателство за чекистите, как да го накарат да си самоизвие врата с голи ръце.
  Следващият ход на другарите бе, бат’БоБо да глатне и асимилира разнебитеното СДС и легитимира мутанта- фалшификат ГЕРБ, със символа на демокрацията. Някак си, чудото не стана и фронталната атака беше изоставена. Подмяната на автентичното дясно с оранжерийният ГЕРБ-ер изискваше признание и приемане в Европа, като за целта бат’БоБо като майстор готвач обърна палачинката и млъка като “Антон” по отношение на СДС и ДСБ и цирка успя! Успя да се намести с герберитe cи в дасното и успя да се навре и в ЕНП. Под многоцветното знаме на ГЕРБ, защо ли ми напомня rainbow флага на хората с по-онакива сексуални навици, са сврени всякакви човешки и човекоподобни видове. Навалицата да се качат на возилото ГЕРБ, какво ли ще да бъде то, се състои от екс и настоящи куки, доносници, екс комунисти (партиици) нямащи и най-вече не искащи да имат каквото и да било общо с работническа класа и работници. Ако някой не знае какво е това партиец, да се обърне към Иво Инджев с молба за една дисекция на морала на такъв един индивид. Всеки от вас може да добави каквото иска в това изреждане, но проблема е, че искренни в намеренията си читави хора, мечтаещи за истински неща, а не манипулатори, манипулации и ментета, отново налапаха поредната въдица и ще бъдат водени за носа от мутант на партията столетница нови четири или осем годишен докато се появи нов чудотворец.
  Докато в България не се роди от гражданското самосъзряване и самоосъзнаване автентичнa дяснa алтернатива, солидно свързанa със западноевропейските партньори на базата на общи ценности и цели, то фалшивите и създадени в люпилни и оранжерии десни партии и създания като бат’Бойко, Волен, Яне, Гоце ….., ще бъдат пробутвани постоянно на мало и голямо от специалистите по генно инженерство БКП, ДС, КГБ.

 2. Не разбирам защо за 20 години никой не обели и дума за търсене на някаква отговорност от тази партия.Дори и сега не се говори за разследване на това скандално управление,което според мен имаше за цел да ни “извади” от ЕС.А за наглостта им относно “вкарването”,просто нямам думи.Но те така са свикнали,вкарване,изкарване.Подсъзнателно ми напомня за вкарване в затвора,в лагера….

 3. Убедителни тези.
  Изразителна образност.
  Поздравления!

 4. Да,така е, но бих изразил мнение,че никой не е вкарвал България в ЕС,просто Европа ни “взе”,много рано и с много компромиси,но тя имаше други,по-важни ,стратегически цели. Ние не сме за никъде,не ставаме за нищо,затова населението ни стремително намалява и народа съответно обеднява. За пълнта деградация да не говорим…

 5. Написаното от г-н Инджев е 100% истина. Кучето (БСП-ДПС),е само сритано отзад и е подвило опашка временно! Ако “гнусливите” не разровят бърлогата му , и не извадят на бял свят мръсотиите, за поне последните 4 години , да не се учудват , че след още 4 год. ще бъдат нахапани до кръв . Пример имаме – Костов и неговото управление го ръфат и до днес , с особенна жестокост.
  Още нещо , не трябва да забравяме , че кучето има 100 подхода , да направи хората гнусливи и да стигне отново до кокъла . Просто не трябва да забравяме миналото – то е пълно с поуки .

 6. Трудно може един човек, мислещ с естествени категории, да си представи по-голяма наглост от това, да се твърди, че БСП е допринесло България да е член на ЕС, да не говорим за НАТО. Спомням си колко строен беше хорът на оплаквачките, когато се постави въпросътда се окаже съдействие на силите, абсолютно крайно средство за обуздаване на безконтролния кървав режим на Милошевич, провокатор на толкова обичаните в Москва безредици на Балканите. Спомням си и предизвикващата срам с ретроградността си и двуличието си реч на Първанов пред парламента. Спомням си и какви безобразия в България бяха извършени под езуитския лозунг “Западната ни граница гори!” (с тайната надежда да не угасне).
  Хората в ЕС не са слепи, те видяха жертвите, които направиха в политически план българите с надеждата ЕС да ни измъкне от необятното, създадено от комунистите блато, на руски постколониализъм. СДС се срина главно като жертва на членството в НАТО и ЕС, ако беше само корупцията, и досега щяха да си живуркат като втора политическа сила. Управлението на Симеон II, една бледа и невзрачна сянка на забележителния си баща, просто бюрократично (затваряне на глави!!!) довърши формалната част от процедурата, след което Тройната с широко отворени уста застана на позиция да чака Евро-парите. Единствената им заслуга е, че станаха причина Евро-парите да бадат отложени за по-надеждни времена. Даже онези рейнджъри, които загинаха в Ирак, имат стотици пъти по-голяма заслуга от Тройната…

 7. Не бива да ги оставяме настрана г-н Инджев! Те трябва поне 10 години да бъдат разпъвани на кръст, докато не излезе всичкото зло, натворено от тях и догановата клика.И докато най-накрая българите бъдат убедени, че тази столетница, под прикритие на социалистически идеи, в своята история е работила винаги против интересите на родината ни.Всеки ден трябва да им се напомня това предателство!!!

 8. Кое точно им с сританото на БСП-то като днес си одобриха Станишев и му гласуваха вот на доверие. Сритани са някои другари като Я.Стоилов, попарени са надеждите на други и толкова. Те са си такива. Сега излизат в заслужен отпуск за да наберат сили и да ни доразкажат играта след някоя и друга година. Btw питбула ми сам си избра името станишев /сега е на 5 години и няма връзка с последните събития и не е подигравка или майтап – просто се случи/. Хубава неделя на всички.

 9. Чудесна статия! И напълно правилен извод – на тарикати и бандити, наричащи себе си преди комунисти, а понастоящем социалисти, не може да се вярва. След като в България не може да се проведе успешна лустрация (само преди няколко дни в Парламента, с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС, бе отхвърлено предложението на СДС/ДСБ бивши агенти на ДС да не могат да заемат ръководни длъжности в НС), то не можем да си позволим лукса да ги оставим на мира.
  Напълно съм съгласен и с написаното от г-н Узунов. Не смятам, че експериментът ГЕРБ е много по-различен от експеримента Симеон. Просто поредната шашма а ла ДС, на която за жалост се хванаха отново толкова много хора. И съм уверен, че за предстоящия, рано или късно, провал на новото правителство ще бъде виновен… Иван Костов, разбира се 🙂

 10. Едва ли някои нормален човек, би приел тезата, че в БСП ще настъпят промени и тя ще се демократизира, като в ръководството на червените се мъдрят Станишев, Петков, Овчаров, Дъбов, Ев.Николов, К.Добрев,
  М.Манолова, Кутев и останалото партийно войнство.
  Сега партийните идеолози, са предприели
  политиката на умрялата лисица и чакат
  удобен момент, за да излезат от бърлогата
  си и да преминат в контранастапление.

 11. Впечатли ме коментарът на Г-н Узунов! Той там говори за подмяна на автентичното дясно. Г-н Узунов у нас много отдавна (за да не кажа никога не е имало)няма нито автентично дясно, нито автентично ляво, нито истинска демокрация! Всичко е зорлен работа. Нагласена. Като за да се задоволят нуждите на някаква Европейска статистика, която да оправдае и потвърди резултатите от някакъв предварителен проект. Интересно кой все пак е проектантът! Не съм съгласен с Г-н Petkan, че Европа ни взе, а и той самият го е написал в кавички! Ако питате западноевропейците чрез референдум (много е на мода това у нас сега), ще видите каква е всъщност истината. Скептик съм по отношение на референдумите! По такъв начин никакъв новаторски проект не би заработил! Общо взето референдумите са на стараната на закостенялата и добре утвърдена практика, а така няма развитие!Истината е че се прие в ккрая на краишата вариантът на проекта с наше участие и по мое мнение царят има голяма заслуга за това. Останалото е общоизвестно. Дано завиемв правилна посока! А по отношение на комунягите Г-н Инджев е много прав. Най-добре е да мислим за тях като напаст от хлебарки! Винаги трябва да има добра отрова, независимо дали ги виждаме или не, за да бъдат държани на разстояние.

 12. Г-н Узунов дава един изключително дълбок и строен анализ,поздрави!!! Ето от мен опит за допълнение. Когато се говори за “смяна на властта” ,или “нова власт”,трябва много сериозно да се докаже тази теза. На този етап,не се забелязват симптоми за такава констатация. Има наличие на такъв процес,когато се виждат някои определящи критерии-факти. Първо, всяка нова власт,трябва да покаже в какво упреква старата. Второ,да представи доктрина,която хората ще я разберат много лесно и да противоречи на доктрината на предишната власт. Трето,да посочи пътищата,по които смята да работи. Четвърто,какво точно ще се опита да промени. Пето,манталитета (и езика) на новите лидери и длъжности лица да се различава от предишните. Шесто,да посочи устоите,на които управляваше предишната власт. А те са следните-притежание на всякакъв вид явни и тайни документи по време на комунистическата диктатура:държавно-партийни документи,решения,постановления, информация от ДС и нейните акции в страната и чужбина,финансовите средства,икономическите групировки,дипломацията,търговията … и други основни сектори от живота. Когато се видят първите резултати,дори частични, от посочените действия,когато истината се открие,тогава всеки би имал поне малко основание да изрази убеждение,че властта се е променила. Засега,властта си е една и съща,само различни лица я упражняват. Като по време на комунизма,каква беше разликата между В. Червенков и Антон Югов,с последвалия диктатор Живков??? Никаква,едни гадове се сменяха с други,още по-големи. Досега,в България точно това ставаше. Прав е колегата по-горе,ГЕРБ никога не са имали сериозно намерение за вид съглашателство със СДС,подлъгаха подръжниците на последния и ги оставиха на самотек,сиреч на пълна дискредитация. Двамата му лидери са изключително с увехнали амбиции,никаква свежест и категоричност. Един бивш мин-председател да е в партия,която е на пето място,със убийствено срамен брой избиратели,това е погром,той трябва да си подаде всякакъв вид оставка,да,но има други задачи за реализация. Нали виждате колко изявени антикомунисти-гласували за СДС,изобщо не реагират на загубата . Те се радват на победата на друга партия и загубата на управляващата,а за своите,нищо,или почти нищо.Както дадох пример,може ли един запалянко на Левски,да не обелва една дума,че любимия му отбор е загубил убедително, при това, на свой терен,а да скача от радост,че Славия е победила ЦСКА и да се подиграва на цесекарите. Да,може,но след като изрази съжаление за загубата на своите и посочи причините….. У нас има наложени абсурдни стереотипи на поведение.И така ще си караме,такъв е алгоритъма на комунистите,затова все са си на власт. В България,просто няма нито организация,нито лица,които да декомунизират държавата, НЯМА и туй-то!Има само намерения на наивници като нас и затова пропаднахме. СДС не притежава никакви реални възможности и функции да защитава антикомунистите в България,ама дори минимално,все още не е дефинирала какво е това “синя идея”,кога ли ще я разберем,засега е тайна,а където има тайни,задължително е завртяно колелото на комунистическата сган.

 13. Забавно е да се наблюдава как медиите рязко сменят тонът спрямо “вчерашните”. Изведнъж заяжданията стават очевадни, а грешките безпощадно се вадят на открито. Говоря разбира се за по-известните медии и за това колко са “безпристрастни”.

 14. Случайно попаднах на този блог, и не мога да се въздържа да не напиша нещо…. въпреки, че само преди седмица заявих, че се отказвам да се интересувам от политика. Това беше най-вече по повод оставката на негово величество Симеон II.
  Бих искал да запитам и коментиращите, и автора две неща на които така и не успях да намеря отговор.
  1. Човек ли е на някого царят ?
  На БСП, или СДС ? Все още смятам, че вмъкването му в политиката беше твърде неочаквано.

  2. Достигнах до извода, че предопставката за това което се случи тези 20 години са първите ?свободни? избори през 1990.
  За съжаление не познавам достатъчно обективен и безпристрастен човек които да ми даде добре обоснован отговор. Човек които е имал максимална възможност да обхване и асимилира случващотот се в ‘зората на демокрацията’.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.