Прекален новатор и Брюкселу не е драг

Резултатът от изборите за 41 – во Народно събрание е нещо като освобождаването на България от Русия – необходимо условие да я има свободата. А какво се случва по-късно е друг разговор. Време е да го започнем.

` Започвам го най-добронамерено. Това обаче не значи безкритично.

Понеже голямата промяна е свързана с голямата победа на Бойко Борисов, бих му казал някои неща. Дали ще стигнат до него? Не знам. Моята работа е да пиша. Не е по поръчка и е на показ- който иска, да чете.

Но и аз чета. Например, че като каратист г-н Борисов атакувал в последните десет минути ( или нещо подобно). Казал го е по повод изненадата, която поднесе със зашеметяващата си като мащаб победа. Но прозвуча също и във връзка със сюрприза за онези, които бяха сигурни, че ще се подпишат заедно с него под споразумение за общо управление.

Реализмът в политиката изисква да се знае, че тя е като войната: щом си въоръжен и стреляш, трябва да очакваш, че ще бъдеш обект на опити да те отстрелят преди да си гръмнал. Така е по – безопасно за всеки, който има инстинкт за самосъхранение.

Това е причината да съм принципен противник на въоръжаването с разни огнестрелни инструменти за убиване – носиш ли пистолет, трябва да си готов да отнемеш живот. Не става да се закичиш с „ютия” ей така, само за сплашване. Така ще сплашиш някого, че при най-малката разправия ще гледа да те премахне първи като смъртоносна заплаха.

Онзи, срещу когото си се изправил в политиката, те изучава и като нищо ще ти приложи някой от твоите номера. Няма нужда да си Фон Клаузевиц ( този прехвален гуру на военните теоретици, доста несимпатичен за мен със симпатията си към тоталната война пруски поклонник на пруския враг Наполеон), за да проумееш, че „врагът” не бива да бъде подценяван.

Каратистката атака на Бойко Борисов изглежда се натъква на контраатака.. „Малките” партии , като РЗС и Синята коалиция правят лека крачка назад и встрани. Показват на Борисов, че нежеланието му да се коалира с тях го оставя в положение на изглежда прегърнат с „Атака”. От това шампионът може да се окаже плонжирал на тепиха точно, когато най-малко очаква.

Връхлитащият с цялата си тежест каратист Борисов рискува да се спъне пред толкова важния Запад в тандем с, меко казано, недолюбваната от Запада партия на Волен Сидеров. Ако стане така, че не се намери друго решение, освен атакистите да са единствените, подписали предложения от ГЕРБ меморандум за самостоятелното управление на герберите, медиите на Запад неминуемо ще започват дописките си за новата власт така : „ Подкрепяното от крайните националисти правителство на премиера Борисов…”.

Иди обяснявай, че става дума само за един нищо незначещ меморандум, който не прави „Атака” съуправляваща партия. Ами като е нищо незначещ, защо изобщо трябва да е подписан?

Борисов трябва да реши кое е истински важното за него ( за България дори не говорим, то е ясно). Готов ли е като създател и абсолютно неоспорим лидер на партията Граждани за ЕВРОПЕЙСКО развитие на България да жертва именно европейското от нейната абревиатура? В името на какво друго развитие?

Изобщо има опасност с изобретяването на правителството на малцинството, подкрепено само от „Атака”, дори не де юре, а чрез неангажиращ никого документ, Борисов да се окаже прекален новатор, който и Брюкселу не е драг.

25 мнения за “Прекален новатор и Брюкселу не е драг”

 1. Така е Г-н Инджев,но тези неща кога ги разбрахте за ББ,навярно не съвсем скоро,неговият портерт беше ясен много отдавна. Второ,ако СДС беше спечелил изборите,щеше ли да се коалира с партия,която е на пето място в изборите? А ГЕРБ и ББ,никога не са заявявали,че са много впечатлени от СДС и “Синята коалиция”. Трето,никога не са казвали,че са антикомунисти и ще декомунизират страната.Следователно,едва ли са имали сериозни намерения за коалиране с нашите хора.И един ден,поне аз съм сигурен,че много хора,ще се убедят,че ГЕРБ са си едни играчи и никакви противници на комунистическата сган,засега положението е спокойно,следващото потъване ни е в кърпа вързано,ако не позная,ще черпя. Аз държа на един елеменбтарен принцип=убеждение,България може да се оправи само ако комунистите и техните подлоги се отстранят от властта. Всичко друго е само театър е демагогия.

 2. Абсолютно точен анализ. Браво на г-н Инджев

 3. Наистина, Б.Борисов, непризнаващ такава елементарна норма на парламентарната демокрация – че за да имаш стабилно и действено правителство трябва да си осигуриш точен и предвидим партньор във властта – си вкара таралеж в гащите, чиито бодли теперва ще усеща. Можеше всичко да премине най-безболезнено, но той има огромния талант всичко да усложнява. Да видим какви каши ще забърка като поеме властта. Той изглежда от това най-много се бои: да има рационален, стабилен, солиден партньор с капацитета на Синята коалиция. Въз основа на което си правя извода, че има на ума си огромно желание да забърква всякакви каши – от което изкушение СК щеше да го удържа…

 4. A zащо правителството да е подкрепено само от „Атака”? Какво междувременно се случи, та РЗС и Синята коалиция да не го подкрепят? Не ми се вярва кмета да е толкова аджамия, че да предлага за подпис предварително несъгласуван документ. Защото не получиха министерски места ли? А и документа е така написан, че и ДПС и БСП ще го подкрепят. Малко остана – ще видим.

 5. Г-н Инджев, и аз силно се надявам посланието Ви да достигне до ББ, защото, както чета тук в различни сайтове, от самото начало пред него и сподвижниците му се изправят проблеми, подходът му към които твърде рано ще покаже надежда ли е Бойко или илюзия. А това, което сте написали, е много важно да го има предвид – постколониалната ни зависимост от Русия е най – вече икономическа, окончателното измъкване от нея е въпрос на сложна и с трудно предвидим резултат постепенна реорганизация на нашия живот. И то при едно голямо закъснение – вече минаха 20 год. от деня на буйната радост, че Тато вече не е на власт, а освен че народната собственост и официално стана собственост на комунистите, а скритата мафия стана открита, други съществени промени не се забелязват.
  Все ми се иска да открия нещо в Атака, но освен гневни послания към българите, сякаш прекопирани, волно или неволно, от печелившата риторика в Германия от 30-те години на 20-ти век, не мога да открия нищо друго. И ако техните лидери не си дават ясна сметка, че яхвайки такава вълна снежната топка може да набъбне до невероятни и неочаквани размери, то Бойко, и да иска да върне лентата обратно, вече е възприет като месия и пред него стои най – сложната задача пред Български държавник от 1878 г. – да приведе, или поне да постави началото, на привеждането на Българската икономика, в европейски вид. Политически субекти като Атака, или пък хитростни политически игрички, едва ли ще му помогнат. Ако народът го е припознал него, мъжът с енергично излъчване, това не е толкова заради харизмата му, а защото ножът наистина е опрял до кокъл.

 6. Дадох си сметка,че като стане дума за ББ незнайно защо се сещам за Стоичков…

 7. Дано ,след кратко експериментиране не стане -“прекален Брюксел и каратисту не е драг” . Вече сме гледали : прек.. Бр… и Гоцу не е драг ,и Станишу не е драг .
  Честно казано , ако не беше изплувала от миналото, мухлясалата дума “меморандум” ( мирише на Сталин и Адолф),и ако не беше това думкане в гърдите ,”Ние бихме ,Ние …болшинство ,Ние … нова политика … ако не сте с нас , сте с БСП и… ако ви искаха ,щяхте да имате повече %” , бих повярвал в “Латинския” на ББ . Но уви , партия претендираща да бъде част от ЕНП , отнасяща се към партия от ЕНП (и то от собствената си държава), с пренебрежение , не може да не предизвика размисли в посока -Кои сте вие и защо се страхувате от КОСТОВ ? Отговорът -предстои . Дано фантазирам , но не мога да си представя в Германия при 39% за CDU /CSU ,да откажат коалиция с FDP и да правят меморандуми с крайно десни или крайно левите. За такива действия ,ги биха отстранили от управление за много дълго!
  Та както казва стария ми баща : Умната и по добре – проверка ,отколкото – доверие !

 8. Моето мнение по въпроса е, че СК не е вече солиден партньор и едва ли май е имала намерение да бъде. ББ само показа, че има здрав инстинкт да си пази гърба, не знам откъде му идва, от каратето или от пожарницарствот; най-вероятно и от двете. Той само се позабави (умишлено!) няколко дена с конкретни предложения и СК и ПЗС се изнервиха и показаха за какво се борят. Ако е вярно, че Костов е предложил в НС да се гласува да не се допускат съртудници на ДС в комисиите НС, което не само си е чиста проба популизъм, а провокация, непозволен удар, под кръста. В България не е приет закон за лустрация и ако Костов имаше мнозинство и той щеше да гласува против такова предложение. Не ме разбирайте погрешно, върло съм против да има ченгета в НС, но тук възниква съвсем законния въпрос, защо при управлението си Костов не направиха такъв закон, не изкараха всички досиета (а политически се договориха не знам с кого). До сега щяхме да сме забравили за досиетата. Считам, че подобно предложение си е провокация и удар под кръста срещу Бойко, и както виждате успява, защото хората не си дават сметка за законовата рамка на това състояние и вместо да питат Костов защо не изчисти въпроса с досиетата, всички викат уууууууууууу, Бойко се съюзява с БСП и ДПС. Да не би в правителството на Костов да нямаше ченгета, президента е ченге, мандатоносителя Доган е ченге…. А най-стабилен и предвидим партньор, ако следваме логиката на А. Грънчаров излиза че е Доган; с него всичко е ясно, предвидимо и стабилно. И ако СК продължават да се държат, като че имат 76 депутати, а не 15, може и до там може да се стигне. Ако Костов имаше мнозинство и Бойко му въртеше такива номера, Костов сигурно щеше да плесне с пъце и да го прегърне. Да не говорим, че СК е една измъчена коалиция (коалиция е новата мръсна дума в бълг. език) – 15 депутата от 3 партии, които още се карат за голямата си изборна победа. Не ми е приятно това, което се случва в т.н. синьо пространство, но се случва и май изобщо не става дума за идеи по мое скромно мнение.
  Здраве за всички.

 9. boiko shte napravi eksperten kabinet koito shte izkara 4 godini… ne vijdam zashto sa tezi krokodilski sylzi za sds-dsb… ne mi kazvaite che Ivan Kostov ne e korumpiran

 10. Към: a r a b a d j i e v
  Само последните 20 години щъкат някоигадни и професионално негодни,злобни и завистливи червеи,какъвто естествено не сте Вие….
  Но другите!!! под привидно – ляв партиен покров- с който не можаха да се справят нито Тато,нито Царя
  и още по-малко Ф.Димитров или И.Костов….
  Тъй като пишете ББ т.е. за /Бриджит Бардо???/ макар и незнайно!!!напищете цялото си име по кръщелното свидетерство,като мен или каква сметка сте си дал,тъй като при мен фактите са към писмо до гл.секретар на МВР,когато не се е знаело кой ще управлява България!!!!
  А и какви си мислите,че са тези,които съсипват личната съдба на водещия?в т.ч. и на такива като мен….

 11. Никой не иска нови избори и това е най-сигурната подкрепа за кабинета. Няма плонжове и финтове всички са се преобразили, като крехки балеринки и пърхат около победителя.

 12. Б.Б. преди изборите говореше, че ако се наложи да прави коалиции ще е с партии от ЕНП, каквато е Синята коалиция. Малко преди вота каза, че не щял да прави коалиции, но много хора вече го бяха припознали, като симпатизант на сините и гласуваха за него, за да не се сбъднат тогавашните прогнози, че няма да има достатъчно гласове за мандат. Ако беше получил нужното мнозинство за правителство, което би издържало вот на недоверие в парламента, никой нямаше да иска каквото и да е от него. Ситуацията обаче е друга и тук не става въпрос за места в кабинета, сините го казаха, коалиционен договор можеше да се сключи и без това. Тъй или иначе те ще подкрепят правителството му, но няма априори да му дадат безусловна подкрепа, каквато иска с меморандума си. В крайна сметка, колкото и да симпатизирам на Б.Б., (въпреки че гласувах за Синята коалиция) с начина, по който той приравни СК с псевдодесните Атака и РЗС за радост на БСП и ДПС, не се проявява засега, като мъдър държавник. Излишно създава услажнения най-вече на себе си. Освен, че се компроментират, ГЕРБ няма нищо да спечели от подписването на Меморандума от Атака, защото те и хиляди такива да подпишат, като им изнася ще гласуват за, а като не им изнася – не. Сините са принципни и ако ГЕРБ провежда истинска дясна политика винаги ще го подкрепят, а ако не, най-малкото ще се въздържат. И тук идва ползата от договор между тях, та като се гласуват законопроекти да се изгладят евентуалните противоречия предварително, а не реформите да се затлачат в безкрайни парламентарни процедури. Тези, които реално биха подкрепили реформите във всички аспекти са Сините. Остава да се надяваме, че ГЕРБ ще са перфектни във всичко и ако не друго, поне ще почнат да се вслушват в истинската демократична опозиция.
  А колкото до това, че Костов е предложил в НС да се гласува да не се допускат съртудници на ДС в комисиите на НС, това не е непозволен удар под кръста, толкова ли няма такива хора в групата на ГЕРБ, че трябва задължително да са от ДС, та да се гласува наедно с БСП и ДПС. За принципна смяна на курса ли става дума или да се гласува, както им изнася, с който дойде? Задава се нов политически експеримент със злощастната България, пак “ще откриваме Америка”… Само, че комунистите не спят, здраво са се окопали и всячески ще го саботират по най-подмолни начини, защото българската политическа действителност не търпи нещо добро да не бъде наказано или опорочено.

 13. Към Д.Иванов:
  C уважение,но не да се заяждам,а само да се знае:
  Пред очите ми е неизпълнено и до сега прокурорско постановление с дата 10 години след началото на прехода,подписано от авторитетен прокурор с фамилно име,което скоро ще стане част от кабинета на ББ.
  Друг от тай гилдия,получи инфаркт пред кабинета на колега и си отиде от тоя свят,без възмездие за покрусени и и изгоряли души.
  Най-добре ще е Г-н И.Костов,да не дотяга на Съдбата,защото вече съм употребявал този израз по повод статиите на ИИ за сегашни богородични” мъки на Левицата,и би било добре,да се поучи от Ф.Диимитров,който бе далеч по-проницателен по въпроса за “якобинската слава”.
  Но изчете каквото,където и когато трябваше,без плонжове и финтове.
  Ако Яне и И.Костов,се назландисват и премиерът се вслуша задочно в съвета ми за подкрепата и “евроатлатическото червило”,спрямо Атака,да си ги взема направо с “по-постни филийки” за 4 години….и ще се справим,дори само ако помагам на една съученичка….
  Междувременно ще е лъснал истинския задник на всеки поотделно …в процеса на “революционно” и еволюционно п р е ч и с т в а н е…..
  В тая клоака,не п ъ р х а м и си изкарвам честно хляба на стари години….
  Това е и свободата за която досега говореше ИВО ИНДЖЕВ!!!!

 14. В един от коментарите се споменава името Стоичков, г-н Арабаджиев: “Дадох си сметка,че като стане дума за ББ незнайно защо се сещам за Стоичков…”. Допускам, че става въпрос за Христо Стоичков, а не за уважаемия Стамен Стоичков, чиито коментари чета с интерес и съжалявам, че не го познавам, за да му стисна ръката.
  Та за Христо: Когато бях в Техеран, във фирмата имаше афганистански бежанци, и повечето от тях нямаха представа кой е Хомейни, но за Христо Стоичков знаеха всички и като разбраха, че съм от Булгаристан, ме запотупваха радостно по рамото, повтаряйки крайно погрешно името му, все едно, че в мое лице виждаха него. Ние тук, разбира се, го оплюхме като треньор, под влияние на журналисти, които му се слагаха, а той не им обърна внимание. Последвалите събития в националния отбор недвусмислено показаха правотата както на оценките му, така и на подхода му, но сега за него се знае само, че е “антибългарин” (?!) и няма кой да си спомни, че за България той игра на обезболяващи инжекции с болки в краката, с които обикновения човек не би отишъл и до Бакалията, след тежък сезон в Барса, където защитниците никак не си поплюват. Та ако Бойко е поне 10% в изявите като Стоичков, нека да има 200% неадекватната уста на гениалния футболист, пак ще свърши работа. Въпросът е дали ги има тези 10%. Все пак се надявам, че г-н Арабаджиев е използвал сравнението в поситивен смисъл.

 15. Tози анализ показва, 4е г-н Инджев е зависим от комунизма 4овек, нормално е след като е създаден през комунизма- биологи4ески и професионално. Защо трябва ЕС да ни посо4ва кои да управлява в България? Все си мисля, 4е българските граждани определят управляващите на избори! Такива са демократи4ните правила, установени столетия преди нас. Ами, ако ЕС се разпадне, ако Европеиските Съединени Щати не се осъществят, тогава кои ще ни у4и как се прави демократи4на държава, с ред и правила?! Мисля, 4е наи-важно е мнението на гражданите и разума на политиците в една страна. Съветите отвън водят до ново под4инение, този път западно. И пак преклонение пред 4ужди нрави и традиции, дано не продължи пак 45 години..

 16. Към лен:

  Зависимостта от комунизма, която ми приписвате, е лошо нещо. Но това е като случая с пияния, когото една отвратена от състоянието му жена нарекла “свиня”, но той й отвърнал, че ща изтрезнее, а тя ще си остане грозна ( може и тъпа).
  Да коментираш автора с доста тъпите “аргументи” за това как уникалната ни демокрация нямала нужда от съвети, си е доста тъпо…

 17. Отново обективно и точно г-н Инджиев, браво! Но честно да си призная дни наред отварях блога Ви, за да видя дали ще започнете така обективно да наблюзавате /критикувате/ някои действие и на Св. Б.Борисов. Дано не стане както с Царя, дето първо неговите хора започнаха да го предават. За Костов няма нужда да коментирам. Той и осиновеното му олигофренче Мартинов, за пореден път доказаха, че ги тресе треската на недоизживян управленчески напън. Не си ли виждат изборния резултат по дяволите!!! Къде са тръгнали да спъват коня на ББ. И Яне Янев, към какво се стреми, предполагам, вчера сте гледали интригата която скроиха с уж предлагане по телефона на техен човек да стане министър – МАЙТАП БЕ УИЛИ. Това което става в момента е доста странно. И дано Бойко се усъзнае иначе на милион и седемстотин хиляди българи отново ще се окаже че на 5.07. са им дали по една чаша студена вода.

 18. Към Ангел Грънчаров
  Щях да коментирам недомислията ти в собствения ти блог,но аз съм свободен човек и такъв искам да си остана/дразни ме “задължителната регистрация”/.Че си костовист,е от ясно по ясно/няма лошо/,но каква е тази мания да раздаваш съвети наляво и надясно в интернетпространството.В твоята статия днес/обръщение към Балтазар Иванович и т.н./твърдиш,че малките партии са коректив на управлението на големите, а всичко друго е “болшевишка демокрация”.Ами хайде тогава отговори ми какъв коректив беше БЗНС на БКП.Б.Б.се боял да има такъв солиден,рационален,стабилен партньор с капацитета на Синята коалиция-дрън, дрън.Че Б.Б да не е малоумен да се коалира точно с тях-май много ти е къса паметта за золумите на Костов,за онова П.Стояново “кажи си Иване”.Ами партията на Яне чие творение е-ха познай от раз.Много Ви се ще пак да се наредите около баницата,но този път номера няма да мине.И това което най-много ме дразни в теб е менторския тон-абе откъде такова самочувствие при положение че довчера никой не те познаваше.Навираш се в блоговете и самодоволни глупости,глупости-край нямат.За коментариите на г-н Инджев шапка му свалям,но май досега не съм видял той да коментира в твоя блог-това не ти ли говори нещо.А колкото до позицията на Б.Б.-не плачи на чужд гроб,ако не знаеш вица,помоли някой да ти го разкаже и по точно да ти каже защо не се плаче на чужд гроб.И накрая:желанието ми е в интернетпространството да има смислени,обосновани коментарии и да забравим партийната пристрасност и партизанщина-пред мониторите е интелигентната част от нацията/дано да съм прав/

 19. Към Милена и Георгиев
  ———————
  1.Милена,като кариерен служител,
  напуснах БКП,след непрекъсната и дълга 30-годишна служба,но не приех съпричастност със службите,а и “те си вярваха в крайната победа и т.н..”,
  но мнозина ме използваха нагло и безсрамно цял живот….в т.ч. и поради глупавата ми наивност …
  2.Ние бяхме най-блестящия випуск по немски в Ловеч и мои съученици очевидно,са останали верни на стария американски колеж,в който първата задача била,да се махне “буржоазната посуда” и да си служим с канчета и т.н.
  3.Но В.Коларов-създателят на гимназияата-състудент на Иванка Ботева!!!!дда,да същата- и на А.Буров, кандардисал старите комунисти,че ще бъдем ковачници на кадри…и ББС отначало ни наричали “комунистически вълчета” По мое време Йоналчо беше в отдела на Гаяр,мулат от Хаити,/ангажиран с помощта на ФКП чрез БКП/ь нас “дойчовците” ни шлифоваше
  G e n o s s i n Y a n a k i e v a
  ….но ако си мислите, че сегашните пърхащи госпожици-както се изрази колега тук-имат нещо общо с онова произношение или това на “някои поетеси
  в политиката”, ще разберете тъгата ни на отритнати в т.ч. и битово – до невъобразима степен – което Ахмед Доган мека-казано не е допуснал за своите отгледани с инвестиции на народа на България….
  3.Аз открехвам само “германската”
  жилка на моето битие,защото за другите просто не ми се говори….но така сме пощурели от тия прости и глупави ченгета,че откачаме,а и не можеш да им кажеш,че ако Съдбата пожелае да те изпитва,ще ге направи,за да се убеди Всевишният, че ставаш за изпитанията…
  Затова и повярвах в Иво Инджев и не съжалявам,а и знаете,че България,след 1-2 дни ще узнае имена и автобиографии на членове на кабинета,възпитанички и възпитаници на мои съучениици в т.ч. и гаджета…
  В такъв смисъл и от такива съображения,подсказвам,защо блогът на Иво Инджев е ковачницата на бъдещото културно и консервативно общество на правилната стара България..Георги!!!

 20. Г-н Лен, нормалните общества са стигнали до високо ниво на кооперативност и демократични отношения. Ценостите в тях са общовалидни,особено за Европа,така че,европейските институции не са рисков фактор за съвместно отношения с различните страни. Особено е положително това сътрудничество за по-слабите,по-бедните и по-глупавите държави,а нашата страна е определено тъпа. Така че,позицията на Г-н Инджев по тези въпроси не е вредна за нито един български гражданин. Русия и болшевизма доказаха,че не предлагат живот на другите страни,предлагат само огромни богатства и суровини,но не се живее само с нефт,руди и газ,нали така. Няма страна в Света,която да е била със Щатите и Западна Европа и да е пропаднала,а всички,дето бяха под болшевишка окупация ,пропаднаха,не ги ли знаете тези неща…

 21. Моето лично мнение е, че в политиката няма как да не играеш. И съм сигурен, че когато Борисов казва, че е имунизиран срещу предатели, има нещо по-дълбоко предвид. Освен това Борисов се харесва на немалко депутати от останалите парламентарно представени партии. И винаги ще се намерят хора, който да го подкрепят. И повярвайте ми, не мисля, че това мнозинство ще се запомни като “ГЕРБ + Атака” или “ГЕРБ + еди-кой си”. Просто защото в момента едиснтвената сила в българския парламент е ГЕРБ. И доколкото не се даде шанс на ДПС да излязат от провала си, според мен това правителство ще повтори мандата си. Просто защото г-н Борисов се различава от всички други политици с личния си пример да действа, а не само да говори. Вижте уважението, което всички в неговата партия изпитват към него. Независимо от всичките хапливи коментари из медиите (които е редно да са коректор наистина), аз съм сигурен, че мнозинството от водещите журналисти с кеф следят и коментират действията и изказванията на Бойко Борисов. Един самоизградил се човек е редно да има голямо самочувствие, редно е да е “имунизиран” срещу много болести на неопитността и най-вече е редно да е голям. Голям в онзи смисъл, който Акира Куросава влага в образа на генерал Рокурота Макабе от “Скритата крепост”. И Борисов това го знае много добре. Скоро ще го разберат всички.

 22. Съгласен съм с Г-н Petkan. Съветите и аргументите на Г-н Инджев са много добри и навременни и трябва да се четат от всички. Не само от ББ и ГЕРБ но така също и в не по-малка степен от показно лумкащитесе в гърдите РЗС и Синя коалиция.

 23. Леле, леле!Какви антикомунисти, каква Синя коалиция, какви 5 лева???!!!
  Кой, кога и какво антикомунистическо видя да е направено досега от т.нар.сини демократи?
  Много моля някой да ми посочи нещо конкретно!

 24. По-конкретно от това да сме чен на ЕС здраве му кажи.
  Все повече ме дразни използването от ББ на русизма “болшинство” вместо “мнозинство”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.