Щом нямат фигура, да си сложат пак фигурант начело

Нямало фигура, която да замени Станишев на партийния връх. Това е върхът! Нали уж партията пращеше от кадри, все най-добрите, най-подготвените?!

Кликата на довчера управляващите направо може да учреди нова, този път неправителствена организация , „Нахалство без граници”. Доскоро тя съществуваше като правителствена. Сега може да работи за каузата на спасяването на давещите се, която, както казва Остап Бендер, е дело на самите давещи се.

Няма проблем в организационно отношение. Само трябва провалените управленци да си раздадат постове и да кандидатстват за субсидиране от еврофондовете. Все някой европейски другар може да ги подкрепи по линия на социалистическата солидарност- ако все още ги припознава като социалисти.

Всъщност ключовите фигури от властта, която ни заплашваше, че ще ни управлява още един мандат поради големите си успехи, са се подсигурили. Нека любителите на статистика си направят труда, ако желаят, да пресметнат. Но съм готов да се обзаложа, че безгранично нахалните приближени на Станишев бележат исторически рекорд по наглост с факта, че вкупом се намърдаха в парламентарния рай, за да виреят на завет под лъчите на имунитета и привилегиите ( към който Станишев е пристрастен от дете).

Ето това е прословутия принцип на солидарността в действие – кръгова отбрана срещу всички и всичко. За Станишев е ясно – той друго, освен партиец, не е работил през живота си. Сигурно се ужасява от мисълта да се яви на трудовия пазар, където определящи са качествата на кандидата за работа, а не партийната му биография ( и на предците му). Нищо че неговата другарка Масларова твърди, че пазарът е чудесно разработен и набъбнал под вещите коалиционни грижи.

Ами като няма фигура, която да конкурира Станишев (както ни уведоми Антон Кутев, един от най.приближените му бодигардове от кръговата отбрана), вместо фигура , да си сложат фигурант. Какъвто си беше самият Станишев преди да се обкръжи с обръч от лично предани защитници на колективното им благо.

От Сталин, до Горбачов и Живков, партийната традиция е точно такава – да бъде издиган фигурант като компромис между боричкащите се за партийната власт котерии. Ще чакаме да видим и да чуем как гордите с приемствеността другари ще отиграят стандартната ситуация и що за заек ще извадят от каскета този път.

3 мнения за “Щом нямат фигура, да си сложат пак фигурант начело”

 1. За човек като мене, пъшкал пред многогодишния гнетящ спектакъл на комунистическото единство и неотстъпчивост, сегашния хепънинг на Позитано носи почти сладострастно удоволствие!Ха така тарикати – да видите колко е страшно да си юнак без власт!Един съвет: оставете да ви води “маминото детенце” защото вашият недъг по рождение е: невъзможност да се реформирате тъй като реформатга означава краят ви – от “тесни” трябва да станете на “широки” пък широки има от Бузлуджа насам та до днес.Препоръчвам ви за хепънинга малко похвати от театъра на Самуел Бекет – влизайте в кофите за боклук както е в “Края на играта” и произнасяйте монолозите си от там. По-въздействуващо ще бъде.Но аз аплодирам и това което виждам днес на Позитано, по-бездарничко е, но носи радост!
  -Биииис!

 2. Социалистите винаги ще намерят фигура, ли4ност с ка4ества да оглави БСП. Такива фигури имат специално отгледани в други условия, още през комунизма.Техният проблем е, 4е на България в момента е необходима “дясна” политика. Дано г-н Борисов се окаже верния, полезен за вси4ки българи, избор.

 3. Към Дончо:
  От Митко даскала,преди Бузлуджа и роенето им,та до днес,Дончо, върнаха със столетия Отечеството ни от християнската Цивилизация със зловещ хепъниг срещу
  осовни ценности на всеки човек
  като природни дадености и свещени материални придобивки по наследство….
  Фигуранта “загрява” или го “загряват” на пистата -и ТОЧНО- преди време,за да оценим и приноса на г-н Инджев,казах,че ще е “СЕРТ. жена
  “Т А Т Я Н А Д О Н Ч Е В А…
  Като я върнат в парламента,поне ще носи радост!!!
  А за майтап и една случка на Чърчил с техните леви:
  В почивките като си пикаели с колеги,се заяли с него тените леви,че се поприкривал,а нашият перант в устата им отговорил:
  “Ам,че как!…вии кат,видите нещо по-големо и ха да го национализирате!!!
  До довечера и утре най-късно ще загряват!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.