Президент даден, премиер приет

„Както се казва : рапорт даден, рапорт приет”!

Това е „крилатата” фраза на президента Г.Първанов, която пърха във всички български медии над церемонията по връчване на мандата за управление на Бойко Борисов.

Може някой да се изненада, но същественото в тази „шегичка” не е толкова споменаването на „рапорт даден и т.н.”, колкото е изтърваното от президентските височайши уста „ КАКТО СЕ КАЗВА”…

Къде и кога се казва? Или с казваше?

Казваше се в света, който и до днес обитава ментално нашият главнокомандващ. Казваше се в казармена България. Казваше се в страната, в която се маршируваше под строй дори и на празника на културата на 24 май.

Тази приемственост би трябвало да изглежда притеснителна, когато в европейска България се рапортува за смяна на краула на най-високо ниво. Защото от такова рапортуване до задължителното маршируване има една крачка, или една заповед:

„Рааавнис”! Май нещо подобно ни подвикват вече.

19 мнения за “Президент даден, премиер приет”

 1. Ами подвикват ни, подвикват ни. Рапортът се даваше при плътно затворени врати. Защо ли? А след приемането на рапорта чухме една изтървана от бъдещия премиер дума. На журналистически въпрос за какво ще му помага Божидар Димитров, отговори, че той “трябва” да бъде в правителството. Защо трябва? На кого му трябва? Божидар Димитров – министър ли е ключовата фраза в рапорта? И защо Бойко Борисов, досущ като примадона в ла Скала заплашва, че няма да пее, ако не му дадат за партньор Божидар Димитров?

 2. От тук и до безкрая във времето и географското пространство ще виси във въздуха един въпрос към Цвета Маркова/с вх.№ от 2003 по предназначение / и Георги Първанов/с вх.№ по предназачение от 2003/,във връзка с тази и миналата статия за БД:
  При положение,че и аз съм бил член на БКП,не по-малко отговорен държавен чиновик от ББ,а като такъв,доказано,и без съпричастност към т.н. служби,но изпреварвайки времето с десетилетия – по давност и напред и назад в полза на държавността на българското отечество,доказано полезен спрямо Т.Живков и Симеон II – кога ще бъде дадена евроатлантическата команда “Раавнис!” и за мен в есента на живота ми?
  Пиша това дни преди да депозирам поредната суха молба в деловодството на външния министър,с оглед да има – не 20 години, а 20 дни – за да го съгласува с единствения своя началник и колега по време,както,съм го правил в годините според закона на България,а не на партийните цветове и ченгесарската изобретателност.
  Казах всичко и благодаря на г-н Инджев,че “събуден???” в 3 ч. призори,ме е “послушал!!!”
  телепатично!!!

 3. Какво очаквате от Гоце? Видно е, че пионерската и комсомолска организации са оставили трайни следи в съзнанието му!

 4. Не е наред Първанката, пардон, Гоце де, аз туй отдавна го думам; напълно неадекватен е, горкичкият! реве ми се за него. А земе да отвори устата си, и веднага ще каже некаква простотия. От туй по-лошо нема. Да земе да си мълчи вече, то от него полза и без туй нема, а пък и да вреди сякаш вече не може (мина му времето, дали?!), та да си трае и да си лежи – е, и да стреля по ловджийски пусии, он туй поне го може…

 5. Още един аспект от “рапорт даден-рапорт приет”. За тези които си спомнят тези думички се разменяха между йерархично-подчинени длъжности – “ръководителят на отряда” към “дружинният ръководител”, “комсомолския секретар” към “члена на БКП”. Дано чрез тези думи Първанов не ни се присмива ‘закачливо’ в унисон с неговия си хумор и дано не ни подсказва какви са взаимоотношенията между него и Б.Борисов.
  P.S. Извинявам се ако съм объркал някоя от горепосочените длъжности – не е нарочно – предполагам просто че е проработил естествен инстинкт за самосъхранение, който “архивира” дълбоко в съзннието ми такива епизоди и преживени унижения 😉

 6. Нищо старо не е забравено,нищо ново не е запомнено.Бивш комунист няма, г-н Инджев.Нали така?Минавам често пред къщата-музей на Димитър Благоев в София.Същия тоя дето е основал тая партия.Е, не съвсем същата Сега там се помещава мутренско-ресторантско сборище.Дядото сигурно се е обърнал в гроба, като ги гледа отгоре.Та това е и рапорта.Какво им завеща Дядото, какво приеха?!

 7. към k o s s с уважние
  Където трябва са строго архивирани епизоди и унижения с по един единствен и безсмислен отговор,
  каквото има да го споделя писменно,защото са много заети и царе и президенти!!!!
  Всичко останало е безумна въртележка между побъркани конституционно три независиим власти!!!!
  Затова в този блог ще намерите мои цитати за един изганик от о-в Света Елена:
  “Отнесох се с тях като с владетели,а те с мен като с якобинец!”

 8. Относно- “Коментар от: Cтамен Стоичков | юли 24, 2009, 3:39”

  Отговарям на г-н Стамена Стоичков-
  -Вашият шанс бе даден при банковото разграбване на България- в началото на 90-те години. Тогава успяхте да усвоите лично милион долара, чрез дружествата си “Феникси” и тям подобни. Малко, ли ви се сториха тези пари?!? -Между впрочем те са у вашия джоб- посредством кражбата им от нашия! Не ви, ли стигат… вие си ги харчите -а ние ги плащаме? Знаете , ли поговорката- “лаком гъз- лапа пръст!”?

 9. Честно да ви кажа,до вчера Б.Б. за мен беше един от най-свестните мъже /не политик,там тепърва ще го видим/в България.Но след като снощи го гледах по телевизията,направо побеснях.Приятел му бил БоДи,щял да им хвърли мандата и прочие глупости.Чакай бе приятелю,това да не са на баба ти нас…. гащи че ще го хвърляш,затова ли почти 2 милиона българи ти гласувахме доверие да изриташ мръсниците от властта.Това ли ти е приятелят, дето за една нощ от убеден комунист стана демократ.И тази мазна,ченгесарска мутра ще ти е лице за пред сънародниците ни в чужбина.Моите уважения до вчера-такъв автогол и Станишев не си беше вкарвал.Че още не си политик на ниво,това е ясно,но поне трябваше да знаеш ,че приятелите са за вечерта в кръчмата,а не в политиката.
  Да се надяваме,че Б.Б.не е безнадежден случай-ако атакуваме сайта му,кой знае,може и да му просветне.

 10. Отговарям само на Виктор,който види се разбира от “шанс”,изобретателни лакоми глутници и пръст,като удобно забравя що е то съд!

 11. Б.Борисов е министър председател и има право да предлага ,назначава който иска за винистър,а ви екато не харесвате си трайте я след 4 години или 2 гласувайте за друг.Тако е в Конституцията и ако не я променят нищо няма да се промени.А то в нашата държава дали и може-висчки са били червени,после сини,после царисти а сега и гербери.Няма успели хора без да са пребоядисани поне 2-3 пъти.Другите кучета ги яли-или са безработни или на най ниско ниво изпълнители и бачкатори.

 12. Мисля, че българската приятелска олигархия разбра, че българите граждани са готови да обявят война на българския политически,бизнес и всякакъв друг псевдоелит.Тази новина им съобщи Стефан Гамизов.Аз също като гражданин искам да работя и живея по правилата на Европа, а не да давам рапорти или да ги приемам.

 13. Слушал съм ги много тези пионерски поздрави в годините на моята младост. Сега тези думи в устата на така наречения президент на България ме смразиха! Смразиха ме зашото много добре знам смисълът им! А той е че: “Всичко е спокойно другари! Ние достойно изпулнихме смяната в караула. Няма никакви заплашителни промени!” Ето това значи, КАКТО СЕ КАЗВА “Рапорт даден! Рапорт приет!”

 14. Точно така, прав сте ,Г-н Инджев,караула е сменен,но караулното помещение и въоръжението си е старото…

 15. И караулната служба се носи в духа на стария “Устав за вътрешния ред” . Нищо ново,смяна на властта не е настъпила!

 16. Българският народ е разгневен, гогов е на смели и безразсъдни атаки……..уви все в грешна посока.

 17. Българския народ няма стойност на народ,а да е газгневен,съвсем не е вярно,нито се гневим,нито атакува. Това го знаят най-добре комуноидиотите и си правят каквото си искат,така че,по-спокойно….

 18. ИВО ИНДЖЕВ СИ ОСТАВА НАЙ – ДОБРИЯТ ЖУРНАЛИСТ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ , СЛЕД НЕГО Е ЯВОР ДАЧКО И ПАПАКОЧЕВ ! А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ГОШЕТО , ГОЦЕТО ГУЦИТО …………………………. АБЕ СВИНЩРЯЦИ – НЕ КОМЕНТИРАМ !

 19. АБЕ ЗАДКУЛИСТНИЯТ ШЕФ НА ИМАНЯРИТЕ , …………. ЧЙИ ГО ТЪРСИ В НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ? ДА НЕ БИ ТОЙ ДА Е НОВИЯТ ТРОЯНСКИ КОН , СЛД СИМЕОН , ЗА ВКАРВАНЕТО НА МАФИЯТА В НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ??! ………….. НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.