Тук битият е бит и …пак става за бой

Не сънувам ли? Поглеждам водещия коментар на вестника, който по-откровено от всички служеше за ласкаене на Доган, за излъскване на образа му и за други интимни ласки с ДПС пред публиката. И виждам същия пропаганден инструмент да ругае „хората на Ахмед Доган”. Все едно, че го е писал някой такъв отвратителен, като мен. Но нищо подобно – има много мила снимка ( автор: Мила Аврамова). Истината ви казвам – нахокала е ДПС и ги е предупредила да свикват да бъдат хокани. Вече е позволено. Дори е наредено да няма милост.

Какъв обрат! Какъв ли? Ами- очакван. Случвало им се е и преди. От пропагандната трибуна, от която същият Доган удобно сипеше гадости за неспособния да се защити свой съратник Ахмед Емин и наричаше покойника своя „мъжка секретарка”, сега не се гнусят да се гаврят със същите, които величаеха и обслужваха буквално преди седмици. Сякаш нямаше избелващи сапунени интервюта ( на перачката Велева) от „недостъпните” за простосмъртни журналисти доганови сараи и цели лигави сериали от публикации в този дух.

Съответно в духа на промяната върви и подмазването на новия силен човек със слагаческо заглавие „Обама чака Бойко”. Нали си представяте, как Обама си седи в Белия дом, гризе си ноктите, загубил апетит, гледа в една точка, поклаща се на президентското кресло в транс и бълнува на глас „ Ех, кога ли ще дойде Бойко”!

Но да оставим предсказуемото преобръщане на тукашния обслужващ персонал. Несравнимо по-интересна и неочаквана промяна, която само показва политическата канава на уж икономически обоснованите грандиозните планове на досегашната власт, идва от руски източници.

Трябваше да си отидат „троянските коне” на Москва от властта в София и изведнъж от устата на руски експерти потичат коренно различни оценки за натрапените от Путин договори на България. Цитираният от сайта Медиапул анализатор от консултантската компания RusEnergy Михаил Крутихин определя пред “Независимая газета” наложените от Газпром на България договори като авантюра, която изначално е изглеждала нагла и при това не е била обоснована икономически.

Друг руски експерт отива по-далеч. Александр Назаров от ИФК „Метропол” не просто обявява „Южен поток” и „Бургас- Александруполис” за излишни и толкова неадекватни икономически, че чак е удивително как изобщо има такива планове. Назаров се обявява за „напълно солидарен” с българите.

Руският експерт има пред вид българите, които може би ще предприемат сега стъпки да откачат България от „удивителните” руски проекти. Но няма как жестът му да не се проектира и върху онези българи, които от години пледират за същото, но биваха обявявани за русофоби и дори за българомразци, които не искат нашата родина да спечели от чудесните планове на путиновите олигарси.

Не, не сънувам. Всичко това се случва в реално време. Дали ще има справедливост за несправедливо охулваните тук и възмездие за хулителите?
Съмнявам се. Това е вече прекалено оптимистично очакване. За „пропуснати ползи” в България никой не плаща. Тук битият си е бит и…пак става за бой.

23 мнения за “Тук битият е бит и …пак става за бой”

 1. Не съм убеден, че троянските коне са си отишли. Може би ще станат по-прикрити. Г-н Инджев от министрите и техните политически кабинети нищо не зависи. Средният чиновнически ешелон в министерствата е изключително изобретателен. Той може да прецака всяка добра идея с видимо най-благородни намерения. Така че да не бързаме!

 2. Г-н Инджев,освен атисъглашенските
  етапи за провалите на охулените отечествени идей за национално обединение и въпреки “тесняшките” уклони на БКП,дори коминтерновска РУСИЯ,при Ленин, Сталин,Хрущчов,
  Брежнев,Горбачов,Путин, и т.н….,наред с тактиката за “тъжно известния народен фронт”
  е п о д с к а з в а л а
  – повече или по-малко – …”непромененото състояние на окъснатост на партията от обществото и затварянрето й в “тесен кръг на функционери”
  /Из решения на пленум на ЦК на БКП 1936 г./(изд.1993 г.)
  За какво да говорим 73 години по-късно?
  Вече вървят позакъснели стоилови напъни и дончеви вицове,за пленумно-тезисна плодовитост или такава между българин и славянка на зелената полянка:
  вади – тури,вади – тури
  -н а р о д и л и чукундури!!!

 3. За какво още, освен за бой, става битият?
  Че те така ни ……бияр….. от 65 години!
  И като най-русофилският народ в Европа, не разбирам, русофилията е вид мазохизъм или вид сексуална пристрастеност.
  Бой с балалаиката и къде влезе! Така ли да го разбирам?

 4. За “Труд” с Бор начело това е традиция. Мазненето пред властимащия и тотален погром над изпадналия от властта. Спомнете си Костов и какво стана, когато той се дистанцира от тях.После с “Негово Величество” и неговите крадливи юпита. Така и със Доган Бей и Хамстера. Бойко, внимавай със данайците и техните дарове!

 5. .
  В Русия винаги е имало умни и здравомислещи хора които са подлагали проектите на съмнение. И публично. Борис Немцов е само най-добре известният от тях.
  .
  Въпросите, които се отправят към проектите са:
  .
  1) има ли достатъчно газ / нефт за доставки
  .
  2) икономически целесъобразни ли са или обслужват политически цели
  .
  3) дали скъпоструващи проекти не се предприемата от чиновници за сметка на данъкоплатците (руски и чуждестранни) за да крадат чиновниците пак на воля.
  .
  Учудващото, е че у нас много малко хора задаваха тези въпроси. И не бързайте още да се радвате, че ще ги откажем. Тези дето са чакали да спечелят милиарди не са толкоз безобидни….
  .

 6. Уважаеми Господа, обърнете внимание на следния цитат: “Според моето най-дълбоко и пълно вътрешно убеждение Русия няма да има и никога не е имала такива ненавистници, завистници, клеветници и дори явни врагове, каквито ще бъдат всички тия славянски племена веднага, щом Русия ги освободи… Може би цяло столетие, ако не и повече, те непрестанно ще треперят за своята свобода и ще се страхуват от властолюбието на Русия; ще се умилкват на европейските държави, ще клеветят Русия, ще бълват хули и клевети против нея.”
  Фьодор Достоевски (1877 г.)

 7. Не чета БГ преса и рядко слушам или гледам новини от България!
  Но след има-няма 2 години(живот и здраве), ще се кефя на „предсказуемото преобръщане на тамошния обслужващ персонал“! Когато наритат задника на Гоце, дето сега им е като захарна пръчка!
  Felicitations, г-н Инджев! И аз като повечето Ви почитатели Ви чета с удоволствие!
  А този път – с голямо удоволствие!

 8. Чиновничеството /българско руско и евроатлантическо/ е жилавата и устойчива част като алчен стожер на изобретателността в частта-центрофуга за пити в “кошер” с много мед,и а тщестлавните герои прякорите Бея,Хамстера,Симо “Ментата”, крадливите юпита,
  Гоце,”само времеви забавни епизоди” гъмжащи от не безобидни стършели…
  И с данайски дарове и с крехки орфически вакханалии-рано или късно- чрез СИНИ,АТАКА и РЗС ,те ще се изкушат,да източат -ако могат !!!-и кръвта на Шерифа на Европа”/ББ/с присъщата им вече позната!!!, перфидна ТРУДдова дейност…!!!
  А и,искрите вече прехвърчат,
  когато невинно ги канят в навалицата да… “Нека говорят!!!”
  Защо Росен Петров,не покани Иво Инджев,например?
  Или политическото инженерство,не им подсказва,че освен Борис Немцов и много др.,журналистиката на подранилата и права консервативна България-ако не друго-ще е от полза за тях и зрителите им….във времена на поредното революционно пречистване!!!

 9. Изключително талантлив материал,поздрави към автора му!
  Г-н Узунов,няма такова нещо като “русофилство” и “русофобство”,тези понбятия са неприложими в днешно време. Нали никой не говори у нас за “народнаците”, не може да се борави със стари и отживели категории. Има много хора,които са привързани към Русия и руските ценности,амам това съвсем не значи,че са “русофили”. Последната дума е вид политически настроения преди повече от век.

 10. Прочетох статията на един дух.Браво!Нито сте отвратителен,нито сте лош.Просто поредния българин,смазан от тази сребролюбива и безбожна страна.
  Дано дойдат по-честни хора във властта.

 11. Преди няколко минути първият демократичен президент д-р Жельо Желев трасира в пряк текст,един дълъг път за Бъгария до 2012 г.в т.ч. давайки да се разбере,че приблизително така са мислели и П.Стоянов и Г.Първанов!
  Но уточнявайки, че сега вече и с мнозинство от 162 депутати за ВНС,биха могли да бъдат активирани и изискумените констиуционни процедури,с оглед заемане на поста от ген.Боико Борисов,без излишни “нюанси” за аналогии с хунти.
  Ако в блога на Иво Инджев е имало наскоро ,странни!!!!! сравнения ,
  с исторически периоди на “консулство” и “първи консул”,
  както е прието да се казва в края на филмите:”….съвпадението е било случайно”!!!!
  Предстои интересна есен???

 12. Спомнете си какво беше казал Цар Борис III: “Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил”.

 13. Про-пуското се заменя с про-американското и обратно. Крайно време е БГ да национализира медиите и да започне да се пише в интерес на българите!! Не говоря за връщане на социалистическата цензура, а за реално, аналитично оценяване на приоритети и негативи (все пак не съм сигурен, дали това не е утопия). В про-руските проекти има и хубави, положителни за БГ оферти, както и в про-западните. Пресата да спре да се люшка като махало…

 14. Любо,терминологията ти е неадекватна към сегашните реалности. Не правиш разлика между “прокомунистически” и “проамерикански” стремежи.не е имало никога социалистическа цензура,а бандитско-комунистическа,социализъм НИКОГА не е имало.А последното ти изречение си е отнесено от вихъра,в заповедна,увяхнала форма…

 15. Иважаеми г-н Инджев, ако има някого когото трябва да бием, това е българската журналистика. В нея се навъдиха, неграмотни, арогантни, подкупни, безотговорни и неморални драскачи. Като глутница мъничета. Лаят в куп и бягат с подвити опашки щом срещнат сериозен противник, но никога не забравят тайничко да се проврът обратно през някоя дупка, за да се опитат отново да се докоснат до кокала. Бедната ни България ще бъде затрита от такива журналистически недоносчета (в този списък за радост Вие не влизате) Има още много честни и талантливи журналисти, но нямат достъп до широката публика именно за това, плътна е стената от кряскащите хвалебствия до възбог на един или друг добре платил кандидат за Слава.Бедна ми, Българйо, перо те издигна, перо ще те съсипе!

 16. Сега когато от Бузлуджа и Ламбо, и самият Станишев призовават за “презареждане” и “пречистване”,
  терминът бандитско-комунистически
  социализъм, е и точен и верен,но нали точно той като “ослепяване от класова омраза” отнася всичко във вихъра!!!!докато …”париите се вдигат на последен и решителен бой”!!!
  Сега,ако и Г.Първанов,не подскаже комуто трябва,че не са в час,очевидно 21 в. ще ги свие до електоралния минимум от 9-10%,както в др.страни на ЕС,където са мирясали и осъзнали националните интереси….

 17. Хайде, Ивче, девственице непипната! Ами преди Десети пак ли беше девствена?! Или тогава комунистите без да ги правят кеф те онождаха? Хайде, холан, не нам, не нам!

 18. А дали ще ми одобриш коментара, ми е все тая, нещастник!

 19. Към “Иван Костов”:

  Публикувам те за наслада на всички, които ме съветват да вадя на показ гадостите на такива като теб, че да се знае ( което не е упрек към техния съвет, а по -скоро въпрос: що за “принос” към дискусията е на напсуваш?)…Ето, знайте!

 20. Г-н Костов, тук пише нещо за командировката Ви до връх Бузлуджа:

  Съпруг и съпруга спят. Изведнъж жената се стряска на сън и изкрещява:
  – Мъжът ми си идва!
  Съпругът й скача и се пъхва в гардероба.
  Излиза, гледа гузно, жената седи, подпряла глава с двете си ръце, той сяда до нея, потупва я по рамото и казва:
  – Няма нищо, мила. И двамата сме си поизнервили напоследък покрай тия командировки…

  Но дали точно Иво Инджев става за “казьол опущения” е спорно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.