Мижество

В БСП май подозират някаква игра около оставката на шефа на ДАНС Петко Сертов. Само така може да се определи нервната реакция на видния функционер на червените Димитър Дъбов, един от вътрешния кръг на Станишев, според когото тази оставка не била „мъжка постъпка”.

Предстои да се види, дали Сертов не се е разбрал да остане на поста след ангажименти, които поема за неудоволствие на досегашните управляващи. Подава оставка, но поради особената ситуация и сложността на момента, тя може и да не бъде приета. Или пък просто си тръгва, „предавайки” старите си началници, на които е обещал да се бие до край на поста срещу врага в премиерския кабинет.

Интересно е обаче до каква степен си приличат реакциите на разлютените ортаци от тройната коалиция, когато картите им нещо не се подреждат по планирания начин. Какво иска да каже Дъбов с това грубо подхвърляне, че оставката не Сертов не била „мъжка” постъпка?

Ами същото, което каза Доган, когато един от най-близките му съратници беше намерен с дупка от куршум главата в собствените му сараи. Беше си позволил да се самоубие ( според официалната версия) без разрешението на господаря си. В желанието си да го уязви посмъртно „Сокола” връхлетя като лешояд върху достойнството на мъртвия и го нарече „мъжка секретарка”.

Така разбират „мъжеството” тези хора, от които едвам се отървахме, но които явно няма да се отърват от маниера да се държат като каруцари, яхнали допотопен трамвай по нанадолнището на историята.

9 мнения за “Мижество”

 1. 118 мАже се събрале,
  сговорили се и почналЕ,
  тЕ народа си продалЕ,
  и на Русия се отдалЕ

  Дано младите влизат в Интернет и четат какво са правели, правят и искат да правят ония.

  Дано !

 2. Аз пък чета статията и започнах да му съчувствам на доган. Без да съм експерт по мъжка психика и реакции – изказването му за Ахмед Емин говори за натрупана злоба и завист и една логична комплексарка реакция, която не е могъл да удържи в един момент. Представяте ли си колко зле се е чувствал години наред доган до хубав мъж, с излъчване като Ахмед Емин. От 20 години насам нещастника доган се мъчи да компенсира смачкания си външен вид i липсата на капчица чар със създаването и поддържането на митове за себе си, което разбира се е удобно и на други. А не е тъп и осъзнава добре, че е достатъчно някой да възкликне “Ама царя е гол” и целия 20 годишен труд по градене на имидж ще отиде на вятъра. Страда човека и това си е. Представяте ли си го на плажа, без охрана и антураж, без мерцедеси, . . . мъка боже. . .
  Що се отнася до червените мачовци – и те правят смехотворни усилия да не би някой да си помисли, че са от оня гейкръжец. Преди нямаха нищо против всеки да си мисли каквото си иска, но сега не са на власт и взеха да раздават преценки като критерия е прост – ” ако си от нас – постъпките са мъжки”.

 3. Като кажем “не е по мъжки” някак звучи, че това “по женски” е някаква геометрична точка в психопространството. А отдавна е известно, че е интервал, и то с различни аспекти. Напр. в аспект принципност е “Жана д’Арк – една министърка от Тройната”, в аспект интелигентност интервалът е “Мария Кюри – Червенокоса партийна деятелка”. Ами може да се окаже, че г-н Сертов е попаднал в обществено приемлива част от “женския интервал” с неговата не-мъжка постъпка…

 4. Днес по “Неделя 150” Я.Янев ми се стори доста нервен при обсъждането на ДАНС с Атанасов. Дали пък оставката на П.Сертов не е причината?

 5. Не мисля ,че сме се отървали.Новите “мъже” ще си покажат “мъжеството”,което ще си е старото ,но с нова абревиатура.

 6. Доган е самия сатана в човешки образ.Плюя на него!!!Плюя за това ,което е ,казал по отношение на починалия човек,плюя за атентатите на хора,за разгулния му гаден ,вонящ начин на живот .
  Къде е тук добродетелта на корана,само зло ,зло и нищо повече.
  Българи опичайте си акъла и повече не допускайте това триглаво чудовище в живота си.

 7. Ника,отново наивност,мисля,че е добре да се осовбодите от нея,тя е вредна. Ахмед Доган е явление,създадено от комунистите и ДС,цинизмът му е комунистически,при това,той съвсем не е религиозен,още повече мюсюлманин. Припиосвате му такива неюа,които не са точни. И какво му е злото на Г-н Доган. изобщо не е зъл,той е една комунистическа мърша,нищо повече.

 8. Мисля, че тук “нервността” е от различен тип. Става дума за шефа на ДАНС, за службата, която ще участва най-активно в разследванията на големите злоупотреби, извършени през последните два мандата. Едно е да се самоубие секретарят на Доган, друго е да подаде оставка, човека сложен на върха на ДАНС за да предпази (евентуално)”старите си началници”.

 9. Май ще се окаже скоро че мистър клийн и другарчетата му в играта са целите в лекета от преяждане.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.