Първите (от)стъпки на кабинета “Борисов”

На рождения ден на кабинета, докато правителството се заклеваше в НС, стана известно, че едно от предизборните обещания на ГЕРБ лекичко се видоизменя. Експерт на партията, а не самият финансов министър Симеон Дянков, оповести корекция в намерението за властта да свали с 5 на сто осигуровките, за да се даде „глътка въздух на бизнеса в условията на криза” ( по израза на Дянков, многократно повтарян от него преди изборите).

Малцина, повечето вероятно специалисти, обърнаха в този тържествен момент внимание на факта, че обещанието за петте на сто беше трансформирано в прогноза да се започне с 2 процента намаление на осигуровките от началото на 2010 и да завърши в края на управленския мандат като всяка година се добавя по още един процент. Дреболия? Може би, нека експертите спорят ( а те наистина спорят дали, колко и кога е най – добре тази мярка да бъде предприета).

Междувременно дреболиите започнаха да се трупат. Бойко Борисов се отметна от заканата да смени управителя на БНБ Иван Искров. Такава завоалирана заплаха, да припомня, отправи той и за продължаването на поста на Меглена Кунева като еврокомисар, за което, каза той, не е бил питан. Ще видим…

Причините за обрата в тези няколко случая, каквито и да са, започват да избледняват пред надигащия се въпрос: коя ще следващата промяна в оповестените намерения2

Ето че тя вече беше обявена – дипломатично, но категорично. Новият министър на външните работи Румяна Желева изненадващо подкрепи направените от тройната коалиция в последния момент дипломатически назначения. Това са същите тези назначения, срещу които Борисов възропта точно толкова рязко, колкото срещу продължаването на мандата на Искров в БНБ. Оказва се сега, по думите на Желева, че Станишев бил постъпил правилно, защото ставало дума за важни назначения (сякаш някой се съмнява в това!).

Желева междувременно си избра един от същата група дипломати за свой заместник, с което подготви публиката за завоя.

Ако добавим и възможно най-меродавната в държавата ни информация, която може да се намери за намеренията на ГЕРБ, според която нямало да има „мачкане на ДПС”, става интересно. В края на краищата твърдението е публикувано не къде да е, а в личния блог на личния приятел на премиера от една телевизия- щом там пише така, значи така и ще бъде.

Май вече сме свидетели на първите важни (от)стъпки на кабинета.

49 мнения за “Първите (от)стъпки на кабинета “Борисов””

 1. Това е само началото.Новите десни!!!Така ги наричат тези от ГЕРБ.
  1.Не са нови
  2.Не са десни
  Дясно в България няма и не е имало.Просто няма откъде да дойде.Налице е поредният поп- проект на комунистите.За съжаление надеждите в хората са големи,както при царя.Чудя се !!!Колко още “спасители” ще изтърпим за да разберем,че “СПАСИТЕЛЯ” не се е родил и няма да се роди.

 2. Здравейте г-н Инджев, както виждате, нещата вървят “на изток”, и то доста по-рано от очакваното. За тези неща писах на 24 юли в коментар под статията Ви “Братоубийства по „сестрински“”. А за това какво представлява Р.Желева и от кои пипала на октопода е част през последните 15 г., може да се прочете в коментар към статията на И.Бедров “Ченгетата ще я карат по-кротко в парламента” от 22 юли (http://ivanbedrov.com/?p=1242).

  Не е параноя, нито пристрастеност към теории за световна (или местна) конспирация – достатъчно е човек да е точен и безпристрастен в преценките си. Вие сте такъв и Ви прави чест, че вършите единствено възможното в случая – да пишете обективно за това, което ни се случва.

  А е добре все повече хора да започнат да си дават сметка какво е много вероятно да ни се случва с това управление и с този премиер в съвсем близкото бъдеще.

  За да можем да се противопоставим докато е време. Че иначе триглавата ламя ще ни се стори като хилав бройлер пред чудовището, което започва да расте във властта…

 3. не трябва да сме толкова песимисти.

  Преди избори всеки говори малко повече от колкото трябва и без много да му мисли. Когато става дума за опозиция, и без наличието на точна информация. Примерно преди изборите се говореше за дупка от 1.5-2 млрд. лв. , сега се говори за 2.5, и при това положение незабавно сваляне на осигуровките с 5% може би няма как да стане.
  Заместника на Желева (не знам кой е) може и да е свестен човек и професионалист, а и трябва да има някаква приемственост – което няма как да стане, ако на всички ръководни постове дойдат нови хора.
  Изобщо не бива автоматично да смятаме всеки назначен от тройната коалиция за корумпиран галфон.

 4. Като сме тръгнали да споделяме новини ще си позволя да вмъкна и аз една, която ме потресе:
  “Братя Диневи събраха на парти в Свети Влас политическия и светски елит на страната.

  Партито по повод 20-годишния юбилей на строителните предприемачи уважиха градоначалникът на Бургас Димитър Николов, на Несебър Николай Димитров, на Поморие Петър Златанов, на Царево Петко Арнаудов. Бизнесът беше достойно представен от шефа на Булбанк Левон Харпацумян, шефката на “Феста холдинг” Петя Славова, семейство Баневи, дизайнерката Жана Жекова, бизнесменът Пепи Лашов и др.

  От уникалното 7-степенно меню, включващо салати, отбрани морски дарове и суши, средиземноморски риби, класически сицилиански десерт и селекция от френски, италиански и холандски сирена, хапнаха бившият министър по европейските въпроси Гергана Паси и съпругът й Соломон Паси, омбудсманът на РБ Гиньо Ганев, ексминистърът на отбраната Николай Цонев, депутатът от КБ Румен Петков, министърът без портфейл Божидар Димитров, грузинският посланик Михеил Уклеба, почетният консул на Русия Тонко Фотев, митрополит Йоаникий и др.

  … По червения килим преминаха още спортните легенди Боян Радев и Георги Мърков, футболният бос Христо Порточанов, журналистите Цветанка Ризова, Светослава Тадаръкова, Мартин Карбовски и др.”
  Крайно случайно са се засекли “опоненти” от всякакво естество, които обче ценят хубавата храна и лукса. Е, имало е кой да ги анатемоса(митрополит Йоаникий) , а изтъкнати медийни представители(Цветанка Ризова, Мартин Карбовски) няма да пропуснат да ги развенчаят … освен, ако не са били и те с пълна уста. Докога ли, като откраднеш, дадеш десятък на църквата, подкрепиш партия и вдигнеш паметник на Ботев, това ще те превръща в “национално отговорен” предприемчив бизнесмен? Гнусно е и … безнадеждно. Ето това имат предвид европейските медии, че е непредвидим този кабинет или пък по-скоро предвидливо дават сигнал, кой няма да бъде закачан.

 5. Нищо ново под слънцето на демагогията и капитало-комунизма. това ,ако не е показна дебелащина,здраве му кажи .

 6. Едно голямо благодаря на чичака по повод интересния материал на Ив.Бедров!

 7. Господин Инджев, за първи път ще Ви критикувам, и то най-твърдо, искам да кажа, че съм твърде много разочарован от Вас! Зели сте да пишете за първите (от)стъпки на кабинета “Борисов”, зели сте да придиряте за некакви си там дреболии, а вижте Ваши колеги що правят: Върхове на подмазваческото изкуство: Николай Бареков лиже обущата на Бойко Борисов – абе нема ли да му дадат некой пост на туй момче бе?!.

  Ами срамота е туй Вашето най-после, някакъв си младок да Ви надцаква така, засрамете се поне малко де! У нас в наше време журналистиката е станала нещо съвсем друго, Вий живеете с най-допотопни представи за журналистика: я го вижте какви ги върши Бареков я?! Ами като не земате пример и стимул от него, ще си седите безработен, ще си пишете в блога, ще Ви окръжава малка групичка фенове тука, а вижте Бареков с какъв замах само гради бъднините си: продуцент, собствен канал нищо чудно да му подарят, и какви ли не чудесии!

  Тъй се прави в наше време, г-н Инджев, такива са времената сега, а пък Вий си стойте бела врана сред съсловието си и си пишете за “първите (от)стъпки на кабинета “Борисов”: как пък можахте да го измислите това?! Как пък не Ви беше поне малко срам, а?!

  Та искам да кажа, че съм разочарован най-решително от Вас, от Вашето поведение: да си позволявате да критикувате кабинета “Борисов” още отсега! Бареков предлага цели 12 месеца българската журналистика да си трае, а Борисов да си ги прави каквито му скимне! Е, журналистите в тия 12 месеца може да четкат с четки костюма на Борисов, да му лъскат обущата, да им придават гланц с кадифе, и други текива работи могат да правят, ама всичко друго е недопустимо според Барекова и е даже неморално!

  Ето туй наричам аз Бареков замах, а Вашето какво е: дреболии некакви, и дребнаво придиряне! Изложихте се хептен, туй ще Ви река и с това ще завърша! Поправете се овреме, че ще съжалявате. Ако можете де, щото ми се види, че сте безнадежден случай. Като мен самия, но аз съм особен, непоправим случай, крайно тежък. От мен пример не вземайте изобщо…

 8. честно казано очаквах този завой в политиката на ГЕРБ. както много често се случва в БГ, когато си в опозиция трябва да мислиш какво говориш, защото когато дойдеш на власт ще ти се потърси сметка за думите които си казал и обещанията които си дал. Моментните събития са само още едно доказателство, че всичко е до изборите. Аз очаквам да има скоро още повече такива неща, които ще контрастират на заявеното от ББ преди изборите.

 9. Стъпка по стъпка – (от)стъпка…
  Скоро ще има и навеждане за да отмине бурята сигурно, после – 800 дни, и така – до края на света…

 10. Към Пешо
  Прав сте,както и европейските медии:
  непредвидимо,смешно и гнусно!!барем – поне малко отстъпки! – за доказана професионална приемственост по ресори,от кумова срама!
  Но не и дебелащина и демагогия на капитало-комунизма!
  Тепърва Ви чака работа г-н Инджев до възцаряването на истински консервативни обществени порядки!
  Ако въобще е възможно вече!!! около наспорилото пречистване след Кимон Георгиев 1945 г.

 11. Нито ще е първата, нито ще е последната отстъпка. За съжаление. Сега е времето да се опитат да ни хвърлят прах в очите, че ще преборят корупцията. Ама и това го правят със затруднение. Гледахте ли “Челюсти” по Нова ТV днес? Стана ли ви ясно, че госпожа министърката не прави разлика между престъпление от една страна и целесъобразни и нецелесъобразни действия от друга. Доколкото зная подобни квалификации в НК няма. Дерзайте г-жи и г-да министри. Белким с приказки ни убедите, че сте различни. А след това – едно си баба знай, едно си баба бай, както в последните 20 години. Може и да е неморално, но не е незаконно.

 12. Към Ангел Грънчаров
  Поопознахме се вече Грънчаров,и мнозина сме “особени,непоравими и крайно тежки случаи” в процеса на “революционното” пречистване,след победата на Девети септември и събарянето на правилната България…КАКТО Е ПРИ ВСЯКА НОВА РЕВОЛЮЦИЯ!!
  БКП се оказа по-жилава,по-устойчива и по-нахакана в своята настървеност за власт,след собствения й тесняшки период 1926 г. и наблюдаваше насмешливо демократичните ни напъни ПО ВРЕМЕ НА ПРЕХОДА,при които Т.Живков,
  Ж.Желев,П.Стоянов,И.Костов
  Царя и Б.Борисов като премиер и първи консул…са само етапи,а Г.Марков,Гергов, Бареков или Даниел Крапчев,само ПОВЕЧЕ ИЛИ ПО-МАЛКО удачни приспособленци към събитията up to day ….
  БСП е също само българския БКП- етап от пътя на Долорес Ибарури,Фелипе Гонсалес и Хосе Сапатеро….а злочестините с Царя,едва доловим и НЕ ОСОБЕНО УДАЧЕН опит на С.Станишев и Г.Първанов за реставрация -при това държавният глава предупреждаваше да не се върви пред вятъра!!!-
  Но истината е,че ще е малко прибързано,да се вменява вина на Иво Инджев…понасяме всички припкането пред вятъра,но той най-много, а всичко е Съдба,както съм го казвал и друг път!!!
  НО И ВРЕМЕТО,НЕ СИ ГУБИ ВРЕМЕТО!!!

 13. Да ви е честити новото правителство.Излъгаха най -нагло и с това ,че намя да почиват.Аз лично не съм се надявала на нищо от ,,новите,,.И разбира се не гласувах за тях.Няма нови и стари сини.Сините са СДС И ДСБ.ДРУГОТО Е ПОПУЛИЗЪМ И БЛЯ БЛЯ.

 14. Днес прочетох, че май през тази седмица област “Варна” ще бъде ощастливена с нов областен управител – герберът Д. Симеонов. Потърсих и прочетох за него, че: (правописът е съхранен, авторът се е подписал като “666”:”До 1989 г във ВНВМУ имаше офицер от ВКР. Той изключи едно момче за това, че носеше кръстче и беше сключил църковен брак. Сега на офицера не му пречи да стои на първия ред в катедралата и да поръчва водосвети. Въпросния хуманоид (човек не мога да го нарека), ни привикваше в стаичката си и ни съскаше, да пеем приятелите и другарите си, че сме гледали в тях порно и филма “Рамбо”.
  До 1989г. българските психиатри бяха изключени от Световната асоциация на психиатрите – съветските ги бяха възстановили 1987г. Причината беше, че в българските лудници затваряха напълно здрави хора, които не търпяха да стоят със затворена уста и не мислеха по социалистически. Та въпросната персона, септември 1989 г. изпрати за “лечение” в психиатрията един курсант, който беше написал писмо до Горбачов. След 10 ноември го възстановиха в училището, като гореспоменатия другар го привика, за да му нреди да си затваря устата, защото много “хора” щели да пострадат. Познайте какво направи с момчето, дето като умря Черненко беше казало “Да беше умрял Бай Тошо, че някой ден отпуска щяха да дадат. Колко съдби смачка с печата в моряшките паспорти “Само Черно море”…
  И сега, персоната, другарина Данчо Симеонов е Организационен секретар на ГЕРБ във Варна и общински съветник”.

 15. Г-н Инджев,
  Този път не съм съгласна с изводите Ви.
  Нека само подчертая, че не съм гласувала за ББ, не съм му фенка, на пределна възраст съм ,за да имам някакви житейски илюзии, и съм дясно мислеща по обективни и субективни причини.
  Най-неочаквано дори за мен самата, първите стъпки на това правителство ми вдъхват някакъв срамежлив оптимизъм. Едва ли ще минат без грешки, особено в дадената световна ситуация, и със скоростта, с която стартират. Но, за пръв път от много време, виждам желание за промяна. Една шепа хора сме и ако не сме се оправили, то е защото управляващите досега не са го искали или по-точно, не им е изнасяло. Според мене, реакциите на гореспоменатите смени преди изборите, бяха по-скоро за мениера да се правят в ускорен порядък в последните заседания, а не толкова за песоналните им измерения. Но дори и така да е, дайте малко време да видим какво наистина ще направят и да се молим наистина този път да е наистина и да успеят.

 16. А вие какво очаквате че само плюете бойко. Преди изборите статиите ти бяха съвсем други сега като спечели бойко взе да пишеш друго. Ами кажи си го направо че си пишеш статии които да ти качват рейтинга на сайта а не да пишеш истината. Нормално е да има отстъпки все пак 4-ри години ще управлява българия а с малцинство няма как да стане без отстъпки.

 17. На Уважаемата г-жа Попова:
  Прави Ви чест,че дори и “…на пределна възраст – Т.В ” сте в състояние да споделяте виждания за проблемите ни.Но, КОЛКО време още ТРЯБВА да се даде на КОГОТО и да било?
  Майче за пореден път – както може би всички поколения в България след м.Март 1878г. – ще е вайкането,абе то няма да е по наше време,ами децата???
  А тя поговорката е следната:”Ло
  зето неще МОЛИТВА,иска МОТИКА”
  Дали мотиката ни е много ТЪПА
  или се молим,не КОМУТО и КЪДЕТО трябва???

 18. Г-жо Попова,премиерът е “Генарал на кон!” по едноименна новела преведена още през 70-те години за подобни явления на юг от Рио Гранде,при които опасностите са най-вече измежду бързо пребоядисалите се нетърпеливи “якобинци” в надпревара за кой е по-по-най..на всеки километър!!И така да края на света!
  На Генерала ще са му необходими наистина нашите молитви,за да успее!!!
  След подобна напревара между социалисти на К.Атламирано и комунисти на Л.Корвалан,при която
  “летвата за максиално допустимата частна собственост ” тръгна от НЕЩОТО КАТО ОРНА ЗЕМЯ и завърши на НИЩОТО /барабар с инвентара и дибитъка!!!/… преди да бъдат изловени до един,а оцелелите живи заставени да пеят на стадиона отечествения химн…сред трупове и пожари….
  Затова сте права!!!

 19. Г-н Инджев, както и повечето коментатори с малки изключения (Попова), моля ви имайте малко повече търпение. Не е толкова трудно, няма нужда да се открива топлата вода или колелото. Малка страна сме и проблемите не са безкрайни. Магистралите, селското стопанство и прогрес в екологията на първо време стигат. Всичко ще се навърже едно след друго. Моля да видите разликата на скромното, но конкретно говорене в “Челюсти” тази сутрин от една страна, и от друга нахъсаното комсомолско празнословие което ни заля за пореден път (от Бузлуджа). Моля Ви не заемайте тази позиция.

 20. Защо не се увеличат концесионните такси за експлоататорите на природни богатства? Как ли ще се увеличат, когато претседателя на минната камара г-н Лъчезар Цоцорков е подписал мемерандум за сътрудничество с ГЕРБ месеци преди партията да сформира кабинет. Парите отново ще са за едрия олигарх, а хората ще лапат мухи и ще гласуват за ГЕРБ!

 21. Е,казвах ли ви,че нищо не може да се направи у нас,докато страната не се декомунизира,сега се чудите,ама как може,излъгаха ни,отстъпиха от изборната пропаганда и пр….. България е обречена да се управлява от комунистите и техните подводници. Народът е наивен и неинформиран,мек народ сме,винаги готов да бъде излъган. Малкият брой достойни и принципни хора ,или са се отказали да се борят с комуно-идиотите,или не им е дадена никаква възможност,те са отстранени от властта и нейните компоненти. НЕ СТАВАМЕ ЗА КРИВ ЧЕП. Прав е самия ББ,за материала,лош е ,много е лош.

 22. Вие, естествено сте прав в изводите си. Всички си ги правим. Това, което ме дразни най-много са приказките. Големите приказки – разбирай големите глупости. Ако тези приказки вървяха в периода на предизборната кампания, сега са смешни и жалки, че даже и тъпи. Този тон и маниер, вече облечен във власт е опасен. Засега е само на приказки, но ако премине в действия…? Не знам кое е по-опасно: високопарните обещания да останат само на приказки, или да се изпълняват с нетърпящ възражение тон, полицейски методи и похвати и обяснения като “..мен ме подкрепи половин България, ще правя каквото си знам” и всичко това на фона на един медиен комфорт, който вече се усеща и може да придобие застрашителни размери.

 23. Г-н Инджев, уважаема аудитория,
  Учудвам се ако някой от вас е очаквал нещо много по-различно от това, което се случва. Миисля, че Попова има известно право! Трябва да сме по-търпеливи и да имаме повече надежда. Случващото се няма как да се различава съществено от притчата за дяволвската стълба! Важното са все пак намеренията и упорството. Някой може ли да ми каже дали имахме по-добър и реален шанс от избора на Бойко? Това ни е материялът господа! Търпение и надежда! Все пак не трябва да се мълчи! Правилно Г-н Инджев, не спирайте да пишете! Остен трябва винаги!
  Всъщност исках само да ви предпазя от песимизъм и преждевременни огорчения. Или по-скоро да предпазя себе си!

 24. До господин Йорданов, с уважение. Търпението ни е безкрайно, имаме и още, не е зарито тука кучето. Просто на всички ни писна от махдизми. Някой си М…с бил казал, че на всеки 60-70 г. в света на Пророка се появява по един нов “Махди”, който тръгва да оправя света и след него се сурват масите (простете ме за езика). Всички до един сигурно желаем на правителството на Борисов успех, аз поне със сигурност му го желая. Много неща обаче ме смущават. Хората , които се качиха на коня на тези избори, никак не ми вдъхват доверие, с някои изключения. Самият лидер е свадбен генерал, който не знае като хората нито един език – и български не знае, не сте ли го чували как говори. “Десен” ли е, “ляв” ли е, как да го разбереш, като и той самият не е наясно. Идеите му са плоски и банални, банални и плоски. Освен това, още не е забил един пирон и започна да ни плаши с нови избори. “Материалът”, за който се изприказваха толкова предизборни приказки, си го избра от страх, че без него ще е още по лошо. Може и да са прави хората. Но всичките му министри като един говорят за лошото наследство, което им объркало сметките, като да са били определени за рая, пък им дали метлите за работа. Да си спомняте нещо за “родилните петна от капитълизЪма”, които пречеха на някои да изградят “живота нов”? Хиляда пъти му се каза на Б.Б., че няма нужда от актуализация на бюджета, защото по закон разходната част следва приходната и актуализацията се реализира без нарочни дебати в парламента. Хайде, разбра го най-после, ама дранкаше точно колкото да се излага на пошли критики. Само с хъс и пъчене ако ставаше, щяхме да дем и ние баница. Иначе – пак жална ни майка.

 25. Гледах в Панорама част от спора между Божидар Димитров и Асен Агов и ма впечатли дебелоочието ,с което новопокръстеният гербер Б.Димитров повтаряше дежурното комунистическо клише за БГА Балкан. Не мога да не си задам въпроса защо след като някой не е съгласен с поведението на една партия / в случая БСП / и я е напуснал, продължава да се държи като служител на нейния отдел Пропаганда и агитация? Или е отишъл в ГЕРБ по партийно поръчение? А каква е позицията на новия му работодател? Въобще , както се казва, комунистът козината си мени, нрава – не.Мисля, че изненадите от новото правителство тепърва предстоят.

 26. Не съм съгласна-отстъпките почнаха още с компромиса- личен приятел,шпионин/пардон разузнавач/във Ватикана и Париж1975-78г-министър,за когото не е писано официално какви ще ги върши.Заради него и сините се наложи да направят компромис-беше им подсказано`да не извиват ръце`-това е приоритет само на б.б.

 27. Тъй като се отвориха коментари за БД бих искал и аз да споделя на какво попаднах. Става дума за изказването и отношението на БД по случая с младата майка-българка арестувана и осъдена на 3 месеца затвор в Македония.

  http://www.cross-bg.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1065795

  За мен това становище звучи така:
  “Абе, много лоши тия македонци, бе, много нехуманни! Много зле се държат с българите. Аз тука само Гражданската си позиция мога да изкажа, щото така – разбирате ли нямам още утвърдени пълномощия и не мога да се меся. Като ми решат от НС каква ми е точно длъжностната характеристика и с какво ще се занимавам – тогава нещо повече от мен. А дотогава, ще се изказвам гордо като Гражданин-Родолюбец. Те там във външно по-могат, по-знаят. Те ще проучат случая, ще видят какво може да се направи…”

  А за да се информирате и ориентирате в този скандален и емблематичен случай горещо ви препоръчвам страхотния коментар на една наша съгражданка от Македония:

  http://paulalightverity.blogspot.com/

 28. Браво на Г-н Минчев,прав сте.
  Държавата(разбирай българските комунисти),не отваря и дума за споровете между Гърция и Македония,защото ,комуно-идиотите знаят каква попара надробиха след Девети. Архивите им са все още недостъпни,а позоцията на Гърция е почти 100% исторически вярна и съответства на Българската кауза. Мълчат и повечето журналисти. Не знам обнародва ли се у нас писмото-обръщение на 200 научни работници от 9 Свеъовни университета към ООН и Пр.Обама,с молба да се помолят македонмските власти да не злоупотребяват с историята и сегашната си пропаганда. Сбъркана дуржавица сме си ,със сбъркан народец…

 29. Прочетете днешното интервю на здравния министър в “Стандарт” и ще се убедите,че ни се поднася “претоплена здравна манджа” от последните 20 години. Така че не очаквам нещо ново от правителството.

 30. ще коментирам само думите ви за актуализацията на бюджета. Казвате:

  “Хиляда пъти му се каза на Б.Б., че няма нужда от актуализация на бюджета, защото по закон разходната част следва приходната и актуализацията се реализира без нарочни дебати в парламента. Хайде, разбра го най-после, ама дранкаше точно колкото да се излага на пошли критики”

  Моля ви да си спомните добре. Призивът бе на Иван Костов неколкократно и на Мартин Димитров, дано не му бъркам името, на всеки половин час, че е нужно срочно да се актуализира бюджета, защото страната е в рецесия и т.н и т.н.

 31. Последното беше до г-н Минчев.

 32. Не е ли малко раничко да започваме с анатемите?Искате кашата забърквана от 8 години да се оправи за осем дни?!Това е,меко казано,дребнаво,но за съжаление – типично за родния манталитет.Да бяхме си оставили Серго ,Сокола и неграмотното величие да ни управляват май беше по-добре.Скоро България въобще нямаше да я има…
  Ама то един друг гигант на комунистическата мисъл си го е казал преди време – има държава,има проблем,няма държава -няма проблем /перифразирам,ама съвсем мъничко/.

 33. Неприятно ми е да чета този анализ. Не защото съм гласувал за Герб. Гласувах за сините, макар да знам, че и те са тикви като останалите. Неприятно ми е да го чета, защото имах надежда, че нещо ще се промени. Че няма да ме е срам, когато казвам на чуждестранните си колеги и приятели от къде съм.
  Всъщност тази надежда беше налудничава. И за слепец е ясно, че нищо няма да се промени. Досега 20 години в ресторанта, наречен България, ни сервираха развалена храна. С всяко ново ръководство идват и новите надежди и да, наистина храната се сменя. От развалено пиле на развалена риба. От развалена риба към смръдливо свинско. И ние си го знаем това. И въпреки това си гласуваме за същите тикви (а може би ние сме тиквите). С риск да бъда вулгарен ще кажа една премъдра китайска приказка, измислена от мен самия: колкото и парфюм да се излее, колкото и цветя да се посипят, колкото и цветни панделки да се завържат – лайното не може да се превърне в роза.
  На 34 години съм и искам да остана тук, в България. Чудесна страна, лайняна държава. Време е да послушам съветите на другаря Меди Доганов: “на който не му харесва в България – да се маха”.

 34. Браво на Инфилтратор,ного добре го казвате, категорично Ви подкрепям.

 35. Калоян Махлянов – “Котошу” – носител на орден “Стара планина”.
  Сумист !!
  Гоце Първанов – “Кодошу”
  носител на три ордена “Чернобилска слава”.
  Президент..
  Здравейте биволи, имате още 80 години през пустинята.
  Така е, минаха само 20.
  Където не стига глават, патят краката.

 36. До Инфилтратор
  Не страната, територията, на която живеем е прекрасна. А държавата ни е лайняна, това е факт.Трябва да се научим да живеем добре независимо и въпреки лайняната държава.

 37. Да,Колев,никой не се бори с лайната,те са редки и е много трудно …

 38. И аз, като г-жа Петрова съм малко на преклонна възраст, но споменавам този факт, поради причина, че вече някъде написах, за симпатиите ми към Иво Инджев, когото познавам задочно още от 1989 година и затова му се доверявам за преценките му. Но, все пак ми се иска да дам известен толеранс на новото правителство. Иначе, ще заприличаме на комунистите, които само чакат ние да се изръфаме помежду си и пак да ни яхнат. Разделяй и владей.

 39. На Petkan :
  Дайте да уточним нещо такова уважа
  еми Господине:
  Те лайната не са дадени АПРИОРИ.Ние сме си ги изс…и,нали?Въпросът е за това дали те са “ПРЕС
  НИ”-които като разбъркаш МИРИШАТ,
  или “ИЗСЪХНАЛИ”-които поне по-малко
  смърдят.
  Въпрос на избор.Направихме го.На
  ход са НОВА партида “ПРЕСНИ”?????

 40. Аз съм гласувал за НДСВ за евродепутати единствено и само заради Меглена Кунева и затова се радвам, че Бойко Борисов я остави на поста си. Мисля, че тя ни представя достойно и е свършила немалко работа като еврокомисар – успя да пребори компании като Майкрософт и Интел, съдени за милиарди евро за злоупотреба с положение. Нито за момент не съжалявам, че гласувах за нея и Бойко Борисов на парламентарните.

 41. Господа,
  Ясно е, че надеждите и очакванията винаги са били по-големи от случващото се. Защо мислите се получават такива неща, като някой нещо обещал преди изборите, пък то взело, че не станало? Да ви кажа право и аз имах определени очаквания по отношение борбата с престъпността още в миналия кабинет. Като го слушах онзи – пикаещия във фонтани, как се ежи наляво и надясно по разни предавания си виках “ей този е много корав, голям пич, ще вземе да оправи нещо”. Нещо, например като в Италия, дето държавата конфискувала от мафията цяло вилно селище и го дала за обучение на деца-сираци в компютърните науки. Какво стана след това? На пича някой му скръцна със зъби, или му прати заплашителен есемес, или пък просто той си беше като тях(демек бандит де) и той се кротна. Подаде си оставката. Това е само един малък пример, защо нещата не стават такива каквито ги искаме. Не стават, защото лошите са по-силни от добрите, защото добрите са страхливи, защото добрите не са защитени по подходящ начин.
  А сега си представете държавата България преди 09.09.44. Да е имало такива с хубави имоти, за които не е ясно от къде са придобити? Т.е. някой който не е успешен фабрикант, банкер, търговец и пр. да има хубави имоти? Ами това е било абсурд! Мераклии за богатство, обаче е имало както и сега. Разликата е, че онези мераклии са били навряни в миша дупка по гори и по балкани. А не както е сега да не могат да ги осъдят с десетилетия или въобще да не им търсят сметка.
  Защото е имало държава! Или просто хората са били други, с малко по-различни гени.
  Въобще не мислите ли, че проблема може да се окаже и медицински :-)?

 42. Аз съм една от многото българи,които винаги когато гласуват НЕ попадат на правилното място и на правилните хора!!И този път не случих.След като се запознах с някои от коментарите нагоре,може би и с моята малка партийка да кажа-този път съм добре!!Да си мисля,че съм на прав път и многото приказки преди изборите за Герб сега започват да намирисват!!Така се случи,че съвсем случайно ми попадна” Планът за разрухата на България” от 1990год на Ран – Ът и на Луканов…Много интересно четиво,което може да ограмоти много българи ,т.е до отвори очите на народа какви ги вършат нашите политици и какво ли не още….Там прочетох за лицето Жан Виденов…Не го познавам лично,но като човек, бих казала БЪЛГАРИН /нищо,че за времето на управление и то ЗАБЕЛЕЖЕТЕ като БСП-мин.председател /успя да се ОПЪЛЧИ на много щуротии в действията на върхушката,която нареди България на опашката ,на дъното за много кратко време.Затова беше пометен ,изхвърлен обруган…и.т. Сега никой не споменава неговото име/освен в предаването на Росен Петров по БТВ ,г-н Жорж Ганчев каза много точни и верни неща именно за Жан Виденов/
  Та…моя коментар е, да се огледаме около нас..,добре да се огледаме и всичко,което е ИЗМЕТ и празнодумство да си отиде!!!!….НЕКА В ТАЗИ ПРЕКРАСНА НАША РОДИНА САМО ДОСТОЙНИТЕ ХОРА….ДОКАЗАЛИ СКРОМНО,НО ТОЧНО И ВЕРНО СВОЕТО “АЗ”…. ДА ИМ СЕ ДАДЕ ШАНС….ДА НИ СПАСЯТ ОТ МИРИЗМАТА….МНОГО ВОНИ И СЕГА!!!!!

 43. Браво Инджев. Може би след време ще викаме Оти ручахме жабето.

 44. Горещо Ви препоръчвам, да прочетете книгата на Ян ван Хелсинг- “Не пипай тази книга”!Много неща ще Ви станат ясни!Проверете!

 45. АБРЕ иво къде в тиквите бяхте кога цара ви лъга ,къде за гъби ходехте като момченцето от сеело банкя ви водеше за носа ,та сега пишете ами ще се отказва я и още ще се отказва щото сладкао нещо е власта братя ,написал го велик българин още в началото на миналия век ,и понеже ти си начетено момче ,такива бяха повечетоот социлистическото обучиние ,знаеха от къде и до къде е България не местеха планини и реки ,е незнаеха всичко за полит бюро но и то самото не вършеше такива золуми като днешните ,виждам доста начетени има тук кажете дами и господа да си е взел някой от полит бюро резиденция,партиен дом или друго щото царя си зима и още иска ,моченцето от село банкя било репресирано ???А КАК ЗАВЪРШИ ТОГАВА КАКпочна работа не пиша със зла умисъл село Банкя защота град го направи същият този стройпротив който говорите ,и како не бе зопускал колосални грешки в своето развитие може би щеше и канализация да направи в този град Банкя ,хаха стига че май доста ви тормозих вече лчетейки тозиред значи има на какво да помислите.

 46. Внимавайте всички явни или тайни пишещи!!! Новият ни Министър председател е страшно отмъстителен и за него важи единствено “който не е с мен е против мен” и не търпи ничие мнение, различно от неговото! Така че за едно демократично общество (ако наистина може да се твърди, че сме демократична държава) такъв авторитарен (не авторитетен)лидер просто няма място. Макар, че смятам, че наистина трябва здрава и твърда ръка за изход от дереджето до което ни докараха, но за жалост явлението Б.Б., е твърда глава.

 47. Единствено се страхувам да не стане като в латиноамерикансите страни:
  „За да се превърнат и другите страни в копия на Колумбия, трябваше корупцията да стигне и до правителствата, та да могат картелите да ги завземат отвътре и да установят контрол върху властта. После, упорито и потайно, те щяха да станат по-силни от правителството. А оттам връщане нямаше.”

  Артър Хейли
  ВЕЧЕРНИТЕ НОВИНИ

 48. Към Ха ха:

  Ха, ха, ха…Не си се научил да пишеш , а учиш пишещите как да пишат. Хайде къш в първи клас!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.