Конструктивната (о)позиция в партер

Чувам мълчание, което прилича на ехо от едно престъпно минало. Къде е възмутената опозиция?

Във ваканция е. Но не само по онзи общ лицемерен за всички народни избраници начин, които нямало да почиват, но не са и на работа до 21 август. Кънти на кухо това мълчание, на спотайване прилича.

Липсва ми опонирането им. А щеше да ми е интересно да чуя насрещни аргументи. Да рипнат и да заявят гордо ( на тъпите граждани, които нищо не разбират), че е нормално да си сключвал договори за ремонт на цени на квадратен метър, за каквито можете да си купите ново жилище в центъра на София.

Не минава ден без канонада от обвинения на новата администрация срещу заварени безобразия. Министри се надпреварват да вадят на показ „разпищолени” (думата взимам на заем от Станишев, беше замерил с нея Бойко Борисов) деяния на своите предшественици.

Новинарските рубрики изобилстват със скандални разкрития за злоупотреби с власт в земеделието, социалната сфера, строителството, транспорта. Прокуратурата вече е сезирана срещу няколко недосегаеми до вчера лица от новините – от непотопяемия регионален благоустроител Гагаузов, до сгащения с необяснимо големи суми у дома парламентарен секретар Аврамов.

Спомняте ли си заклинанията на Станишев и Доган? Нямало да допуснат, щели да се противопоставят и т.н. Обаче допускат. И не се противопоставят. Защото най-добре от всички знаят, че заложените от тях мини гърмят основателно.

Ако някой извърши несправедливост спрямо вас и сте в състояние да се защитите, няма ли да го направите? Стъписаните другари обаче кротуват като да са глътнали черноморска вода край някоя резиденция.

Предполагам, че мнозина се питат как е възможно да си бил толкова нагъл, на какво си разчитал, когато толкова брутално си нарушавал законите с харчове, които явно са уязвими при всяка обективна проверка. И аз това питам – защо никой не ги пита ( буквално отсъстват от медиите). И защо те самите нямат желание да се появят публично, да поискат думата и възмутено да отхвърлят трупащите се обвинения срещу тях?

Наглостта в такива извънредни количества явно е сравнима с агресията на страхливеца. Паднеш ли му в беззащитно състояние, ще те смаже. Но смелостта му се изпарява на секундата, когато се окаже в партер. И…млъква Сигурно това имаха предвид, когато обещаваха, че ще бъдат конструктивна опозиция- че ще заемат тази безпомощна позиция и ще се надяват да не боли много.

18 мнения за “Конструктивната (о)позиция в партер”

 1. Прилага се, според мен, знаменитата противотайфунна формула на известния деец на международното работническо и социалистическо движение Тодор Живков: “Да се снишиме!” (ударението на първата сричка). Прогноза за срока на снишаване: “Всяко чудо – за три дни!” (автор на формулата – неизвестен).

 2. Не знам защо, след прочита на тази “поредната стрела в сърцето на българина” забита от г-н Инджев , се сетих за блестящото заглавие на едно от творенията на М. Кундера: Непоносимата лекота на битието. И по-точно изразът “Представете си само, че всичко, преживяно от нас, някога ще се повтори и че самото това повторение ще се повтаря до безкрай!” Тягостно и тъпо е, театъра на абсурда да се разиграва пред очите ни, а ние дотолкова да сме обезумели от политически вменената депресия, та не се сещаме, че това е нашият живот, в реално време,че не сме си облекли изпраните дрешки и посетили ТЕАТЪРА, а нахалните театърмайстори са прескочили оградата на дома и разиграват по-скоро клоунада: наистина във всеки дом, всеки ден, дълги години, съпоставими с времето на няколко поколения.С детска лековерност и лековат идиотизъм всички ние-дори четящите злободневни есета на И. Инджев, отказваме да приемем, че това е държава приличаща на забавачница- от десятки години ни разказват вълнуващи приказки. И какво от това? Непоносимата лекота на битието убива най-доброто, според мен,качество на хомо сапиенса обитаващ държавата БГ-самочувствието, че е равен, дори забележителен в световното семейство на народите, които изграждат съвременно бъдеще за децата си.Въпреки, че има малки изключения, даващи надежда за прекратяване на амнезията.

 3. sega vsi4ki sa se izpokrili po dupkite si i 4akat udoben moment da izpylziat otnovo… mislia si dali vsi4ki tezi bezobrazia shtiaha da se sluchat, ako pone 10% ot jurnalisite biaha na nivoto na g-n Ivo Indjev. BLAGODARIA VI !!!

 4. Георги,напоследък се опитвах,да подскажа че в стара Европа англо саксонските ни съюзници още при Бисмарк,са определили,в процентно съотношение, мястото в своето електорално пространство на своите леви изобретатели,в сравнение с тези от френско-средиземноморския масив,които от Испания,Гърция,Португалия и т.н.
  извлякоха дивиденти за собственотоси благополучие и спестиха ценно историческо време.. на своите народи…..
  Тъй като се откроявате в анализа,моля Ви сам,определете къде сме ние с безвъзвратно скопен живец на стара и,правилна
  България,от поредни простотии след 1945 г.,за които- чак сега – през 2009 г.,били щели ,някои юнаци,да са конструктивна
  опозиция…
  Да си стегнат гениталите през м.октомври,но не по “ДАНС-ки” и “позитанско-съветнически” и ако имат идеи,да се борят за тях,”но не три дни”,и не с фарс и лицемерие!

 5. ТИШИНАТА Е КРЕЩЯЩА!

  И аз я чувам все по-силно. Изобщо не е поради отпуските. Според мен се сбъдва това, което всички се надяваме от доста време – да дойде някой и да си свърши работата както трябва. Без шикалкавене, пазарлъци, и спотайване.

  Страницата се обърна и връщане назад няма да има. Стандартите на управлението се вдигат и така както японците няма да направят вече кола с части вързани с тел, така и никой управляващ няма да се държи така нагло и безобразно, както тези, които изритахме от властта на тези избори.

 6. Г-н Стоичков, интелигентният човек, какъвто несъмнено сте вие, винаги поставя малки на глед въпроси, които инициират интензивна дейност на всички аспекти на мисленето и в крайна сметка, провокират извеждането на изводи, които иначе не би могъл човек да направи. Според мен хората, според нивото на индивидуалните качества на всеки поотделно, имат различно ниво на затруднение в практическото възприемане на един хитър капан на природата – че индивидуалната логика и представа за очевидност са измамни. И второ – че хората, индивидуално бидейки преходни, никога не могат да се възползват практически от достигнатото ниво на познаване на която и да е истина, тъй като тя съдържа компоненти, които човешкото мислене не е в състояние да обхване изведнаж. Според мен това са главните причини да има тези разминавания в оценки, мотиви, подбуди и т.н. Колкото един човек е по-склонен да се възприема такъв, какъвто е, и колкото по-малко мотиви има да бъде такъв, какъвто би искал да бъде, толкова по-силно попада в този природен капан. Защото той, в крайна сметка, е едно от средствата природата непрекъснато да се обновява. От тази гледна точка много неща около 1944 и после стават доста ясни, но дори и това е относително.

 7. “…и никой управляващ няма да се държи така нагло и безобразно, както тези, които изритахме от властта на тези избор…”

  Дай Боже, амин!

 8. Май доста хора не очакваха да се случи нещо подобно, по-точно би било да кажа, да започне да се случва. Дано само да не е затишие пред буря, да не строяват “отрядите за бързо реагиране”, а ние, изпаднали в еуфория, да ги пропуснем. Дано!

 9. Ама,нищо особено не се случва,нищо кардинално,нищо не се почва от разумното,логичното начало,откъде идва тази перманентна наивност,от малкото различие,изглежда.

 10. Мисля, че изобщо не им пука, особено след като са си променили възможността да понесат смешни “наказания”. Слушаме, че в почти всички министерства, освен откровените кражби, са изхарчени предвидените средства в бюджета им за цялата година! И само това нарушение на закона е достойно да послужи на Прокурора ИМ!!!

 11. Опозицията загуби изборите с помощта на Интернет.

  Сега мълчат в медиите, защото са в Интернет.

  Те се пренастройват.
  Обучават кадри. Следят .
  Една вечер написах за боклука по линията на партизанския трамвай / рекламата на Конгреса / и на сутринта бяха изчистили. Четат имат и хора . Много хора.

  Но червената отсечка пак е зарината в боклуци.

  Пускат коментари. Пускат димки. За да оакат и тези. В този момент някой опитва да подкупи или подплаши министър или друг чиновник, жена му, децата, майката, бащата, съседа им.

  118 години практика не са за подценяване.

  Викали са ме на Лъвов мост – помня.
  Не са ме били , но страх голям. Разказват ти какво ще направят.
  А те си го могат.
  И сега го могат. Има мижитурки, които искат да се издигнат и знаят, че червения е единствения начин.

  Не си мълчат – шепнат и не чувате.
  В тъмното. Скрити зад плаща забиват кинжала. До червено

 12. Г-н Йосифов,бравос,невероятен коментар давате,подкрепям Ви. Не мисля,че ще се промени посоката на двожение накомунистическия трамвай,дали ще има боклук,или не,няма никакво значение,българския народ не се интересува от боклуци,даже му е добре да живее сред тях,той не може без боклуци. нали се сещате кои са те….

 13. Благодаря ви petkan.

  Направих опит да покажа кои са най-активните в свежо.нет.
  Активирах опцията “Добави приятел”.
  На моят профил показах всички активни свежари.
  До 900 профила беше възможно да се видят при мен и да става ясно кой – кой е.
  Сега приятелите са над 1500, но може да видите само последните 70 .
  ——
  Без Дума.

 14. Станишев се е преобразил в Снишев!
  Чакат „чудото“ да мине за 3 дни, най-много за 5 (или 8 – 3-5-8!)
  Най-важното сега е мошенници, мафиоти и некадърници като Гагаузов, Р.Петков, Р.Овч да получат бързи присъди! Пък били те и прибързани, били и атакуеми и дори погрешно издадени! Важното е да се разбере, че недосегаеми НЯМА!
  Нека влязат в кауша, макар и за 1 ден!
  Да бъде осъден Симеон – на 800 дни поправителен труд! И да му се смени чипа!
  Да бъде осъден „циркаджията“ и „глупака“ Сер-Гей, докато не се е разпищолил отново!
  Да бъде осъден и грабливият Доган ефенди, докато не е избил всичките си мъжки секретарки, преди да отлети на летящата си чиния към Анадола!!

  Браво, г-н Йосифов, абсолютно сте прав относно червената смрад в нета!

 15. Гласуваха си амнистия предварително – така че нека си лае кучето – керванът вече е далече

 16. Добре казано.
  Само че, ако не ме лъже паметта,
  г-н Инджев до сега отстоявахте тезата, че в демократичната и правова държава престъпникът се обявява от съда, а не по думите на министри, замове и партийни лидери – формални и не.
  Струва ми се, че този шум е по-скоро опит да се постеле по-меко килимче за бъдещите успехи на управляющите ни днес.
  Както е било винаги до сега в милата ни Родина!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.