Лъжливото другарче и справедливият вълкодав

Мразя да ме подвеждат. Не обичам да подвеждам . Но и двете неща ми се случиха. Повярвах на информацията, че бившият главен секретар на НС Огнян Аврамов е бил обискиран и в дома му са намерени огромни суми в брой. Написах по този повод, че е бил сгащен при обиск с въпросните десетки хиляди евро.

Не го познавам. Не ми е никакъв и не съм му никакъв. Не ми е симпатичен заради факта, че е бил на висок административен пост през всичките 8 години в парламента, където едни спекуланти се сменяха с други.

Обаче спекулациите от този род с очевидно невярната следа срещу Аврамов, превърнат сега в несправедливо охулена жертва на реваншисти, са ми противни. Защото се оказва, че Аврамов изобщо не е сгащен с въпросните пари. Има ги тези пари, но не са негови. И не са в неговия дом, а в гаража на НС. И са на шефа на тази гаражна институция.

Кой крив и кой прав ( при доказване на произхода на парите, които били от продажба на имот), както и кой право седи, но криво съди, ще се изяснява тепърва. Но искам да знам кой пуска лъжливите сигнали в публичното пространство. Ако новата власт наистина е справедлива, трябва да започне от себе си: да си изясни вината и да посочи виновните за разпространяването на инсинуации, които подкопават доверието в управляващите още в зората на тяхното администриране.

Да припомням ли приказката да лъжливото овчарче? А за лъжливото другарче, което справедливо беше изядено на изборите от големия справедлив вълкодав?

7 мнения за “Лъжливото другарче и справедливият вълкодав”

 1. Г-н Инджев, ако бях на мястото на управляващите, щях редовно да чета Вашите статии.

  Един прекрасен опонент и съветник.

  И то напълно безплатно!

  Остава ми удоволствието да наблюдавам до къде ще им стигне акъла. Или по-точно кога ще стигнат точката на сабозабравяне и самохаресване.

 2. Малко неуместно е да се прави сравнение между “лъжливото ов4ар4е” от приказките и “лъжливото другар4е” от живота. Дори и само за това, 4е приказките запо4ват, а животът свършва с думите – имало едно време

 3. Г-н Инджев, никога не съм бил Ваш фен. Но съм приятно изненадан от справделивите Ви позиции по отношение на ставащото у нас през последните седмици, изводите в които изцяло подкрепявм. Вие наистина сте прекрасен опонент и съветник. С удоволствие ще чета статиите Ви.

 4. Ще е интересно да видим дали някой действително ще понесе отговорност.

 5. “Отговорност”??? Пременил се Илия… пак в тия… Вие наистина ли смятате, че ГЕРБ ще направят нещо за хората и държавата?! Оптимисти…

 6. Г-н Киров,никой,никога не е понасял отговорност и никога няма да се снима такъв филм,докато комунистическата сган все още цъфти в ККБ.

 7. ГЛЕДАЮКИ СЕГАШНАТА ВЛАСТ ,се сещам за две неща ,първо за първите години на сдс пиша го с малки букви не от неграмотност а просто щото станаха нищожно малки ,мога да кажа жалки.Второто е по интересно според мен ,новите управляващи са като героите от вица ,за новият и стар директор,и трите плика в сейфа.Ше си позволя да ви го припомня,идва нов директор,старият сдава ,това е Х… секретарката това кабинета а това е сейфа ,отваря го и показва ама Вие сте си забравили тук писма ,не отговаря старият директор те са за теб ,като не върви работа отваряи пъвият пхлик и т-н. Минал месец и нещата тръгнали назад.Новият диресктор се сетил за писмата ,отворил първото.Вътре пишело оправдавай се със грешки на стария директор,започнал да хули на ляво и на дясно ,потръгнали нещата .Не след дълго пок забуксували,отворил увторият плик,там пишело прави размествания почнал той чистки размества ,за кратко пак нещата потръгнали ,но в един близък ден всичко вървяло надолу.Писмата до сега ми помогнаха и сега ще отворя третото ,няма как да не помогне,отворил го и прочел пишело ??стига толкоз!!!!!!!!!НАПИШИ ТРИ НОВЕИ ПЛИКА И ГИ ПОСТАВИ ВЪВ СЕЙФА.Та на мен ми се струва че вече прочетоха вторият плик .Аи още нещо извинямам се за правописа и граматиката правописа е техническа грешка граматиката е моя софтуерна .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.