Оги и джелатите

Колегата Огнян Бояджиев е бил нападнат от маскирани в дома си, намушкан е многократно и е в тежко състояние във ВМА в София, според сайта „Frog news”.

Няма да преразказвам собствената информация на сайта, чийто главен редактор Огнян Стефанов по чудо оживя след зверски побой с железа миналия септември и сега е инвалид. Но ще си преразкажа урока, който научавам от тази демонстрация на рецидивизъм.

Да си журналист в България е опасно ( Огнян Стефанов явно го смляха от бой заради подозрения във връзка с друг сайт, наречен „Опасните”). Огнян Бояджиев с какво ли се е оказал опасен, бидейки главен редактор на електронен сайт, профилиран по европейските въпроси?

Няма как да знам естеството на престъпния замисъл – причината да бъде клан един млад човек, като Оги ( колега ми е от прохождането на Би Ти Ви като първи водещ на сутрешния блок през 2000 година). Не че на друг гражданин, Нежурналист, не може да се случи и не се случва. Но да сте чували покушение в България от подобен род срещу журналист да е разкрито?

Нямам също представа, дали бруталното нападение срещу Оги ( известен като Оги и от популярно радиопредаване в националния ефир, наречено „ Оги и джуджетата”) е свързано непременно с работата му в интернет. Но има нещо почти мистично в информацията, че Оги е използвал интернет да повика помощ.

Честно казано, като знам каква е средата, в която вирее и оцелява словото в България, също ми се ще да извикам по интернет: помоощ!

Ама това е малко като да разчиташ на джуджетата, които не опазиха Оги.

25 мнения за “Оги и джелатите”

 1. Дълго мисих какво да напиша под материал като този. Случаи като този са типични за Русия и Иран, но не и за държава член на ЕС. Манталитета на народа подчертано е източен и ориенталски. Липсата на дълбок християнски морал е пагубен за България. Без християнски ценности накъде вървим? Имам впредвид западните такива, а не на палещите с ехидни усмивчици свещ Гоце и Сергей. Дай Боже Оги се оправи!

 2. Г-н Инджев,извинявайте за досадата,но на основание само на последните две статии, имам ли основание да твърдя,че България е идиотска държава??? Или може би си внушавам,ако влиза в границите на Вашите разбирания ,бихте ли изразил мнението си. Най-скромния комплимент за тази държава би билм,че е ненормална,по всички параграфи. И ако пожелае някой,нека да ме опровергае.

 3. У нас това да си журналист е по-скоро предпоставка за НЕразкриването на подобно нападение. Смятам, че полицията би реагирала доста по-адекватно, ако Бояджиев беше, да кажем, средна ръка бизнесмен. Не трябва да забравяме омразата към всеки пишещ/снимащ, таяща се в хората под пагон…

  Това всичкото само при положение, че все по-ясно лансираната версия за битов грабеж се окаже вярна. Ако нападението (което си е чист опит за убийство) се окаже свързано с работата на Бояджиев, то… зле за него; зле за всички, които пишем тук и там нещата, които мислим; зле и за цялото общество.

  Вчера по нощите нахвърлях някакви мисли по въпроса в блога, хвърлете им едно око, ако имате възможност.

 4. След като на 22 септември, денят на българската независимост, беше пребит с чукове (без сърпове) журналистът Огнян Стефанов, онази нощ, в събота, е бил пребит и рязан с ножове (сърпове?) в дома му друг един журналист с име Огнян, именно Огнян Бояджиев, главен редактор на “Портал Европа” – най-голямото електронно издание за европейска интеграция под егидата на Европейския институт.

  На смисления човек няма как да не изскочи в съзнанието му асоциацията, че след тия разправи с журналисти с “огнени имена” – има ли някой друг Огнян бе, ако има, да се обади? – би следвало да започнат да се разправят с журналистите, чиито имена почват с някоя друга буква. (Г-н Инджев, дали не е дошло времето най-после да се мине на имена, започващи с “И”?!) Сякаш някой си е направил списък по азбучен ред и отмята методично побоищата над журналисти у нас.

  Ето, прочетете подробности за случилото се. Виж също и текста Оги и джелатите, написан от И.Инджев. Радващото е, че у нас все още не убиват журналисти (както това става в доста по-напредналата от нас в това отношение Русия ОЩЕ >>>>

 5. Тъьно, наистина отчайващо…

  Прочетох “новината” в Медиапул и се присъединявам към призива на мнозина: Крайно време е и поводът е налице новият вътрешен министър да покаже, че има воля и може да се справи с предизвикателствата, с които го конфронтират.

 6. За каква демокрация можем да говорим след пособно нещо?Никаква.Не знам досега да е разкриван случай на побой над журналист у нас.А това може да стане лесно.Просто се вижда за какво е писал въпросният пребит или залят с киселина пишещ.Лесно е, стига да има воля за това.Сега е момента да се уверим в това.

 7. Докато дочакаме да видим сбъдване на мъглявите надежди за “промяна”, усещането е по-скоро за война. След загубата на БСП, които паднаха от ниско, за това пък надълбоко, напълно са обезумели, до най-последната червена бабичка, която дръзна да удари по главата сина ми, само заради това, че й казал: “Честита загуба!”, а вечерта преди изборите на 4-ти юли, дъщеря ми, облечена с тениска на Синята Коалиция, беше полята от главата, през очите, с помийна вода, пълна с фасове от обслужващите предизборна шатра на БСП, а обяснението, вместо извинение беше – “Радвайте се, че не беше с киселина!”. Извършителят беше откаран от пристигналата патрулка в 1-во РУ, но, докато подадем официално жалбата, освободен през задния вход от кандидата за депутат от КБ Альоша Маков Даков. Случайно или не, на съпруга ми на същата тази дата 4-ти юли 1988г., националния празник на САЩ, служител на тогавашното Кинтекс му счупи ченето с боксов удар, след което безнаказано замина за САЩ, а двамата свидетели на инцидента отказаха да дадат показания.

 8. Към Таня стоянова:

  Имате ли нещо против да публикувам вашия коментар като част от моя статия по тема, свързана с вашия “опит” и да спомена името ви като автор на разказа за тези събития?
  Поздрави!

 9. Господин Инджев, ще спя по-спокойно, като зная, че и Вашият читател и коментатор Петкан се е отзовал. Кога ще го … А словото, което може да вирее в България,няма нужда непременно да е “екслузивно”, както сте написали (очевидно е техническа неточност).

 10. Безсилен съм да открия мотивите на подобни престъпления, но затова пък оставам стъписан пред жестокостта на изпълненията. В тази жестокост няма участие държавата,строя или политеската принадлежност. Тя наверно е проява на непреодоляния ни във вековете азиатски произход. Антон Страшимиров открива, че сме хуни на фронта по време на прочутата като справедлива Балканска война.Този родолюбив писател е потресен от жестокостта и разбойничеството на българския войник. “Наистина сме били хуни!” -изстенва той в документалната си книга “Вихър или с шопите към Цариград”.Нашите днешни основания за изстенем са особено жестокия начин при който се извършват престъпленията срешу човека в България.Циганите са известни с афектните си състояния по време грабежи, изнасилвания и непредумишлени убийства.Не сме много далече от тях.А като прибавиме към това и основния ни и почти неизлечим недъг – келепирджийството и страстта към бакшиша, местото в което живеем става много гнетящо.Има ли жив българин, който да не е изстенвал поне един път в живота си: “Брех, мама му стара, защо съм се родил в тази страна…”? Моля го да се обади и да опише как го е постигнал.Освен ако не е роден келепирджия – този човешки вид се чувства най-добре в България… Е, евентуално би могъл да я замени с Русия, тя е също топла пазва за такива хора.

 11. Ами да, това са те и техните методи. Боксове, чукове, вззрив, киселина, ножове…
  Нищо ново няма при тях от атентата 1925 в църквата Света Неделя до ден днешен. Защото са СОЦИАЛИСТИ.

 12. Госпожо Стоянова, моля Ви да контролирате синчето си, защото поведението му на улицата е предизвикателно-агресивно и ще яде много бой. И други хора ще вкарва в беля, както вече е станало. На национал-радикал-либерал еди-какъв си език на такива им викат „провокатори“. Ако беше казало същото не на червена бабичка, ами на някой жълт батко или на оранжев чичко, сега можехме да четем името му в черните хроники. Ама той май е научен да си избира? Не съзнавате ли, че обръщението „честита загуба“ е от рецептурника на агитките по футболните мачове от „в“ група, където хулиганчетата само за това ходят, да се посбият, да ги набият, някого да обидят, някому да се присмеят… Аз, например, не съм толкова търпима като Иво Инджев и няма да Ви каня за съавтор, но с удоволствие бих посмачкала мутричката на наследничето Ви, ако ми каже „честита гадост“ – поводът няма значение. Иво е друго нещо, той е интелектуалец с московски диплом и това май му харесва.

 13. Не знам дали се дължи на природни качества, като толерантност и интелигентност, или е въпрос на образование и възпитание, но няма съмнение, че сме калпава нация! Не е и въпрос на само на благосъстояние. Имаме претенции за особена духовност и затова, как ще обогатим духовно “сухите” европейци! Хайде тогава сравнете реакцията на пишещата по-горе Naumova и да речем прословутата реакция на Зорба Гъркът “Какво голямо срутване!”, когато нещо много неприятно му се случва. Схващате ли разликата? Който не умее да губи, не може и да печели! Това за сведение на комунягите, чието кредо е “Тая власт с кръв сме я взели и с кръв ще я дадем”! Даже май изобшо няма да я дадат! Поскоро смърт, отколкото загуба! Смърт за другите естествено, не за “непобедимоите” комуняги. Такава безпардонност ми се струва, не се пасва много с разбирането за проява на “хомо сапиенс”!
  И още нещо бих искал да попитам тук четящите. Случвало ли ви се е да се затичате към спрелия на спирката трамвай или автобус и щофьорът търпеливо да стои до момента,когато сте на половин метър от стъпалото и тогава да затръшне вратата под носа ви и да потегли бързо, правейки се, че не ви забелязва? Ако никога не ви се е случвало това значи никога не сте били в България!

 14. Макар и на патерица – честита загуба, Наумова.Пък може и да е завинаги, знаеш ли!

 15. Към Naumova – значи с удоволствие бихте “посмачкала мутричката на наследничето”, физически, но в същото време го хулите за словесен “удар”? По Вашата логика, родителят на “наследничето” би следвало да ви обеси на площада… а ваш близък да подпали родния му град… и така до пълната победа на комунизма. Вие изобщо осъзнавате ли какво драскате?

 16. GB, не е изискано да приписвате на един посредствен етнос,стойността на нация. Нацията е много сериозно понятие,изпълнено с разнообразо съдържание,достойнство, обществени критерии и т.н. Засега Българският народ все още не е достигнал нивото на нация. Искате ли допълнителни мотиви? Пълно е,само на форума на Г-н Инджев бълбукат ежедневно,каквито си поискате,дори и самият Вие ги изнасяте на показ.

 17. Г-жо Маринова,понеже споменавате много деликатно моето име,бихте ли била по-изискана и точна,кажете какво имате предвид. Ако намеквате за коментара ми,аз отново твърдя,че идоитизма на комунизма в България е непобедим.Ако не сте съгласна,заповядайте и ме оборете. Иначе,подкрепям повече от 95% материалите на Г-н Инджев. За какво точно призовавате,какво да ме…?

 18. Naumova (чак и на латиница го написала), аз като човек, който е близо до (а може би и аз самият съм – кой знае като какъв може да те “заклейми” чугунената комунистическа глава) “лумпените и провокаторите (любими на нискоинтелигентната ком пасмина категоризации) от агитките”, спокойно мога да ти кажа, че обикновено с “посмачкана мутричка” е този, който се заканва, плюнчи и си мисли, че може да го причини другиму.

  Честита загуба, простовата другарко.

 19. Рискувам да се “навра в шамарите”, но ми направи впечатление, че г-жа Наумова е гледала футбол от “В” група и оценките и са много точни. Вероятно тя е бивша спортистка (хандбал, може би?), а никой спортист не обича да го провокират за загуба. Е, играе от червения отбор, но, да си призная честно, ако трябва да избирам, бих предпочел “тупалката” на г-жа Наумова пред това, Серьожка Станишев да ми мачка самочувствието. Дали не е прекалено оптимистично да очаквам да се извини на г-н Инджев за ядните думи?

 20. Ъъъъ … да, няма да се оправим. Никога. Не след 20, не след 200, след 2е+20000000 (чете се: две по десет на степен двадесет милиона) години няма да се оправим. Защо ли? Ми не можем. Защото средностатистическият българин е мързелив, тъп, злобен и завистлив. Обича да гледа само себе си. Не го интересува нищо друго. И когато около него бият някого, той не се намесва. Защото така му е по-удобно. И е по-лесно. Интересно ми е тавариш Наумова какво печели от тъпотията на червените баби и дядовци. По-добре ли ще и е? Или това, което е успяла да открадне ще може да го запази именно по този начин – като нарита различните, онези дето имат акъл в главите. На червените тъпунгери им трябва прост народ, за да не личи колко са тъпи. Да не им личи как не могат на две магарета сламата да разделят.
  Но проблема не е само в червените тикви. Проблема е в жълтите тикви, в синьо-белите тикви с фесовете и не на последно място – в сините тикви. Защото през последните 8 години Синята опозиция броеше паяците в Народното Събрание. Гласът им се чуваше едва тогава, когато червените тикви ги удряха, било с някой неизгоден закон, било с някоя комисия, в която и сините тикви няма да намажат.
  Най-лошото обаче е, че и днешните тикви с гербер отгоре, не се различават по нищо от вчерашните. Как си мислите, че ще има промяна?
  Погледнете пръстите на лявата си ръка. Можете ли със сигурност да твърдите, че показалецът ви е по-либерален от средния пръст? Или че кутрето ви е златно, а пък палецът ви – от кал?
  Че безименният ви пръст е по-десен от палецът?
  Ето такава е и разликата между нашите политици. Да вземем за пример някой “десен”. Да речем Иван Костов. От сега твърдя, че примерът няма нищо общо с моите политически убеждения. Това е просто пример. Сега да вземем един “ляв” тавариш – примерно Румен Овчаров. Задаваме си следнят въпрос: Как така единият е “десен”, а другият – “ляв”? Ще отговоря и аз с въпроси: Кога е роден Иван Костов? Кога е роден Румен Овчаров? Къде са учили двамата? Какво са учили двамата? Добре знаем, че и двамата са отрасли в средата на тавариш Червенков, другаря Тодор Живков, таваришите Хрушчов, Брежнев и прочие. Е, питам аз сега, защо единият да е “десен”, а другият – “ляв”? Те идват от едно и също време, от една и съща среда (или поне сходни среди). Да, на единият сега му е дошъл акъла, разбрал е грешката си; другият все още “пасе трева” в БСП. Но ето тук се крие и отговорът на въпроса “Кога ще се оправим ние, българите”. И отговорът е “никога; не и докато едни и същи тикви и династии ни управляват”. Благодаря за вниманието и извинете за загубеното време.

 21. Драги ми форумци, може би някои от вас се досещат, че “Наумова” просто не съществува. Тест за проверка на реакцията на пишещите в блога е фразата “предизвикателно-агресивно поведение”, каквото без съмнение момченцето е проявило и което заслужава по-обстоен анализ. Никой от реагиралите не насочи вниманието си към нея, а към посмачканата му “мутричка”. Провокацията тук е налице и е подразнила реагиращите първосигнално без забележки. “Мутричките” обаче трябва да се мачкат, иначе с нас е свършено. А аз не съм от губещите на тези избори, нито съм червен “и никога няма да бъда”. Това, че не съм един от вас (реагиралите първосигнално) ми е повече от достатъчно.

 22. Ъъъъ Наумова, нещо не ви разбрах. Защо ви е да проверявате реакциите на пишещите в блога? Социологическо изследване ли правите? Или тайно се възбуждате в сексуален аспект от написаното по вас адрес? Пишете се Наумова, но използвате мъжки род. Пишете от първо лице единствено число, но същевременно пишете и от трето лице единствено число. Някакво объркване усещам. Да не сте си забравили прозак-а? И за каква провокация говорите? Никой не е тръгнал да изследва коя е Наумова, нито да и троши канчето. Просто хората реагират. Разбира се, че ще реагират – това е нормалната реакция в случая. Ненормална щеше да е ако никой не реагира. А и се чудя що за идиот(ка) ще пише тези неща с цел “предизвикателно-агресивно поведение”. Явно вие сте от онези, тъпите ченгета от ДС, дето им се иска нещо да направят, но не знаят какво и как. Пък и като гледам измежду тиквите с герб в задника има бая ченгета…

 23. Позволявам си да си търся белята:Криминален ли е случаят с О.Бояджиев?
  Просто и ясно: Ще ти искат pin кода на дебитната ти карта докато не почервенееш.

 24. Др. Наумова,няма нито Московска диплома,нито ленинградска ,нито лондонска,нито Вашингтонска,има само комунистически бацили в плесенясалките ви болшевички мозъци.

 25. Огнян Бояджиев поискал гол масажист и секс
  БГНЕС

  петък, 14 август 2009

  София

  Гей скандал сбърка днес магистратите от Софийски градски съд. Случката се разигра по време на заседание за вземане на мярка за неотклонение на виетнамски гражданин.

  Преди дни журналистът Огнян Бояджиев обяви 16-годишния Чан Куок Анх, че го нападнал в дома му и го ограбил. По думите му, без никакви причини Чан го намушкал с нож три пъти и избягал.

  Оказва се обаче, че в дъното на скандала стояли сексуалните мераци на Бояджиев. Преди месец журналистът попаднал на обява в интернет за масаж. Той се обадил и в квартирата му се озовал виетнамецът. Когато масажистът започнал да извършва услугата, Бояджиев го помолил да си свали дрехите. Чан обяснил, че е будист и харесва само жени.

  След масажа Бояджиев отказал да плати с мотивите, че освен услугата, иска и секс. Дни по-късно журналистът го потърсил като се извинил…

  Прочитане на целия коментар за поведението си и го помолил отново да го посети. Но и при следващата визита неприличните предложения не спрели.

  Това се повторило и при третото посещение, когато Бояджиев му предложил пари срещу орална любов. Чан категорично заявил, че е само масажист и го помолил да престане да го притиска.

  Тъй като Чан бил от бедно семейство, се отзовал и на четвъртата покана на Бояджиев. Журналистът обаче го заклещил в ъгъла и му казал, че ако не откликне на сексуалния му порив, ще му се случи случка.

  Тогава Чан побеснял и нанесъл три прободни рани. По думите му той знаел къде да го прободе, за да не засегне жизненоважни органи.

  След случилото се Бояджиев се уплашил и платил трите масажа. След това звъннал в полицията и обяснил, че непознат мъж го нападнал в дома му и го ограбил. Чан веднага бил задържан за 24 часа.

  Днес Софийски градски съд наложи арест на Чан Куок Анх. Най-тежката мярка за неотклонение може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд

  http://www.standartnews.com/news/comments/id/40820/%D0%93%D0%B5%D0%B9-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D1%81%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B0

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.