От троянския коневръз Първанов стана за мезе с воплите срещу възмездието

Докато в БСП си почиват, преуморени от големите успехи, които отчетоха, техният ментор Г.Първанов иззе ролята им на опозиция и размаха пръст към новата власт. Предупреди я, да не говори за възмездие, защото така сме се връщали към едни други времена.

Ако греша, нека знаещите по-добре ме поправят, но ГЕРБ спечели изборите и то с убедителност, която може да се конкурира само от земеделците на Стамболийски от април 1923 г. ( вкарал след националната катастрофа от войните 212 депутати срещу 32 от всички останали партии) именно заради думичката”възмездие”. Това очакват хората от победителите, а не управленски чудеса.

В тази оценка може и да бъркам, но съм сигурен, че на Г.Първанов никак не му отива някак си по условие да представя победените на изборите като жертви. Този похват беше употребен вече веднъж в началото на 1990-та година, когато внушенията за очакван реванш по подобие на кървавите насилия след 9. 10. 1944 г. послужиха за потягане на червените редици. И както се видя, нищо подобно на „възмездие” не се случи. По-скоро агресията си остана характерна черта на „модерните леви”.

Случи се точно обратното. Подиграха се липсата на възмездие. Възмездието стана за мезе- само с него поемали вината. Изразител на изискана словесна и философска конструкция беше тогавашният червен депутат Филип Боков. За награда го издигнаха за президентски съветник и в момента си почива от битките като посланик ( за сестра му Ирина Бокова, също посланик, Г.Първанов лобира като кандидат за шеф на ЮНЕСКО навсякъде по света като за най-висша лична своя кауза)..

А ето и едно актуално свидетелство за модерна лява агресивност от госпожа Таня Стоянова, която ми написа следното по повод моя статия:

„Докато дочакаме да видим сбъдване на мъглявите надежди за „промяна“, усещането е по-скоро за война. След загубата на БСП, които паднаха от ниско, за това пък надълбоко, напълно са обезумели, до най-последната червена бабичка, която дръзна да удари по главата сина ми, само заради това, че й казал: „Честита загуба!“, а вечерта преди изборите на 4-ти юли, дъщеря ми, облечена с тениска на Синята Коалиция, беше полята от главата, през очите, с помийна вода, пълна с фасове от обслужващите предизборна шатра на БСП, а обяснението, вместо извинение беше – „Радвайте се, че не беше с киселина!“. Извършителят беше откаран от пристигналата патрулка в 1-во РУ, но, докато подадем официално жалбата, освободен през задния вход от кандидата за депутат от КБ Альоша Маков Даков. Случайно или не, на съпруга ми на същата тази дата 4-ти юли 1988г., националния празник на САЩ, служител на тогавашното Кинтекс му счупи ченето с боксов удар, след което безнаказано замина за САЩ, а двамата свидетели на инцидента отказаха да дадат показания”.

На тази споделена болка веднага се намери тържествуващ червен отговор, подписан с името Наумова, в който с типичната господарска злоба на другарите беше обяснено, че въпросните млади хора се били разминали леко и заслужават много повече, поне да им бъде „размазана мутричката”, щом си позволяват да дразнят червените.

Ето за такава „хрисимост” на „жертвите” говорим. А и за друго: точно на Г.Първанов, който ни върна на изходната точка от усилията да доказваме на съюзниците, че не сме троянски кон на Русия в Европа, не му прилича да ни плаши с това, че сме щели да се върнем към едни други времена.

Най-добре щеше и той като ръководството на БСП да помълчи и с това да признае без думи провала си. Защото като акушер на тройната коалиция е солидарно виновен за крайния резултат от това ашладисване. Но вместо това се обажда от троянския коневръз – неподготвен, както обикновено.

19 мнения за “От троянския коневръз Първанов стана за мезе с воплите срещу възмездието”

 1. Невероятна наглост и безочие ! Описаната от Таня Стоянова случка и съответния отговор от Наумова е показателен за цялата социалистическа пасмина. Тя показва, че тук не става въпрос за грешка или липса на морал в някои хора – това е зараза – програмиран вирус от който няма отърваване. Той заразява хората по-силно от болест и кара хората да причиняват такива неща на други хора, които са непонятни за този век и това европейско общество.
  А за нашия президент важи в пълна сила поговорката – вълкът козината си мени но нрава не.

 2. Комунизмът е някакъв вирус на ума – малко като организираната религия и национализма. Служи за спотяване и мразене на различните, а по същество е пълна глупост, предназначена за експлоатация на хората.

 3. KOMUNIZMA NE SE PROMENI I SLED UPADAKA SI ! VINAGI STE IMA PODRAJNICI , ZASTOTO PROPOVIADVA RAVENSTVO ! – IMALI RAVENSTVO , IMA KRAJBI , IMALI RAVENSTVO , V BEDNOSTTA , IMA KRAJBI ….. KOMUNIZMA E EVOLUCIATA NA FASIZMA ! PALNA LIKVIDACIA NA IDEITE NA KOMUNIZMA , AUTODAFE ZA KNIGITE IM !!!!STIGA VE4E KOMUNIZAM ! STIGA PEDERASII NA PROLETARSKA I SOCIALNA TEMA ! KOMUNIZMA E KATO DEMOKRACIATA V IRAN !!!!!

 4. Най-добре щеше и той като ръководството на БСП да помълчи и с това да признае без думи провала си. Защото като акушер на тройната коалиция е солидарно виновен за крайния резултат от това ашладисване. Но вместо това се обажда от троянския коневръз – неподготвен, както обикновено.

  Абсолютно верно, подкрепям изцяло! Изглежда щото е твърде гузен Гоце почна да говори против “възмездието”, което е признание от негова страна, че сам във висша, в най-голяма степен го заслужава!

  И трябва да бъде възмезден щом сам усеща, че го е заслужил, по най-подходящ начин: една оставка от неговата страна (дали някой вълк в гората няма да умре като казвам тия думи: комунист да си подаде сам оставката – това е случай, който природата не познава!) и едни предсрочни президентски избори биха ни дошли добре с оглед разчистването на авгиевите обори на тройната коалиция, за чието отрупване с нечистотии г-н Президентът изключително много допринесе.

  Ако пък той сам не ще се сети да си иде предрочно, нима не можем да му го преложим ние, гражданите?!

 5. Няма да закъснее времето до Нова година,когато премиерът бленуващ,да примири минало и настояще,ще се възползва от преимуществата на два режима с вродените качества за сдържаност,благоразумие,такт и “обладани” изтънчени обноски и знания “в поход”,които не се намират в книгите,но ще му бъдат полезни в предстоящите изпитания в един полу-висш свят,тъй като и БКП,не достигна до друг,въпреки нерадостни напъни от 1945 г. и камари злато за учебна и кариерна подготовка на свои избрани питомци….на които никога,не е липсвало нищо,освен присъщата признателност към народа,а не към Партията,с верност,като на на всяка перачка от пиацата,която и с “палаво поведение”, е поне по-честна пред насъщния за децата си….

 6. В такива моменти човек се сеща, защо Гоце Първанов нададе отчаян вопъл за коалиция на ГЕРБ със сектата от Позитано 20.
  “Възхищавам” се на безочието на президента. Как не намери една дума да обели за безкрайните зулуми на съпартийците си и за разгромените бюджети на министерствата.
  Кого защитава сега – престъпниците ?? Не можа и на йота да избяга от комунистическата си същност.
  Сега ще гледаме до къде ще стигне със пламенната си защита на заробващите три руски проекта – Белене,Бургас-Алекс, и Южен поток.
  Позорно за прзидент на държава, членка на ЕС. Какви ли хватки ще ни пробута за реализирането на катастрофалните за България проекти ??
  И не се ли страхува, че може да се наложи някой и на него да търси сметка ?? А може би се чувства сигурен зад гърба на руските си покровители ??
  Да пита как се чувстват сега бившите министри от акушираната от самия него коалиция !!

 7. 🙂 Не сте прав г-н Инджев – “не му приличало на Първанов да ни плаши. . .”. Много си му прилича даже. Това си може човека. Не изглежда добре за представляващия президентската институция, ама на Първанов си му приляга екстра. По-скоро на него президентстването не му прилича, ама хич.

 8. И как се чувстват бившите министри? Мигар не могат да спят спокойно вечер? Аз докато не видя поне един в затвора и визирам конкретно другарката Масларова, ояла се като свиня, да ме прощава автора на блога, ама за друга подходяща дума не се сещам. Другото са разни декларации на които сме се наслушали вече има няма 20 г. Дреме ли му на г-н Първанов нещо, чувства ли се гузен, виновен, съвест нещо? За какво да се чувства виновен, той е убеден в това което прави, че е правилно, другите да си приказват, все пак той е президента. Комунист цвета си мени, ама нрава не. Кога един( дай Боже повечеко) от тая пасмина влезе ефективно зад решетките, съответното количество годинки, тогава другите може и да се уплашат и да ги загризе някъде нещо си. Другото е дрън, дрън та пляс.

 9. “Най-добре щеше и той като ръководството на БСП да помълчи и с това да признае без думи провала си.”
  Г-н Инжев и А.Грънчаров, Вие се притеснявате да кажете , че това е невъзможно. Генезисът на тези явления изключват каквато и да е разумност.
  Г-н Грънчаров, на него не му пука, кой сте Вие, зашото той се смята за самото олицетворение на демокрациятя. И той си го вярва, защото ние сме му дали правото да не мълчи и да не признава.Законно това е така.Питанката е защо два мандата.НАРОДЪТ ГО ИЗБИРА ВТОРИ МАНДАТ.Да уточняваме путиновата технология за властване е нелепо.Може би трябва да минем и през този кръг на ада.Гадното е , че със софизмите си ние с вас им повдигаме арогантното самочувствие.Защото се опитваме да бъдем десиденти. А ние вече не сме-те трябва да бъдат такива.Псевдо, несъществуващи, безличния спомен на ненаправеното.Мечтата и измамата на милиарди наивници.

 10. Другари и другарки – става много интересно!

  Новите управляващи демонстрират политическа воля да се извадят кирливите ризи на “успешно” завършилия мандат на триглавата ламя. Това трябва да се прави, а не сделки от типа – аз на теб, ти на мен. Мисля, че това е най-добрият начин да се наврат наглеците на бунището на историята.

  Остава прокуратурата да повярват, че няма да има политически чадър и да си свършат работата. А за 20 години това е МНООООГО работа. Сещате се – “Тук за всеки има много материал”

  Сега предстои да видим какво е нивото на българския независим съд. И от какво е независим – от другарите или от закона!

 11. Безгранична е наглостта болшевишка.Имам една мечта- да забравя за съществуването на гнусните червени свини, които за половин век успяха да унищожат българската държавност!Бяха радетели за социална справедливост, за свобода, равенство, братство- за това си раздаваха всякакви привилегии, “народни” пенсии и пр. идиотщини. Опоскаха милата ми родина като молци – проклети да са!Сега за капак се превърнаха в правоверни капиталисти – поне техните вождове и солташаци.И на всичко отгоре се опитват да дават мъдри съвети червените боклуци – разни Сер-гейове, Гоцепървановци и прочее недоразумения!Анатема!- проклети да са!!

 12. За съжаление вече имам съмнения.Преди няколко дена прочетох, че всеки момент срещу безименен министър от предишното правителство ще се образува следствие.Това не случи, срещу някакво по-дребно началство започна следствие.Боя се, че тази новогодишна пукотня скоро ще приключи.Най-малкото защото не съществува апарат – полицейски, следствен и съдебен, който яростно, неотстъпчиво да започне да преследва и наказва престъпността по високите етажи.Но това е меко казано. Боя се, че вече се водят среднощни преговори между нови и предишни – това да, този да, онова и онзи – не и пр.Боя се още , че престъпниците, за които става дума се подхилват тайно и пренебрежително – “тая няма да стане, народе мой, не се надявай на възмездие! Живееш в страната, където бития е бит… и пр.Смучи си гроздовата и си сърбай шкембе чорбата.”Едновременно с това не мога да откажа, че в този министерския съвет сякаш има свесни хора, ако съдя по публикуваните данни.Лично аз очаквам до една година оставките на тези от тях, които освен професионализъм имат и морал.За двама от министрите вече съм сигурна, че ще изкарат пълни мандати.Мисля, че вече всички ги знаем.И така – не очаквайте съдебни процеси. Ако има такива, те ще приличат на гигантски американски ТВ сериал – 240 епизода, които завършват с реми между престъпността и правосъдието.

 13. Не, Г-н Инджев,съвсем не грешите припомняйки Дружбашкото управление. Стамболийски се оформи като първия български диктатор,затова се стигна до прврата,затова загувби главата си,въпреки,че беше прекалено това убийство,но у нас е така. Анализа Ви е също много правилен,поздрави!

 14. Емигрант,прав си,само едно допълнение,болшевизма(комунизма ) ,няма нищо общо с фашизма,а с нацизма.Те съжителстваха непрекъснато от 1932г.до 22.06.1941г. После се сбиха и победи комунизма,с решаващта подкрепа на капитализма. Г-н Грънчаров,точно Вие ли призивавате комунистите да мълчат,да не би да грешите нещо,комунист и мълчание!?

 15. Победата си Б.Б посвети на убития си от комунистити дядо. Да видим дали ще бъде украсена само с констатации за управлението им.

 16. Ей,Д,ама сереиозно ли говориш,внук на убит от комунистите да учи и завърши Школата в Симеоново ,към МВР?

 17. Г-н Инджев, грешите. То4но на президента Първанов наи-много му прили4а да ни призовава и предупреждава да не се върнем към стари времена. Спомнете си кой принуди Виденов да сдаде доброволно властта по време на януарските събития през 1997 година, после кой промени позициите си за 4ленството на България в ЕС и Нато. Накрая призна пред цялата нация “защото съм на ваша страна..” и се кандидатира за президент. Ясно заяви кой е, промяната във вижданията си и зае национално отговорна позиция. Ако има друг политик с неговото поведение през последните 2о години, кажете кой. Знаем как преминават от една полити4еска партия в друга, водени от властови амбиции.

 18. Благодаря на Иво Инджев и на всички, които ми съчувстваха във връхлетелите ни беди, защото само гласността остана като известно възмездие и чувството, че са останали отломки от така мечтаната демокрация, до която ще имаме още път да извървим.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.