Продупченият български чадър

„ Никога не е имало политически чадър” е качулката, която след дъжда от обвинения срещу неговото управление се опитва да нахлузи Сергей Станишев. Наметнал се е с тази фраза на заседание на партийното ръководство. Предизвикано е очевидно от надигащия се вътрешен бунт, задействан от мълчаливия отказ от самозащита на партията ( равносилен на самопризнание) срещу проливния дъжд от обвинения към нейното управленско наследство.

Станишев най-после изплува. Принудиха го другарите му. Като Румен Овчаров и Румен Петков. Те му се опълчиха с публичните си изяви ( и постъпки, защото Петков демонстративно напусна шефското си място в БСП като протест срещу пасивността на Станишев).

И какво избира да каже в своя защита бившият премиер и (все още) лидер на БСП? Избира една продупчена лъжа – че нямало партиен чадър над далаверите по негово (премиерско) време.

В момента премиерстването на Станишев е под лупата на новата власт, която разбира, че легитимността й в очите на доверителите се определя от разкритията за кражбите на старата. Едно единствено доказателство за чадър над крадливи чиновници да бъде доказано и Станишев ще бъде закован в хербария на дъската на позора в музея на провалените управници.

Обвиненията валят денонощно. Задава се потоп за бившите властници. Но вместо спасителната за тях истина на ( национално отговорното, нали така приказваха те срещу критиките на опозицията) те избират да отричат чадъра си.

Това ми е познато. Няма такова нещо, като „ български чадър”, упорито твърдят и до днес Станишев и другарите му, независимо от убийствените доказателства за обратното. Последиците от този отказ да бъде потърсена истината, колко и да е болезнена, водят до също толкова познатия резултат: който чадър отрича, от чадър ще се намокри.

Защото отдавна е продупчен и никой не му се доверява.

15 мнения за “Продупченият български чадър”

 1. Аз ще повярвам, тогава, когато видя разни групи от НАП и полиция примерно, из Драгалевци, Симеоново и Бояна, да шетатат с една едничка цел. Доказване на парите, с които са построени десетките замъци там, купените скъпи коли и т.н. и т.н. придобито движимо или недвижимо имущество. А и не само там, ама да речем там. Стиска ли му на някой от сегашните нови управници , да попита един от тези, живущи там: Абе, ти отде взе парите за този палат? Малко ме съмнява обаче, че самият г-н Борисов май е комшия на някои от тези особи. Нищо лично. Ама ако се хванат неплатените данъци в тази държава, ще се закърпи бюджетния дефицит сигурно. Симен Дянков да гони краставиците и доматите, а парите, дето наистина се перат в тази държава, кога ще се сети за тях? Кога баба Вуна от село Долно Нанагорнище бъде хваната в данъчна измама за 100 лв.?

 2. Г-н Инджев, Вие и голяма част от пишещите тук, сте достатъчно начетени, мислещи и далновидни люде. Силно любопитно ми е, наистина ли вярвате, че ГЕРБ ще направи нещо съществено, що касае разкриването на крупните далавери и гигантските измами на прежде управляващите?! Нима действително очаквате съдени и осъдени магистрати?! Допускате ли, че човек като Бойко Борисов, който е по скоро посредствен, отколкото интелигентен, човек, чиито опит е само на хартия, а идеите му са чист популизъм, реално ще направи нещо?! Благодаря.

 3. Сега разбрах какво означава ЧК.Чугунени кратуни.Толкова е било лесно,а аз да не се сетя.Защото са социалисти.И не е лошо серГей да бъде закован и на едно друго място,а не само в хербария.Той в хербария си отива със сигурност.

 4. Темата за членството в БКП,
  потребно като във филма за Ламбо и “хяба чер през детствогто и юношеството”сред идеалистите тогава е многократно обсъждана честно и открито….
  Де да бяха живи десетки хиляди,
  започващи от нулата нагоре и отнесени от вихъра,за да преживеят ставащото,което е възмутило Лилов,Стоилов,
  Дончева,Близнашки,”спонсори” и щъкащите наоколо,като изоглавени, медийни глашатай!
  Гледам и не вярвам на очите си,но за да не засегна чувсвтвителния
  слух на някой,/които само това и чакат!!!/,на свой ред и аз,чакам уважавания държавен глава г-н Георги Първанов,да им посвие сърмите назидателно,тъй като БКП има и др. страници в своята еволюция,а са я докарали,както при Луканов и Виденов, до там,че от подъл страх и боязън пред хората,нямат очи,за искрено покаяние пред съотечествениците
  си християни,мюсюлмани или др.етноси по участ,за да започнат на чисто с полагаемото им място като българска левица,заедно с тях в европейското електорално пространство….
  Осанка,възпитание,образование
  и особено обноски/от лични впечатления!/ госпожи и господа Дончева,Овчаров,Петков и т.н.,са
  такива,че нямате основания,да се държите като ощипани и уплашени пред разглезено от Съдбата момче и не вършете повече глупости на
  конгресите си…
  Иначе,ще излезе прав Ф.Димитров,
  когото помолих за съвет още 1992 г.,дали не е по-добре,да си възстановя членството и задам коренно различен курс….
  А сега 17 години по-късно,
  човекът ще излезе прав,че сте си безнадеждна работа….
  Думата имат “акушерите с чадър над отрочето” през дъждовния октомври!
  Дано като ме чете Танчето не забрави,слабосттта ми към нея….за да я послушам някой ден с цигулката в изпълнение на “That,s fascination,I,know!!!!но вече като Първа цигулка!!!

 5. Нашата “дъска на позора в музея на провалените управници” ще е най-голямата на Балканския полуостров, и на глава от населението! Защото са най-добри сред добрите социалисти, управлявали ни като бонус още 20 години, след другарите им в другите екс-соц-страни.

 6. От показаните кадри в новините снощи най-много ми хареса фразата “БСП ще помогне на всеки несправедливо обвинен…”. Уникална е. Ако е вярно твърдението че всички са бъркали в кацата с меда, това си е една супер врътка – “хем ще помагаме, ама само на някои”…

 7. Има позната опасност докато УМНИТЕ / прокуратура и съд / се наумуват, ЛУДИТЕ /не с чадъри, а с политически шатри над далаверите/ да се “налудуват” и покрият. За голямо съжаление до момента не “случихме” на истински главен прокурор. То пък на какво ли случихме през тези 20 години ?

 8. Никакъв потоп не се задава над примрялото куче и това е ясно за всеки национално милеещ български гражданин.Дори капки дъжд няма да го поръсят.Както народът го е казал,ще потрещи,но няма да вали.Гарван гарвану око не вади.Дефицитът на истината е воденичният камък,който тегне на шията ни,той обърква и тези,на които България им е по-мила от личен интерес,зависимости,кръгове и обръчи.Е-ех!

 9. Към Правда
  Ще Ви кажа нещо само веднъж,тъй като наред с останалите-сте задълбала,надълбоко….
  Точно, защото сме начетени -ако е вярно-но и отговорни към доходи и данъци,както в професионало благополучие,така и в сиромашка трудова битност и нищета ,като изпитание на Бога,…но не сме слепи….
  А дори, и “въоръжени” с неопровержими факти,а не улики,ще стискаме зъби,докато задуха попътния на посоката ни вятър….
  Сега,може и да е “побутнато само малко! от един Първи консул”но нали китайците казват,че и най-дългия път започва само с една крачка,а мъдросттта им е поне 3-4 пъти по-стара от тази на Кубратовото племе!
  Не то ли Правда?

 10. Трагикомичното поведение на Станишев ми напомня нещо, което съм чул от една моя доста палава позната: “Дори ако в стаята, където съм на леглото с чужд мъж внезапно се втурне съпругът ми, първото нещо, което ще извикам е – “Не е верно!” Така, че да не зяпваме пред днешното му, поведение, наверно това е нормалния рефлекс на палавниците.

 11. Надявам се,че скоро може да имапоазната реплика;со кротце со благо и со малце кютек;Социалистите-комунисти са царете на превъплащенията.Те така са увредени,така умело се променят,че хамелеоните ряпа да ядат.Сага,дай Боже,да си получат поне част от заслуженото възмездие.Тези Разбойници,които в името на членство в ЕС,направиха такива безобразия показвайки пълна липса на зачитане на закони,морал,човешко достойнство и всичко,което има някакъв смисъл за да се живее тук,работи,отглежда деца и т.н.Ако Б.Б. не може да свърши всичко,поне да започне-всички злини имат един корен,а той е Сталинското мислене и действие на Реформираната партия.Вмененото им,че само комунистите могат всичко,натях се полага всичко обрича на провал дори и добри на пръв поглед начинания.Примери безкрай-60 години експерименти,без да ти търси сметка някой.Дай Боже това да е началото на техния край!

 12. Не само се надявам, а съм и убеден, че тия “червени” крадци ще си получат заслуженото! Колкото до квалификациите за интелигентността на ББ, на него му трябва най-вече увереност в правотата, която върши и дълбока неприязън към грабителите на народа…за останалото е нужно само търпение…ВЪЗМЕЗДИЕТО ИДЕ…ТРЕПЕРЕТЕ “ЧЕРВЕНИ” ГНИДИ!!!

 13. Bivshite upravnizi-razbiray za poslednite 20 godini -kato 4e li zabravjat 4e kato svalish 4adara sled dagd naokolo e sveg i 4ist vazduha!!!na tova se nadjava zelija narod i sega -dali u doma ,dali v 4ugbinata-dano sled 20 godini oste ima has u nastojastite upravnizi da svaljat naistina 4adara-ne 4e njama zakoni u nas -nikoj ne iska da gi spazva i prilaga!!!U nas vseki si igrae na pravoimast i iska da upravljava,no kogo…?koj ostana v grupata na pravonjamastite-ta nali tova sme pak vsi4ki nie!Dano tozi pat naistina ima volja i bade svalen chadara-vagduha ste bade sveg i 4ist…i moge bi ste ima otnovo Dargava-neka ne povtarjam velikija Platon-no Dargava = teritorija+narod+vlast,dosega vlast za poslednite godini njamashe,dano sega imame ve4e otnovo Dargava!!!Svalete 4adara,za Boga ,svalete go!

 14. Не,Краси,нито един комуно-идиот няма да бъде пипнат,защо ли,защото е много страшно такова нещо. Ти би ли разобличил някой болшевик,я си помисли.

 15. 6ofora na por6eto bie policai!ami kakvo bi stanalo ako pipnat xotela na g.iliev, za koito otdavna se govori 4e e nezkonen??togava 6te ima zastreljani!!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.