Сфинкщина

Извинявайте за досадата, но си позволявам да попитам: къде е носителят на управленски мандати, разпределителят на държавните порции и жонгльорът с обръчи от фирми Ахмед Доган, без когото ( по собствените му думи в навечерието на парламентарните избори) „малко трудно” щяло да се формира каквото и да било управление на държавата ни?

Не ме разбирайте буквално. Не ме интересува непременно къде консумира активите от пасивното си публично присъствие. Верен на себе си, Доган отново води класацията по бягство от работа в поредния парламент. Той друго и не може. Присъства чрез отсъствието си – ако има кой да регистрира поредния му рекорд по пренебрежение към вота на собствените избиратели.

А заедно с него отсъства и пътуващият цирк ДПС. Не като членска маса, а като авангард на една низвергната далавера с ненаситни властови претенции, жонглиращ с обръчи от подхвърлени управленски мандати.

Авангардът се е превърнал в ариегард, който ( по примера на своя главнокомандващ) се спотайва зад гърба на избирателя, превит над тютюневите плантации. Няма го пред микрофоните дори Лютви Местан, речовитият артикулатор на екзистенциалната софистика от постмодерен тип ( в превод: плямпащият каквото му падне само и само да докаже, че ДПС не е феодална структура).

Началниците на Доган от БСП бяха изчегъртани от ваканционната си черупка и дадоха признаци на опозиционен живот – Станишев изпълзя пред прожекторите и преди да се гмурне обратно в отпускарската нирвана смутолеви нещо като заплаха да се оплаче на ЕС ( същият, който се оплака от Станишев с безпрецедентни мерки срещу страна от съюза – уви, България ).

А помните ли: само преди седмици същият Станишев, но пременен като премиер, се оплакваше, че разни местни опозиционери предателски клеветят България пред Брюксел?!

Най-близкият аркадаш на Доган в червената централа Румен Петков дори напусна шефското си място впартията с обещание да се бори за партийната правда, т.е. срещу партийния си началник. Възмутен е, че шефът му мълчи и не защитава партийната комбина срещу лавината от обвинения на новите управляващи.

Какви ли не чуда е раждала българската майка юнашка! Само от Доган редовен посетител на парламента не можа да направи. Нито да го накара да отговаря пред обществото – та ако ще и сараите му в Бояна да бутнат ( частично, както вече се говори след подновена проверка на ДНСК, установила най-после очевидните за всички нарушения при застрояването на недосегаемия за закона имот на разпределителя на порции в държавата).

От мълчанието на Доган обаче няма кой да се възмути. Той ни е сфикс. На тази сфинскщина всички сме свикнали дотолкова, че чак не ни прави впечатление отсъствието на неговото досегашно постоянно присъствие в управлението на мистификацията, наречена Република България.

27 мнения за “Сфинкщина”

 1. Ето къде е Доган.
  http://dnes.dir.bg/2009/08/12/news4913067.html
  Събаря оградата на сараите.Или пише жалба до прокуратурата,че са го накарали да събаря ограда,която не е негова.Нали той само един апартамент беше декларирал?

 2. Къде вече не е забавно:в Китай е на системи “унила”капиталистическа
  “пазарна икономика,управлявана от комунисти,в Русия се обиждат и на суверенна Украйна,а с “осетински”
  знаци и на малка Грузия,докато у нас,около троянския коневръз се оплакват “отпускарски” на другарката,че Бойко ги бие,а Сфинскът “най ../?/гадъчно
  мълчи,дори за сарайте,та взе да н и л и п с в а и п л я м п а н е т о, и възмушението на “Аркадаша”!
  Не Ви остава нищо друго,освен като падат тази нощ звездите,да въздъхнете речовито!!!: “Луно,луно!!земьо македонска до кога че те делиме с бугарите мистификатори?”

 3. Колеги,
  Изглежда става някакво недоразумение! Искам да ме разберете добре! Нека на всички да е ясно, че аз съм квалифициран само да разпределям порциите на властта в държавата. Никога не съм твърдял нишо друго и в този смисъл е очевидно, че аз мога само да управлявам. Не мога и не знам как да бъда опозиция, а и не виждам смисъл от това. В тази държава досега не е имало нито управление, нито опозиция, а смо крадене от страна на власт имашите и по-малко крадене от тези дето им опонират. А аз съм този, койта да урегулира и кана лизира този процес, срешу процент по споразумение естествено! Ето пак искам да подчертая и нека още веднъж на всички да стане ясно: Аз мога само да управлявам в България! Не ме подкрепихте и не ми дадохте мандат за това! Сега какво искате, да съм бил опозиция! Хайде холан! Имам си даостатъчно и съм още млад и пълен със сили! Питайте Емел, тя ще потвърди! За такъв процент пръста си не мръдвам, камо ли оная работа, рязаната! Хайде Салам Алейкум и ако искате нещо от мен, дайте ми манадат на следващите избори!
  АДД.

 4. Д р а г и G B,Н е г о в о Високо Преосвещенство,даже Ви е помогнал,като започнем при звездопада с разпределението на македонската луна,а аз предлагам и да мълчим по време на “прожекцията на филма”,като говорещия кон,който успокоил пощурялата касиерка на киното,че ще мълчи в залата,докато дойде и стоножката,след като си избърше квалифицирано крачетата,едно по едно….
  Алейкому Салам и ей гиди дюня!

 5. Г-н Инджев, сигурно знаете, че след нокаут боксьорът поне един месец не излиза на ринга. Но нищо не му пречи да внесе новости в комбинациите удари и тактиката на боя. Доги няма вид на боксьор, но защо да не използва натрупания златен опит, след като нокаутът е факт.
  Иначе стартовият въпрос на публикацията Ви ми напомни риторичния въпрос на Илф и Петров от “12-те стола” – “Извинявайте, но къде е отец Фьодор…” Настроението, което получавам от Вашето остроумие, ми помага много в ежедневието и вече се чудя с какво да Ви почерпя при удобен случай. А в конкретния случай и GB има несъмнен принос.

 6. Драги Клавдий,
  Нищо не разбрах от обръщението Ви до мен! Можеби пропуснах да пиша, че това е писмо, на което случайно попаднах подписано от АДД. Мислех, че е Ахмед Демир Доган и затова го пуснах тук, но се оказа, че означавало Айде, де! Моля за извинение ак с нащо съм Ви притеснил!

 7. Цитат : “Няма го пред микрофоните дори Лютви Местан, речовитият артикулатор на екзистенциалната софистика от постмодерен тип ( в превод: плямпащият каквото му падне само и само да докаже, че ДПС не е феодална структура).”
  еееееее, супер е това Иво !!!! за големия дрьн-дрьнкащ Местан .. и нищо сьществено не казващ ..

 8. До GB:
  Развеселен и от статията и от коментара Ви,но не и притеснен,освен в частта за собствените ми щуротии в оцеляването,поради което ми дойде на ум,че в свинщини,като визираните у нас,дори и да си говорещ кон, а продавачката
  на билети за прожекцията,много пощуряла-какво друго освен да бъде успокоена!!!!
  само, че ще си “мълчиш” в залата,докто дойде и стооножката,следа като си почисти крачетата….едно по едно!!!
  Как да оцелееш когато се разпределят властови порции в Абсурдистан,освен с малко хумор и обещавам да не го правя префинен,но просто сте ми слабост с Георги ,а и диалогът става по-оживен за гордост и заслужено удовлетворение на др.Иво!
  Трябва ли аз да припомням,че има и сериозни анализи в тон с темата?

 9. К,во толкова се чудите къде сме!На концертите на Слави!Оня ден в Несебър
  днес в Бургас.Даваме дежурства за вдигане на повяхналия имидж на медийния ни паж.А и кючека/”от постмодерен тип”/ни е близък до душевността.Той е “еманацията на етническата ни конвергентност”,казано по Местански.А!Мадона ли?Тая пък коя беше?Другата седмица?Тя не пееше ли още при империализъма?Хайде няма да се хабим чак толкова!Ако беше Цеца или поне Весна? Пфууу!Да се оправят новите!

 10. Къде е Доган не зная. Повече ме интересува къде ще бъдат заедно с Царя и Станишев след няколко месеца. Надявам се да видя и тримата на подсъдимата скамейка. Станишев заради щетите, които правителството му е нанесло на държавата, Царят за имотите и горите, а Доган … понеже нищо не е подписвал (разпределяйки), за да докаже произхода на средствата по сметките му. Може и да са 360 000 лв., но едва ли има легални приходи за тази сума. Едва тогава ще почна да се надявам, че България може отново да поеме посоката на държавите от Европа. Толкоз за тези господа. Но понеже г-н Инджев днес попада в устата на свой бивш колега от Бтв (Слави Трифонов) интересно ми е мнението му за интервюто но Дългия пред Вести.бг. Слови или е слънчасал или просто интелекта му никакъв го няма, за да хвърля в пространството твърдения, които повече приличат на чалга-манипулации. Вероятно именно чалга поколението (за създаването на което вина има и Слави) е адресата на тези редки (във всички смисли) мисли…

 11. “та ако ще и сараите му в Бояна да бутнат ( частично, както вече се говори след подновена проверка на ДНСК, установила най-после очевидните за всички нарушения при застрояването на недосегаемия за закона имот на разпределителя на порции в държавата” – Айде сега частично, а догодина напълно.

 12. А да допълня – ще бъде обезщетен със самостоятелна килия в нещо централно софийско беше.

 13. Ако никой от цялата тая група която превърна България в балканско гето не получи ефективна присъда значи доверието което се гласува на Бойко (да не се лъжем и той не е светец) трябва да бъде снето. Причината е проста…значи тогава и той е доста поприбрал за да ги остави на свобода и най вече…от него не можем да очакваме по добро…даже напротив. Бъдете злопаметни и следете всяка негова крачка. Засега поне крачките му са впечатляващи…респект. Но не е достатъчно.

 14. Другари наивници,не са важни нито Доган,нито Станишев,а тези,които им казват какво да правят и какво да говорят. Те са жертвени приношения,не виждате ли колко са безпомощни и изчерпани, онези силните,мощните секретните ,тях да осветят…

 15. България е разделена на 3 части :
  Цигани.
  Никой не смее да говори за тях.
  Обяснимо – червените създадоха минно поле и сега никой не се доближава ромите.

  Турци .
  Тези хора не са забравили униженията.
  И тъй като ние им демонстрираме Неуважение – те очакват от Ахмед Доган да НЕ ходи в “Съединението прави силата”. Те гласуват за него за да има кой да показва среден пръст на малцинството , тоест на българите.

  Цигани и турци са се Съединили и са силни.

  българи .
  С малка буква, защото са малцинство. И в живота, и в областите, и в Парламента.

  Ние заслужавмаме съдбата си.
  Колко българи има пред Министерски съвет за да поздравяват малцинството си ? – Няма .
  Знаем само УУУУУУУУУУУ.
  Когато се научивм да викаме Ура !
  Ще видим и Доган и Станишев, и Лилов, и ген. Гоцев и т.н. в Парламента.

  Урааа !

 16. Наистина е голяма досада!И не мога да не се запитам каква е причината да отклоняваш вниманието ни към падналият от власт Доган.На умряло куче нож да вадиш?Но се досетих като видях реакциите на хората по повод невероятните “експлозии” на Бойковия интелект.Такова поведение се нарича подмазвачество.Защо не се опиташ да откриеш истинските проблеми на обществото и да поемеш отговорност да казваш на хората истината.Нали си уж журналист?

 17. Към уж Раймонд:

  Не си спомням да съм те канил да ми обръщаш внимание, че да ти го оклонявам – сам се натискаш и сам се оплакваш, че не ти харесва.
  Обърни вниманиие на този факт, после “лекувай” околните. А кои са истинските теми, решавам сам за себе си и нямам нужда от съветите на някакав анонимен уж Раймонд да ме поучава.

 18. Реймонд,жертво комунистическа,авторът на блога не отклонява вниманието на никого,защото това не е възможно в живота,още повече по пътя на електронните средтсва,сиреч нет-мрежата. А статията му е орпеделено уместна,виж,ако ти си от комунистическата сган,сиреч,свързан с ръководството на другото подразделение на ДС,а именно ДПС,това съвсем не значи,че статията отклонява каквото и да е внимание. Поразените ви от комунистическата чума мозъци,все още не можете да ги изчистите,станете първо хора,пък после се напъвайте.В едно си прав,в липста на интелект на цитираната личност.какви са болките на обществото,ами няма болки,защощото няма общесвто,таза аморфна,заспала маса,на общество ли ти прилича. Крадат го,лъжат го,издевателстват, а то, “обществото” мълчи и трае.

 19. BRAVO IVO TO4NO V 10-KATA. GIONSURTLUKA TRQBVA6E OTDAVNA DA PRIEME ISTINSKATA SI FORMA NA HODILO A NE DA SE PRAVI NAVRAZKA ZA OBUVKI KOGATO GALO6A NQMA NUZDA OT TOVA. O6TE VEDNAZ BRAVO

 20. Поздравления, г-н Инджев! В тежки ситуации /имам предвид милото ни отечество/, острото и остроумно слово е малко утешение за мислещите хора. Радвам се,че открих блога Ви.

 21. Винаги АКТУАЛЕН.Винаги точно в
  ДЕСЕТКАТА!
  Трябва да Ви има.Удовлетворен и
  радостен съм от нещата,които пише-
  те.Чета Ви редовно.ПИШЕТЕ!

 22. Уважаеми г-н Инджев, аз не зная къде е Доган, но вчера се върнах от един край, в който жевеят малко турци, но ДПС управлява 8 години, а и сега “присъства забележително” в местните структури. И тъй като за мен Ааамед и ДПС-то му е едно, а турците-друго нещо, мога само да Ви кажа, че душата ми се къса от картинката, която видях там. Бедност, Безнадеждност и Беззаконие са сграбчили Добруджа. Направих много снимки на ограбени къщи и дворове… Нека правосъдието да намери АД -аз искам само шанс за родния си край. И нека турците отворят очите си за истината-те са горди хора, надявам се да се излекуват от обидата, която БКП-то им нанесе, защото и аз и рода ми никога не са ги обиждали, а са ги защитавали. И ако те продължават да се правят на обидени на всички българи, то и аз би трябвало да ги мразя;-на 30 Август 1985г. пътувах с невръстната си дъщеря във влак, който по нареждане на АД трябваше да бъде взривен. На косъм ни се размина, но и през ум не ми е минавало да плаша детето си с “турците”. Също там, в Добруджа, АД беше наредил една туркиня-лелка в детска градина да сложи отрова в храната на 200 деца. Лелката се пребори със страха от “своите” и не го стори – благодарна съм й, защото днес нямаше да имам племенници…Извинете ме за излиянието,но като стане дума за Меди Доганов, не мога да не си спомня за майка му-БКП-то и изпитаните им терористични похвати. И мен ме интересува къде е АД-интересува ме посоката, в която днес върви България. И нека турците не ни се обиждат, че не харесваме Аамед, както и аз не се обиждах, когато турците не харесваха БКП. А аз недолюбвам и двете-ДПС&БКП.

 23. супер брилянтен си иво инджев, биеш в центъра на десетката, кефим се като чета статийте ти…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.