Отново сенза(й)ция!

В океана от информация уловът на новини е трудна задача. Особено ако ловуваш с прокъсаната си новинарска мрежа, на която разчиташ да си ги напазаруваш ( новините) като в някой от вицовете за рибарите, които си купуват в магазина едри екземпляри и ги представят за своя риболовна сполука.

В случая МВР, като магазин на едро за новини, дарява ( псевдоновините) безплатно на измъчените от августовската новинарска суша новинари и те с готовност захапват примамката.

Жени набили полицаи пред столично увеселително заведение! Сензация!

От кадрите на охранителните камери, предоставени на телевизиите и показани на всички нас, се виждат някакви създания от женски род, които се държат безнадежно агресивно срещу униформени, които ги усмиравят след като са закопчали с белезници техния кавалер. Но чак пък „жени набиха полицаи” …

Тази „ водеща” новина сама по себе си щеше да си остане заслужено незабелязана, ако държавната телевизия не беше я украсила с репортажен коментар ( или коментарен репортаж) , от който става ясно, че поводът за разправията е луксозен автомобил, паркиран на луксозна улица пред луксозно заведение в съмнително луксозната ни столица..

Нормално е, че полицаите са реагирали и са поискали да проверят наглия собственик на лукзозното возило. Но внушението на репортера на БНТ, който обобщи, че трябва да се пазим от скъпите коли ( и техните собственици), защото са опасни и агресивни, ми се вижда доста…познато. Няма да казвам от коя епоха.

При инцидента лицето на един полицай било одрано от женски нокти. Не искам да иронизирам – лошо е да бъдеш одраскан от каквито и да било нокти. Чудя се само дали самите корави полицаи не са малко смутени, че тази телесна повреда е издигната в ранг на водеща новина от медиите, които са готови да произведат от една рутинна случка на нощен патрул апотеоз за героичното поведение на МВР с внушението, че така изпълнява предизборните обещания на управляващите.

17 мнения за “Отново сенза(й)ция!”

 1. В цялостния живот на малки и на средни по големина държави,включени в някаква зона на влияние,постоянно се активират процеси през векове и хилядолетия,при които “Часовниците спират”/по Г.Марков/и простотията,
  облечена в непригоден към живота,
  диктат продължава и продължава да нанася поражения,покосявайки съдби….
  Два пъти през миналото столетие човешките цивилизации влязоха в смъртна хватка,но не победиха утопията по места,а по военни и свои си съображения за сигурност,дори издигаха “съглшенски” и “потсдамски” желязни завеси,като хилаво отроче от репарации или такова, каквото е ООН.
  Този блог,за жалост,самотен като водещият, не е достатъчен на премиера за предизборните обещания,тъй като правилната България просто ридаае за едно друго разкрепостяване,заложено още от нашите възрожденци….
  Простотията е при деди,бащи,деца и внуци…а има и точни измерения и автори,които няма причини,да бъдат физически жертви,но не и да бъдат косвено поощрявани чрез познатата опрощаваща милост,за всеки поотделно и в неговата област-било професионална или медийна,защото развращава и обезкуражава!!!!А не е доре за ГЕРБ
  Тъй като отдавна съм го казал,ще го повторя:
  До 1989 г.,за членство в БКП,и без за ченгесарска,медийна,и др. изобретателност -ДА,но оттам насетне,трудно ще се намерят причини за ежечасни “пробиви” поради весело настроение,когато не е изсъхнало още печатарското мастило!!!!срещу доскорошната злоба.
  То е същото и за полицайте,които имат не по-малко право,да кажат:”На луди ни направихте!”
  Без решаващ личен пример и в двете посоки,няма да мине!!!
  Аналогий колкото щеш и при В.Червенков и при Т.Живков,защото простотията и повсеместна в авгиевите обори!!!

 2. Внушението, че трябва да се пазим от скъпите коли шофирани от агресивни хора с чувство за безнаказаност е актуално. Виж по-подробно тук:

  http://www.dnevnik.bg/dnevnikplus/2009/07/28/762662_poredniiat_tragichen_epizod_samozabravil_se_s_porshe/

  И понеже реакцията на ченгетата и прокурора е нулева, засега, историята прелива извън местните новини:

  http://analysis.actualno.com/news_256823.html

 3. Г-н Чобанов, генерализации от този род “трябва да се пазим от скъпите коли”, карани от агресивни шофьори, е некоректно; аз лично смятам, че трябва да се пазим от ВСЯКАКВИ коли, карани от агресивни шофьори с чувство за безнаказаност, а не само от тези на СКЪПИТЕ такива. Вие лично ще сте доволен ли ако ви шибне нескъпа кола?! Г-н Инджев вярно набляга, че и доста медии и репортери робуват на пролетарско-комунистическата-сиромахомилска представа, че в скъпите коли се возят все безнравствени, арогантни типове и пр. Особено пък кандидат-евродепутат от дясна коалиция трябва да е съвсем чужд на такива предразсъдъци, включително и затова, че би трябвало добре да знае, че в доста от скъпите и луксозни коли се возят бивши привърженици на комунистическите теории за “равенство и братство”, които днес са най-преуспяващи капиталисти и мутри…

 4. Цаца, цаца ама риба! Абе, като се има предвид колко от поръчковите убийства и колко от згадъчните побоища над журналисти и други бяха разкрити, а да не говорим пък за случаи, като тези на Емин – секретарката на Доган и проф. Раданов – патоанатом, то случаи като описаното геройство на полицаите идват навреме за да изтрият срама от челото! Хеле пък, като я подкарат и сбойни патрони нешата съвсем ще се уредят! И нека всяка тигрица си помисли добре (ако може разбира се) преди да се осмели да посегне с хищните си нокти на достолепното лице на българския полицай! И изощо, като няма риба и ракът е риба!

 5. Благодаря на г-н Атанас Чобанов,който е дал зловещи примери за казаното от мен: “…косвено поощрявани от познатата опрощаваща милост” с точни примери,които във фразата “На луди ни направихте” се допълва с избирателните действия над студентския погром зимата!!!
  И там ли няма виновни….даже за отровните клюки от личния живот на титуляр на самото силово министерство-сега!!!и друг негов партиен поддръжник в парламента,известен,че тя бе безусловна,при все,че съпругата му загуби детето си,но на “Формула” се дава и път и скоростна писта!
  Много внимателно и с обещания и с прошките,защото часовникът е обгербван и активиран в режим обратно броене!

 6. Само глупак не би се страхувал.

  В България до 1989-та годдина бюджета се скърпваше с Наркотици, Оръжие, продажба / даряване на братски революции / на Кръв от войници и доброволци, производство и разпространение на Ментета – Фалшиви пари, алкохол, дрехи, обувки , дискове и други неща.
  Още от тогава всеки близък до ония можеше да прави Каквото си Поиска.

  Има ли промяна ?
  Не .
  И няма да има.
  Не излизайте след 22.00 часа то къщите си.
  Защото тогава излизат ония.

  И през деня бъдете бдителни.
  Не е сложно – ние така живяхме.
  Защо то не ни повярвахте – сега ще живете както живеехме ние.

 7. Г-н Инджев и чиататели, предполагм, че следнто клипче ще Ви е интересно:

 8. По повод на видеото от youtube.com: това е дело на завистници. Да, няма кой друг да го прави. Чиста проба монтаж. Той Бойко е бил в правителствената почивна станция, но завистниците са го монтирали пред хотела. Да, така ще да е, не може да е друго.
  А сега сериозно. Какво си мислиме? Че нещо ще се промени ли? Нищо няма да се промени в България. Не и в близките сто квинталиона трилиона години.
  По-голямо число не можах да измисля. Вече съм писал по тази тема някъде из коментариите по друг материал на Иво.
  И след шест месеца, и след 600 дни, и след 6 години – ще сме пак на това положение. Болните от рак ще умират без лекарства, за болните от редки болести няма да има лекарства, бедните ще си останат бедни, децата ни ще стават все по-неграмотни и прости. Аз, за себе си, съм намерил решението. Същото, което един милион души през последните 20 години са го взели – смяна на държавата. От 28 септември започвам курс по френски език и се надявам до две години да ви пиша от Канада.

 9. Г-н Грънчаров, неправилно сте сложили кавичките в цитата. Правилното е ето така: „трябва да се пазим от скъпите коли, карани от агресивни шофьори“ Тоест, за мен конюнкцията “скъпа кола” И “агресивен шофьор” означава, че има “опасност на пътя”.
  Както подчертавам, това се дължи на чувството за безнаказаност у шофьора, който знае, че ако предизвика инцидент ще се измъкне от отговорност като подкупи правораздавателните институции с пари или като използва връзки и влияние. Случаят с шофьора на поршето е точно такъв.

 10. Такива образи трябва да бъдат съдени по бързата процедура! Не може да скочиш срещу полицай и да искаш някъкво възмездие!

 11. KKБ е извор на непрекъсната простотия и наглост,у нас има неограничени възможности за това,структурата на държавата е такава,плюс мнозинството от народа и комбинацията е налице. През турско е имало по-голям ред в живота на хората,нещата са се знаели по-ясно,границите са били добре очертани,имало е безброй издевателства,но така е по време на всяко едно “възраждане”. Нали така ни учеха,че Българският народ се е оформил като нация,по време на “турското робство”. Нещата тръгват още от тези времена , а комунизма довъзроди народа и го забута в блатото,я всяко блато смърди. Така и “нашата” държавица продължава да смърди,при това,много отвратително. Изход???-няма,само разпускане на държавата, защото тя упорито се бори срещу народа.

 12. Дефинирайте скъпа кола. Защото моята е Ауди А8 и не мисля, че е скъпа, но съседа ми съмсем чистосърдечно много я харесва и няколко пъти е казвал, че я смята за скъпа кола. Той трябва ли да се страхува от мен, защото смята, че колата ми е скъпа?

 13. Странна работа. До сега, всеки можеше да кара, както си иска и да паркира, където си иска, стига да си плати на полицаите. Те така ни научиха.Размера на плащането беше според степента на нарушението и често служеше за демонстрация на жизнен стандарт. За това, юнаците с най-скъпите коли, съвсем закономерно, правеха най-големите нарушения и плащаха най-много. Тия с по-евтините коли съответно по-малко и т.н. Представете си недоумението на собственика на скъпото возило, паркирано пред тузарското заведение. Точно тези, които вкараха в употреба неписаният обществен договор “Нарушаваш-Плащаш”, изведнъж решават да го прекратят, едностранно, по отношение на него! Това обяснява поведението му и това на спътничките му. Те са изрядната страна в случая, не зная защо ги упрекват…….

 14. Издрала го, ухапала и фраснала с чантата по главата, а той се опитва да я кротне – хората гледат все пак, срамота!
  Мила семейна картинка!!!
  Още по голям майтап иде от медийния напън т’ва позорище да се представи, като батална сцена от “Кръстоносният Поход срещу Лошите”.
  -Гнусен кич, ама нейсе – то днес друго няма…

 15. Аз пък се чудя – дали подобни репортажи не наливат “масло” в “огъня” на Цветан Цветанов – полицаите изпълняват служебния си дълг, затова – дайте да оправдаем полицейското насилие? Ако не бяха убили Чората, както си е бил с белезници, току виж и той одраскал някой полицай с нокът. Така де!

 16. Уважаеми Иво и фенове,
  Простете ми, че ви натрапвам резкита си мисли и тук.

  “Пищови или танкове на българската полиция”
  1/
  Голям спор се завъртя около бойните патрони за полицията. Министърът отсече, че от сега натам, полицаите почват да стрелят с бойни патрони, нищо,че това щяло да струва пари…
  А какво ще стане в същност?
  Като дадат на полицаите да стрелят с бойни патрони ще се получи следното:
  1/ ще нарасне броя на самоубилите и сами наранилите се с личното оръжие полицаи;
  2/ ще нарасне броя на убитите от полицаи по невнимание, пиянство, буйство и др. невинни граждани;
  3/ ще намалеят преките контакти между полицаите и бандитите, защото ще се пазят и едните и другите и така пак няма да бъдат залавяни първите;
  4/ жертвите сред полицаите в резултат на употреба на оръжие от страна на бандитите ще нараснат, защото съпротивата срещу бойно оръжие, логично е бойно оръжие;
  5/ ще се появи нуждата да се въоръжават полицаите с все по-нови и по-мощни системи, защото бандитите се въоръжават изпреварващо с последна дума на бойната техника;
  6/ ще се наложи да се купува на полицаите тежка бойна техника, защото с пистолет не можеш да се опреш на мутра в брониран автомобил, значи трябва да се снабдиш с гранатомет, танк и т. и н…..
  Не оръжието, а респекта на полицая е това което липсва.
  А респект липсва защото бандитите не се залавят и наказват.
  И като се заловят случайно, не се осъждат или се осъждат със смешно ниски присъди.
  За съпротива с оръжие при полицейско задържане, трябва да се налага фиксирана в закона 50 годишна присъда!!!
  За наранен или убит полицай, в подобни случаи, по закон да се налага доживотна присъда без право на обжалване.
  Няма значение дали полицая е осъществявал задържането с или без бойно оръжие или дори с или без оръжие въобще!!
  Тази история с пищови на полицаите и бойни патрони е РЕТРОГРАДНА ГЛУПОСТ с НУЛА реален ефект.

  2/ КАТ:
  1. Лъскавите коли, паркирани насред улицата по никое време, ме дразнят, но не те са проблема на реда по улиците на София.
  Проблемът са катаджиите. Те са подкупни. Ако не са подкупни, лъскавите коли ще стоят на определените за целта паркинги и разрешени за паркиране участъци.
  А са подкупни, защото не само мутрите паркират нагло, където им падне, но и политиците, държавниците, офицерите, колегите полицаи, чиновници митничари и всякакви “началници” с мутренски манталитет и поведение!!
  На мен мутрите не ми пречат, защото не се навирам пред заведенията им.
  Пречат ми например, нагло нацвъканите служебни автомобили пред Президентството, пред министерствата и ведомствата, по тротоарите на централните улици, пред посолствата…
  Хората не могат да се промушат от служебни коли по тротоарите, а се бутат едни други и излизат да ги газят по платното..ОТВРАТ.
  КАТ е животно, което го няма по други географски ширини и дължини освен в СССР и България. КАТ го няма и в Закона, и в Правилника..Никъде. Вгледайте се и ще видите, колко надписи има по служебните коли на „КАТ” – „КАТ”, „Трафик полис”, „Пътна полиция”, „Полиция” „Дай”….шизофрения, илюстрираща пълната липса на яснота, защо ги има тези „органи”..
  Били органи на някому си. Неизвестно на кого, според прочетените от мен „нормативни актове”. А тези органи ми ограничават правата всеки ден…!? На какво основание? –На някъкъв под/под/под законов акт на някой си в МВР.
  Как става тая работа в Европа.
  Пет години шофирах в Англия и виждах “трафик полицай” /не пътен полицай, не контрол на автомобилния транспорт, не ДАЙ, МАЙ и т.п. събирачи на рушвети/ само по телевизията или на някой хълм край магистралата.
  Трафик полицията се грижи за безпроблемното придвижване на превозните средства по пътищата, а не се занимава, за кефа и рушвета на полицая, с водачите на тези превозни средства. Освен ако не създават проблеми за трафика!!!
  Там не броят колите по КПП-та като в концлагер, които пък отгоре на всичко трябва и да им минават, като на парад, с 40 км/час, по магистрала предвидена за продължително движение с висока скорост. Защото това е смисълът на нормалния трафик – бързото и безпроблемно придвижване на хора и стоки от едно до друго място на страната.
  Така работи икономиката!! А икономиката спира и губи маса пари от забавянето, само за кефа на КАТ-аджията ,че му се е изпразнил джоба..Уникум!!
  Когато искат да гепят някой бандит, Там залагат камери, залагат полицайки с големи бинокли и си следят кога техния човек ще лъсне на пътя. После кротко си го притискат в страни и никой нищо не разбира. А тук, за някой кокошкар ще спрат половината икономически и социален живот на страната или града.. Представяте ли си какви загуби търпи и без това непроизводителната ни икономика???
  3/Кофите за боклук
  И махнете, най-после, кофите за боклук от уличните платна и ги боядисайте в светлоотразителни бои. Ще се изтрепем в тях!
  Запълнете дупките с асфалт, а не с боядисан в черно пясък..!
  Маркирайте пътните платна с устойчива боя, а не с тебешир..!!
  Знаете ли колко пари ще икономисате от постоянното пребоядисване, ако само веднъж се отпуснете да изчертаете улиците наистина, а не само по документи, с пластмасова, неизтриваема, светлоотразяваща боя???
  В Европа, в Румъния, в Сърбия.. когато минеш през черта по пътя, колата ти тропка, събужда те и не се изтрива за два дена, а нараства след всяко опресняване.
  Поставете нормални табели, които се четат отдалече и ги сложете на видимо място.
  Уморих се да пиша по форуми и лични имейли за тия прости и тъпи неща и няма, и няма, и няма помръдване.
  ..И тебешира да откраднат ако има как.
  Ей такива ми ти работи.

  Любен Пандев /генерал о.р./

 17. Драга Светла, одраскването с нокът е сериозна работа. Може стафилококова инфекция да причини. А знаете ли вие какъв сепсис може да направи другаря полицай? Не, правилно са го държали с белезници Чората, а той се е опитвал яростно да одраска пазачите си. И накрая сам се е одраскал, направил си е стафилококов сепсис и е починал. Не са го убили полицаите, те са невинни, даже са си изрязали ноктите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.