Виж кой го(во)ри?

Владислав Прелезов ( беше колега преди да мине границата и да стане част от властта при два кабинета), е готвен за говорител на МнВР.

Как да ви убедя, че не искам да навредя ( по някакви лични причини) на шансовете на бившия колега от БНТ да стане говорител на високо държавно равнище за трети път? Не знам. Но помня, че той беше говорител на министерството на отбраната и неговия министър Веселин Близнаков от НДСВ. После стана говорител на извънредно неадекватната, но министър на извънредните ситуации Емел Етем от ДПС .

И при двата случая Прелезов получаваше заплата да баламосва публиката как при всички обстоятелства неговите шефове са прави : от борбата с последиците от наводненията ( където доста далавери потънаха), до заглушаването на крещящите злоупотреби в областта на отбраната, които сега започват да се надигат от гроба, в който заговорниците се надяваха да са вкарали за вечни времена своите многомилионни грехове.

Но дори информацията за калесването на Прелезов като говорител на МнВР да не е вярна , трябва да кажа по принцип, че говорител на външната политика на една държава в съвременния свят няма как да бъде някой, който се води по-скоро за професионален глашатай, отколкото за глашатай на професионализма в журналистиката.

Защото „говорител”, означава „лице”, част от управленския екип. А не някой, понеже е учил за артист ( като Прелезов), който може да изиграе необходимия на властта етюд или да изиграе артистично доверието на публиката.

Само да не се окаже приятел на премиера Борисов, като Божидар Димитров, че като нищо пак ще си остана говорител на несбъднатите надежди да се спазват някои принципи.

3 мнения за “Виж кой го(во)ри?”

  1. Ами каквато министърката, такъв и говорителя й – високо-професионални са в послушковщината и безгръбначието, които кой знае защо у нас непрекъснато наричат “лоялност”…

    А както става ясно от днешните новини – такива “лоялни” или роднинско-приятелски назначения ще виждаме непрестанно от Борисов: Справка – предизвестения печеливш на “конкурса” за ДФ Земеделие (29 годишната дъщеря на шефа на пожарната Илиев, която е завършила…познайте!
    …PR в едно немско университетче и като такава е била назначена от Сергея в МЗ за подобряване на комуникацията с ОЛАФ.

    Жална ни майка с тези нови-стари прелези, прокарвани от “новите” управляващи изпод правилата и принципите!

  2. Както обикновено, трудно мога се лиша от удоволствието да прочета вашия блог.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.