Лов на вещи ( в краденето)

Какво ли не ловим!

„Ловим бримки” беше между отчаяните призиви на частната инициатива, която предлагаше услуга, за която в НРБ нямаше алтернатива. Нямаше по онова време и достатъчно найлонови чорапи, но доколкото ги имаше, жените се бореха да ги рециклират след като им се е „ пуснала бримка”.

Ловът беше по същото онова време част от шизофренията на епохата,. В нея някогашното плебейско преследване на диви свини ( заради прехраната на ловеца и семейството му) се превърна в дивна свинщина на управляващото семейство и на ловните му дружинки. В тях бившите плебеи, висши партократи , си играеха на аристократи.

Както се казва, глиганът е най-нещастното животно на света. Защото жена му е свиня, при това дива. Но имаше щастието да бъде гърмян от „най – високо място”.

Ловът е наследствено политическо заболяване по пряка линия и за прекия наследник на др. Живков, др. Кубадински и държавата им, която ги обслужваше с резиденции, ловни хижи, заслони и всичко, което провинциалното им въображение можеше да им осигури като връх на разкоша, свързан с голямо плюскане.

Ловец ( с незабравими подвизи в Узбекистан и Булгаристан) се оказа др. Първанов!

Сега е на мода приказката за „лова на вещици”. Разказва я вождът на червено(дебело)кожите Станишев. Мълча като индианец, който носи на болка ( не неговата, на другарите и другарките му). Но се почувства длъжен да наруши тишината, за да покаже, че не се е преселил във вечните ловни полета, че го има.

Ловецът на скалпове Бойко Борисов само това и чакаше. Нали е и каратист, посрещна „удара” на противника и го тръшна на тепиха с обещанието наистина да лови „вещиците” и да ги предава на инквизицията…пардон, прокуратурата.

От това, дали действително има лов на вещи в голямото крадене другари и другарки ( или е пореден отстрел на обречени екземпляри) , ще проличи дали отново не става дума за лов на шарани от породата „електорат”.

21 мнения за “Лов на вещи ( в краденето)”

 1. Нямам спомен някой да е сменил шефа на прокуратурата Велчев? Баща му и бащата на Станишев са били приятели. И като как Борето ще наака Гейчо? Как ще стане това? ББ ще се оправдае пак. ” Ние ги ловиме те ги пускат” ? Ама сега той е в позицията и да лови и да разследва и да съди и да ги прати в пандиза.Не знам сега как ще се оправдае сега?

 2. Древногръцки автори споменават за увлеченията на “провинциални” тракийски царе да си строят резиденции,където да ловуват.Между тях най-усърден бил някой си Котис…Впоследствие,през Iв.,римляните харесали и взаимствали тази идея..Нищо ново под слънцето.Но,защо нашата журналистика не хареса и не взаимства идеята на Юрген Рот в България да се разкрива истината на читателя и да се коментират актуалните факти,че даже и да се прогнозира.Вече имаме лавина от актуални безумия на новата власт,а почти от всякъде коментари-ще видим.Когато видим,няма ли да бъде късно!Грандиозен гаф на нътрешния министър-вербалната защита на полицаите по случая Чората,което е вземане на страна по невлязло в сила съдебно решение и по този начин груба намеса в работата на съда, и..комфортно мълчание от всякъде.Зелената щерка на столичния пожарникар N1-шеф на Фонд Земеделие и..мълчание и други и други..Опозицията може да даде толеранс на управляващите,но обществената съвест-не.Иначе Юрген Рот ще си червенее като вечерница на небосвода.

 3. Много е ловно, някак си, наистина. Само “ловът” да не свърши с трапеза в някое ловно стопанство, в приятна компания и обстановка, с добрите стари “ловни” разкази. Имаше една “Книга за ловеца и риболовеца” от Ради Царев.

 4. Живеем в инересни времена, както биха се изразили древнокитайските мъдреци! Изнесоха се доста факти, които на пръв погклед са скандални. И наистина, едикой си вземал като експерт 12 хиляди лева на месец. Скандално нали! Но кое точно е скандалното? 12 хиляди лева на месец или 6 хиляди евро е всъщност една съвсем нормална заплата за висш експерт в някоя област в развития свят! Даже не е никак висока. Скандалното е в нивото на средната и минималната работна заплата у нас! За съжаление всякакви опити за справедливост различни от сизифовските усилия за повишаване на производителността и от там на средните и минимални заплати, като ограничаване на заплатите на висшите служители макар и да изглеждат справедливи са много опасни! Опасни са защото не се различават от методите на “ловците” от Татово време! Защото са лесното популистко решение за насаждане на фалшиво чувство на справедливост в обществото, при това със всички рискове и съмнения за укриване на уредилите се авджии, които са си издействали привилегията да са по-равни всред равните!А такива винаги се намират между нас потомствените авджии! При всяко управление! Ако не са едни, ще са други! Но винги ще има такива! И все пак, тъй като не можем с магическа пръчка да прескочим стогодишното си изоставане от Европа, главната вина на комунягосоциалистите към нашето общество (за което ако имаха доблест щаха смирено и гузно да си мълчат в ъгъла) то няма как, трябва да се мине през период на изкуствени ограничения като единствен и главен критерий за поощряване на висшите служители да е реалният им принос за повишаване на средната работна заплата. А най-обективното мерило за това е копгато заплатата им се обвърже именно с тази средна работна заплата у нас. Примерно максимум 3 пъти. В този смисъл БоЙко (за сега изглежда) е прав! Ще чакаме и ще видим. Дано този път имаме късмет! Все пак по-добра алтернатива мисля, нямаме.

 5. Като ученик готвачаката в стола разправяше,че буржоазната посуда била изнесена и заместена с наша родна,т.е.пролетарска !!!
  Като млад служител заварих случайно оцелели кадърни,които помнеха,че в правилата за приемните изпити за професинално ориентирани, били немислими въобще,без владеенето на изящен френски….
  Разправяха още,че при ген. Рачо Петров,далечен колега на г-жа Румяна Желева,ги обучавали и на светски обноски….
  Кажи речи,като др. разновидност на дебелашките шеги,на каквито бяха способни лоялните лапачи към колективизма..
  Върнете кино лентите и погледнете как изоглавени лещояди се пъчат пред камерите на телевизията,
  когато са показвани похитени или поругани сънародници на поредната управленска простотия..от..
  близкото минало!!!
  Дано и ловецът на скалпели,не закъснее,както за “лова”,така и за “уборката”!!!
  Иначе нямам какво повече да кажа!

 6. Г-н Инджев, разкошна ловно-рибарска интерпретация на две теми: “Гузен негонен бяга” и “Дали ти ме бутна, или сам си паднах”. Искрени поздравления!

 7. Съгласен съм,че 12 хиляди лева на месец е нормална заплата в развития свят,дори и в някоя частна БГ фирма.Но съвсем не мога да я приема за нормална в едно държавно учреждение, при положение,че заплатите на президента и премиера са в пъти по-малки!Затова трябва да се разбере за какво обслужване иде реч,по моето скромно мнение, партийно и сексуално!

 8. Искам да мога да се разхождам в Парка на Резиденция Лозенец !

  не съм социалист и няма никога стана
  Цена : EUR 5

  Данъци, Билетчета, Осигуровки, ДДС, Донорство,
  Спонсорство, Благотворителност за болни и бедни – добре !
  Плащам си, Но искам и аз да мога да си почина в Парка на Резиденция Лозенец !
  Защо моите служители – управляващите да могат, а аз да не мога ?

  Аз искам да се разходя в Парк на Резиденция Лозенец !

  България ще приеме френски Закон за сделките с имоти.
  Всеки французин може да се разхожда във Версай.

  Тя е нашата Резиденция !
  Дори Дворецът Версай е отворен.
  Дори Паркът на Двореца Версай е отворен.

  Искам да се определят дни в които да бъде отворена за всички дънакоплатци.
  Нека има вход – в Дисни има билетчета, охрана, кафене…

  Ще си платя за да изпия едно кафе с булката – гледайки масата,
  където нашите министри взимат решения за ЖИВОТА НИ.
  http://vladimirproperty.com/component/option,com_hotproperty/task,view/id,569/Itemid,99999999/

 9. Относно възнагражденията.
  Първо трябва да се осигури приходите в държавата, нормални условия за труд и живот, високи средни заплати и тогава съвсем справедливо да има и високи държавни заплати. Да има за какво.
  Това, което правеха управляващите до сега е ЦИНИЗЪМ!

 10. Аз съм реимерп и заплатата ми е 2000 авела, моите съветници имат заплата 6 х 2000 авела, а портиерът – (6 х 2000 + още) авела.
  Боже! Нещо пак обърках – буквореда ли, цифрореда ли? Май не сам се наспал.

 11. Мога да правя сравнения.На възраст съм,живях в различни краища,страни и режими.Но ми е кофти,че България е затънала дълбоко в калта,дори е пред удавяне.Знам,че от калта и от тинята може да я измъкне само мъж,който не кокетничи,а лично е изпитал усещането да заспива гладен.Зализаните контета,преялите мехури и шумните бездарници,които от години ни се изреждат,не стават.Освен за шоу или цирк.

 12. Ако Сергей Станишев спре да говори толкова много за дреболии и глупости, всички ще разберем, че наистина сме имали умен премиер. По-добре е да замълчи и да открие защо загуби доверието на хората. Мисля, че сега той се нуждае от много трудни ситуации, в които да поема сам отговорността, за да стане по-зрял и по-мъдър.

 13. Именно лов на нещи се извършва в Сопот сред спортистите, отседнали на палатки в Сопот – претършувани са всички палатки и иззети всички екипировки, камери и др.и на чуждестранни туристи. Докога? Защо никой не охранява?

 14. П. Кубадънски си има наследник по отношение на убийствата на животни – разградския псевдохаджия Никулчо /бивш псевдодемократ/… Дали пък не са и роднини ? Колко ли дивеч изтрепа тоя Никулчо ? Ходил е дори и на сафари в Африка … Онзи, който е убиец на животни, не може да има нищо хуманно в себе си и такива ли хора трябва да застават начело на държавата ни или да предлагат свои хора за министри ?
  Боже, пази БГ от убийците на животни, които са потенциални убийци и на хора !

 15. О, Сергейчо си имал и защитници /Теодора/! Колко тъжно, какви екземпляри си избираме само! След смотан и глуповат син на татко си – негова противоположност – “наше момче”, мъжкар, яко действа и приказва, да се влюбиш направо. Но нещо въздухарче. А уж сме умни и интелигентни като нация по разни класации.

 16. Малко късно,но се изкушавам да попитам:Защо ловим само “вещички”от другия отбор?Никой не пита за парите на Цветелина Бориславова.Не си мислете,че тя е добрата фея.Всички,които са се сблъсквали с нея знаят,че е същински вамп.И как се сдоби с бившата резиденция на Тато в Пампорово,сега превърната в частна вила “Арфа”,струваща милиони?Това си е двоен стандарт в ловене на “вещички”.

 17. Лично попитах президент Гоце защо уби онова красиво животно козела архар.Дали беше гладен /Гоце,не козелът/ за да се нахрани,лично отмъщение ли ,лекуване на психично заболяване ли или избиване на комплекси? Не ми отговори.Защото е гузен.Но и не се извини на никого.

 18. Уважаеми Тити, изглеждате ми разстроен и сте попаднали на неточен адрес. Тук не е отделът “бримки и вещици ловим”. Да не говорим за вамп, там ловенето е тънка работа. Бившият Премиер просто е забелязвал, че…, за което доловил симптоми. Обърнете се към него, споменете му и за вещицата Бориславова, но чак че е вамп не му казвайте, да не се разстройва допълнително, че много му се струпа…

 19. Така и не разбрах целта на поста…Не, че не истина, но след всеки анализ обикновенно идва извод.Или това е някаква интелектуална заигравка?Някой казва нещо и другите се чешат там, където не/ ги сърби!
  Поздрави

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.