Родителят на тройната коалиция и нейният екзекутор съжителстват мирно на върха на народната любов

Бойко Борисов може да е забранил бъдещото време, но Ахмед Доган го надмина като забрани настоящето. Изчезна от радарите на обществото. И явно е забранил и на подчинените си да ги има.

Забелязвате ли кои министри от тройната коалиция се отбраняват пред медиите? Например Петър Димитров, който ръководеше енергетиката, но не бил разбрал, че цели 250 милиона евро са взети на заем от банки за любимия му проект в Белене при условия, за които сега премиерът Борисов го заплашва с прокуратурата.

Обаждат се епизодично и други засегнати от „мероприятията на новата власт”. Но общото между тях е, че всички до един са от червените. Управлявалите от квотата на ДПС минаха в нелегалност. Сякаш не просто министерството на бедствията и авариите е закрито, а самата Емел Етем е зачеркната от близката история.

А каква история беше само! И не само нейната. Също и на Джевдет Чакъров, в чиито министерски владения се раздаваха разрешения за строителство там, където би трябвало държавата да брани природата, а не да я унищожава съучастнически. Да не говорим за земеделския министерски вилает, управляван на принципа на спахиите от късния феодализъм – граби от дадената ти собственост докато си на служба.

Не казвам, че на тези другари и другарки на червените от тройното управление не им се търси в момента сметка. Интересното е, че тези доскорошни соколи са избрали тактиката на костенурката, която се е свила в черупката и не мърда. Щеше за бъде разбираемо, ако не беше толкова рязък контрастът с поведението им в предизборната кампания и особено на грабливата птица Доган.

Твърдението, че предизвикателното поведение на Доган преди изборите е било хитър ход с цел да грабне колкото може повече мандати от обединените около него избиратели, за да си осигури силни карти в опозиция, изпада в противоречие с абсолютната му убеденост по онова време, че без него трудно щяло да се формира мнозинство за ново правителство. Успя единствено да подлее вода на своите червени аркадаши и долее такава в мелницата на ГЕРБ.

И ето че след цялата лоялност към него, която Станишев демонстрира до последно и за която плати скъпо, Доган му отвръща сега като се скрива от отговорност. По този повод, понеже мнозинството в НС е на път да създаде анкетна комисия за разследване делата на кабинета „Станишев”, народните избраници като че ли са забравили, че този кабинет беше формиран с мандата на ДПС. Припомням това не от любов към самия изпаднал в безтегловност Станишев, а от такава към истината.

Има и друго. Това пък май съвсем пропускаме –президентът Първанов бабуваше на тройната коалиция, която сега е дъното на общественото одобрение, докато личният му рейтинг на съучастник си остава на върха.

Такъв фокус факирите обясняват лукаво пред публиката с „ловкост на ръцете”. А ние как да си обясним, че на върха на народната любов почти солидарно седят заедно Бойко Борисов и Георги Първанов и в това никой не вижда противоречие?

Факири сме да забравяме и да се оставяме да ни будалкат. Първанов, който се мярка пред народеца в рамките на някакви битови сценки, за да каже поредната общоизвестна баналност, ги умее тези номера. Ето че и Ахмед Доган явно е решил да изиграе етюда с изчезването – да се посниши, докато бурята премине, както казваше предшественикът им, учителят на днешните ни високопоставени манипулатори Тодор Живков.

28 мнения за “Родителят на тройната коалиция и нейният екзекутор съжителстват мирно на върха на народната любов”

 1. Точно така Г-н Инджев! Напомняйте на Бойко за обещанията мепрекъснато. Така много ще му помогнете! Човек като се погълне от тежкото ежедневие, а то за сегашното правителство наистина е такова и започва да забравя! Затова не спирайте да напомняте, ващата дума е важна! Да не забравяме обаче още по-важно обещание за пълно и безусловно разкриване на досиетата! Така Доган и сие костенурките ще изплуват съвсем ясно във фокуса на обшественото внимание! Колкото до “високата народна любов” към агента “Гоце” по съвместителство президент на страната, мисля, че е плодна по-скоро на социологическа стъкмистика! Много ми е интересно да разбера за ДС статуса на нашите социолози! Това е една много стратегическа професия (не по-малко от журналистите), която също като Доган се прави на костенурка, но понеже е по-рядък и особен вид не се сещаме за нея!

 2. Любовта към Сокола,сме я коментирали не веднъж в този блог,и не е повод за гордост,когато преебеват българин,та бил той и Станишев,тъкмо обартното!!!
  Но разгеле,ако проф. Божидар Димитров или президента четат блога на Иво Инджев,моля да имат предвид,че най-добре се запазват развалените отношения,а – /било за Битоля,било за Спаска/
  -прекалени протестни
  ноти и гробищни “знаци” са излишни!!! Es i s t v o l l k o m m e n g e n u g!
  Y a w o h l!G e n u g!
  Дори и когато няма нерви,да се кажат в лице нелицеприятни неща…
  То си е като при дипломатите,
  жените и раците:когато изглежда,
  че идват,си отиват, а когато изглежда,че си отиват,
  идват…!!!

 3. Вярно е и като цяло е пример за умен ход. Станишев и сие като врънкат как не са те, как само отговарят на “несправедливата” критика просто завъртат колелото около себе си. А мълчанието на агнетата сякаш ги изключва от картината. Все пак ми се струва, че на Бойко доста му бе накърнено самолюбието от Ахмед и надали ще го забрави или прости. Но както беше казал Славейков (цитирам по памет) “Нищо, което изглежда невъзможно в България не е такова”.

  Дано изчезването в стил Дейвид Копърфилд бъде разкрито в някоя неделна поредица… с всичките последици.

 4. Както винаги – блестящо, в 10-та. Безспорно успявате да опишете точноонова, което е пред погледите на всички ни, но малцина си позволяват да видят, а само единици – сред които и вие – да кажат. Поздравявам ви, споделям мнението ви, но уви – не и смелостта ви! С уважение.

 5. Г-н Инджев през последните дни четейки коментарните Ви материали, посветени на международните проблеми, си помислих че пренебрегвате нашите вътрешно-политически. Слава богу сгрешила съм. Поздрави за чудесния анализ.

 6. Що тези не ги чуваме ли? Ми мтого е просто – то можело и без тях и още как! Но Костов – по повод и без повод, все му ровят из теменужките. Защото без него наистина не може. Тва е положентието.

 7. Г-н Инджев, съгласен съм, че “Факири сме да забравяме и да се оставяме да ни будалкат”. Не симпатизирам на тройната коалиция, още по-малко на Ахмед Доган персонално и на неговата партия. Но не мога да пропусна аналогията с изчезването от хоризонта през 2001 на Иван Костов. След загуба на избори това е обща черта на управленците – да се снишат, докато отмине справедливия гняв, а после – на гребена на ново недоволство – пак на върха.

 8. GB i s r i g h t!
  The entire blog,s wisdom might be blessed to assist and help Prime Minister in his historic c h a l l e n g e s!
  God save the the General!

 9. Джон Кенеди е казал: “Нека никога не преговаряме от страх,но нека не се страхуваме да преговаряме!”

 10. Драги ми Иво,дълбоко те уважаваме тук в нашия град Стара Загора ,за да не сме напълно съгласни с теб.Ако искаш да се увериш в това което ще споделим ела и провери сам.Уволниха двама от нашите “момчета”в мините.Единият стремително вървеше напред в ерархията.Иван Марков беше добро момче,но се “хвана”с една персона от знатен партизански род и се сгромоляса в нашите очи.Беше стигнал до шеф на БЕХ ,зам.министър на енергетиката .Депутат щяхме да го правим ,но като “изпълнителен”директор такива поразий нанесе на държавата и в душите ни ,че просто не ни се говори.И всичко това под диктовката на “блондинката от столичния ни град.Оказа се че тази особа е от кръга на Овчаров,така че Петър да не се прави на вода ненапита.Всичко ставаше под негов контрол,само че горкото наше момче такива ги надроби с тези харчения за да угоди на тази персона ,разведена до колкото ни стана ясно ,но алчна ,нагла и пълна лъжкиня.Днес тя прибра документацията с фирмите и фирмичките не без диктовката на Петър Димитров,защото става дума за милиони прахосани държавни пари,отишли нейде в нечий джоб.Сигурно и в неговия.Я да му ги обърнем ,та да видим как се подаряват ,чисто нови японски коли от “японската” фирма жънеща успехи в нашия ТЕЦ!

 11. Другарите по топка, от отбора на КГБ, са винаги с висок рейтинг. Сега ще направят комисия, за някой другари/другарки пропуснати да бъдат уредени сас служебна кола и допалнителна заплата. По традиция всичко в тази комисия ще се омота в празнословие и нищоправене.
  После каде е Доган и защо не се явява сам на мегдана, да си удари наколко тояги пред всички за всеобщо удовлетворение и намаляване на напрежението.
  Гоце пък, каде бил, с кого и за какво ловувал, за петролопровод, газопровод или атомна централа. А може би за голям шлем, едва ли не?
  А на бат’ви Бойко, накой ден, пак някой ще му е “ср.. в гащите”. Да не говорим, че доста хора няма да сме изненадани ако се окаже, че сам е сваршил работата.
  Когато става дума да предадат, съсипят или окрадат държавата, играчите от отбора на КГБ никога не грешат, перфектни са. Все едно само за това в центъра са ги тренирали по школи и опреснителни курсове. Но когато трябва да направят нещо за България и народа, който им се вързва и ги избира със слабоумно постоянство, нещата не им се отдават. До каквото и да се докоснат, все се залепя я по ръце (на някой до лактите), а за гуша, я за банкови сметки в банки по острови дето ги няма по картите. Крадат с мащаб, все едно Балгария е великият Съветски Съюз, което обяснява защо процеса на ограбване на малкото ни кънтри, продалжава до безкрайност.
  Някой ще каже “Уникално”, аз пък казвам “Позната история”.
  Само се чудя, как написаното от Иво Инджев, Иван Бедров, Явор Дачков и други като тях може да стигне до чичи на село, който има истинска, болезнена нужда да чуе нещо различно от гласа на радио точката.

 12. Напоследък ме обвиняват в прекален оптимизъм. Може би защото ми писна да сме най-бедни, най-болни, най-неуки, най-корумпирани, най-некадърни и още безброй “най-“, си позволих свръх очаквания.Това ме кара да съм снизходителен към подобни пропуски на примиера. Надявам се обаче, всеки да си получи заслуженото и вярата в това, подхранва моето чуство за справедливост и ми дава увереност, че постъпвам правилно, като живея честно и почтенно, и възпитавам така и децата си.

 13. Извинете, но как иначе да се държат? Да падат ничком и да викат mea maxima culpa? Такова нещо в политиката не съществува, колкото и да ни се иска.Припомням, че дори на Нюрнбергския процес нямаше нито едно признаване на вина!Политическия негодяй се срива само ако чрез съд се отнеме имуществото му – недвижимо и движимо.Това е практикувал Сула в древния Рим и то с успех.Т.е. чакаме процеси и присъди не за затвор, а за конфискации.Това ще бъде истинския край на тарикатите.Но и това се случва рядко, особено в нашите географски ширини.Е, какво да се прави – мечта на идиота. На изтерзания от наглостта на тези хора идиот.Говоря за себе си, не искам да оскърбявам никого.

 14. Всъщност демокрацията е измислена за заблуда на населението. Защото когато хванат някой да краде, да убива или пък проявява престъпно нехайство, неговите другари по престъпление изревават: “Стойте, не го убивайте! Тука имаме демокрация! Има съд за тази работа!”. Да, и се започват едни проверки, едни чудесии и накрая Великата Комисия По Проверките обявява: “Епа, тя, проверката установи, че няма данни за престъпление…”. А ако се стигне до съд – съдът излиза с постановление: “невинен поради липса на доказателства”. И всичко е по старому. Никой ли не зададе преди 20 години (тогава аз бях на 13) въпросът “Абе, къде отидоха парите за пенсиите? Защо сложихте таван на пенсиите?” Никой не задава и сега въпросите “Кой е тоя, дето обра парите за АЕЦ-а и къде са тези пари?”, “Къде са парите от наводненията през 2005-а, 2006-а и 2007-а?”, “Защо няма пари за раково болните и за хората с редки болести?” и прочие. Въпросите са десетки, дори стотици. И за тях няма отговори. Защото всички знаем отговорите, но никой не смее да зададе въпросите. Най-много ме е страх от това, че така, както беше с предното правителство, така както беше и с по-предното правителство; и по-по-предното и по-по-по-предното правителство – така ще бъде и с това правителсво, защото хората много отдавна са казали: “Гарван гарвану око не вади”.

 15. Г-н Стоичков,ама оставете всякакви соколи,ястреби,командири,ятаци и пр. Говорете на чист,публицистичен език,оставте цветове и посоки,няма такива неща,всичко е демагогия. какво е това лявоцентристко,дясноцентристко,ами то няма нищо централно. Нито червена,нито синя идея,защото въобще,в България няма истински идеи. Призива ми е и към всички останали.

 16. Много “странно” е, че първата работа на Стоян Ганев/съветник на Симеон Сакскобурготски/ след пристигането си от САЩ е да предупреди чрез медиите Бойко Борисов за капана, подготвен му от предишното 40 Народно събрание-Закона за амнистията, гласуван на 26 март 2009 г.Има вече и дела на висши служители, прекратени по този закон-спрени са двете дела,заведени срещу кмета на Велико Търново Румен Рашев за престъпни деяния преди 1юли 2008 г.

 17. Малко странно : Чехите ни показват кенеф, Европа си дръпна парите, Мадона идва при Дънов, , ,
  При Главнокомандващият идват некакви рускоговорящи другари да ни обещават светли – газово бъдеще.
  Малей, какъв отврат.

 18. Кметът е обвинен по чл.219 от НК,който влиза в амнистията.Но Окръжна прокуратура през юли т.г. повдига ново обвинение, този път по член 282 от НК,който според мен не е засегнат от амнистията.
  Въпросът, който си задавам и задавам и на вас, е следният:възможно ли е ръководството на ГЕРБ да не е знаело за Закона за амнистията, обещавайки предизборно висши държавни служители, включително и министри, да бъдат съдени? Възможно ли е “някой” “случайно” да пуска мухата за Закона за амнистията, за да си кажем:”Ето, бат Бойко иска да ги вкара в затвора, ама законът не позволява. Язък! Ама Бойко не е виновен.”? Моят отговор и на двата въпроса е : не, не е възможно.Имало си е договорка, а сега Бойко и сие разиграват грандиозен театър. Вчера са си измислили и Анкетна комисия в Парламента за разследване на управлението през последната година на Станишевото правителство.Всички знаем какво правят анкетните комисии:нищо.
  А всъщност дали наистина няма начин да бъдат осъдени престъпниците, подложили на геноцид българския народ? Лично аз се съмнявам.Имат думата достойните и честните юристи.

 19. Много правда има в постинга на Инфилтратор, за съжаление горчива, но правда. Не съм съгласен само за демокрацията – сама по себе си тя не е като исляма в Иран, а само една обществена система, която дава възможности. Оттук нататък е доколко “демосът” ще съумее да се възползва от тях. Демокрацията само урежда това, хората да си избират лидери и закони, в чиито действия те разчитат максимално да са вплетени техните интереси и оттам нататък просто трябва да си изградят собствен, граждански механизъм за следене действията и показване на жълти, а на изборите – и червени, картони. Решителна за това, каква ще е демокрацията, е чувствителността на обществото към качеството на законите, които се създават, и динамиката, с която се привеждат в действие. Новият закон е нещо като нов автомобил – нужни са изпитания за обхватност, качество, надеждност, трайност, гаранционен срок. И данните от тези изпитания да са непрекъснато пред очите на всички, включително и поради що и поради кого. Избраниците са наши служители и те са длъжни периодически да се отчитат пряко за непосредствените си задължения и производство, освен всичко то става и за наша сметка като данъкоплатци.
  Ние все още сме болни хора, г-н Инфилтратор, все още не можем да се ориентираме и да възприемем за естествено, че вече не идиологеми, а законът и само той определя степените на свобода в нашия живот, нещо много важно за начина, по който ще си построим личната житейска магистрала. И сме небрежни към това, как самия законодател не е способен да вплете в дейността си най-важните принципи на правото, изстрадани с векове, или злоупотребява с нашата небрежност, като отрича да ги вплете. И поради това произвежда закони, които са от щит до носна кърпичка за съмнителни хора, а не норми, надеждно осигурващи нормални човешки отношения. Всичко това е в резултат на метастазите на една обществена система, уж заминала си вече, в която идеолодическата догма е над закона, а той и служи в интерес на “вълци в овчи кожи”, както се казва в една мъдра книга. Аз не знам по-типично доказателство за това от един предизборен клип на Ахмед Доган, когото българският гласоподавател държа толкова години на върха на властта. Ясно е, че е нужно взаимно да се опознаем между нас, да се сбижим, да имаме търпимост и уважение един към друг, за да можем да контролираме тези, които сме избрали да ни служат. Има хора, които се промъкват покрай слабата ни бдителност сред нашите служители и те са заинтересовани ние да се делим на всякакви, да речем, Лескари и цесекари, млади и стари и т.н., за да ни отклонят обществената енергия настрани от най-важното – контрола на дейността на нашите избранници. Даже един премиер нарече опитите за определен контрол “занимание за луди хора”.
  Искам да Ви помоля за извинение, Вие безусловно сте интелигентен човек и не съм аз, който ще Ви учи… просто споделям мисли под влияние на скептицизма Ви към демокрацията.

 20. Г-н Инджев, моля да зададете въпрос към Г-н Яни Янев, във връзка с големите му предизборни обещания за осъждане на претъпниците и поетите му задължения в комисията в Народното събрание, как ще коментира този закон за амнистия! Не е ли редно първо съответните лица да се осъдят и тогава да се прилага амнистия! Защото ако има някой невинен, той има интерес от разследване и процес за да изчисти името си. Иначе излиза, че всеки е заподозрян за виновен! Или такова подозрение, че няма невинни е май много реална истина? Тогава това не е ли някаква неловкост на нашето законодателство пред лицето на цял свят? Или то нашите управници отдавна са си плюли на сурата?

 21. Na vsitchki tcherveni kuhi komounistitcheski tikvi koito tvardiat tche Boiko Borissov e mutra i go asociirat s Parvanov iskam da zaiavia:
  Boiko Borisov est istinski balgarin otvsiakade. Boiko Borisov est balgarin,dokato ukraineza STANICHEV i liceto sas strannoto ime SEDEFTCHOV sa rodootstapnici i v nikoi slutchai balgari. Tia dvamata otdavna tarsiat natchin kakto predichnite komunisti i tehni rodnini otnovo da ni zakatchat za ruskata kolesnica. Uvi tova vetche nikoga ne ste bade vazmojno.

 22. Тази граблива птица Доган сега се спотайва но бъдете сигурни, че пак ще изпълзи! Защото е легализирал етническата си партия! Докато не бъде поставена извън Закона, тя ще унищожава всичко с отровното си дихание!

 23. До ” навътре в нещата”
  Мого се извинявам, не искам да коментирам коментара ви, но ми направи впечатление, че явно не знаете, че в българската има една буква “ъ”, която в някой думи в българския език се използва вместо друга буква, “а”, която вие сте използвал за изписването на тези думи.
  Не знам как е сега в училищата, но забелязвам, че покрай писането на латиница, много хора започнаха да пишат както им падне и на кирилица.

 24. бойко иска единствено да помпа рейтинг, а това става най-бързо с гръмки фрази/кухи обаче/ и обещания за ревизия, справедливост и възмездие!
  ама всичко се свежда до обикновен реваншизъм и овладяване на паричните потоци/но тези, които трябва да напълнят бюджета/!

 25. в горния коментар съм пропуснал едно “не” мужду “но” и “тези” в последния абзац

 26. Приятелю ,анализът на който се възхищаваме ти е прекрасен.Ние с теб отдавна сме в медиите.Ти пред камерата и микрофона ,аз зад тях.Иначе сме били винаги в авангарда на политиката и борбата за демокрация.Мислил съм многократно,възможно ли е това уважаемият ни Президент да е от лявото отминало вече политическо пространство,а Премиерът олицетворение на отрицанието на това отминало време,но все още настояще.Като се замислим и двамата и четящите наши читатели това мое мнение ,май е възможно и е факт.Преко сили Първанов е Президент защото за него са гласували почти две милиона наши съграждани.Неговото политическо отроче “тройната коалиция”според него бе наложен неизбежен политически трик за пред Европа.Трябваше някакси да се узакони нашата “демокрация”за да се отворят границите ни за Европа,респективно за измъкване на ограбеното на неговите поддръжници имущество и препирането на парите от далаверите на столетницата в разграбването на икономиката и труда на народа.Какво да се прави съдба и орисия.Излезлите хиляди на които демокрацията им е скъпа дадоха шанс на човекът Борисов да сложи точка на този политически маскарат.Ти многократно си описвал това положение.След като нямаме истинска десница,поне ще се появи някой ,на който според народа наш, ще отприщи наказанието над злото.Според мен Борисов като “градоначалник”наистина се среща с коварноста на олигархията ни в политиката.Поиска прозрачност.Според мен това е правилен ход на офицер,на политик.Първото го има като професия,второто определение тепърва ще доказва.Да му дадем този шанс.Демокрацията няма друга алтернатива поне за сега.
  С поздрави: “банския зет”

 27. Всички Български Граждани знаят поговорката че не е луд оня които е изял баницата… по нататък всеки от нас знае колко пъти е гласувал за подаряването на нашата национална банца на политикоикономическия холдинг от бившата Д С. На кого служи сегашното правителство на Борисов ще стане ясно след шест месеца управление на Р България. След по горе посочения срок на премиера Борисов,ако и тогава кервана на олигархията, организираната престъпност и корупция продъжават да мачкат по пътя си Българските Граждани и Държава тогава е редно да потърсим помощ от Българската Армия до избирането на Велико Народно Събрание в България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.