Путин, Борисов и Втората световна

Кой пръв, кой крив в поднасянето на новината – няма значение. Информационните служби на българското и руското правителство запълниха вакуума в очакването за напращялата новина. Владимир Путин и Бойко Борисов ще се срещнат в полския град Гданск на 1 септември.

В очевидно съгласувано общо усилие София и Москва оповестиха публично намеренията си да си изяснят отношенията след смяната на властта в България. От анонса на българската страна се подразбира, че става дума за съдбата на руските енергийни проекти в България.

Полша кани в Гданск гости по повод началото на Втората световна война. Същата, която започна с разделянето на Полша между СССР и Германия на 1 септември 1939 г. Споразумението осъществяват първи войските на Хитлер. На 17 –ти договорката продължава с нахлуването на дивизиите на Сталин. Малко след това ( върху трупа на солидарно разчленената Полша) плюскането на хищниците завършва върху трупа на Полша с общ съветско-хитлеристки военен парад в град Брест.

Честно казано, след пропагандната полемика между Варшава и Москва., в която руската държавна телевизия стигна до твърдението, че поляците били солидарно виновни ( с нацистите) за подпалването на войната, звучи доста интригуващо самият факт, че Путин изобщо ще се появи в Гданск.

Нека оставим събитията да се развият. И да се надяваме, че няма да имаме причини след 1 септември да си спомняме за 9 –ти 1944 г.,  когато България става съветска колония.

17 мнения за “Путин, Борисов и Втората световна”

 1. За по-любопитните, Съветско-Германския ,съвместен ,военен парад бе проведен на 23-ти септ. 1939г.,след обяд. Пред войските на Вермахта и РККА,застанаха Хайнц Гудериан и Семьон Кривошеин. Вдигнаха се и спуснаха Съветския и Германския флаг,козирува им се и взаимно бяха разменени.После Германските войски се изтеглиха от града и управата беше предадена на Съветската администрация. Сталин заявява,че истинската дружба се кове с кръв…(Същите германски войски нападнаха същия град и същата крепост ,рано сутрината на 22.06.1941г. А защитника на брестката крепост,полския генерал,беше арестуван след една седмица от съв. войски ,заточен и разстрелян в нач. на 1940г.Съжелявам за обърнатата хронология,но всеки се досеща…)Германския все още се пази в Кремъл. Бяха проведени още два такива парада,единия в гр.Гродно. Г-н Инджев,моля за пояснение на мисълта Ви в последното изречение, за да не сбъркам,нещо разбирам,нещо не…благодаря Ви предварително.

 2. Абсолютната власт има своите основания,които слава Богу,
  републиката на познава,когато освен -неподелимо поравно,
  равновесието е и
  …….трудно удържимо,
  особено ако ласкаселсвото,отгоре на всичковземе та се напъне,да
  прогонва и приятелството….
  Кандардисвайки тъкмо сега колегата си Гурбангули
  Бердимухамедов за 2,5 млрд. кублични метра газ,Генерала не е могъл,да не знае,защо според Г.Първанов,ТЕЗИ КОЛИЧЕСТВА ЩЕ СА НИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕОБХОДИМИ ЗА В БЪДЕЩЕ…
  С нещо различно започна преди години Р.Рейгън,когото запенени палета от простотия го обиждахме
  като “артист” около Мечката и той отсече за поколенията:
  “На всеки американски президент рано или късно му се случва,да се сблъска с предизвикателства на Русия……../неточно и по памет!-б.м./”
  Но не е чудно сега,тъкмо за предпочетения Гданск,където ще си го мерят полковник и генерал и без чинопочитание сто и кусур години по-късно, както е било при един търновски хъш с могъщ Император…
  Лято е,отпускарско и някои не дават знаци за титуляри на своите посолства,но с настъпващата есен,и кротките напоителни дъждове благдат за Боне Крайненеца
  ще стане..”тъкмо време за оран !!!

 3. Добър ден г-н Инджев,
  дядото на г-н Бойко Борисов и много други баби и дядовци са доволни. Моите също.
  Тази среща ще е като панахида .
  Добре е г-н Борисов да почерпи руската група в Гданск с жито – за помен на всички убити и унищожени българи от Империята на злото .
  Чак след това да говорят за “общи” Проекти с нашите пари.

  Но и без жито за помен – това е поредният ясен и звучен шамар, който получава ссср – Русия.
  Първо удари Чехия с Инсталацията.
  След това сравниха Хитлер със Сталин.

  Сега Полша ще покаже, че Гданск не е Перник.

  Прага, Будапеща, Гданск, … Благоевград.

  P.S.
  Мадона искала да види гроба на Учителя Петър Дънов. Дано има репортаж и да се покаже на цял свят как БКП позволи на това място да има бетоннен бункер на ссср.

 4. Ми, защо Генерала,да не го покани и си похортува с него в София на филджан “бело кафе”,та ако гледат заедно Мадона или умуват над “швейцарски”,”шотландски”, “тюркменистански” или др. нови “ракетни” примери,синодалните старци,да ги благословият,с условие за по-често кръстене!!за да няма позната ярост!
  Така ще има интерес и към интереса за филма на “вуйчо Август!!!”

 5. Понеже тук става дума за народний любимец Б.Борисов, а пък аз току-що писах, разбира се, и за него, и за Президента Гоце Първанов, но също и за блогове, в частност и за блога на любезния домакин, та затова ако някой се интересува, ето линк към една мой кратък коментар: Чрез народна любов – към прогрес, просперитет, всякакви успехи и към пълно и окончателно благоденствие!

 6. Или ще видим дали ще надделее “европейското развитие” в противовес на “хитринките” на покойния “Бай Тошо”, работодател на бодигарда си Бойко, или всичко отново ще остане завоалирано в облаците на популиското говорене, докато лъсне някой ден, какво точно е договорено и на каква цена.

 7. Позволявам си само да добавя,че нюансите като знаци в блога на И.Инджев,,очевидно се долавят от Генерала…
  И за някои втрещили медийното пространство,с предпочитания към … д о б р е измитите
  ….зara m a m a r!!!е по-вероятно,да не се забавят и др.ядове!!!
  Знойно лято е,и на някой острови ….между голф и сладолед……. “продпочитат” местните глухи увеличили се по генно наследство от 1817 г.,като “удобно” обстоятелство за отдих в един луд-луд-луд свят,но ако за есенни листа,повече подхожда лиричното “мъртви” от известната песен,същото ще важи и при определени обстотяелсва за импулсивна,куха и вечна дружба!
  Тогава,е по-вероятно,да се стегнат овреме и куфари след заслужен отпуск.
  Колко му е София,да се окаже и желано и предпочитано място за необичайни предизвикателства на конкуренция за представителство в евразийското пространство!!!
  Иначе и с Мадона – достъпна за гледане след много кръстене -а и с жито за помен,вече не върви,
  към нов мразовит спомен!! през 21 в.

 8. От “Дойче Веле” вее горещ /МВФ/ вятър единствено годен да вледени Източна Европа,докато с общия частен и държавен дълг от 36.9 % /по БНБ/не п о р у м е н е я т бузите ни….тъй като сумата е 64% от целия БВП.
  Все си мислех,че след Луканов,
  може и да ни се размине,но явно няма да стане само с комисии като тези,с е г а и след воините,а просто уеднаквяване на нашето
  с британското законодателство за забрана на фашистки и комунистиечски образувания!!!

 9. Кой каза: “Свободата е като хляба”
  Кой каза: ” Не яжте подарен хляб, вчерашен хляб … присяда на гърлото”
  Радой Ралин -вече 5-та година не могат да се съберат пари за неговия паметнек.

 10. Путин и Борисов я се срещнат, я не, но Втората Световна помежду им неминуемо ще я има в родната медия и познай, кой ще надвие.
  Борисов, също с черен колан, но от по малък отбор и въпреки външния си вид, от по-лека категория, раздавайки се докрай за род и родина, много трудно ще спечели поне равен мач.

  Бутафорията е неговата стихия – голяма загуба за американската федерация по кеч и съответно късмет за местните плеймейкъри.

  Така че, очаква се и “мечката да е сита и бичето цяло”.

 11. Аз на Борисов мога да повярвам, че не играе комбина с Гоце едва когато има поне един спрян Руски проект. Всичко друго е баламосване. Ако излезе така, че Борисов “предоговори” проектите и започне да обяснява на народа как ще бъдат изгодни за страната, значи само едно-че края на конците му водят в Москва. Там където са и конците на Гоце.

 12. Малко уточнение …………

  1938 година Полша участва заедно с Германия в разгрома над Чехословакия .По тайна договорка между Полша и Германия , след като Германия отцепва области от Чехословакия , Полша получава чешка област богата на въглища и железни руди .За периода от почти година докато Полша владее тази област 1/3 от полското производство на въглища и желязо идва от тази област .За да заслужи получаването на тази област Полша не допуска съветски войски да преминат през нейна територия в помощ на Чехословакия .СССР и Чехословакия имат договор за военна взаимопомощ който не може да се осъществи заради доста подмолната дейност на Полша .Така че в известен смисъл Полша си е виновна за това че Германия и СССР я прегазват .Кой ги е карал поляците да си играят с огъня сключвайки антисъветски и античешки тайни договори с тариката Хитлер ???

 13. nadiavam se Boiko da ne chaka s chasove za sreshta s Putin, kakto ni uniizi Stanishev

 14. А дали не се задава нова дружба а’ла Живков/Брежнев? Единия каратист другия джудист, черни пояси….

 15. Дококлкото разбрах преди малко (28.08.09, ~23:30) Бойко Борисов се е споразумял с путин руските енергийни проекти в България да продължат да се осъществяват. Дълбоко, много дълбоко съм разочарован.

 16. Г-н Петров,фактологично е вярно допълнението Ви, но почти всички държави в този период са сключвали взаимни договори-за взаимопомощ,за ненападение,а всичко излезе демагогия. Дори полските власти са насилвали украинци и белоруси да се обявяват за поляци. И ред дивотии,но основния двигател за войната и жертвите беше болшевишко-нацистката дружба и СССР и Третия райх.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.