Щом му е 10 пъти по-лесно като премиер, да се пребори с премиера Путин

На 18 септември 2008 г. премиерът Сергей Станишев заяви пред български журналисти след среща с президента Путин в Сочи, че трябва да се наблюдава внимателно как се развива проекта „Южен поток”, за който вече били напреднали много преговорите с азиатски доставчици на газ. Това и правя – наблюдавам. И какво виждам?

Виждам, че междувременно тази пролет Станишев беше привикан отново, този път в руската столица, където президентът Медведев увеличи процедурата по унижаване на българския премиер от 3 часа чакане за аудиенция, както направи Путин в Сочи, на едно денонощие. Както се видя, ефект имаше. Станишев и до днес, макар и вече в опозиция, продължава да брани руските енергийни проекти като свои.

Предстоящата среща на премиера Борисов с премиера Путин на 1 септември в Гданск, договорена очевидно под руски натиск изпреварващо преди Борисов да се срещне с председател на ЕК комисия Барозу, говори сама по себе си, че Москва прилага същите методи и спрямо новата българска власт. Не случайно руското правителство държеше да се знае, че инициативата е на Кремъл. А българското мълчаливо се съгласи.

Формално срещата ще се състои на неутрална, полска територия. Но самият факт, че на Борисов все пак ще му се наложи да уважи най-напред Путин, а след това Барозу, е типична демонстрация на Кремъл – явно Путин е бил достатъчно убедителен, за да не може Бойко Борисов да му откаже.

Каквото и да си кажат двамата, ритуалът „първо Путин, после всички останали” ще бъде спазен.

Но нека предположим най-доброто за България: че премиерът Борисов се е съгласил на всичко, само и само да защити българския интерес в личен двубой с Путин. Такава „мъжкарска” спасителна за авторитета на Борисов сламка предварително му предложил Путин с репликата, че и двамата имали черни колани по бойни изкуства. Хубаво е, че Путин е загрижен за физиономията на българския премиер – това е нов нюанс. Но е лошо, ако трябва точно той да я оформя, което води до загуба на собствената физиономия на българския премиер.

При прегледа на двустранните отношения Борисов би могъл да попита Путин, дали е възможно „Южен поток” да мине едновременно през Турция и през България. След офертата на Путин към Турция да стане алтернатива на българското трасе, Москва трябва да избере: или да се откаже от българското, или да скъса току-що подписаното споразумение с Анкара. За да има база за разговор на тази тема изобщо. Обратното е шантаж с турската карта.

Това е мъчна задача. Не е лесно да си Борисов в тази ситуация. Макар че самият той заяви вече, че да е премиер му 10пъти по-лесно, отколкото когато е бил кмет на София ( може би защото в кметството имаше реална, дори доминираща опозиция).

Истинската опозиция на България е руският натиск да бъдем задържани в руската сфера на влияние, чиито основен инструмент са огромните по мащаб спрямо нашата държава руски енергийни проекти. България и преди Борисов е избрала да бъде съюзник на Запада, което не попречи на Станишев и Първанов да предпочетат Русия „по втория начин”.

Борисов има шанса да ни върне българския избор – този, за който българите гласуваха в поредица от избори, плод на които стана членството на страната ни в ЕС и НАТО.

32 мнения за “Щом му е 10 пъти по-лесно като премиер, да се пребори с премиера Путин”

 1. факта че критичните коментари в този блог намаляха, означава ли че след изборите всичко ни е наред и гражданската ни позиция се е изчерпала???

 2. За Гданск 2009
  ——————————-
  Не знам как е в схватките между “черните колани”,но ако е въпрос за “по-лесната употреба на 10 пъти!!”,връзката е най-удобна с глагола ,кога ДА МЕРЯ и как ДА ОТРЕЖА.
  Много десетилетия в историята на българската държава,са се съхранили, и анализа и ключа за разбиране,ЗАЩО И как в нашия национален живот,първостепенна роля играят по-често безотговорните фактори,КАКТО Е БИЛО при предшествениците на г-н Б.Борисов,каквито са премиерите
  П.Каравелов,В.Радславов,К.Муравиев,
  Т.Живков,С.Станишев и др.
  Заради властолюбие,лекомислие и липса на държавнически опит,млад подпоручик,ще заплати с престола си ,така както и поручик-салонен хусар, с богато родословие,но не особено здравословно въображение като “император на Ориента”!!!
  И ще осуети успеха на народа за национално обединение,
  народовластие с една от най-либералните конституции за времето си!
  Знайно е че на театралната и на историческата сцена,комичното и трагичното вървят, ръка за ръка,когато управленските елити на народите се окажат неподготевни за историческия ход на събитията.
  Допълнителен утежняващ факт повече от столетия е била разбираемата опора на руското самодържавие за хитро и перфидно подпомагане на определени домогвания от близкото минало на икономически неразвита ,раболепна и продажна ,но алчна за власт и богатсво в качеството й на стара балканска и “нова социалистиечска буржоазия”!!!
  И все със същите средства на корупцията,демогогията,изборния медиен терор и задкулисните гешефти,от най-ново време чрез довчеращни безотговорни фактори на власт.
  Ако едно време военен министър е заварвал своя Господар наметнат със синя плащаница,ръце върху златна тога и “нероновски” израз на лицето с искане за о-в самотраки като личен подарък,за запазване на Балканския съюз,сегашната разлика е само в цвета на БМВТ-то!
  Отново страниците се пълнят с водевилни истории и клоунади,може би, за да не схванем,защо без съхраняване на историечската памет като активно работеща поука в дейсвие,и най-добрите конституции,няма да се превърнат в непренамерена гаранция срещу тъмните сили като автори на събитията!
  Историческата задача пред пемиера Борисов е не само,да ги инвентаризира като летопис на историогафско наследство,но и да отхвърли умело домогванията на тайните кабинети за предотворатявне на още по-диви нрави,за да не тровят демократичното съзанние и националния характер на българина с правилна прочит на неговото минало и поглед към върховете на Човешката цивилизация!
  И поколенията ще му му бъдат благодарни!

 3. Тази статия, или която и да е друга, възпроизвеждаща нейния смисъл, би трябвало да бъде прочетена от всеки българин, защото съдържа истина, която, вярвам, и най – червения български комунист таи дълбоко в душата си и ако не бяха пусти интереси, би я признал. Казано с думите на Филип Марлоу, героят на Реймънд Чандлър, иронично: “…аз вече съм порасъл, сам си светвам лампата, преди да вляза в банята и т.н…”

 4. E, Г-н Инджев точно така е! И както казват англичаните : Let’s hope for the best! Да се надяваме, че този път ще имаме щанс да защитим българските интереси!

 5. Както всички знаем, “другарят” Путин има черен колан по джюдо, а нашият бащица-герой – по карате. Едва ли е толкова важно, ако не отчетем езотеричната символика на тази разцветка: притежателите имали сили и устрем да се борят срещу силите на мрака и злото. Единият има газ и нефтени полета, плюс фикс-идеята за модерна и велика Русия. Нашето момче има една голяма уста, плюс идеята, че знае как на зима ще вържем двата края. Ще се срещнат, ще си поговорят, в това време експертите вече ще са я наредили и ще им кажат за какво са се договорили. След което и двамата ще се похвалят, колко били голяма работа. Все пак да не забравяме, че им предстои да се кандидатират за президенти – единият на най-богатата и същевременно безобразно изостанала велика сила, другият на изгорялата гимназия. Познай кой-кой е!

 6. Ako bai Boiko bade posreshtnat s rakopliaskania pri zavrashtaneto si, ne zavisimo ot rezultata, znachi sme si ia podkarali po staromu.
  Dali taka kakto si e hortuval s Pitun po telefona, ne bi mogal da se svarje s Barozou. Vse pak za evropeiski proekt s evropeisko znachenie stava vapros.
  Nali badeshteto na Evropa e federalno pravitelstvo.
  Dali bai Boiko znae kakvo e stanovishteto na EU otnosno Putinovata vizita i resheniata ot Turcia. Vse neshta za koito triabva da imash iasna pozicia, koiato niama da se promenia, i bez koiato ne biva da otidesh pri Putin.
  Nali na tova mu se kazva darjavna politika, darjaven (partien predi) kurs. Dalnovidnostta e edno ot neshtata koito razlichavat darjavnika ot obiknovenia partien populist. No za da stanesh darjavnik triabva da ti se pomogne. Dano bai Boiko ima razumni savetnici, a ne samo priateli po chashka i ot klub Karate”.

 7. Тъй,тъй Доко,за таквиз ми ти работи, иде реч отколе,и от делфийския оракул,холан!И 2-3 млрд.тюркменски газ,не е проста работа и Ердоган,още по-малко!

 8. neka da ne chernogledstvame i da sysdavame izlishno naprejenie, ta te oshte ne sa se sreshtnali, na koi bi mu bilo lesno da pregovaria s diavolcheto Vladi Pu s nasledstvoto ostaveno ot podpisania goliam shlem ( za rusia ) ot SerGEI i Goce. Pojelavam na Boiko uspeh !
  Spored men idiotopodobnite upravliavashti v moskva imat opredelen scenarii za manipulacia pri podobni pregovori, no nashata sila e che sme chast ot demokratichnoto prostranstvo na koeto rusia ne prinadleji.

 9. Първия чужд премиер, с който Борисов се срещна след като беше избран (макар и преди да положи клетва) беше Ангела Меркел. В резултат германофилите в правителството са мнозинство: Румяна Желева е завършила в Магдебург и е преподавала дълги години там; Росен Плевнелиев и Трайчо Трайков са също deutschsprachig и професионално свъразани с Германия – единия беше доскоро висш служител е немска, другия – в австрийска фирма. Америка е представена от Дянков. Единствената връзка с Русия в правителството е учителката по руски език Фандъкова, която дори не е завършила в Русия – само е карала кратка специализация там.

 10. ПП. Позволявам си да изразя адмирации към постинга на Delphy като допълнение към великолепната публикация, показващ. че новото в политиката е добре забравеното старо или негово логично продължение, на фона на което е отправено послание към Премиера и ще е жалко, ако то не достигне до него.

 11. Ако някой си въобразява, че отношенията ни с Русия могат да се редуцират или ние да определяме посоката, в която те да се развиват, означава, че никога не е разбирал от политика. Такива словослагатели като Инджев само могат да бленуват за политически прозрения. И непрекъснато търсят под вола теле, час по час им се привиждат някакви невероятни “политически послания”. Чакал бил Станишев 3 часа. Ами ако беше чакал 4 часа, това какво би трябвало да означава. Ръководителите на ядрените супер-сили винаги са заети с нещо. Борисов имал шанса да ни върне българския избор. Приказки от 1001 нощ. Ще видите, че там ще присъства и Станишев и разговорите ще бъдат водени основно с него. Нали Путин е подметнал (и ако има политическо послание, то е точно тук), че двамата с Борисов имат черни пояси. Борисов е приел това като комплимент за равнопоставеност. А руската мечка просто го е предупредила, че ако се прави на интересен, му предстои салто мортале. Вярва ли някой в равенството на силите между двата черни пояса? Ако Инджев вярва, тогава ще му кажа: Иво, ти си просто едно плямпало, иди си вкъщи.

 12. Ако съществуваше по-изгоден “турски вариант” на трите руски проекта в България, мужика не би и се замислил, защото интересите на България го интересуват колкото ланския сняг.
  Но, Турция е “костелив орех” за такива скъпи и технологично безнадеждни проекти, там на руснаците тези инвестиции просто ще им излязат през носа, защото е кристално ясно, че турските интереси ще бъдат защитавани до край, за разлика от продажните малоумници в БГ.
  Очевидно “турската инициатива” на Путин е блъф, при това за консумация на наивника българин.
  Ако всепак руснаците решат нещо там да реализират, предимствата ще са нищожни, в сравнение с българския им вариант.
  Колко сме им по-удобни ние на “братушките”.
  Натискът ще продължи, изходът ще зависи от козовете, които Путин държи срещу Бойко, с които ще го шантажира и притиска, и за които ние ще си нямаме и “хабер от понятие”.
  А битието на нашия левент сигурни има бая тресчици за дялане, които едва ли са тайна за руските служби.
  Другото ще го видим в близко време.

 13. С благодарност към Georgi
  G e o r g i e v и N i k, а и без излишни уточнения за нтелекта….
  Ще ме зарадва,ако са гледали и слушали предаването на живо на траурната церемония за Тед Кенеди,в църквата където преди години,той лично със своя изключителен глас изпрати втория си брат Роберт,след като вярваща в Бога,Америка и света, изпратиха легендата Джон….
  Горното добавям в полза на идеята,че този блог води важна историческа битка чрез Иво Инджев,за наченки на истински вярващо консервативно българско общество и то ще се възроди точно 220 години след Бастилията,а Терора,Директорията,Консулството и т.н. са само епизоди в т.ч. и с техните “тресчици”…..но не и с бримките на чорапите….
  Във фехтовката Путин-Борисов “рефер” е само историята и ще поживеем и видим не след дълго!!!

 14. Първата среща Путин–Борисов ще бъде на 1 септ. в Гданск, Полша във връзка със 70-те години от започването на Втората Световна Война. За пръв път Русия е е отговорна за започването на войната, а не венцеславена че е разбила кафявата чума – такава беше терминологията ако не се лъжа. Ей това искам да го видя как ще се случи и как ще протече тази среща или честване,съб или там каквото е. И ако това не е подарък за ББ от съдбата, не знам кое ще е. Ако ББ не се възползва максимално от ситуацията, втори шанс няма да има.
  От това, което чета по форумите, оставам с впечатлението, че се очаква два ли не ББ и Путин да се сбият. Щели да се срещнат за 15 мин. да разменят взаимни любезности и добри намерения и какво толкова. Едва ли тази среща е мястото и времето за решаване на съдбата на руските проекти в България. Не мога да разбера защо се говори за “руски в България” , а не за български проекти с Русия. Защо например договорите за снабдяване с газ, преговорите за АЕЦ “Белене” са секретни? Кога ще станат известни на широката публика какво, колко и при какви условия е договорено? Има какво да се направи, дано да има воля за това.

 15. Зърнах “люблянска” новина призори в 5.00 ч. на 30 август и съм склонен да мисля,че каквито и да са на цвят “коланите”,хаберието и безхаберието на някои от участниците фахтовачи с козове от многовариантната логистика
  !!! и нещо повече от черна котка,би могло, да
  п о п р е с е ч е и пътя,
  и посланията..когато
  задуха,и е усетен друг вятър!!!!

 16. Ако прецакат отново един български
  премиер,вместо да си “чукаме” турски костеливи орехи,
  н а п р а в о, последвайте почина на “мои партньори” от ресторант в Токио,който в добавка за изнервени клиенти,предлагат “гушкане на зайци от фермата”!!!
  От следващия внос на “бонус” с мулатки,ще заделим “пожарно”,
  такава и за каратиста Ви,ако успее на 11-ия рунд!

 17. Искрени поздравления за г-н Кирил Кънев. След толкова години най-после той изведе нова, актуализирана формулировка на известното определение на вожда и учителя на булгарския народ др. Георги Димитров за жизнената необходимост от Съветско-българската дружба. И тъй като формулировката на вожда съдържаше име на братска държава, изчезнала от Атласа на света, от днес, с негово любезно разрешение, аз в практическата си дейност ще ползвам формулировката на г-н Кънев. Кучета го яли ЕС и нашата принадлежност към него, да се измъкнем от салтоморталето, пък другото е вятър.
  И за голямата заетост на ръководителите на ядрените супер-сили е прав човекът – един такъв ръководител, майстор в борбата с пучове, от тази заетост му беше прояден целия черен дроб.

 18. Ако съдбата на Меграхи и компромиса с базови ценности на демокрацията бяха заложени за британско – либийска енергийна сделка, само можем да гадаем какво ли се използва за натиск и залог на руско – българска договореност. Явно се задават сложни енергиййни уравнения, за които какво тук значи някакъв си принцип. В края на краищата май едиствено остава интереса да се вадят пари – другото се прощава (на Русия и простиха от НАТО за конфликта в Грузия,а и на Меграхи му дадоха да се прибере в Либия).

 19. Инджев, Инджев, добре че те махнаха от телевизията, Инджев… И тук ли намери да си пишеш идиотщините!

 20. Максималното, което може да направи Борисов, e да спре безумния проект Бургас-Александрополус. Но както гледам, надали. 🙁

 21. Прави впечатление, че г-н Кънчев дори не се опитва да прикрие русофилството си със смокиновото листо “националист”, или “патриот”, каквато е практиката напоследък.

  Ако Бойко Борисов наистина има желанието и волята да защити националните ни интереси и не се поддаде на руския натиск, бих му “простила” някои други прегрешения. В противен случай – оти ручахме жабетата? Какво по-различно от Триглавата, освен смяната на караула?

 22. E, Georgiev, Georgiev, идиот,комунистически, навремето твоите любимци,болшевиките изгониха от Съюза Александър Солженицин ,Владимир Буковски,Андрей Амалрик(когото убиха по-късно) и мн. други ,ама техните думи не можаха да изгонят от ума и душата на нормалните руснаци. Сега прибират и се оипитват да приберат известните техни събародници,починали и убити в чужбина, подразбират,че комунистическата чума е съсипала безброй народ,ама нищо не могат да върнат,остават си гадове. Дори препогребаха генерал Деникин,който беше прогребан в Руското гробище в Ню Джърси,но наследниците на ген. Врангел не се сугласиха ,той да бъде пропогребан от Белград,в Москва,казаха,че Русия все още е мръснишка и терористична държава. А ти,комунистическа свиньо,не се заяждай с никого,защото станахте за посмешище,да автора на блога може и да греши понякога( а кой не греши),но да злобеете,това е плод на болшевишката ви малоценост. Нищо няма сбъднато от комунистическите ви бръщолевения,нито един лозунг,нито една фраза,нито една дума, безсрамници такива.

 23. Абе Кънев,какви словосогатели са ти в комунистическия мозък,не разбра ли,че нито една страна ,която е била с Русия и ССССР е “дръпнала” напред,всички са пропаднали, но всички,които са били със Запада и Щатите са отлепили напред.Да,Руската мечка си е мечка,но мечка-стръвница,особено към такива нещастни държавици като България.И каквото да казвате срещу написаното от Г-н Инджев,той просто пише много талантливо и много правдиво,особено,когато е в добра форма,ако ти можеш да напишеш нещо по-добро,давай,имаш думата.Русия ,просто е проклета държава,по простата причина,че се управлява от комунисти,както и България. Разликата е само там,че първата е най-богатата и най-голямата страна в Света….и най-нещастната!!! Защо ли,ами защото няма по-унижен,по-съсипан и по-унищожаван народ от руския. Счита се,че болшевизма е унищожил около 100млн. руснаци и др. народности,особено мъже. Към датата на смъртта на Сталин-5-ти март 1953г.в Съветските лагери е имало над половин милион жени и млади момичета. А ощото число е било около 3,5млн. Е,какво искаш повече ,не става нищо от тази държава,освен да сее мърсотии и жестокости.

 24. Слабо, г-н Инджев, слабо! След безпорния ви успех “Коктейл Молотов от времето на Рибентроп”, яко сте загубили форма. Безмислена, безидейна, безполезна куха русофобия. Като нямате какво да кажете, просто не го правете!

 25. До Сия: Ако бях сексист, бих ви нарекъл “куха лейка”, ама не съм. Затова ще се изразя по друг начин: За какъв подарък на съдбата става въпрос?! Да не би да си въобразявате, че ВВ ще позволи някому да го притиска заради Катинското престъпление или заради “Молотов- Рибентроп”? Алоооо! Путин не дължи нищо повече от извинение пред народа на Полша. Мисля че ще го направи. Само, запомненете едно! Ако някой си помисли, че в негово присъствие може да се ревизия на истината за ролята на Русия па време на ВОВ ,той тутакси ще бъде наврян в миша дупка пред сто камери и петстотин микрофона.

 26. Ако в навечерието на Деня за срещата от ситуационния Анализ е видно,че в кръговрата от 5-6 години: бетон-поляна-бетон в “модерния европейски проект според някои”,са налети НАД милиард, главно за консултантски услуги след задушевни разговори на бивши наши изобретателни министри с г-н Путин,а “ФТ Дойчланд”,не само посочва за кого са стимулите,но не и за нас!!!,какви могат да бъдат очакванията от една “Ер Ве Е” ПРЕД ПРОВАЛ за АЕЦ-ца,освен септемврйски!!!! за “све ща е БИЛО врло орташко” в миналото,но вече като като доказани в честно партньорство и предпочитани възможни варианти на бъдещето
  !!!,защото Трайчо Трайков,умее да спряга прозорливо..s i c h е i e G e d u l t f a s s e n
  U N D W A R T E N W I E E I N E C H T E R “D E U T S C H E” IN DER “W U S T E” m i t………..
  w i r c k l i c h r e i c h e n u.w i r c k l i c h f a h i g en L e u t e n!!!

 27. Ако в навечерието на Деня за срещата от ситуационния Анализ е видно,че в кръговрата от 5-6 години: бетон-поляна-бетон в “модерния европейски проект според някои”,са налети НАД милиард, главно за консултантски услуги след задушевни разговори на бивши наши изобретателни министри,а “ФТ Дойчланд”,не само посочва за кого са стимулите,но не и за нас!!!,какви могат да бъдат очакванията от една “Ер Ве Е” ПРЕД ПРОВАЛ за АЕЦ-ца,освен септемврйски!!!! за “све ща е БИЛО врло орташко” в миналото,но вече като като доказани в честно партньорство и предпочитани възможни варианти на бъдещето
  !!!,защото Трайчо Трайков,умее да спряга прозорливо..s i c h е i e G e d u l t f a s s e n
  U N D W A R T E N W I E E I N E C H T E R “D E U T S C H E” IN DER “W U S T E” m i t………..
  w i r c k l i c h r e i c h e n u.w i r c k l i c h f a h i g en L e u t e n!!!

 28. Ако в навечерието на срещата е видно,че в кръговрата от 5-6 години: бетон-поляна-бетон в “модерния европейски проект според някои”,са налети НАД милиард, главно за консултантски услуги след задушевни разговори на бивши наши изобретателни министри,а “ФТ Дойчланд”,не само посочва за кого са стимулите,
  какви могат да бъдат очакванията от една “Ер Ве Е” за АЕЦ-ца,
  но вече като като доказани в честно партньорство и предпочитани
  възможни варианти на бъдещето
  !!!,защото Трайчо Трайков,умее да спряга прозорливо..s i c h е i e G e d u l t f a s s e n
  U N D W A R T E N W I E E I N E C H T E R “D E U T S C H E” IN DER “W U S T E” m i t………..
  w i r c k l i c h r e i c h e n u.w i r c k l i c h f a h i g en L e u t e n!!!

 29. НикиБ има езика на фатмак, хванал войник заспал на поста и ругаещ го пред строя. Типичен синтаксис! (Само да помисли и вече е в мишата дупка…). Но съкращенията ВВ и ВОВ по-скоро издават политическия офицер. Какъвто и да е случая, да ругаете така една дама заради мъж, пък бил той и Путин, в комбинация с декларацията, че не сте сексист, навежда на определени подозрения… А Сия, доколкото чета постингите и в блога, си я представям като една много приятна жена, на която би следвало да се извините, иначе оставам с впечатление, че Русия се популяризира у нас от много специален тип хора. От което изстрадалия и велик руски народ наистина няма нужда.

 30. Прав си, непознати колега, извинявам се на Сия. Сигурно е приятна дама. Дано ми прости.А пък етикетите, които си ми лепнал, оставям без внимание / Най-малкото , защото преди двадесет и кусур годони, един политкомисар ми е-а м—–а/ Всъщност, яд ме стана не на нея, и не на теб, а на автора. Ако не знаех, че статията е на И.Инджев, чието остро перо уважавам, щеше да я резюмирам кратко: “Празни мисли, на един празен човек”. Дано не ми се разсърди и той и да почне да разсъждава на тема “специален тип хора”. Слаба му е статията. Какво да се прави?!? Безмислена е !. Ама за негово успокоение и Л.Н. Толстой има повести – провали. P.S. Прав си за съкращението ВОВ. Мързел. Трябваше да напиша “Велика Отечествена война” . Всеки човек, който поне един път на 9 май е бил в парка Горки, знае какво означава това. С уважение: НикиБ, не фатмак и не политически офицер,а мл.с-т о.р.

 31. Скьпи ми Иво,за сьжаление Борисов няма никакьв шанс ,,да ни върне българския избор ,,.Пьрво тоѝ е все още дилетант в политиката,второ-наѝ вероятно е много зависим от руските таѝни служби.Имаѝки в предвид спорното му минало.И трето и наѝ- важно, просто сме безнадежно зависими от руските енергоисточници.
  Да гласувахме за ЕС и НАТО но Газпром е сьщо много важен за нас.Такива са реалностите.Затова наѝ доброто което може да направи Борисов е да се пребори за по изгодни условия,а това надявам се екпертите му са му казали как.

 32. Скъпи edi, видно е, че си фен на премиера и правителството и затова защитаваш Бойко, но искам да ти кажа, че си в голяма заблуда и заблуждаваш читателите на тази малка останала опозиционна трибуна в океана от всички останали казионни и слагачески медии в България. Румяна Желева не е германофил, нито може да бъде такава. Напротив, тя си е стара комунистическа номенклатура, съдружничка с екс МРРБ зам.министъра Калин Рогачев – доста навредил на страната в предишните правителства. Румяна Желева е и бивша дългогодишна служителка (директорка) на една от фирмите на семейство Васил и Валентин Златеви от Правец, която фирма стопанисва бившата резиденция на Тодор Живков в родното му кътче. Там кмет беше най-доверения му човек – Васил Златев, а синът му е патрон, настойник и бивш работодател на Борисов. Инересни връзки, нали?! Оказва се, че преди 10 г, и Премиерът и Министърът му на Външните работи са работили за едни и същи газди – хаха – има ли нужда от коментар. А и последно – мислиш ли, че в Европейския съюз и в САЩ тия работи не се знаят, а 😉

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.