Вестинкарски прогнози за вашата вчерашна смърт

Мили вестници, споменавани с лоша дума от мен, извинявайте!

Вече знам, че вие просвещавате министър-председателя на България, макар и бивш. Всички грехове, ако зависеше от мен, ви се опрощават за тази ваша възрожденска дейност (подчертавам специално за Доган : „възрожденска” да не се бърка удобно с „възродителна” ).

Бившият ни премиер Станишев, с когото се разведохме по взаимно несъгласие, заяви в телевизионно интервю, че бил научил от вестниците за месечните подкупи…пардон, заплати (с размер на годишна българска пенсия и половина) на неговите подчинени от една никому неизвестна до онзи ден държавна службица „Информационно обслужване”.

Нека оставим клетия Станишев да се оправдава, както му подобава. Върху него се е срутил целият му свят: от държавата му, до партията му. По – интересен ми е старовремският му рефлекс да се позове на вестниците. Би могъл да каже „медиите”. Но избра „ вестниците”.

Изглежда ми повече ядосан на вестниците, отколкото на грешниците от „Информационно обслужване”. Беше повярвал, че информационното прислужване на вестниците му се полага като на „аристократ” от червената номенклатура, отраснал с прислуга.

Нямам претенциите на психоаналитик, какъвто не съм. Но ми се струва, че Станишев реагира ( с леко истерична усмивка) на предателството на „вестниците”, които предано го рекламираха като успешен управленски продукт само преди няколко месеца. И изведнъж вестниците го осведомявали, че подчинените му чиновници взимали заплати, доста по-големи от неговата ( според признанието на самия Станишев). Което (големите заплати) в очите на голяма част от българското население, е възможно най-тежкото политическо престъпление на една власт.

Как е възможно да живеем спокойно в страна, в която вчерашният министър на икономиката Петър Димитров без да мигне заявява днес, че не е знаел за сключен заем на администрацията му с чужди банки за цели 250 милиона евро? А пък началникът му Станишев се информирал сега от „вестниците” за голямото плюскане в задния му двор, където на хранилката на бюджета са се обогатявали от данъкоплатците в особено големи размери негови приближени?

Не е достатъчно да се каже, че ни правят на луди. Май сме си такива по отношение на зелника, който ядат онези, на които сме го дали.

Ако не вярвате на огледалото и на примирения образ в него, четете въпросните вестници. Те ще ви обяснят истината за вас, стига да можете да чакате достатъчно дълго постморталната им диагноза за заболяване, което е късно да лекувате.

5 мнения за “Вестинкарски прогнози за вашата вчерашна смърт”

 1. Следсмъртно за Станишев или предсмъртно за Борисов,но вече е крайно наложително поне тези публицисти,претендиращи за достойнство, да казват гръмко само следното: Политическата класа у нас е измислена и дирижирана от великата сила,която благослови промените след 89г.,и която за разлика от развитите икономики,трайно се е настанила икономически в България.Мафиозността е само параван,който цели да прикрие финансирането на измислените,бутафорни политически субекти,с по-голямата цел,да се имитира демократичност и плурализъм и да се води обикновения гражданин за носа. Тази велика сила не е свикнала за такива неща да дава пари,пък май и няма излишни.На политическата сцена за това се изтикват некадърни,полуобразовани,нарцистични и амбициозни фигури,които лесно да бъдат манипулирани. За благодарност им подхвърлят хотели,джипове, военни звания и министерски постове.Страната ни системно обеднява,културно и демографски се дестабилизира,за да бъде все повече икономически зависима,политически още повече и да й се пречи да се интегрира в редиците на нормалните демократични държави.Някой ще попита-как така мафията е параван? Много просто-истинската мафия се бори срещу държавата и нейния порядък,ерозира я.А у нас мафията е бутафорната държава и нейните висши служители,както и целият институционален порядък.Едва ли всичко това не се разбира от достойните журналисти!

 2. На Вас г-н Инджев,отдавна трябваше
  да се признае заслужената част във
  време разделно,особено сега,
  когато пред очите на народа,
  върви задаващата се и все още притворена битка за…………..
  ___________________________
  НАСЛЕДСТВОТО НА СТАМБОЛОВ
  —————————
  ..в пост-тоталитарна България!!!.
  Но не е мой грях!!!
  По този съдбовен въпрос във Франция,”след мен” с е подвизавал Талейран,като пръв помощник на елитите преди падането на Капетингите,Бастилията,Терора,
  Директорията,Консулството,
  Реставрацията и все така
  до Петата република!
  Събирателно на “барекадата”,тази сутрин,по-открито,по-лукаво – и не толкова!!! -кръстосаха шпаги около “доклада”/ДАНС/ и странни -и не до там съюзници-а направо или задочно,дори и довчерашни и коалиционни партньори:
  С.Станишев/П.Димитров/,К.Паскалев/президента Първанов/,И.Костов/В.Върбанов/..но вички повече или по-малко “докладваха” на обществото,че на някои нервите не са издържали….
  Този постинг е във Ваша чест и положителното от последните 20 години,е че останаха малко участници и някои от тях -с изключение на бившия премиер и настощия президент,настрана от ранната симбиоза БКП-БСП,не схванаха докрай предначертаните им мисии,както ги е видял още Матей,XII,32:
  “Който съгреши против Сина Человечески,ще бъде простен,а против Светия дух,-не ще бъде простен”
  Ако не друго,поне ще имате повече
  работа-дай Боже-защото са
  неведоми Божийте пътища ,и едва ли ще зекъснее нашият Първи консул,ТОЧНО с управленска програма в действие,а не с “тезиси” от пленуми на псевдо десни партии!!

 3. Ама какво има за чуденe?

  Станишев е класически пример за висш комунисти-чески кадър от Второ поколение. Некомпетентен, некадърен, нахъсан и нагъл като въшка.

  Поздравления за статията Ви г-н Инджев

 4. Ако се абстрахираме от намерения, програми, цъфтящи макроикономики, харизми, емоции и т.н., и внимателно съберем в едно цяло детайлите от картината в България, като ги обобщим, включително в динамичен аспект, какво опровержение би могло да се намери на думите на г-н Стоян Дончев?

 5. Разводът със Станишев не беше по – взаимно съгласие, никак даже, а заради системно неизпълнение на съпружеските, пардон, премиерските му задължения. Иначе бившите ни вече министри са пословични с неинформираността си. Той и Миков на времето с почуда и закъснение разбра, че у Софето имало клубове за компаньонки. И то, защото новината “гръмна”, и буквално и преносно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.