Садо-мазало в президентския порносериал

Президентът похвали този път Бойко Борисов! Случва се само два дни, след като го обяви за некомпетентен, неподготвен, виновен за „измислени скандали”.

ВНИМАНИЕ!

(Препоръчителен родителски контрол за читатели, родени преди около 18 години, когато започна движението назад-напред, от което произтекоха някои порнографски резултати за нашия повален по гръб обществен организъм).

Сериалът с неприличните сцени продължава с президентско отдръпване рязко назад спрямо собствената му нападателна позиция в началото на акта. Няма нищо общо с плавния преход и практикуваните при него техники от времето на „Кама мутра”

.Президентът ни ( извинете, може да ви е омръзнал актьорът, но такъв е сценарият на нашия живот, заложен на изборите) енергично се дърпа обратно с надежда да достави удоволствие на обекта, който нападна онзи ден с ловна страст в гръб. Обектът мълчи, не мърда и не доставя удоволствие на субекта. Подразбра се само, че няма нищо против подчинената поза, която Г.Първанов заема с готовността си да застане в партер и така да умилостиви своя партньор във властта.

Дали пък Г.Първанов не се изживява като велик политик, който по примера на великите сили прилага прословутата тактика на политиката на моркова и тоягата? Налага с твърда ръка гърбината на правителството като мекушаво същество пред Русия (както написа в статията си от онзи ден), след което за компенсация тика в муцуната му моркова на своята височайша похвала за резултатите от преговорите в Брюксел.

Не, тази метафора не е подходяща. Тя предполага, че Бойко Борисов е магаре, щом може да изтърпи така лесно тоягите, а след това да гризне моркова и да се успокои. Добре , ще опитам отново с онагледяване на безподобната картинка с друга животинска аналогия.

Не заради моркова, а поради тичането на зигзаг, ходовете на Г.Първанов все повече приличат на заешки бяг в снега. Самият той е силно объркан – нали беше свикнал да си президентства комфортно насред царските и станишевите ливади, а сега какво му дойде до главата? Да го нарича дебил самият премиер, когото дори не може да катурне от власт чрез някоя коалиционна интрига! Но се надява преследвачите му да се объркат още повече от невероятните му подскоци: днес ругае безпрецедентно едно ново правителство, утре вече го хвали.

Връх на това дъно е простичката подробност, че преговорите на премиера Борисов в Брюксел още не бяха приключили, когато бяха обявени от Г.Първанов за успешни и достойни за неговата президентска похвала.

И всичкото това ( близо вече до налудността) противоречиво поведение се наблюдава след цели 8 години опит в упражняването на президентската му власт. Представяте ли, какви би станало, ако от самото начало на мандатите му имаше кой да му противоречи?

Аз не си представям. Това вече е филм, за който забраната трябваше да важи за зрители от 18 годишна възраст нагоре. То бива порнография, но чак такова въображение нямам за жанра садо-мазало.

24 мнения за “Садо-мазало в президентския порносериал”

 1. Статията е страхотна,невероятно показателна,поздравления!!!

 2. Иво, имаш невероятен хумористичен талант. Смях се от сърце като четох и си предствях образно написаното. Политическата сатира е още жива в България.

 3. Иво, Иво,как хубаво си го написал, ама дето се вика – и какво от това? На кого му пука? Неадекватността, арогантността и двуличието, граничещо с раздвоение на личността,знаем, са си част от “добрия тон” в БГ-политиката. А такива като нас, където пишем и си скубем косите, може би само ги забавляват.Поздрави!

 4. Бързах за работа и във връзка с доловените президентски умения,да си играе и с огъня и водата-вече казано в този блог – не успях да добавя,вчера,че за лукавостта и измамните прийоми на Русия с понятна за велика държава имперска дипломация,нашият държавен глава, няма да пропусне да засегне лукаво премиерското честолюбие.
  А нароченият ще му попречи само с височайшо мълчание при такова дребнаво поведение…..
  Но така и става и това е поредният “гвоздей на сценария”,тънко доловен от Ив.Инджев…
  Не е адаптиран превантивно -има време!!!!-към подскоците при завземане на територии от изпълнителната власт,когато един премиер еволюира вече много правилно към родниниски връзки с ЕС и САЩ в евро-атлантическото партньорство.
  А и Медведев,освен Путин, “вероятно!!!” ще добавят на Х.Клинтън още през октомври,че на Русия й трябва модернизиране!!!.
  Колегата на г-н Първанов в САЩ води титанична битка за здравни осигуровки на 46 млн.,прецеквана много пъти,което си е колко една др.държава в държава с 960 млрд. разсрочени за 10-години,а архитектът на една българска тройна коалиция загробила изпълнителна власт с общо канцерогенно наледство от близо 31 млрд.,се занимава със странни подскоци по едни ливади…за да
  се червят и “червените” българи!!!!
  И е болно и обидно…не знам как се чувствуват те,защото познавам много достойни мъже и жени членове
  на БКП !

 5. хаха, новия ми любим сайт 🙂
  Гоцето явно реши да се изживява като активна политическа фигура, а не като церемониална. Гласи май нещо за след 2 години

 6. Това не е обърканост, а е тактика – строг, но справедлив. Критикуваш за определени неща и хвалиш за други неща. В публиката се насажда чувство за справедливост. Само ако критикуваш – критикуваният ще те отпише от самото начало. Само ако хвалиш – няма полза. Тактиката и стратегията са понятия от военната наука. Главнокомандващият трябва не само добре теоритично да я познава, но и да я прилага. В мирновремен вариант.

 7. veliko,super,mazaloto pochva da stsva mnogo interesno…tozi mafiot goce…

 8. Страхотна статия, браво!
  И все пак защо да си губим времето с Първанов. Той е едно доста шумно нищо. Бърбори непрекъснато някакви несвързни неща и се пробва да е в центъра на вниманието. Този човек е стара новина. Той е минало. Дано и той поне да го осъзнава.

 9. Хаха, аз Седефчов го оприличих на рибок на сухо оня ден. 😉

  Абе, как трябва да се казва бащата, за стане синът Седефчов?

 10. Признавам, за мен тази статия е прекалено порнографска….. Чак гнусна.
  И Гоце ми е гнусен, по начина, по който ми беше гнусен Тодор Живков и винаги си затварях очите поне да не го виждам, но защо трябва да ми се повдига и от една статия? Или може би съм напълно повредена и ще трябва да престана влизам и тук?

 11. хахаха!
  Искрени поздравления! Много добра статия, с която ми докарахте истински смях!

 12. 🙂

  Заглавието на вилма може да е гоце въртиопашков, но как ще е на ингилизки?!

  Mrs Gotze Spintail!

  🙂

 13. Г-н Инджев, отново се надскачате в прав ръст! Прочетох статията два пъти едно след друго и то без да ми доскучае. Чудесно!

  🙂 -:) 🙂

 14. Гневът на Президента или омекналото му отдръпване, помогнете:
  http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2430191:
  “Бойко Борисов потвърди, че праща в Европейската комисия проектите с Русия. И в програмата на ГЕРБ, а и винаги съм заявявал, че ние трябва да водим енергийна политика в рамките на ЕС, каза той.

  В отговор на въпрос означава ли това смяна на политиката към Русия, той посочи, че никога не е водил по-различна политика.

  “Името на ГЕРБ е Граждани за европейско развитие на България, не за руско,

  не за някакво друго. И когато с г-н Барозу седнахме и разговаряме относно доставката на газа за всички държави в Европа и какви резултати получаваме, когато всеки един отделно се договаря по своята доставка за газ, мисля, че това е много по-лошо, отколкото ако ЕС като обща фирма договори цялото количество газ и след това го разпредели между държавите-членки на ЕС”, отбеляза премиерът.

  Аз не давам обяснения при преговорите си с г-н Путин какво разговарям с г-н Барозу, отговори Борисов на въпроса дали е заявил същото на срещата с Путин.

  Той обясни, че при разговорите си тази седмица с двама руски министри ще се обсъждат детайлите, за да се стигне до първия и основен въпрос – колко струва един проект.

  “Ние в момента не знаем колко струват проектите. Оказва се, че има хиляди хора компетентни, които казват, че това е в наш интерес, но не знаят колко струва. Но, понеже така ми се е паднало, че аз трябва да платя, аз не знам колко струва”, каза премиерът по повод енергийните проекти с Русия.

  Руският министър на енергетиката Сергей Шматко и генералният директор на държавната корпорация “Росатом” Сергей Кириенко ще посетят България през септември за обсъждане на проектите Бургас-Александруполис, “Южен поток” и АЕЦ “Белене”, съобщи днес Сергей Шматко, цитиран от ИТАР-ТАСС.

  Шматко отбеляза, че Русия е преминала всички процедури за получаване на разрешения от ресорните европейски органи за реализацията на проекта за изграждане на АЕЦ в България. “Да се говори, че имало някакви тайни споразумения, за които опозицията (която дойде на власт в България – бел. ИТАР-ТАСС) не е знаела – това не е вярно. Ако всеки път се отменят легитимни решения, приети от предишното правителство, как изобщо ще работим със страната? Всички проекти бяха обсъдени открито в Европа”, заяви руският министър.”

 15. ПП. Шматко дали е чувал, че сме членове на ЕС?

 16. Не е ли време за т.н. “инпийчмънт” На това недоразумение “Гоце”? Има ли впрочем такава процедура в Конституцията ни?

 17. Ако г-н Медведев и г-н Путин-верояно-съвпаднат по въпроса за модернизиране на Русия,което
  си е същото пренесено във времето,когато Стамболов е трябвало да р е ш а в а ж.п. връзката Виена София или Петрбург-София….а сега когато до 2030-2040 ще се изнасят орбитални елктростанции и
  планира изграждане на “фотонни”!!
  магистрали,за “шматкане около голи поляни!”..
  За какво иде реч?
  Или,ГЕРБ-ово ДА! на ЕС
  за най-авангардни варианти с точна цена,срокове и ефективно
  чуждо съ-финансиране до 80-85% в т.ч…. не следва да бъде обвързано и със задългжителна технологина подкерпа от Япония и САЩ и т.н….а не само със шрьодерски процедури….
  И ако не съм прав,нека се разчете правилно за чие развитие??? става дума!!!!

 18. Поздравления!Всичко е казано. Няма какво да се добави.Радвам се, че май съм донесла късмет на този блог. Доста хора разбраха къде трябва да четат. Успех!

 19. Ohh, на всички е ясен. Ама, как можа тоя карък да иде на волейболния мач?! Още като го видях ми се сви сърцето.

 20. Не е първия, а предполагам няма да е и последния път в който Първанов казва нещо не на място. Нито има чак толкова конференции, хем има и екип който мисли изявите му. То един екип… И от тях са изтичали глупости. Е не става…

 21. А някога замисляли ли сте се по въпроса, че (не)уважаваният ни Президент просто е… прост. Неумен ако по ви харесва…

 22. Mi to stava kakvoto stava vav tazi svin6tina .I prezidenta i primiera i vlastoima6tite v momenta , kato hvane6 ot ivan4o qn4o, onq sas o4ilcata kak be6e za vatre6niqt ministar da ne govorim .Imal sam 4esta da poznavam nqkoi to tqh li4no , rabotil sam na tehni obekti .Medini izqvi .Koi moje da govori po pravilen dialekten Bg ezik li edni se opliuvat kato govorqt , drugite izcaklqt o4i sqka6 gi e pritisnal valqk ,edin ne moje pak da kaje tri dumi za edna minuta e edin go razdava buntar .OHlelelelel maiko .Mili Boje pazi tazi mila , krasiva , neveroqtna Bg

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.