Пълна победа на(д) общественото мнение

Гледах по БНТ дискусията за руските енергийни проекти в България. Изобщо не се изненадах, че в организираното от телевизията ( а със сигурност и от съответните партийни организации по места) гласуване на зрители огромна победа спечелиха привържениците на АЕЦ „Белене”, „Южен поток” и дори на „Бургас- Александруполис”, който след намигване на Путин на срещата му с Бойко Борисов в Гданск на 1 септември, а и след единодушното му зачеркване от иначе спорещите в студиото, явно няма да го бъде.

Това е тя , н.в. Прогандата!

На нея „дължим” тези нагласи и подгряването им. Години наред тя бомбардира обществото с фанфарите си, които като ерихонски тръби рушат всички задръжки срещу голямото проникване на въпросните енергийни проекти за всякакви тръби за пренос на петрол и газ от Русия. Най-вече тя тръби за това как без АЕЦ „Белене” ( любимият, най-важният от всички за Путин проект в България) просто няма да има живот за нас.

Нищо от тезите на опонентите Иван Хиновски и Георги Ангелов не помогна за разбиване на тези нагласи – нито ясните им послания, че Русия се опитва да употреби България по пътя си към осъществяване на своя финансов и стратегически интерес, като ни отрежда роля на обслужващ персонал. Нито логичните им аргументи ( на които опонентите не можаха да отвърнат нищо смислено) , че няма ясни разчети за ползата ни от проектите ни, нито пък има осигурено финансиране и това е равнозначно за заробващ финансов ангажимент за България, водещ до нов фалит на държавата ( като този от 1996-97 г.).

На финала, когато Тасев и Георгиев, защитаващи яростно руските проекти (но вербално разграничаващи се – не били адвокати на Русия), тържествуваха с типичните за тяхната кауза обобщения. Българският народ винаги знаел какво да подкрепи, каза лаконично с вид на Наполеон Висарионович проф. Тасев, а партньорът му в диспута Георгиев лаконично подхвърли, че не се е съмнявал в този резултат – т.е. в пълната победа на(д) общественото мнение за тяхната кауза, за която години наред се бори пропагандната у нас.

Кой е насреща в гласуването, какъв е изобщо профилът на зрителската аудитория, мобилизирана за случая? Този въпрос изобщо не беше поставен под въпрос. Възприе се, че на екрана виждаме изписано мнението на българския народ. Според БНТ зрителите на този диспут в доста късния час ( при конкуренцията на многократно по-гледани и гледаеми предавания и практически без предварително разгласяване) били „голямото жури” …

Излиза, че дори и за „Бургас Александруполис”, който вече е отписан от Путин, т.н. „голямо жури” е по-голям защитник на петролопровода и от бащицата в Кремъл. Иска си го „журито”, нищо че рекламните агенти на руските проекти му подсказаха от екрана на БНТ да се смири и също да се откаже от подкрепата проекта. Не! Оказа се, че „голямото жури” е по путинско и от Путин. Той може вече да не иска петролопровода, но зрителите на БНТ в този късен час си го искат и това си е! Явно партийният инструктаж към гласуващите е закъснял с указанията.

Учи се, Гьобелс! Истината е, че и сто пъти повторената истина за дългогодишната пропаганда на лъжата, няма истинска стойност, ако си я повтаряме в хола пред телевизора.

Не правете това (само) у дома. Вредно е и е опасно за гражданското ви здраве. Време е истината да се каже публично – от трибуна и пред публика, които наистина са значими за обществените нагласи, а не ги манипулират!

47 мнения за “Пълна победа на(д) общественото мнение”

 1. Чичковите червенотиквеничковчета винаги са били добре организирани.

 2. I na mene mi e interesno koi sa zritelite i glasuvashtite na tezi predavaniya na BNT. Zashtoto nyama telefoni ili elektronni adresi chrez koito vseki, koito iska, da dade glasa si. Prosto edna govorilnya, kadeto ne e yasno otkade i koi osashtestvyava mnenie. Bih kazala, che edinstvenoto yasno v predavanieto, oshte v samoto mu nachalo, e mnenieto na zritelite – tova, koeto avtorite tselyat i zhelayat, nezavisimo ot dovodite na uchastnitsite.

 3. Чудесна статия! Това показва, че през годините на прехода четвъртата власт остава НЕСМЕНЯЕМА, а в този смисъл БНТ остава монополист, поради инерцията (не всеки има кабелна телевизия и интернет или не търси да се информира и от там), а като знам каква измет работи в БНТ – дъщерички и синчета на средната номенклатура, разбирам колко са вредни тези хора за България. Руският канибализъм вече отминава и е отхвърлен от целия свят и не може по националната ни телевизия да пробутват все едно реклами за човешко печено. Тук не става въпрос само за конкретнто предаване, а за една обща линия на насаждане на “носталгия” по “тошизма”. Хубаво е, този проблем да се коментира на най-високо правителствено ниво и да се вземат мерки.

 4. От отвращение към националните ни медии вече години наред не прибягвам до “услугите” им по причина, подобна на “незаквасване с кваса на фарисеите”, да не говорим, че, наред с лъжите и манипулациите, върви отвратителна безвкусица, антиестетика и крайният ефект е обратното на катарзиса, до който води истинското изкуство, до каквото истинско изкуство са издигнати статиите на елитната журналистика от няклкото наши блога и други свободолюбиви, за съжаление, небългарски, но пък европейски медии. Най-лошото е, че БНТ, както и БНР, претендират да са национални, т.е. значими за цялата нация, а открвено обслужват интересите само на един сегмент от обществото, който дори е настроен предателски в полза на Русия, що се отнася до националните ни интереси. Само констатацията, че руският бизнес е корумпиран и, ако искаме да скъсаме с корупцията, трябва да се разграничаваме от него, поставя икономическите разчети на втори план, макар че и те сочат неефективност и вреда за страната ни.

 5. Изглежда,че и у нас,както и на “Уолстрийт” 1 г. след началото на кризата всичко е по-старому и точно тази прослойка в обществото,нито осъзнава,нито ще се засрами,какво са направили предишните…особено в ипотекирана пропаганда!!!
  Правилата са същите,както при 141 хил.банкови служители в САЩ и Европа за тлъсти бонуси от инвестиционно инвестиране за общо 77 млрд.до 2011 г.,въпреки загрубяването на играта /ТУК около т.н. амнистия/ с термина I.G.B -абревиатура от английсака фраза.. I,ll be gone-“изчезвам” ще изтощават премиера!!!
  Според Бен Бернанке технически рецесията може и да е приключила в САЩ,но ако г-н С.Дянков замени думата слабоумие с “търпеливост” и “изобретателност във финансовия инженериг”,за да насърчи системен регулатор фокусиран върху по-широк спектър на рискове от подводни камъни,би било по-мъдро,и ще осигури резервно време и допълнитени рискови фондове за всеки случай!!!
  Макари едва доловими,семената на бъдещата конфронтация,покълват и тя няма да закъснее отново да втрещи икономисти политици,
  парламентаристи и особено синдикалисти,ноито вече,надават
  вой като “турски” к а д и и в т.ч. и за антикризисни мерки….
  Като “висш духовник” от виртуалния
  клир,доколкото и когато ми е било възможно,съм “ударил” първия “делфийски звънец”за поправителна сесия,още през августовските жеги и нямам причини,да бъда упрекван,
  че съм предпочел изгодното мълчание….

 6. Само преди дни Медведев призна, че технически Русия е изостанала вече с десетилетия… В Италия върви грандиозен скандал, заради разкрития че мафията поръчково е потопила на дъното на Средиземно море над 30 кораба, превозващи ядрени отпадъци, срещу заплащане…
  Но нашите мейн-стрийм медии изглежда тези неща не ги вълнуват, още по-малко организираната им “аудитория”…

 7. Подкрепям. А ето и дословен цитат от стенограмата на разговора м/у г-н Путин и г-н Борисов според в-к “Комерсант” (http://e-vestnik.bg/7081) по повод “висящите” енергийни проекти и общественото мнение в страната:
  “И трябва да ги убедим, че всичко това е за доброто на България – завърши Бойко Борисов.”

 8. Дори и да можеха “гражданите” да гласуват с реалното си “мнение” по руските въпроси, не очаквайте кой знае какво. Очевидно е, че българският народ никога не е “знаел какво да подкрепи”. Хората сами са си виновни! Вижте само как приветстват с “Осанна!” комодския варан, изпълзял от подземния свят Б.Б.

  “Общественото мнение не съществува” – една научна социологическа статия на един гениален френски социолог-Пиер Бурдийо. Горещо я препоръчвам.

 9. Ни с автора сме гледали различни предавания. Явно телевизорът в клуба на неговата партийна организация е давал нещо различно от моя. Какво видях аз? Тасев – изключително спокоен, аргументиран, убедителен. Хиновски – леко превъзбуден, но убедително и професионално боравещ с факти и числа, Георгиев – явно прекалено тясната му инженерна специализация го караше да се вглъбява в ядрените подробности и се чустваше неуверен в общоенергийната, геополитическата и икономическата проблематика. Г. Ангелов – както винаги пълен с общоизвестни постулати от учебниците по леберална икономика за втори курс на УНСС. Сменящ с лекота икономически /когато му е изогдно/ с политически аргументи. Със същата аргументация обясняваше как трябва да закриваме селски училища и да купуваме рейсове , та до возим с тях помачетата до Девин. Тогава виновни му бяха учителите, снощи – имперска Русия. Това видях аз – И .Инджев е видял Тасев в ролята на Висарионович. Остави го бе чожум, сатрапът вече 56 г. гние пред Кремълската стена. Я пак се заеми с Президента Първанов и неговия мезонет…там си по-силен.

 10. Предложение:
  Нека всички “специалисти” подкрепящи АЕЦ Белене или друга подобна инвестиция да станат акционери с по поне по 1 акция на минимална стойност 10 000 евро от собствените им пари! От тези в декларацията по ЗОДФЛ. А не от общите пари на нашия бюджет! Нали това е изгодна инвестиция – ще спечелят добре. Няма да им завиждаме – вложили, спечелили… Ха да видим дали ще инвестират!!

 11. Цялата работа бе яко нагласена. Няма смислен човек, който след като чу аргументите на хората в студиото да гласува за АЕЦ Белене. Обаче онез юнаци от БНТ праснаха някакви космически проценти в подкрепа на тази гляпост. Хайде стига толкова напъни на ядреното лоби. Разбирам, че искат да вземат едни много добри пари, но нека не са от нашия и без това съдран джоб.

 12. Страхотен коментар на Иво Инджев! Напълно съм съгласна с него!

 13. До Борис Петров. Страхотоно предложение! Две забележки:1 Акциите на българските акционерни дружества се номинират в български лева, а не в евро.и 2. От какви съброражения си предложил 20 000 лв. за акция!?! Нелогично висок номинал! Защо не 100, 10, или дори 1 лв./акция. Аз лично с готовност бих станал съакционер с Българската държава, RWE, и с Русия /ако се приеме вчерашното предложение на минисър Шматко/. Бих участвал със сума от порядъка на хиляда – две хил. лв.

 14. защо,ли не бяха поканени капацитети от ДСБ? г-н ИВАН ИВАНОВ? ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО ИСКАШЕ СЕ ОПРЕДЕЛЕН ОТГОВОР.

 15. Кога глас Народен е глас Божи ?
  Партията и медиите ни показват човека от Народа така :
  селяк, ром, неук и немит, неграмотен, мръсен, беден, мързелив,
  пенсионер/ка с каскет или кок, деца без родители, деца с проблеми,
  мързеливи и тъпи студенти, наркомани, пияници, бездомници, безработни,
  групи – живеещи с помощи, крадливи, лъжливи, нагли политийци и партийци,,,
  http://vladimirproperty.com/component/option,com_hotproperty/task,view/id,629/Itemid,99999999/

  Altermedia България – Гласът на народа:
  Революционно действие е да казваш истината във времена на универсална измама
  (Джордж Оруел)

 16. До НикиБ

  Благодаря ви за споделените мисли. Отчаянието и едва прикритата ненавист към Несъветска България, на очевидно гнусен комунистически продукт, като вас, ме кара да се чувствам оптимист за развитието на Европейска България.

 17. до Морски: Радвам се ,че по някакъв начин съм породил оптимизъм във Вас /пише се “Вас”, а не “вас”, иначе по-добре да бяхте използвали местоймението тебе/. На мен все по-рядко ми се случва да се почуствам оптимист.

 18. До НикиБ (по-горе):
  Имах пред вид сумата, а не броя на акциите.
  Нека да са 20 000 акции по 1 лв., но със СОБСТВЕНИ пари.
  Кой журналист попита защитниците на енергийните инвестиции в България: А Вие колко от ВАШИТЕ пари бихте вложили в такова начинание?
  Нека др. Овчаров да вложи 1 000 000 лв. лични средства.
  И да спечели от това. Негови пари – негова печалба. Няма да му (им) завиждаме, нали?
  Ама той (те) искат да печелят от НАШИТЕ пари. Без да инвестират от личните си.

 19. НикиБ,комунистическа гнидо,научи българския правопис,а после давай политически съвети,няма да я бъде вашата, комунистическата демагогия,рано или късно,всички комуно-идиоти ще се затрият,засега все още сте много и смучете ли ,смучете, този загубен народ. няма по-глупав народ от нашия. Включително и този форум,всички вкупом мълчат,големият “антикомунист” Иван Костов,онзи ден е свел глава за жертвите на “националсоциализма” в България,преди 1944г. Досега комунистите говореха за някакъв “фашизъм”,сега един турчин-комунист е модернизирал понятията и “нашия човек”,покорно гласува и скърби. Браво на “сините” комунисти,браво на С-ДС. Още веднъж се доказа ,че България е комунистическа кочина.

 20. До Борис Петров: 1.Колега, бъди сигурен , че ако акциите на инвестиционната компанията – собственик на АЕЦ Белене се изкарат на борсата, ще предизвикат голям интерес. 2. Ако Овчаров /явно сте от една партийна организация с него, защото го наричаш ДРУГАРЯ Овчаров/ извади 1 000 000 лв., това означава публично да признае, че притежава средства, многократно превишаващи законните му доходи. Той няма да го направи. Но, сигурен съм, че 20 – 30 х. лв.ще извади с готовност. Ще се съберат досата парици – от мен хиляда, от теб 5 хил., от Овчаров – 30 хил., Черепа и той, човечецът може да извади 20 – 30 млн. И готово. Кой с кавото може, да помогне на делото свято. Както е казал поетът “богатий с парите, сюрмахът с трудът, момите с иглата…” и т.н. До Gen. Vlasov : Генерале, благодаря за хубавите думи по мой адрес. Само една забележка: Не съм давал политически съвети на никого…У нас никой не иска съвети. И не съм съгласен с думите ти: “…този загубен народ. няма по-глупав народ от нашия…” Ето виж напр. Борис Петров какво умно предложение даде.

 21. Патардията около АЕЦ “Белене” започва да става досадна, да не употребя по-остра дума. Посочете ми поне един от най-върлите защитници на проекта, който кара руска кола. Те не си купуват коли, произведени в Русия, руска атомна централа ще строят. Ами питайте ги тия юнаци от руското лоби дали им са руски колите, часовниците, телевизорите; употребяват ли след бръснене одеколон “Красная Москва” и дали си пращат децата си да учат в Русия.

 22. Към Сия: Уважаема госпожо, напълно споделям казаното от Вас за АЕЦ Белене, но като се замислих, стигнах до извода, че руската кола и останалите изброени от Вас руски екстри плюс одеколон за бръснене “Красная Москва” въпросните господа готвят за българския народ, а те само кротко ще обират дивидентите. Т.е. за всички нас страховете, ограниченията, подозренията и каквото желаете от сорта добавете като едно на ум за наследника на Чернобил, а крайната изгода за обикновения човек ще е само, че шаранът около Белене ще започва да кълве от средата на март. Иначе парите ще отидат в известното “неизвестно къде”. Да не говорим, че ЕС ще има отношение към нас като доведените сестри към Пепеляшка.
  Е, непосилно е за нас да се развием технически (прекалено сме трудолюбиви) в такава степен, в каквато са ни амбициите (на някои) за модерен стандарт, имам предвид да си рационализираме енергийните разходи (съшо елемент на модерното ежедневие), но нали в малка България все ни се ще да възкликнем “широка страна моя родная”. Много сме си го харесали това и хич не ни се мисли за друго – Голяма обща работа, мноооого пари накуп и ОВФ (обществено значима фигура) раздава пари на калпак на вдъхновеното население.

 23. Драги Иво,за “жертвите” на пропагандата отдавна не е тайна чии интереси обслужваш.Имаш пълно право на това,защото ти сам се преживяваш като изтъкнат член на журналистическата общност.Личи по мащабите на темите,които избираш.А това означава,че доброволно си предоставил на своите читатели правото да преценяват дали си умен или поне компетентен.Мисля,че те това правят.Няма ли да е по-добре за теб ако се пробваш в музиката или изобразителното изкуство?

 24. Германия произвежда добри коли, Япония добри видеокамери, САЩ – добри компютри, Италия – модно облекло, Швейцария – прекрасни часовници, Русия – качествени атомни реактори, Ракети-носители и водка. Не ви съветвам да си купувате руска кола, американска водка, германски парфюм, японски модни дрехи, италиански ракети-носители ,френски часовници

 25. Е, добре манипулирали – манипулирали. Същото може да се каже и за Вашето изказване г-н Инджов. Може да се направи паралел между двете тези – никой не изнася конкретна информация. Онези не казват цифри, а играят по емоционалната струна, а Вие ги отричате като вездесъщи разбирач, но също не аргументирате позицията си. Никой не обяснява същината на въпроса, а именно икономическото измерение на проектите. Какви пари, колко заетост, срокове на експлоатация, други облаги и прочие, което може да се преглътне от обществото. Съгласете се, че хората не са тъпи по рождение и ако има желание, може да им бъде обяснено конкретно какво се случва. При тази ситуация, аз като частно лице, приемам позицията, че по-добре да имаш и да се чудиш какво да го правиш, отколкото да нямаш и да се чудиш какво да правиш.

 26. НикиБ – кефиш ме. Колко рядко ще се намери разумен, макар и спорен пост сред масата злобни съобщения на неудачниците.

 27. До Сия. Аз съм защитник на проекта “Белене” , но не от “най-върлите”. Карам немска кола /Пасат 4/, пръскам се с френски парфюм /Адитюд/ и нося швеицарски Тисот. Не знам обаче какво доказвам с това. Р.S. Баща ми носи съветски часовник “Полет”. Аз му го дадох преди 20 год. А на мен ми го подари дядо ми , когато завърших 5-ти клас. Няма да ти казвам преди колко години.

 28. Напълно съм съгласен , г-н Инджев.В началото се зарадвах, когато министър Дянков обяви , че АЕЦ Белене е един мегаломански и ужасно ускъпяващ се ежедневно проект. който ще бъде изплащан и от нашите правнуци. И всичко това в разгара на световна криза – време в което всички “бели” държави инвестират милиарди евро във ВЕИ (възобновяеми енергийни източници), някои от тези страни дори без да имат и половината от нашите ресурси ( силно слънце по азимут и албедо и стотици милиони тонове биомаса)Но другарите болшевики нямат почивен ден, когато трябва родоотстъпнически да сервилничат на оригиналните болшевики от североизтока…Та опасенията ми са сериозни вече – не ми харесва снижаването на тона на управляващите по отношение бъдещето на този абсурден проект, започвам да мисля , че се огъват…както започнаха да се огъват и пред Доган – сега според правителството най-виновния за злоупотребите бил Станишев…хубаво, ама не е той най-виновния, Доган е. Като беше и царя…

 29. Няма въпроси, колко ще ни струва на нас българите 1 кw/h и дали цената няма да размине тази на старите страни членки на ЕС? И, че не ни е все едно , че ние ще поемем разликата между продаваната енергия навън на ниска цена и продаваната тук на висока! Русия ни предлага реактор 3-то поколение, когато сега Италия ще прави ядрена централа от 5-то поколение! По- ново поколение означава по-голяма сигурност от аварии! Ниската цена на тока се получава главно от максимално бързото построяване на централата. Всичко останало е в пъти по-малко. И забележете, никой от ядрения център на БАН не говори нищо по-въпроса! По-точно -нищо конкретно! Поне аз не съм чел! Нищо не се говори за развитието на малки термоядрени централи, които да захранват няколко квартала или градове! Светът върви напред! Къде сме ние?

 30. На мен пък това ми звучи прекалено елементарно. Нещо от типа – не аз съм крив, а света около мен е крив.
  Може би хората наистина така мислят. Трябва да се уважава чуждото мнение, дори когато не съвпада с нашето, и смятаме че е дълбоко погрешно. Пък тук веднага партийни центали ….
  Не съм гледал това предаване, и не съм голям привърженик на тези проекти – смятам че ядрената енергетика е много опасна. Преноса на газ е със съмнителен ефект за България.
  Но това че в България няма икономика в момента и не потребява много ток, не значи че и след 10 години ще е така. Трябва да се мисли в тази посока.

 31. Руските проекти имат три значими предимства за държаавата ни, които партиината Ви слепота, Иво Инджев и аплодиращите Ви не да могат нито да видят нито да оценят. АЕЦ Белене можееше отдавна да дава ток, ако същото лоби, не го съсипа. Надявам се на ГЕРБ, да слуша всички, но да постъпи не в полза на малоумната позиция на сините, а в полза на България, която с изграждането на тези обекти ще излезе от бедността. Не искам да ви соча доводи, защото достатъчно се казаха в охулваното предаване, а Вие не само не сте си направили труда да ги чуете, а как да разберете. Кризата, която души света отваря нови пътища на просперитет. САЩ се договарят с Русия, ЕС също и Вашата статия е една манипулация, извършена по непредпазливост- не сте адекватен на глобалната ситуяция.

 32. Скъпа Цветана, като прочетох, че вече сме щели да получаваме ток от АЕЦ Белене, спонтанно се сетих за един въпрос на почетния президент на ФК Литекс (Ловеч) Гриша Ганчев към журналистите. Тогава не ми се стори много изискан, но Вашето уверено слово го накара да изплува в паметта ми, облян в нова светлина: “Вие къщичка за пиленца (вероятно г-н Ганчев е имал предвид птици) накога през живота си правили ли сте?”

 33. И какво ще направи всеки един от гореизказалите мнение?Ще се организират ли пътувания от цяла България с автобуси за масови демонстрации пред сградата на парламента в София.Или това се прави само,ако ставаше въпрос за 50-ина – 100-тина лева увеличение на даскалска заплатка.Май ще оставите Батмана-пожарникар да ви каже накрая:”Добре сме си с чекистите,гледайте си кефа”.
  Ех,Бай Ганьо,реално е твоето безсмъртие!

 34. До Ардит. Може ли още един път да обясниш какво общо имат 50 лв. към заплатите на учителите с енергийните проекти? Това за пожарникара и чекистите го разбрах.

 35. До НикиБ.С цел да поясня изключително само за червения квас между двете ти уши(за който коминтерновските ти друзья казват:”правильно думающий мозг”).Провокациите ти минават само в парцали като “гласът на русия”,”нова зора” и др.Явно си с много нисък статус на форумен милиционер след като поне не изчака да видиш какви ще са отзивите относно моя коментар.Ще те разжалват от 6 отдел другарче,за некомпетентност.Чекисткият ти квас не е схванал,че хората пишещи тук са интелигентни и нямат нужда от подробни обяснения,а и по-подробно няма накъде да се обяснявам за нещо,което всички схващат.Демек направих връзка с учителската стачка от 2007(върху,която друго звено от твоя отдел е разсъждавал),така че хората щяха да изразят мнение.Трябваше да се изкажат поне 5-6 души в подкрепа на идеята за гражданско неподчинение срещу явно очертаващото се просъветско предателство на Татовия телохранител,и чак тогава да докладваш.Но аз разбирам твоята сложна червеноармейска душевност,допуснала грешката(за която вероятно ще си направиш самокритика на следващото партийно събрание).В желанието си да провокираш подробни “антидържавни” обяснения сбърка,защото според теб след като твоята висока съветска интелигентност не разбра връзката с учителските заплати,помисли че и останалите,които не са правилно мислещи(следователно интелигентни) съветски възпитаници,няма да могат,и съответно има нужда от провокация за да се надигнат и покажат “народните” врагове.Но сега,след твоята интелигентна съветска,подбудителска провокация,току-виж може и да не се изкажат,и няма да има изправени стъбълца,които да се покажат и бъдат покосени от народната милиция.

 36. по интересно е как така не намериха един привърженик на петролопровода, а всички “дискутиращи” поватаряха едно и също. Но въпреки техните заклинания зрителите гласуваха “ЗА” . А ткива “разбирачи” като пишещите тук имат само по един глас, и нека се научат малко на демокрация, вместо да поватрят като папагали поръчкови лъжи. Русия не се е отказвала от проекта, Путин не е казвал такова нещо, точно напротив! Българския народ също е “ЗА” проекта , дори и да го заблуждават с евтини лъжи.

 37. До АРДИТ. Червен квас няма. Квасът е напитка с кехлибареножълт цвят. Пиши по-кратко, ако искаш да те чета. Както казват съветските възпитаници: “Краткость – сестра таланта.” P.S. И какво ти попречи да събереш “поне 5-6 души в подкрепа на идеята за гражданско неподчинение срещу явно очертаващото се просъветско предателство на Татовия телохранител…” ?!? Можеше и аз да се включа!

 38. А поръчкови драскачи като автора са твърде банални и втръснали на всички. Тях ги купуват и продават като стока, те никога нямат собствено мнение. При всеки режим е така, или са агенти на тоталитарния режим или са наемни помияри на либералния режим.
  Точно те радухват нагли фашистки лъжи, казват на черното бяло, правят се на маймуни. Сякаш никой в света не строи АЕЦ и никой не потребява и транзитира суровини, щото нали – сакън да не стане зависим. Иначе пък много се натиска да бъде европеец от ес-то. Да, ама цяла Европа е зависима от Русия. Щом искаш да си европеец трябва да си зависим от Русия, така е модерно сега и европейско и цивилизационно , понимаеш 🙂

 39. Съветското ти възпитание е причината да изопачаваш чуждите мнения.Погледни по-горе,където се вижда ясно,че не пиша за пречка,поради която няма да “събера” 5-6 души,а казвам,че можеше да изчакаш изказванията на 5-6 души преди милиционерските ти провокации.Относно краткостта – това е съветската интелигентност “Будь проще и люди к тебе потянутся”,т.е. – девиза ви е “Бъди по-прост и хората ще те харесат”.Само,че това правило важи само за коминтерновските колхозници и тяхната народна милиция,както и за пионерските им подлоги в България,като тебе другарю милиционер НикиБ(или ако предпочиташ Светослав Тодоров).Но за щастие освен вас,в България има и разумни и демократично настроени хора,необременени със съветски квас вместо мозък.Именно те ще изградят демокрацията и ще свалят преоблечената номенклатура от власт.Така,че другарю сигурен съм че ще се включиш,само че на противната страна,но ти така или иначе си отдавна включен там.

 40. Светослав Тодоров, душа човек, хубав човек, и ако не се лъжа, голмайстор на Портсмут в по-долната дивизия. Ама нервен! Само дето от постингите, покрай пусти нерви, не може да му се разбере мнението, и ще излезе, че мнението му е, че Инджев няма мнение. Светльо, това транзит не беше ли перенос? Или транзит повече ти харесва? Понимаешь?

 41. До АРДИТ Както се казва: Благодаря ти за хубавите думи по мой адрес. Бай дъ вей: Какъв е тоя Светослав Тодоров. Имаше един футболист от Портсмут. Ама какво е общото между Портсмут и ВВЭР 1000, пак не разбрах. Пусти милиционерски мозък.

 42. до Georgi Georgiev:
  цитат: “Излиза, че дори и за „Бургас Александруполис”, който вече е отписан от Путин, т.н. „голямо жури” е по-голям защитник на петролопровода и от бащицата в Кремъл. ”
  Защо да е отписан от Путин? Има си договор, ако някой се откаже ще плати неустойка. Това не става с намигвания.
  Русия чисто и просто ще прави два нови петролопровода- и през България и през Турция. Цяла европа го знае.
  Но “бореца за демокрация” инджев е над общественото мнение, нали? Какво гласуват хората няма значение, нали? инджев може да им се присмива, той е най умен той “знае” че Путин се отказал. Ограничен и предубеден русофоб(българофоб) и дървен философ. Пародия!

 43. Към Светослав Тодоров:

  Е, добре, омръзна ми да ви публиувам издевателствата- накарахте ме да ви отговоря най-после. Но не се надявайте, няма да има сериал, предизвикан от вас.
  Ще бъда кратък: изразявам собствено мнение в собствения си блог, където се тикате, за да ми вменявате претенции, каквито нямам. Уверявам ви, че пари да ми плащат, не бих се бутал да науча мнението ви за каквото и да било.
  А хората наитина гласуваха, но не по БНТ в твърде съмнителен формат и начин- гласуваха в Поморие срещу петролопровода с безпрецедентен резултат срещу него ( над 90 от участниците в местния референдум). Това е първият подобен акт на пряката демокрация в България.
  Правя си труда да ви отговоря, защото сте типичен случай на самоходното нахалство: натрапвате незнанието си със самочувствието да поучавате другите.

 44. Това е фашистки пример за пряка демокрация, с депесарския електорат на Доган в Поморие заедно с атакистите на твоята дружка Сидеров. Нали така турско-американски фашист и сбъркан седераст? Веднага изтри неудобния коментар, сволоч! Нямал претенции да натрапва мнение ,пък иначе обижда хората, докато лъже и маже като дърт седераст гърбав.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.