Крокодил(ър), или истинско влечуго

Чета и вярвам на очите си, когато става дума за мафията. Нали Очите (Митьо) е екземплярът, макар и уникален в своята единственост на осъден ( и дори направил самопризнания като сделка за малка присъда), когото вкараха в затвора!

И ето, че разсеяната ми и твърде наивна журналистическа кратуна чете заглавия, според които „ Крокодил на мафията беше арестуван”. Е, казах си, нещо твоята база данни издиша. Рових се в нея повече секунди, отколкото е позволено на един водещ ( макар и бивш) на публицистично ( макар и несъществуващо вече ) телевизионно предаване, излъчвано пряко в националния ефир. Хак ми е, нямам място там, щом не мога да измъкна от паметта си кой точно беше Крокодила!

За Крушата ( бивш борец, един от първите застреляни в дългата поредица от неразкрити поръчкови убийства в България), се сещам. За Руснака, Женята, Пилето, Вълка и всякакви живи образи изниква аналогия в съзнанието ми. Дори и за Рижата ( покойник от денонощие и нещо насам ) съм вкарал информация в малкия си мозък ( май и двата са ми малки, така че, за да има консенсус в скромния ми мозъчен тръст, не ги деля на Големия и Малкия, сякаш са някакви Маргини).

Но какво нещо е телевизията! Илюстрира подлите печатни заглавия и ми просветна: ставало дума за истински крокодил.

После кълбото се разплете лесно. Ами те в една друга, но истинска държава, арестували истински крокодил. Истинските мафиоти в онази истинска държава истински плашели жертвите си с истинския си крокодил ( само малко ме учуди, че бил едва 40 килограмово животно – някои наши истински мутри биха го схрускали като жабешки бутчета – натюр за мезе).

А у нас истинска мафия няма. Така каза премиерът Станишев и истински беше подкрепен от вътрешния си министър Миков. Обясниха ни, че имало престъпни групи ( точно 5 на брой, демонстрира пасивна осведоменост Миков), но това не било точно истинска мафия.

Не е истина, че с такова наследство имаме късмета да се бори не кой да е, а човекът, който наистина започна политическата си кариера като борец срещу престъпността.

9 мнения за “Крокодил(ър), или истинско влечуго”

 1. В далеч по-скромни информационни системки се мержелее информация, че и други личности, навлекли единствени маските на баш десни и баш демократи, от върха на спечелената и ръководена от тях законодателна и изпълнителна власт/което си е чиста революция/, бяха призвани да се борят с тази престъпност. Вместо това, те дадоха на тепсия икономически ресурси на бившата ни Метрополия и улесниха и узакониха икономическото и политическото затвърждаване като доминанти на бившата “номенклатура”, на думи, наи-заклетия им враг. Сега, вече начело на една важна комисия в НС, лидерът им мълчи за разкрития за огромния амфетаминов бизнес, който си е процъфтявал и по негово време. И какъв е смисълът и в този блог да се демонизират едни, а за други небрежно да се мълчи, без ясно да се каже, че те са едни и същи, че еднакво лъжат и експлоатират обикновения българин, че размиват националната ни идентичност, че погубват България? Не разбирам! Или разбирам, но какво от това!

 2. До г-н Дончев: Напълно съм сигурен, че безотговорното престъпно политическо чудовище, което е дало рсурси на тепсия (въпреки скорошните твърдения на доган, че той бил този, който раздавал), което е узаконило бившта номенклатура, което е толерирал амфитаминен (и вероятно какъв ли не друг) бизнес, което създаде такава атмосфера в държавата, че да се случи “България уби дете” и пр. подвизи, “мержелеещи се” под формата на информация в “далеч по-скромни информационни системки”, е г-н Иван Костов.

  Г-н Дончев, ако наистина имаше нещо свястно, с което можеше да се натири г-н Костов знаете къде, досега сто пъти да го бяха направили. И най-накрая не ви ли омръзна на такива като Вас да дъвчете едно също толкова години без нищо насреща, освен голото “Костов е виновен”. Дори и да е виновен (никой не е безгрешен), то не мога да забележа същия страстен порив за установяване на истината и постигане на справедливост по отнощение на останалите 10 (без това на СДС и настоящето) правителства от 1989г. до днес. Хич и не ми минава наум да Ви питам за времето преди това. Какво казват Вашите “далеч по-скромни информационни системки” по този въпрос?

 3. До Мечтател.Съгласен съм с Вас за останалите 10. За тяях обаче все са се намирали и хора и думи, които да ги критикуват, да ги демаскират, да им вадят кирливите ризи, къде по-пълно и адекватно, къде по-скромно и нескопосано, като за НДСВ, например. Но те не са развявали байрака на дясното и даже супердясното и не излъгаха надеждите на милиони за промяна, както тези, за които става дума. И като ме четете защо забравяте думите ми, че това и на теория и на практика беше почти революция. Проиграна-едва ли! Предадена! Защото въпросните господа и господин бяха, а и сега са с претенциите за свръхевропейци и свръхдемократи. Но, който добре познава похватите на руската външна политика, дипломация и разузнаване, това едва ли ще го учуди. Длъжници на обикновените българи са тези, които имат потенциала, но не ги разобличават.

 4. За какво ни е на нас толкова екзотично животно, вижте какво прави обикновеното родно магаре:
  http://focus-news.net/?id=a1091
  Голямо изнасилване на математиката от “Уолтсрийт йърнал”, но дори не са включили вероятността 18 души на тираж да спечелят едновременно максимума.
  От днес, 25.09.2009, преставам да чета наивни произведения като известното на Алеко Константинов!

 5. Добър ден г-н Инджев,
  всички тези хора не бяха ли офицери от МВР и МНО преди и след преврата ?

  В началото на “прехода” имаше такава информация.
  Не знам дали е вярно , но е възможно.
  И би обяснило много други ” грешки ” на равитието ни като ” Демо/кратична/ държава “.

 6. Какви интелигенти се навъдихте. Пишете ясно и разбрано, стига тия заобикалки и празнословие, вземете пример от Хр. Ботев.
  И г-н Инджев се е поувлякъл да е оригинален и е заприличал на заглавието с крокодила.
  Има и още по-трагични случаи, когато и като прочетеш целия материял не става ясно за какво иде реч.

 7. Г-н Иджев,
  Крокодилите не са страшни. Знаеш къде се намират, била съм в близост до местата, има индикации-опасност от крокодили. Пазиш се. Мафията-не знаеш от къде ще удари. И отгоре на това-няма държава-кой да те осведоми за ударите на мафията, освен “пчеличките-журналисти”. Крият, потулват,игрят “на ужким”-нали знаете детската игра. Да, на ужким съдят, на ужким хвщат мафиоти и ги пускат, на ужким спират милионери за имущество, на ужким живеем и ние. Ден за ден. Държавните хора ни смятят за “българи без мозък-тук не ства дума за малък и голям”. А ние “безмозъчните” вече десетилетия доказваме нашата “кравешка безмозъчна послушност”. Ако и сега Бойко не се справи-значи сме за крокодилите. Мафията е обхванала държавата, а Вие говорите за децата, които ги убиха като “пушечно месо”. Руснака, Картофа,Пилето-те са дребно нещо. Мафията и Вие знаете добре това като офицер, а днес и бабите и хлапетата знаят е по високите етажи,. Но не на камените и панелни блокове, в които са натикани “безмозъчните българи”, високите етажи на организираната и голяма и жестока престъпност.

 8. Към Н.Иванова:
  Не, не знам това “като офицер”, защото никога не съм бил такъв. Сержант съм от запаса, което е много малко повече от редник и много далеч от офицер.

 9. Към Иво Инджев
  Не говорех за армията. Офицер на журнлистиката-харесвах Вашето тлевизионно преадаване. Но Ви поздрвлявам за службата в армията. Иначе, рядко глдам по блоговете, но към Вашия се заглеждам-има умни неща. И точни.Въобще “Ивовците ” сте умни момчета.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.