Бракониери от всички страни-награждавайте се!

Бившият началник на полицията в Пирдоп Иван Бочуков и бизнесменът Турхан Исса Карачобан са арестувани по време на бракониерски лов в района на село Каменица при съвместна операция на МВР и горската стража, съобщи БНР. Двамата са ловували през нощта на бойни фарове.

Колко ли години ще трябва да почакаме, за да научим новината, че президентът е ( поне) разследван за бракониерство, осъществено в компанията на много свидетели на 7 ноември 2008 г., когато е застрелял в Узбекистан защитен от червената книга рядък вид козел архар?

Когато за убийството на архара се разчу, благодарение на руски дисидентски електронен сайт, бившата дисидентка Велислава Дърева ( иначе поклонничка на руското, но правилното) защити с публицистичен плам в централния ни печат своя президент, подигравайки се на неговите критици.

Днес същият я награди с орден Кирил и Методий втора степен „за големи заслуги към българската култура”, както се казва в указа му..

Ето така върви раздаването у нас- президентът раздава ордени на своите подгласници, а законът раздава справедливост на ниво началник на полицията в малко градче. Бивш, при това.

24 мнения за “Бракониери от всички страни-награждавайте се!”

 1. Иво, каня те на помен по случай годишнината от подлото убийство на архара, което Гоце извърши на паметната дата 7-ми ноември.
  Идеята е да занесем варено жито и сладкиши на дивите кози и овни в Софийски зоопарк и да кажем няколко прочувствени думи пред медиите за узбекския им роднина.

 2. Драги Иво!
  Крайно време е вече да пишеш “Президент”!
  И да ни поздравяваш с Наслука!
  Честито на печелившите…

 3. Към Niki:

  Може да ви звучи параноично, но предпочитам да не им даваме поводи заради една дума- затова я махнах.

 4. До Борис Петров

  Така и нищо не разбрах от Вашия коментар, бихте ли пояснили? Подсещане за граматически грешки ли е това? Защото ако е така, думата “президент” се пише с малка буква.

 5. Някой да се сеща за Гео Дундаров в Еленския балкан?Когато срещу него течаха проверки, “УЖКИМ”, нашият президент гостуваше във феода му.Там се избиваха всякъкви животни,ей така за кефа на пернишкия бей.
  Какво да се прави? Манталитет.

 6. А колко природополезно и народополезно би било някой да побракониерства по Гоце, Черепа, Тошо, Кево, Яне, Божо, Болен, Гея, Доги, Симо, Любчо Гоцев, РОвчо, Р5, 7-мината от Корупционния съд, Гиню,…, и хилядите знайни и незнайни воини на азиатщината у нас…

  Ама де късмет, де…

 7. Абе, Ивчо, стига с този тежък костовистки рок. Пусни ни и малко червено реге. Ами намини през парламента тия дни, виж какво правят хамстерчетата от ГЕРБ, пък ни разкажи. Една комшийка разправя, че хрускали чипс в пленарната зала миличките, да им се не види макар и намярата и чудесиите.

 8. Тези хора са неизлечимо обхванати от метастазата на лъжата и затова съм убеден, че служителката Дърева дълбоко вярва, че ордена й се дава за заслуги в културата Г-н Инджев държавна тайна ли е списъка на наградените с ордени от този прозидент? Мисля, че ако се публикува ще се види какъв деморализатор на обществото е този човек, президента – вече шест години той награждава подлостта, безсрамието и в най-добрия случай – безполезността.Как чомек няма да загуби самочувствието си на българин като види на какви гърди се клатушкат тези ордени!

 9. Давай,давай драги г-н Инджев, според
  адета,че върви и с вендета и с успеха
  от 5.50,главно на чашка и с маце в леглото,стига да е и бавно, и продължително,защото сме в траур
  …пък после кой ни бил виновен при такъв електорат чутовен….

 10. Няма по-отвратително същество от секс-символа на комунистите,Велислава Дърева. Тя е еталон на демагогия,всякакъв види на всякакво ниво. Страхотна е,но е нещастна горката,поне човек да беше,а тя комунистка,при това,приличаща на жена.

 11. Малък орден й е дал Гоце, требеше да й даде орден “Стара планина”; он тоя орден де, го раздава като лимонадени капачки, така че Дърева нищо чудно пак да стане дисидентка заради това, че кой ли не вече има орден “Стара планина”, като се почне от Манджуков, Батков, Иван Славков, Тошото Тошев…, а за нея нема такъв орден; обидно е некак си, напълно разбирам госпожицата…

 12. Към Дончо Аврамов:

  Не, не е тайна. Многократно съм писал за някои от получателите – Ангел Грънчаров споменава част от тях по-горе в своя постинг.
  Първанов хитрува като си пробутва абсурдните пристрастия между достойни хора, които действително си заслужават наградите, за да може да се застрахова.
  Впрочем подозирам, че една от причините да го вбеся през 2006 г. беше фактът, че три пъти в три свои предавания го призовах от екрана на БиТиВи на НЕ награждава с най-висшата награда един български гражданин, който ужасно се гордее с това, че бил (както твърди) генерал от съветското военно разузнаване ГРУ ( същото, което така картинно описва Виктор Суворов в книгите си като изключително брутална по отношение на “враговете” организация, в сравнение с която КГБ бил направо мекушав орган).Повторих няколко пъти, че да се награждава за “големи заслуги към българската култура” човек, който е служил на чужда държава и ужасно се гордее с това, е абсурд. Но абсурдът се състоя. А моя милост беше принуден да си търси друга работа. И още си търси…На 8 октомври стават точно три години…

 13. Г-н Инджев,приключи предпоследен въпрос,по който в самото начало учтиво и възпитано преди близо 18-19 месеца изразих,малко по-различно мнение,относно търпението на кубинския елит,
  отстояващ своята идентичност и без с м е ш н и награди….
  Тогава употребих думата еволюция и предполагам,че на проведената официална среща в Хавана със заместник-държавния секертар на САЩ Биси Уйлямс,не ще да им е било,само до революционно бракониеросво,както съобщават световните медии….
  С това се изчепват въпросите “и този за Царя”,сам ще се настани,
  ако “се сбърка орденът” за една друга вълна….

 14. Българийо моя нещастна,
  със що заслужи таз съдба?
  Дарена с природа прекрасна,
  а с управници – гола вода ?

 15. Едно интересно съвпадение ми направи впечатление и се надявам Иво Инджев да го коментира все някога. Той беше уволнен от Би Ти Ви след като прочете в ефир, че Петър Манджуков е купил апартамент на Гоце.
  Две години по-късно брутално е пребит журналиста Огнян Стефанов, една от мишените на разработката “Галерия”. Тя е стартирала след жалба на…Петър Манджуков. Какъв е този оръжеен търговец, който има влияние дори над президента и над служба, пряко подчинена на премиера?

 16. Иво,имаш ли последната книга на Виктор Суворов :”Святое дело”. Ако я нямаш,може да ти подаря една бройка,както и други желаещи. Много е показателна и за комунистите,направо съсипваща.

 17. Към ге.Власов
  Аз я нямам . Къде ги даваш ? 🙂

 18. Значи така Петър Манджуков ….добрееее…..
  Чудя се аз кое наложи уволнението на Иво Инджев ?
  С ръка на сърцето мога да кажа ,че само той можеше да ми привлече вниманието по никое време в почивните дни

 19. Ангеле,кажи как да влезем на личен контакт,ще ти обясня,безплатни са,предупреждавам предварително.Малко шега,но е така…

 20. ..моля , желая да закупя книгата “святое дело”…как и къде може да се купи бтази книжка…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.